Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

לפני כמה ימים קנית רכב מסוג מציבושי כריזמה שנת 1998 ,

והייתי רוצה לדעת איזה סוג שמן צריך המנוע שלה ?

יש לי כמה סוגי שמנים בבית יכול להיות שאחד מהם מתאים ?

הנה ככמה תמונות :

IMG_20140915_195953.jpgIMG_20140915_200031.jpgIMG_20140915_200014.jpg

תודה

פורסם (נערך)

10-40

לא מכיר את השמן של דלק אולי טוב אולי לא אבל בצמיגות מתאימה .

בדוק גם מים ירוקים נורמליים ושמן גיר שמתאים לתקן הנדרש.

וטיימינג מתי נעשה . מעבר לזה הרכב פשוט סוס עבודה .

עריכה אחרונה על ידי dani12
פורסם

מבין השמנים הנ"ל היורול הוא השמן הטוב ביותר למשימה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תומר, לא ציינת בשאלתך האם אתה מעוניין לדעת לגבי מילוי על השמן הקיים, או שמא במילוי לאחר ריקון מלא והחלפת פילטר.

אם מדובר במקרה הראשון, לא הייתי ממלא אף אחד משלושת השמנים שהצגת עד שתדע מה השמן שיש כרגע במנוע.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לא רשמתה שנה ומספר ק"מ .

מיצובישי כריזמה טופלה במוסכי החברה ב 15W-40 - ואם יש צריכת שמן בין הטיפולים כדאי להשאר בצמיגות הנ"ל .

במידה והמנוע במצב סביר - מתאים 10W-40 , סינטטי וחצי סינטטי .

הדלקול אולטרה 10W-40 - שמן מנוע טוב-מאוד ומשתמשים בו בהרבה מוסכי יבואן ומוסכים רגילים .

הוא מתאים לטיפולים ברכבי מיצובישי קאיה הונדה מאזדה יונדאי עד בערך 2004 .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
10-40

לא מכיר את השמן של דלק אולי טוב אולי לא אבל בצמיגות מתאימה .

בדוק גם מים ירוקים נורמליים ושמן גיר שמתאים לתקן הנדרש.

וטיימינג מתי נעשה . מעבר לזה הרכב פשוט סוס עבודה .

אני יבדוק תודה

ואני לא יודע מתי נעשה טיימנג

מבין השמנים הנ"ל היורול הוא השמן הטוב ביותר למשימה.

והוא מתאים גם לסוג הרכב ?

איתמר

תומר, לא ציינת בשאלתך האם אתה מעוניין לדעת לגבי מילוי על השמן הקיים, או שמא במילוי לאחר ריקון מלא והחלפת פילטר.

אם מדובר במקרה הראשון, לא הייתי ממלא אף אחד משלושת השמנים שהצגת עד שתדע מה השמן שיש כרגע במנוע.

אני לא יודע מה סוג השמן בגלל שהרכב אצלי נמצא כמה ימים

לא רשמתה שנה ומספר ק"מ .

מיצובישי כריזמה טופלה במוסכי החברה ב 15W-40 - ואם יש צריכת שמן בין הטיפולים כדאי להשאר בצמיגות הנ"ל .

במידה והמנוע במצב סביר - מתאים 10W-40 , סינטטי וחצי סינטטי .

הרכב שנת 1998 ועשה 212,000

הדלקול אולטרה 10W-40 - שמן מנוע טוב-מאוד ומשתמשים בו בהרבה מוסכי יבואן ומוסכים רגילים .

הוא מתאים לטיפולים ברכבי מיצובישי קאיה הונדה מאזדה יונדאי עד בערך 2004 .

אייל .

אוקיי תודה

עריכה אחרונה על ידי _TomeR_
פורסם

לא ענית למתן - אתה מעוניין להוסיף או שאתה שואל בקשר להחלפה? אם אתה מעוניין להוסיף הייתי מוסיף את ה-10W40, כי סביר להניח שזו הצמיגות שהבעלים הקודם שם. נדירים האנשים שישימו 5W40 סינטטי מלא באוטו ישן. נראה לי שתפגוש כאלה בעיקר בפורום :roll:

פורסם
לא ענית למתן - אתה מעוניין להוסיף או שאתה שואל בקשר להחלפה? אם אתה מעוניין להוסיף הייתי מוסיף את ה-10W40' date=' כי סביר להניח שזו הצמיגות שהבעלים הקודם שם. [b']נדירים [/b]האנשים שישימו 5W40 סינטטי מלא באוטו ישן. נראה לי שתפגוש כאלה בעיקר בפורום :roll:

אני מעוניין להוסיף

פורסם

באמת הכי סביר להניח שנמצא כרגע 10W40.

האם ידוע לך מתי בוצע הטיפול האחרון?

אם לא ידוע, אני הייתי עושה כבר החלפה מלאה גם כדי לדעת שיש במנוע שמן איכותי וגם כדי להתחיל לספור מעכשיו לטיפול הבא.

פורסם
באמת הכי סביר להניח שנמצא כרגע 10W40.

האם ידוע לך מתי בוצע הטיפול האחרון?

אם לא ידוע, אני הייתי עושה כבר החלפה מלאה גם כדי לדעת שיש במנוע שמן איכותי וגם כדי להתחיל לספור מעכשיו לטיפול הבא.

אוקיי כמה עוחה להחליף את הכול ?

פורסם

לא יודע כמה עולה פילטר שמן מקורי לרכב שלך, אבל לרוב מדובר סביב ה-70 שקלים.

אם האריזות שבתמונה חדשות, תוכל לבחור אחד מהם ולהביא איתך למוסך. אם אין בהם מספיק, תוכל לרכוש מיכל חדש, אם תרכוש מיכל זהה לאחד שיש לך כרגע, תוכל להוסיף מהמיכל שברשותך במידת הצורך. קח בחשבון שלא כל מוסך מאפשר להביא שמן משלך.

אם תבחר לתת למוסך לשים שמן משלו, תבקש לדעת באיזה שמן מדובר, מי יצרן השמן, מהי הצמיגות והאם סינטטי/חצי סינטטי. עדיף גם לכתוב כדי שלא תשכח, ואז אם יהיה חוסר בעוד חצי שנה מכל סיבה שהיא, תדע מה להוסיף.

עבודה להערכתי תהיה 150-200 ש"ח.

פורסם

ברשותי כריזמה 2003. למרות הספק שונה, המנוע הוא אותו מנוע. מהתנסות עם מספר שמנים, אני הכי מרוצה מ-AGIP, נראה שהמנוע עובד יותר שקט איתו מאשר הליקווי מולי שהשתמשתי בו קודם.

פילטר מקורי אצל היבואן עולה כ-75 ש"ח.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

יש לי את השמן הזה אם תרצה הביא לך אתו, קניתי 2 אחד שמתי בטיפול ונשאר לי אחד חדש (סגור).

אם אתה מעוניין תיצור איתי קשר, אני גר בשדרות. (בחינם)

פורסם

אני אישית לא אוהב את ליקויי מולי בכל הרכבים שהיו לי תמיד המנוע היה שורף את השמן הנ"ל שאר השמנים אפילו של פז תמיד עשו את העבודה . עלויות טיימינג מלא כולל משאבה נוזלים ופילטרים ושמנים תכין כ 1400 שקל בערך לחלקים איכותיים . אבל שווה לשקט הנפשי שלך אם הרכב נוסע טוה אז טפל בו כמו שצריך והוא ישרת אותך הרבה זמן. שים לב לשריפת שמן אצלי הכריזמה אוכלת קצת שמן אז כל 2000 ק"מ אני ממלא חצי ליטר בערך אבל אני נוסע כ 7000 ק"מ בחודש . כך שאצלי בדיקה יומית היא בשגרה.

שמן גיר מקורי עושה ממש טוב לגיר יקר יחסית אבל מביא אותו למצב חדש לחלוטין מבחינת העברות ההילכים .

פורסם
אני אישית לא אוהב את ליקויי מולי בכל הרכבים שהיו לי תמיד המנוע היה שורף את השמן הנ"ל שאר השמנים אפילו של פז תמיד עשו את העבודה . עלויות טיימינג מלא כולל משאבה נוזלים ופילטרים ושמנים תכין כ 1400 שקל בערך לחלקים איכותיים . אבל שווה לשקט הנפשי שלך אם הרכב נוסע טוה אז טפל בו כמו שצריך והוא ישרת אותך הרבה זמן. שים לב לשריפת שמן אצלי הכריזמה אוכלת קצת שמן אז כל 2000 ק"מ אני ממלא חצי ליטר בערך אבל אני נוסע כ 7000 ק"מ בחודש . כך שאצלי בדיקה יומית היא בשגרה.

שמן גיר מקורי עושה ממש טוב לגיר יקר יחסית אבל מביא אותו למצב חדש לחלוטין מבחינת העברות ההילכים .

טוב אני רואה שאתה מבין ברכבים ואני לא ממש ,

קניתי את הרכב לפני איזה שבוע ואני רוצה לעשות לו טיפול כללי כדאי שהכול יהיה בסדר ואני לי יצטרך לעשות יותר מידי טיפולים

איזה טיפולים צריך לעשות בדרך כלל שקונים כזה רכב ?

וכמה עולה ?

• תוכן חדש...