Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לרכב משפחתי עד 27000. אימפרזה? מאזדה 3? יונדאי?

amit190
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום שמי עמית ואני מחפש רכב ראשון. הדרישות שלי:

נסיעה של כ 14000 קמ בשנה מחציתה בעיר ומחציתה בינעירונית(תל אביב טבריה).

מחפש רכב אוטומטי אמין בתקציב של עד 27000, עדיף חסכוני אם אפשר...

מעדיף ליסינג לשעבר כדי להגיע לדגמים חדשים יותר.

כרגע האופציות שראיתי:

אימפרזה 2008 מנוע 1.5 (לא B3) , עם 150,000 קמ ב23000 שח.

מאזדה 3 שנת 2007 עם 130000 קמ ב27000 שח

יונדאי אקסנט 2008 מנועים 1.4 או 1.6 במחירים של בסביבות ה 25000.

מה שמרתיע אותי בעיקר הוא צריכת הדלק של המאזדה והאימפרזה, ממה שאני רואה באינטרנט צריכת הדלק משתנה בין אתר לאתר...

מה אתם ממליצים לי לרכוש ועל איזה עוד רכבים כדאי להסתכל?

לגבי הסיריון -אני חושב שזה יהיה קצת קטן אם יהיו לי 2 ילדים בשנים הקרובות...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רוצה רק להוסיף שהמליצו לי לקחת קורולה בגלל העליונות שלה בצריכת הדלק מול שאר היפניות המשפחתיות- אבל קצת מבאס לקנות באותו המחיר שנת 2005... מה אתם אומרים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקורולה אכן קצת יותר חסכונית לעומת שאר הרכבים שציינת (למעט הסיריון), אבל היא אכן דורשת ירידה בשנתון. השאלה היא אם זה קריטי. בוא נעשה ביחד חשבון -

מאזדה 3 תעשה לך 10 קילומטרים לליטר. טויוטה קורולה נניח 11.5 קילומטרים לליטר. בשנה אתה עושה 14 אלף קילומטרים כלומר 1400 ליטרים דלק במאזדה או 1217 ליטרים בטויוטה. נתרגם לשקלים - 10,600 ש"ח במאזדה לעומת 9,250 ש"ח בטויוטה.

ההפרש בשנה - 1350 ש"ח.

לדעתי - לא משמעותי בכלל. בוא נגיד שמספיקה תקלה אחת בגלל שהקורולה ישנה יותר כדי לקזז לך הפרש של שנה וקצת בדלק.

הסיריון אכן קטנה מידי למשפחה עם שני ילדים, לא מתאים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי - לא משמעותי בכלל. בוא נגיד שמספיקה תקלה אחת בגלל שהקורולה ישנה יותר כדי לקזז לך הפרש של שנה וקצת בדלק.

אם בהימורים עסקינן, אני מהמר שגם בתקלות הקורולה המעט ישנה יותר תגלה אמינות ראויה לשבח.

נוסע בפריוס 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקומך הייתי בוחן אספקט נוסף, חווית הנהיגה במזדה עולה על הקורולה, העיצוב הפנימי והחיצוני של המזדה, לוח השעונים והדשבורד יפים ביותר במזדה, ההיגוי וההנאה מהנהיגה המזדה מצטיינת יותר,אבל זה כמובן עניין סובייקטיבי.

נוסע בפריוס 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקומך הייתי בוחן אספקט נוסף, חווית הנהיגה במזדה עולה על הקורולה, העיצוב הפנימי והחיצוני של המזדה, לוח השעונים והדשבורד יפים ביותר במזדה, ההיגוי וההנאה מהנהיגה המזדה מצטיינת יותר,אבל זה כמובן עניין סובייקטיבי.

שניכם מתעלמים מהאימפרזה אותה אני יכול להשיג ב5000 פחות...

מה אתם אומרים עליה? מבחינת דלק אמינות ונהיגה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האימפרזה אמינה אבל צריכת הדלק שלה גבוהה והביצועים נמוכים. לא סתם התעלמנו ממנה :wink:

רוצה מציאה שהיא גם זולה, גם אמינה וגם חסכונית? חפש ניסאן נוט או את האחות המכוערת שלה ניסאן טידה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מכיר את האיפרזה, המידע שלי לגביה ניזון משמועות בלבד, מה שצביקה אמר כאן מעליי, רכב אמין אך מאוד חלש ובעל צריכת דלק גבוהה.

נוסע בפריוס 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ומה לגבי היונדאי?

מבחינת חווית הנהיגה ועלויות אחזקה, לדעתי מאוד דומה למאזדה 3.

תחליט: רכישת קורולה: ירידה בשנתון וחווית הנהיגה לטובת חיסכון בדלק ועלויות אחזקה.

רכישת מאזדה ו I30, שנתון מתקדם, רכב נאה יותר ועלויות דלק ואחזקה גבוהות במקצת.

נוסע בפריוס 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שגם לי יש את אותה התלבטות.

אבל ראיתי שאף אחד לא העלה מיצובישי לנסר, שהיא אומנם לא זולה בדלק אבל היא מאוד אמינה.

ויונדאי אקסנט, לדעתי, עדיף את הדגם של ה1600 כי הוא יותר חסכוני מה1400.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שגם לי יש את אותה התלבטות.

אבל ראיתי שאף אחד לא העלה מיצובישי לנסר, שהיא אומנם לא זולה בדלק אבל היא מאוד אמינה.

ויונדאי אקסנט, לדעתי, עדיף את הדגם של ה1600 כי הוא יותר חסכוני מה1400.

סתם בשביל הקטע ה1.4 ו1.6 אוכלים אותו דבר,אני בעל אקסנט 2009 1.4,נכון שבזמן האחרון הרכב קצת התחיל לאכול לי דלק יותר מבעבר אבל זה כנראה תקלה שאני צריך לבדוק,בכל מקרה הממוצע שלו 1:11.5,אמין,זול לאחזקה,1.6 יותר חזק אבל גם 1.4 אם אתה לא מחפש ביצועים והמזגן מספיק לך על עוצמה נמוכה יעשה בהחלט את העבודה,רק בעליות הוא לא הכי יסחוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האימפרזה "אוכלת„ 1:10 משולב. בכביש מהיר היא עושה 1:13 מניסיון, הכל תלוי עד כמה אתה קליל על הגז. בכל אופן, הסובארו זה הרכב הכי אמין שהיה לי. שים דלק וסע.

:crazyeyesVRUM VRUM

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...