Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעוד שנתיים יעברו כבר שלשה דורות ותוכל לקנות ב 500 ש"ח כרטיס מסך שיבצע כמו כרטיס שעולה היום 2000 ש"ח.

לא יודע כמה זה נכון.

אני קניתי לפני 6 שנים כרטיס מסך, 4890 ב 1000 ש"ח בערך ( אולי קצת יותר ).

על פניו, היום, רק כרטיסים ב 600 שקלים ( ולא משומשים ) אפשר להגיד שמגיעים קרוב לאותם ביצועים, כך שאני לא יודע כמה הטכנולוגיה תשתפר, אבל סביר להניח ש-ב 6 שנים האחרונות יש שכלול בטכנולוגיה אבל עדיין לא מצאתי משהו ראוי בזול.

בכל מקרה, באופן מפתיע גם אצלי כרטיס המסך ולוח האם נדפקו סופית, אני עוד לא החלטתי מה אני רוצה לעשות אבל ככל הניראה לקנות מעבד + לוח אם חדש ולשמר את כל הדברים הישנים.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה החיסרון של כרטיס מחודש?

זה לא כזה הפריע לי כי נאמר שהוא מגיע עם שנתיים אחריות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

החיסרון זה שהוא ככל הנראה היה חלק ממערכת כריה ועבד שעות נוספות תוך כדי מאמץ של 100%.

אבל יש לך אחריות מחנות אמינה, ואתה מקבל הרבה מאוד ביצועים ביחס למחיר הזעום (תבדוק כמה עולה כזה חדש).

בכל מקרה, אני גם קניתי כרטיס משומש מחנות אחרת, ואני מבסוט.

עריכה:

אי אפשר לדעת איזה כרטיס באמת תקבל ולכן תצפה להכי גרוע על מנת ולא להתאכזב (כלומר אחד משומש שעבד קשה).

לדוגמא, לפני כ-3 חודשים אני ועוד חבר הזמנו כרטיסים שנמכרו כ"משופצים על ידי היצרן".

אני קיבלתי כרטיס בקופסא עם באנדל מלא, אבל מאובק וללא אחת מהמדבקות שעליו.

החבר לעומת זאת, קיבל את הכרטיס ללא קופסא, אבל חדש לגמרי.

עניין של מזל\מלאי של אותה החנות ברגע ההזמנה.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם
לא יודע כמה זה נכון.

אני קניתי לפני 6 שנים כרטיס מסך, 4890 ב 1000 ש"ח בערך ( אולי קצת יותר ).

על פניו, היום, רק כרטיסים ב 600 שקלים ( ולא משומשים ) אפשר להגיד שמגיעים קרוב לאותם ביצועים, כך שאני לא יודע כמה הטכנולוגיה תשתפר, אבל סביר להניח ש-ב 6 שנים האחרונות יש שכלול בטכנולוגיה אבל עדיין לא מצאתי משהו ראוי בזול.

בכל מקרה, באופן מפתיע גם אצלי כרטיס המסך ולוח האם נדפקו סופית, אני עוד לא החלטתי מה אני רוצה לעשות אבל ככל הניראה לקנות מעבד + לוח אם חדש ולשמר את כל הדברים הישנים.

הכרטיסים שיש היום ב600₪ לוקחים את ה4890 העתיק שלך בהליכה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אגב, אפשרות נוספת היא להזמין את הכרטיס הזה ולחסוך קצת במפרט שהרכיבו לך ב HWZONE.

מדובר בכרטיס שווה ערך ל280X שהציעו לך שם.

אבל זה גם משומש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אני עכשיו מתלבט. גם אם יש אחריות אני מפחד שזה מתכון לצרות. אולי עדיף כרטיס פחות טוב, אך חדש.

עריכה: מה גם שמצאתי חנות בנתניה שמוכרת חדש ב1300 שקלים

http://www.king-pc.co.il/product/%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99-sapphire-radeon-r9-280x-dual-x-oc-3gb-gddr5-pcie---%D7%96%D7%9E%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99---%D7%94%D7%96%D7%9E%D7%9F-%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%95%D7%A7%D7%97?aff=Zap

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

היה לי קצת זמן פנוי אז הרכבתי לך מפרט אפשרי לדוגמא במסגרת התקציב.

- מעבד 4 ליבות עדכני + קירור שקט, לוח אם עם 4 חריצי זיכרון ומספיק חיבורי SATA3 ו-USB3 (כנראה שהרבה יותר ממה שתצטרך) + 8GB ראם בסטיק אחד.

- כרטיס מסך חזק (חדש, לבקשתך) עם אחריות ל 3 שנים.

- מארז מעולה (וגם יפיוף בלבן\שחור) עם 3 מאווררים מותקנים + ספק כוח איכותי עם מרווח ביטחון גם לשידרוגים בעתיד. אפשר לחסוך בסעיף הזה וללכת על שילוב פשוט יותר.

- ויתרתי על SSD על מנת שלא לחרוג בתקציב, אם כי אני ממליץ מאוד להוסיף כי בעיני זה בגדר חובה בכל מחשב חדש ברמה כזו. במידה ואין תקציב לSSD כרגע, תמיד אפשר להוסיף אחד בעתיד.

מעבד:

Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪926

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪126

לוח אם:

Gigabyte GA-H97-HD3

כמות: 1 - מחיר: ₪459

מארז:

באנדל - NZXT Phantom 410 White + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪729

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

כרטיס מסך:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL DUALX with Boost - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪899

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪281

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪106

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3875

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3798 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/cnekb2hr

פורסם (נערך)

מפרט טוב למחשב שיריץ משחקים ללא בעיה

מעבד

1 Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray אינטל

מאוורר

1 CoolerMaster Hyper 103 CPU Cooler

לוח אם

1 Asus Z97-K LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI

זיכרון

1 Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX LOVO Dual Channel CL9-9-9 (Low Voltage)

כרטיס מסך

1 EVGA GTX750Ti Superclocked 2GB GDDR5 DVI HDMI DP PCI-E

דיסק קשיח

1 Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III 29175

דיסק SSD

1 Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III SSD

צורב

1 LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM DVD

ספק כח

1 Antec 650W Active PFC VP650P PSU

מארז

1 Thermaltake Commander G42 Window Mid Black Case No PSU

אפשר להוזיל את המערכת בכמה מאות שקלים בלי להתפשר הרבה

מארז שונה

כרטיס מסך שונה

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

מודה שוב לכל החברים על העזרה. לבסוף החלטתי ללכת על משהו דומה למפרט של iluXXXa רק עם מארז+ספק [גם באנדל] זולים יותר, ללא צורב [כי יש לי] ועם קשיח SSD בנפח של 120 או 240. המחיר יהיה 4100 או 3900 בTMS וכעת אני בודק מפרט דומה אצל חבר ותיק שמתעסק בתחום. אולי יצליח לעשות בזול יותר. אני שוב מודה לכולם על העזרה. גם אלו ששלחו בפרטי.

פורסם

יש לי רק דבר אחד להוסיף - מנסיוני האישי, ksp ממש התדרדרו ברמת השירות.

לא מקבלים אמקס, מחתימים אותך על טופס קבלת מוצר שמכסה בעיקר את החברה, ואם יש תקלה במוצר - כדאי לך להכין הרבה הרבה סבלנות ואומץ.

ואני כותב את זה בעדינות כדי שלא יתבעו אותי על הוצאת דיבה (גם את זה הם ניסו לעשות לאנשים באינטרנט )

פורסם (נערך)
חברים, תודה לכולם על העזרה. אתמול קראתי קצת אל תוך הלילה, ולמדתי מעט דברים. אני מתלבט אם להתפשר על כרטיס מסך בינוני [ולשחק איזה שנה על נורמל או נמוך], בכדי להתמקד במעבד+לוח+זכרון+ספק+מערכת קירור ושאר ירקות חזקים יותר, ולאחר מספר חודשים ארכוש כ.מסך רציני יותר. הרי גם ככה כמו שכתבתם, מה שעולה היום 1500 בעוד שנה יעלה 1000. קנייה כזו גם תהיה זולה יותר כרגע.

מצד שני, בHWZONE המליצו לי על מפרט כזה:

http://www.tms.co.il/preview/spec/kfbejz1d

אני מאוד מתלבט כעת.

בנוסף, כולם המליצו לי על כונן SSD בנפח 240G, ולא הבנתי למה. עד היום הסתדרתי עם 300G כל המחשב, אז אני לא מבין למה אני צריך 256G בשביל כונן שתהיה עליו רק מערכת הפעלה.

אהלן

המפרט שקיבלת מ HWZONE הוא טוב, וגם המפרט שקיבלת מ -DORSHT. ההבדלים בעקרון הם הכרטיסי מסך , אחד הוא רדאון והשני הוא NVIDIA, לי יש נטיה ללכת על ה NVIDIA בעיקר בגלל אופציית ה PHYSX שיש במשחקים, זה מוסיף המון (באטמן לדוגמא בכל השלישיה שיצאה עד כה, נראה מעולה עם כל הדברים המעופפים ברקע)

בשום פנים לא לקחת מעבד I3 כיוון שהוא סטנדרטי וכבר מתיישן, עדיף להשאר עם I5 או I7 למרות שגם ה I5 יעשה את העבודה, עם OC קטן בעתיד הוא גם יקבל בוסט לא קטן ותוצאות יפות.

אתה צריך זכרון שהוא 8GB עם מקום להרחבה, לא מחייב משהו מפוצץ אלא סטנדרטי ונורמלי (גם הם עומדים ב OC קטן ויפה) כגון חברות מוכרות כמו kingston / hynix /adata / gskill וכו'.

כרטיס מסך הייתי לוקח 760GTX אם הוא נכנס בתקציב, הוא חזק יותר מה 7950, ב OC לא יודע מה המצב בין השניים, אבל הייתי נשאר איתו.

נ.ב כרטיס SSD מקפיץ את המחיר, אם יש לך את הכסף להשקיע בזה אז לקנות כונן של 1/500 TB (למרות שלי זה אישית לא מספיק) ולהוסיף SSD, המערכת תעבוד הרבה יותר מהר, תעלה מהר יותר ויותר קל לה לטעון דברים כגון משחקים / מערכת הפעלה ללא תקיעות כמעט שמורגשות דרך ה HDD

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

תודה ליאב. ה760 יקר בכ-330 שקלים. לא שווה את הקפיצה בעיניי: השוואה ביניהם. אגב, עד עכשיו הייתי עם NVIDIA. הפעם הרדאון ייתן את התמורה הטובה בתקציב.

פורסם

ניקו פ., על תתייחס אל האתר הזה ברצינות. הוא משווה בין נתונים טכניים גרידא, ללא התייחסות לביצועים בפועל. שזה מה שחשוב בסופו של דבר.

טבלה אמינה שמסכמת כוחות בין הכרטיסים השונים תוכל למצוא פה. אם כי זה רק להתייחסות שיטחית וראשונית, לצורך בדיקה עמוקה יותר עדיף לחפש השוואה מפורטת ראש בראש.

• תוכן חדש...