Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה אכפת לכם בכלל מה אנשים עושים בחתונות שלהם?

אחד רוצה חתונה צנועה וזה בסדר גמור ואחר רוצה חתונה גרנדיוזית עם הגעה לחופה במסוק ושביונסה תשיר לו את השיר ליווי לחופה.

גם זה בסדר!

אתה כאורח לא צריך לשלם את החתונה, תן מתנה כרוחב ליבך ועומק כיסך וזה הכל גם אם זה יוצא 200 שקלים.

אתה בהחלט צודק בגישה ואני לגמרי איתך,

אבל אתה בטח יודע כמה ידברו עליך אם תביא 200 שקל לחתונה באולם שכולם יודעים שהמנה בו לבדה עולה 300.

לצערנו כך זה עובד עם הצורה בה מתחתנים היום. זה מעגל שלא נותר אלא להסתובב בו.

ועצם העובדה שאתה מציע לתת מתנה שהיא כסף, אומר שאתה משתתף בתשלום החתונה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחתונה שלי הגיע קולגה של אשתי, עם מעטפה שרשום עליה השם שלו, צירוף המילים "מזל טוב" ובפנים תמונה שלו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בדיוק אתמול התרוצץ קטע בנושא ברשתות החברתיות, אצטט לטובת הקוראים:

Tal Menkes

180 ש"ח

או בשמו השני עשר ח"י.

זה הסכום שמהיום אני נותן לכל מי שמזמין אותי לחתונה שלו,

גם לחברים קרובים קרובים, וגם לחברים קרובים רחוקים ואפילו לאחים שלי, ח"י זה מה שתקבלו.

ולמה זה?

כי תקופה ארוכה שאני הולך לחתונות ומשלם סכומים שאני מרגיש לא בנוח איתם, בגללכם!

כן, אתם שחייבים שהחתונה שלכם תהיה שונה ועושים אותה באולם מפואר,עם סידורי הפרחים והתאורה האסתטית שלכם והצלם שמצלם אתכם מסתובביםבעיר ועושים פרצופים רומנטיים שראיתם פעם בסרטים שמסמלים אהבה.

והשמלה המ-ע-ל-פ-ת שקנית והחליפה המ-ע-ל-פ-ת שקנית, במחירים המ-ע-ל-פ-י-ם שההורים שלכם שילמו.

והאוכל המפנק שהזמנתם לאורחים, כי הם הרי הולכים לשלם על כל הדברים האלה אז בוא נארגן להם פרות מתות, כי בחתונות אוכלים כמו חזירים אבל חזירים זה לא כשר, הרב שזרקנו עליו אלפיה אמר שלא, אז פרות.

ואת האוכל הם יוכלו להוריד עם הצ'ייסרים של וואן גוך, כי אם האורחים הולכים לשלם על כל האירוע הזה אז כדי שנארגן להם אלכוהול איכותי ולא את הזבל שהם רגילים לשתות ביום יום.

ואז יתחילו הריקודים, דיג'יי זה הכי חשוב אז מזל שהבאתם דיג'יי איכותי שלא יגדיל ראש וישים מוזיקה שהוא אוהב ורק את השירים שאמרתם לו, שהם השירים שכולם אומרים לו לשים ולא להגדיל ראש.

וכולם ירקדו עד הבוקר בזכות המוזיקה הנפלאה שבחרתם והסמים הנפלאים שהם קנו מבעוד מועד

ויהיה צלם מגנטים שכולם יקרקרו סביבו, כי אם האורחים משלמים על צלם מגנטים אז כדאי שיהיה להם גם מגנט לתלות על המקרר עם שאר התמונות מהחתונות הקודמות של אנשים שרצו לעשות חתונה שונה ועשו חתונה חזירית בדיוק כמו שאר החתונות.

ולהזכירכם חזיר לא כשר.

אז מה אני מנסה להגיד?

אני באמת אוהב חתונות, באמת. ולא נעים לי להגיע לחתונה ולבאס את החתן והכלה בזה שהשארתי סכום שהוא נמוך יחסית ולא נעים לי שלא נעים לי, אז אני רק רוצה להעביר את האי נעימות ממני אליכם...

וחשוב לי שתדעו שאם תחליטו להזמין אותי בסוף, אני מתחייב לרקוד כמו חולה נפש, אני מתחייב לעזור בסרט חתונה/נאום/שיר או כל דבר כתיבתי אחר,

אני מתחייב להרעיף עליכם אהבה מכל הלב, כי למקרה ששכחנו זאת חגיגת אהבה הרבה לפני חתונה. והכי חשוב! אני מבטיח לא לשפוט אתכם על החתונה שהרמתם אם אתם לא תשפטו אותי על הח"י שקלים שהשארתי לכם בכספת. קולולולולו.

*בואו נשים כולם ח"י בחתונות, לא כי הרב אמר שזה מביא מזל, סתם כי זה זול יותר.

פורסם
אבל אתה בטח יודע כמה ידברו עליך אם תביא 200 שקל לחתונה באולם שכולם יודעים שהמנה בו לבדה עולה 300.

מי שקרוב אלי מכיר אותי כבנאדם שאומנם קשוב לסביבתו אך עושה את מה שהוא רואה לנכון.

לא מזיז לי כהוא זה מה ידברו עלי אם אביא מתנה שלא מכסה את עלות המנה, יתרה מכך, אם ידי אינה משגת ואותם 200 שקלים זה היה המקסימום שיכולתי לאפשר לעצמי ומישהו מבעלי השמחה "ידברו עלי"- הם אלה שצריכים להתבייש לעצמם, לא אני.

הרי יכולתי בקלות להמציא תירוץ למה לא יכולתי להגיע לאירוע (הילד לא הרגיש טוב, עיכוב לא צפוי בעבודה, השתקמה לי הניבדה) ולחסוך לעצמי גם את אותם 200 שקלים אבל במקום זה באתי לאירוע שלהם מתוך זה שאני מכבד אותם.

אני מתקיים כלכלית במסגרת היכולות שלי, לא במסגרת הציפיות של הסביבה ממני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
נשמע כ"כ הזוי שאני חושש שמישהו עשה את זה בשמו.

אין חשש כזה, האדם המדובר גאה בזה.

מיותר לציין שלחתונות של קולגות אחרים הוא הפסיק לקבל הזמנות באופן "מפתיע".

מהפוסט הזה ^ התחושה שאני מקבל זה שהכי מפריע לו עניין הפרות.

ואם כבר פרות וכו', אז יש אולמות שמראש מכינים מנות צמחוניות (בלי הזמנה מוקדמת, יענו אתה לא צריך לשאול כל אחד מהאורחים אם הוא צמחוני כשאתה נותן לו הזמנה).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אחחח, איפה הימים שהיינו מביאים לחתונה סיפולוקס ואוכלים לקרדה וזיתים ממולאים בחתיכת פלפל אדום.:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ברור למה פסק המנהג:

השאלה האולטימטיבית שכל זוג היה נשאל מייד לאחר חתונתו.

"....נו...כמה סיפולוקסים קיבלתם? עשיתם סודה כל הלילה?..."

מקור: http://www.nostal.co.il/Site.asp?table=Terms&option=single&serial=9463&subject=%F4%F8%E9%E8%E9%ED%20%F9%E4%E9%E5%20%E1%EE%E8%E1%E7&portal=%E0%E1%E9%E6%F8%E9%ED%20%E5%E7%F4%F6%E9%ED

%D7%9B%D7%9E%D7%94%20%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9D%20%D7%A7%D7%99%D7%91%D7%9C%D7%AA%D7%9D---.jpg

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אני אישית שם 100$ לחתונה ו200$ לחתונה של חבר קרוב\משפחה (לא אחים\אחיות).

לדעתי יש עניין של פנקסנות, בסך הכל חתונה היום בפן הכלכלי זה הלוואה, אתה מלווה להם שהם מתחתנים והם מחזירים לך והלאה מתגלגל הגלגל (בריתות\בר מצוות וכו').

מעבר לכך בעניין השמחה, כולם שמחים בחתונה ואכבד כל אדם שיגיע לאירוע שלי בין אם נתן מתנה גדולה\קטנה או אפילו סט צלחות...

פורסם

^

לא, זאת לא רק הלוואה. המון כסף בדרך זורם אל העוסקים בתעשיית החתונות, עם מאזן אימה של זיקוקין די-נור, לימוזינות מסוקים ושאר מריעין בישין.

בחברה החרדית, להבדיל, זוג צעיר (באמת) ונטול הכנסות מקים בית ומקבל גמ"ח (למשל לרכישת דירה), בבוא היום יחזיר את הסכום לגמ"ח אחר וזהו סוג של הלוואה ללא ריבית. תעשיית החתונות שונה בתכלית!

פורסם
ועל הדרך גם תפטור את עצמך מארועים צפויים בעתיד!

מה שכן, לברית של הבן שלך...אל תצפה לכסף/מתנות, יהיו שם הרבה כרטיסים שיגידו "אני המתנה הכי טובה" ! :lol:

חגגתי ברית לבן כבר,עשיתי ארוחת צהרים פשוטה באולם,

לא ציפיתי ''לכסות'' כי גם לא השקעתי,אבל כל אורח שהגיע,

עצם הגעתו היא מתנה מוערכת מאד.

פורסם

אישית חושב שכל הקטע של להביא כסף מקולקל ורק גורם לגלגל של טימטום.

יותר מזה, אם לחתונה שלי (או כל אירוע אחר) מישהו יביא לי כסף אני ממש אעלב, למה?

כי המנהג של היום גורם לך "לתמחר" או "להעריך" את היחסים שלך עם בנאדם אחר בכסף.

זה גם ממש מטומטם כי אם מישהו הביא לאירוע שלך סכום מסויים אתה תביא לו את אותו הסכום כדי שיהיה "הוגן".

זה עמו לעשות +1 ואז -1, בשביל מה? אל תביא לי ואני לא אביא לך.

חוץ מזה תחשבו על מצב שמישהו מתחתן והחבר שלו שם לו 2000 ש"ח (סתם זרקתי מספר), הכל טוב ויפה עד כה.

אבל כשהחבר מתחתן, אותו אחד שקיבל 2000 ש"ח נמצא כרגע במצב כלכלי לא טוב ולא יכול להחזיר את ה"חוב", פה מתחיל הבלאגן וחוסר הנעימות המיותר הזה.

בנוסף לזה, אם אנשים לא היו בונים על כסף שהאורחים שלהם יביאו להם לחתונה הם היו מוציאים הרבה פחות והיו נמנעים מכל הביזבוז המיותר הזה.

They are trying to ban me...

פורסם
אישית חושב שכל הקטע של להביא כסף מקולקל ורק גורם לגלגל של טימטום.

יותר מזה, אם לחתונה שלי (או כל אירוע אחר) מישהו יביא לי כסף אני ממש אעלב, למה?

כי המנהג של היום גורם לך "לתמחר" או "להעריך" את היחסים שלך עם בנאדם אחר בכסף.

זה גם ממש מטומטם כי אם מישהו הביא לאירוע שלך סכום מסויים אתה תביא לו את אותו הסכום כדי שיהיה "הוגן".

זה עמו לעשות +1 ואז -1, בשביל מה? אל תביא לי ואני לא אביא לך.

חוץ מזה תחשבו על מצב שמישהו מתחתן והחבר שלו שם לו 2000 ש"ח (סתם זרקתי מספר), הכל טוב ויפה עד כה.

אבל כשהחבר מתחתן, אותו אחד שקיבל 2000 ש"ח נמצא כרגע במצב כלכלי לא טוב ולא יכול להחזיר את ה"חוב", פה מתחיל הבלאגן וחוסר הנעימות המיותר הזה.

בנוסף לזה, אם אנשים לא היו בונים על כסף שהאורחים שלהם יביאו להם לחתונה הם היו מוציאים הרבה פחות והיו נמנעים מכל הביזבוז המיותר הזה.

מסכים עם כל מילה,תימצתת את זה יפה,

הלואי והמנטליות תשתנה כבר.

פורסם

אתה כל כך צודק, אבל אנחנו כבר בתוך המעגל הזה שקשה לצאת ממנו, כל מי שמתחתן היום סומך עלייך ועליי שנכסה את המנה שלנו כולל הוצאות שמחולקות לכל ראש, אחרת הוא מתחיל את חיי הנישואין עם חובות, לא אמרתי שזה האידיאלי או שזה חכם שכל זוג מביא זמר\אטרקציות\בזבוזים אחרים למינהם...

שאמרתי הלוואה התכוונתי הלוואה לתשלום החתונה, לא ישירות לכיס הזוג.

• תוכן חדש...