Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדש בתחום-שאלות על מספר חומרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם! :-)

אני קורא בפורום כבר כחודש ואחרי שרכשתי רכב משלי הגיע הזמני לעבוד.

כרגע אני מחכה למספר הזמנות של מגבות (קוריאני וUBER) ומערכת של משאבת ה 12V לניקוי.

ומתכנן מחר לבצע רכישה של מוצרים מאוטוסטור

לפני הסגירה של ההזמנה אני מעוניין להתייעץ איתכם לגבי מספר מוצרים:

1. Chemical Guys Luber-מוצר הכרחי לפלסטלינה או שניתן להשיג תוצאה זהה/טובה יותר עם מוצר אחר?

2. אני מתכנן ליישם על הרכב אוטם צבע מסוג Chemical Guys Jet Seal 109 -האם הוא נותן מענה של הגנה גם על הפנסים של הרכב? (אם לא-על איזה חומר אתם ממליצים?)

3. האם החומר Carplan Flash Dash נותן מענה גם לפלסטיקה החיצונית של הרכב? ומה לגבי הגומיות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל ברוך הבא :)

לגבי השאלות:

1.לפי דעתי חבל לרכוש את ה Luber כאשר אתה יכול להשיג תוצאה מזהה מהחומר ONR שמספק לך שימושים נוספים והכל תלוי ביחס הדילול.

לדוגמא ביחס של 15.6 מ"ל ONR ל1 ליטר מים אתה יכול להשתמש בחומר לסיכוך לפלסטלינה, שעושה דרך אגב עבודה נהדרת!

ביחס שונה של 60 מ"ל ONR ל 1.5 ל' מים אתה יכול להשתמש בחומר כ Quick Detailer(ניקוי הרכב ללא מים בשיטת המטליות שמפורסם כאן ע"י sCiPoPo).

בכל מקרה, ממליץ לך לרכוש את החומר ONR הכחול מהיבואן הרקולס שנמצא כאן בפורום, חומר מעולה.

יש גם את הירוק שהוא עם תוספת וקס קארנובה, אך ממה שהבנתי הוא לא כ"כ מומלץ לשימוש כחומר סיכוך לפלסטלינה.

2.אפשרי למרוח על הפנסים, לא יודע אם זה יתן הגנה ממושכת.

3.Flash Dash מצוין לפלסטיקה, בין אם היא פנימית ובין אם היא חיצונית, וגם לגומיות. אך תקפיד לנקות היטב את הפלסטיקה עם APC לפני יישום החומר

על מנת לנקות כל לכלוך שהוא שדבוק לפלסטיקה.

תהנה מקווה שעזרתי.

Seat Leon 1.8T 248Hp//2017

Stage 1 // Revo

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על המענה המהיר!

1. קראתי את המדריך שפרסם

sCiPoPo על שיטת המטליות. אני מתכנן לעבוד בשיטת 2 הדליים ולכן כרגע לא רואה בו צורך כ-Quick Detailer (או שאולי פיספסתי משהו?)

2. יש אולי חומר מומלץ שיתן את ההגנה לפנסים? (הפנסים חדשים והשאיפה היא לשמור עליהם כאלה)

3. האם המוצר הזה יהיה טוב לניקוי מקדים?

Chemical Guys All Clean

4. האם האוטם ניתן ליישום על הג'אנטים?

עריכה אחרונה על ידי MichaelGold
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אתה חייב את ה-onr מדולל כדיטיילר, בלי ריסוס מקדים של הפאנל לפני המעבר עם הכפפה, אתה מסכן את הצבע.

2. הג'ט סיל שאתה מתכנן לקנות יתן לך הגנה מעולה לפנסים, אוטם ברמה גבוהה.

3. המוצר לא מתאים לניקוי חיצוני של הפח.

4. לחלוטין כן, נקה היטב את החישוק לפני היישום ותזכה לתקופה של נקיון קל בהרבה.

"יאללה בירי".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אני שחכתי לציין, אבל בשיטת שני הדליים אני עושה את השלב של הפרי ווש (ד"א אם מישהו מעוניין, אז אתמול קניתי מרסס של גלוריה FM 10 ב 220 ש"ח אצל אגורטל)

האם עדיין קיימת סיבה להשתמש ב ONR אחרי זה

2. הכוונה לניקוי של הפלסטיקה לפני היישום של הפלאש דאש

3. רק כדי לוודא שהבנתי נכון את תהליך ההכנה לקראת יישום: שטיפה>פלסטלינה>יישום האוטם (יש צורך בשטיפה נוספת אחרי פלסטלינה?)

אני כבר לא יכול לחכות :lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין אין לך בוץ על הפלסטיק ברכב לא צריך לנקות אותו לפני הcarplan.

לגבי התהליך הבנת נכון,אחרי פלסטלינה אפשר לשטוף,אישית איני עושה זאת.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מומלץ מאוד לשטוף שוב אחרי הפלסטלינה ואפילו מעבר עם IPA לפני יישום האוטם על מנת לנקות שומנים שעדיין נמצאים על הפח.

שטיפה לאחר הפלסלטינה חשובה מכיוון שכל הלכלוך שיוצאת לאחר הפלסטלינה נדבקת לעיתים לרכב, ולכן דורשת שטיפה.

הכל תלוי במידת ההשקעה שלך. לפי דעתי המנוגדת לדעתו של yulianx, אני הייתי ממליץ לנקות את הפלסטיקה לפני יישום ה Flash Dash.

Seat Leon 1.8T 248Hp//2017

Stage 1 // Revo

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עניין שברכב הפלסטיק גם ככה נקי,אולי יש כמה שערות או גרגרים,ככה שאין בדיוק מה לנקות לפני-זאת לפחות דעתי.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממה שהבנתי בפורום הIPA הוא בעצם אלכוהול

זו תערובת מוכנה שקונים או מכינים לבד בבית? מהו אופן העבודה איתה?

*לפני היישום האוטם על הג'אנטים גם עוברים עם פלסטלינה וIPA? (בהנחה שאני הולך לבצע ניקוי יסודי שלהם עם חומר של SONAX)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, IPA זה אלכוהול מדולל. תקנה בבית מרקחת אלכוהול 70%. תדלל אותו עם מים במינון של 20% אלכוהול ו 80% מים. אתה משפריץ עם שפריצר על הפח ומנגב, ממתין קצת שיתייבש וממשיך עם אוטם הצבע. כמו שאמרו מעלי, תפקיד האלכוהול המדולל הוא לנקות היטב את הפח לפני ששמים ווקס או אוטם.

לגבי הג'אנטים. זה עניין של כמה אתה רוצה להשקיע ומה מצב הג'אנט. פלסטלינה ו IPA ינקו לכלוך נוסף.

עריכה אחרונה על ידי adidas1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פלסטלינה ו IPA עושים דברים שונים.

פלסטלינה - הפלסטלינה מנקה מזהמים שנדבקו לצבע הרכב או לג'אנטים. אלו מזהמים גדולים יחסית, כשתסתכל על הפלסטלינה תוכל לראות לכלוך שחור כמו גרגירי חול.

IPA - אלכוהול מדולל שתפקידו לנקות את המשטח משומנים וחומרים שנמרחו עליו בעבר. כך המשטח מוכן "לקבל" חומר חדש.

מקווה שזה עזר לך יותר להבין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן עזר.

אני יודע שאסור לעשות קיצורי דרך בדיטיילינג, אבל מה עם אפשרות של לשלב את שתיהם?

להשתמש בipa כסיכוך לפלסטלינה?

אולי אפשר להגיע לתוצאה מקסימלית יותר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אי אפשר להשתמש ב ipa כחומר סיכוך, זה חומר נדיף והוא לא מתאים כסיכוך, זה יעשה לך נזק, לא יהיה סיכוך בין הפלסטלינה לפח ויהיו לך שריטות. אתה לא חייב חומר סיכוך במיוחד, תכין דלי נקי עם שמפו לרכב, טבול את הכפפה בדלי, תסחט את הכפפה על הפח ותעבור עם פלסטלינה, תדאג שהפח יהיה תמיד רטוב עם סבון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...