Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

יש ברשותי סאב בעל 2 סלילים של 4 אום והוא מחובר בהתנגדות סופית של 2 אום.\

אין באפשרותי כרגע לרכוש מונובלוק שיוכל להרים אותו בצורה יפה וגם אני לא צריך את כל העוצמה שלו (700RMS ).

אם אני יוסיף אליו בטור נגד הספק בעל ערך של 2 אום האם זה יהיה תקין ללחבר אותו למגבר שיודע לעבוד בגישור 4 אום?

(אני מזכיר שאין לי שום כוונה לנצל את מלוא העוצמה )

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

אם אתה לא זקוק לכל העוצמה שלו למה לא לחבר אותו ב8 אוהם? :-D

ותיקון קטן - לסאב שלך אין עוצמה, אין לו הספק - הוא מסוגל לספוג הספק ומתוך כך להמיר חלק מהאנרגיה לגלי קול וחלק לחום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אני מבין שמכרת את המגבר שהצעת למכירה רק לפני חודש וחצי?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?537930-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%95-%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%A7-%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%A0%D7%A6-gp1500d

וזה בנוסף לשרשור האחרון שפתחת למציאת מגבר 4 ערוצים להגברת אותו סאב וקומפוננט.

אולי הפתרון שלך יהיה למכור את הסאב ולקנות אחר שיותר מתאים לצרכים ולאפשרויות מול מגבר 4 ערוצים?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

חבל לי להפסיק סאב כזה , לא מפריע שפשוט לא לנצל אותו ולהשאיר לעצמי אופציה עתידית.

האם אין בעיה לחבר אותו ל8 אום ולהגביר באמצעות מגבר שמיועד ל 4 אום?

מישהו פעם ביצעה חיבור כזה עם נגד?

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

אני לא בקיא מספיק כדי לתת תשובה בענין זה.

תאורטית אני חושב שזה אולי אפשרי, אבל מדובר פה על נגד רציני שצריך לעמוד בהספק גבוה ופיזור חום ראוי. לא נגד בשקל תשעים מאיזה מעגל אלקטרוני קטן.

עד שתקבל פה מענה, תעשה חיפוש גם באנגלית. אני בטוח שהנושא נידון אי שם.

פורסם (נערך)

פה לדוגמא נטען שתצורה כזו לא תהיה יעילה במיוחד:

http://www.the12volt.com/installbay/forum_posts.asp?TID=93248

אם אני מבין נכון, המשמעות בפועל היא:

- נגיד שיש מגבר שמספק 500W ב-4 אוהם ו-250W ב-8 אוהם.

- חיברת את הסאב בתצורת 8 אוהם - ההספק שינתן לו יהיה 250W.

- חיברת את הסאב בתצורת 2 אוהם + נגד של שני אוהם בטור = סה"כ 4 אוהם - ההספק שהמגבר יפיק יהיה 500W אבל יתחלק בין הנגד לסאב כך שהסאב "ירגיש" רק 250W. בדיוק כמו בחיבור של 8 אוהם.

- רק שהמגבר עובד קשה פי שניים. מה גם שבתצורת 8 אוהם למגבר אמור להיות יותר קל לשלוט על האלמנט.

אני מאוד מקווה שאני לא מטעה פה, ואשמח לתיקון או הערות/הארות מצד המקצוענים בדבר.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תבדוק שאתה לובש תחתון של המין הנכון - אולי זה יסביר מה נותן לך תחושה "נשית" :-D

כמובן באהבה רבה ולא מתוך כל כוונה לפגוע בך - שיהיה ברור!

הכל אמת ונכון!

מה גם שהכל יחסי אם כבר נוסיף לזה - אם מדובר בסאב נציל אז על וואט בודד הוא יפיק עוצמה של 89-90 דיבי ממרחק של מטר - הסאב נמצא קצת יותר רחוק מזה בד"כ מהראש אז זה לא נורא במיוחד ועכשיו תכפיל את זה ב250 :-D ועל זה תוסיף שהסאב בהתנגדות גבוהה יותר נשלט טוב יותר ע"י המגבר וגם היעילות\נצילות שלו אמורים להיות טובים יותר בהתנגדות גבוהה יותר.

יתכן וזה רק יגרום לתוצאה להיות טובה יותר למרות הירידה במחצית ההספק.

אתה לא מגביר כאן אולם חתונות, אתה יושב בתוך קופסא מפח בגודל של חצי חדר והסאב כלוא בתוך תא המטען שלה.

זה רק בשביל להכניס את הדברים לפרופורציות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

בנוסף לאמור, כבר נאמר שהנגד יצתרף לדעת לספוג הספק גבוהה ובעל יכולת פיזור חום גבוהה, הנה קישור לנגד של 40 אוהם אמנם, עם יכולת ספיגה.פיזור של 50 וואט: http://www.talonix.com/shop/item.aspx?itemid=8697#.VCJkEhbClaU

הגודל של הנגד יותר גדול מסוללת AA, קח בחשבון שנגד בעל התנגדות נמוכה יותר שיצתרך לעמוד בזרם יחסית גבוה, ולפזר הספק של 250 וואט יהיה לא קטן בערך באורך של כ10 ס"מ וקוטר של 6ס"מ ויעלה בסביבות ה150 דולר ליחידה.

חבר את הסאב ב8 אוהם.

עריכה אחרונה על ידי yuraskor
פורסם
תבדוק שאתה לובש תחתון של המין הנכון - אולי זה יסביר מה נותן לך תחושה "נשית" :-D

כמובן באהבה רבה ולא מתוך כל כוונה לפגוע בך - שיהיה ברור!

שמעתי פעם שזה אמור להיות דווקא נוח. :shock2:

אבל אולי אני צריך להגיע בכלל למסקנה כמו פה :lol::

פורסם

MY BOYS NEED A HOUSE

אחד מהרגעים הבלתי נשכחים של סיינפלד (קרמר).

:-D

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...