Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

נותרתי ללא מחשב, לאחר שהנוכחי החזיר נשמתו לבורא [לוח אם וכרטיס מסך נשרפו]. אני רוצה לרכוש מחשב חדש כאשר התקציב הרצוי הוא באזור ה-3000 או 3500 שקלים. אם כדאי מאוד, אוכל להתגמש לאזור ה- 4000 ש"ח. מסך, עכבר, מקלדת ורמקולים יש לי. אני צריך רק מחשב עם המארז שלו [כל המלבן שעל הריצפה בקיצור :) ].

אין הרבה דרישות גדולות מלבד אחת, גיימינג. המחשב הוא אול-ראונדר בבית: אינטרנט, סרטים וסדרות, אופיס וכדומה; אך נאמר לי שאלו אפשררים גם במחשבים הפשוטים יותר. הבעיה העיקרית זה שאני רוצה לשחק משחקים חדשים ובגרפיקה טובה. ברור לי שבתקציב שלי אני צריך לעשות פשרות, ולכן לא קריטי לי להריץ כל משחק ב-5 השנים הקרובות על הגדרות אולטרא, אבל אם אפשר להרכיב בתקציב הזה מחשב שיצליח להריץ 3-4 שנים משחקם על HIGH או לפחות NORMAL זה יהיה מצוין. אני ממש לא גיימר ברמה שהייתי רוצה להיות ואני משחק אולי פעם אחת בשבוע למשך כמה שעות. יחד עם זאת, אם כבר אני משחק, אני רוצה שזה יהיה במשחקים חדשים ושירוצו חלק. בנוסף, חשוב לי לא להתפשר על חלקים "קטנים" וחשובים שעלולים לפגוע בתקינות המחשב [כמו ספק טוב למשל].

מעבר לכך שאשמח לקבל מפרט מומלץ, אשמח גם לקרוא בקצרה [או לקבל הפניה לאתר רלוונטי] להסבר על החשיבות והפעולה של כל חלק, כדי שאדע היכן אפשר להתפשר. כי בינתייםהסתכלתי באתרים כאלו שאפשר להרכיב מפרט ויצאתי עם מחשבים בעלות של 7000 שקלים, כי לא ידעתי היכן אפשר להתפשר.

לאור מגבלות התקציב, הומלץ לי לרכוש מעבד, לוח אם וזכרון טובים [הבחור אמר שהם המשולש החשוב]; ולאחר מכן כשהתקציב יתאפשר אפשר יהיה לשדרג דברים אחרים מסביב. האם זה כיוון נכון?

נ.ב. אם אני רוצה שיגיע עם ווינדוס 7 ואופיס מותקן כבר אני צריך להוסיף כסף?

נ.ב. 2 - מה אפשר לעשות עם השאריות של הנוכחי? יש שם 4 ג'יגה זכרון DDR2, יש גם ספק כוח וכל מיני שטויות. יש מי שקונה את הדברים הללו?

נ.ב. 3 - אני כרגע ללא מחשב, אז אם מישהו שעובד בתחום רוצה לשלוח מפרט והצעת מחיר הוא יותר ממזמן לעשות זאת בהודעה פרטית.

נ.ב. 4 - אני מנתניה. אשמח להמלצה לחנויות אמינות.

תודה לכל העוזרים :)

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אם המארז וספק הכוח הקיימים איכותיים תוכל לנצל אותם, וגם רכיבים נוספים - כגון כונן קשיח וכונן DVD, למערכת החדשה, וכך לחסוך כמה מאות ש"ח. אצל אחד הבנים שלי יש מחשב במארז שמתקרב לגיל 9 אבל הבפנוכו שודרג כבר מספר פעמים.

את זכרון ה-DDR2 פרסם בשרשור המסירה.

מערכת הפעלה וסויטת אופיס של $M עולות כמה מאות ש"ח. התקנת OEM של מערכת ההפעלה תהיה יותר זולה מרכישת גרסת retail - שאל בחנות בה אתה רוכש את המכשיר. מכל מקום - אני מסופק אם תוכל לקבל win 7, ובכל מקרה win 8 עדיפה (כן אני יודע שהאריחים וחסר כפתור start משגע את הקהל - אבל אחרי שעה שוכחים מקיומם).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כונן קשיח לא הייתי מעביר היות שזה רכיב עם בלאי וזה רכיב מכני, לגבי כונן DVD - רק בתנאי שהוא בחיבור SATA, היות שבלוחות האם החדשים בסוקט 1150 אין כניסות IDE/ATA.

DDR2 לא רלוונטי כמובן.

Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray

[TABLE=align: right]

[TR]

[TD]‏Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Cooler‎

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]‏Asus B85M-G LGA1150, Intel B85, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI‎

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]‏G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT‎

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]‏MSI GTX750Ti OC 2GB GDDR5 VGA DVI HDMI PCI-E‎

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]‏Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III ‎

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]‏Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SSD SATA III‎

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]‏LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM‎

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]‏Corsair 550W Active PFC VS550 PSU‎

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]‏Antec X1-T Mid Tower Gaming Black Case No PSU‎

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]‏הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע‎

זה מפרט מKSP, יצא 3850₪.

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

חשיבות החלקים:

מארז וספק- חשובים. ביחד כ 20% ממחיר המחשב. במקרה שלך נגיד ספק ב 450 ש"ח ומארז ב 300.

במחשב לגיימינג כרטיס המסך צורך הרבה חשמל ומייצר חום. ספק מחברה טובה יעמוד יותר טוב בעומסים. מארז טוב מפזר את החום בשקט.

לוח אם- סטנדרטי מהסדרה הנוכחית סוקט LGA 1150 (צ'יפסט Z87 הוא לכאורה העדיף לגיימינג אבל לדעתי במגבלות התקציב חבל להשקיע ו B85 ייתן את אותה פונקציונליות) - 300ש"ח

הארד דיסק וDVD - סטנדרטיים. ביחד 330 ש"ח

אמצעי האחסון הסטנדרטיים הם די והותר היום. אם אתה רוצה להתפנק אז SSD קטן בנוסף ל HD הרגיל, זה עוד 280ש"ח.

זכרון - סטנדרטי. התועלת מזכרונות מהירים יותר היא שולית. אבל כמות הזכרון חשובה, ועדיף בשני סטיקים. קינגסטון 2X4GB ב 450 ש"ח

מעבד - i3 סטנדרטי יריץ כל משחק בלי בעיה. אם תרצה לשדרג עוד שנתיים-שלוש פשוט תקנה מה שיעלה אז 500 ש"ח ותתקע במקומו. 560 ש"ח כולל קרור סטנדרטי.

מערכת הפעלה- רק 64 ביט. 350ש"ח

הגענו ל 2700-2800 ש"ח ונשאר כרטיס המסך.

זה בעצם מה שקובע אם תוכל להריץ משחקים בהגדרות HIGH.

המינימום של כרטיס שיריץ לך טוב משחקים של היום הוא צ'יפסט 7750 (זכרון GDDR5) ויעלה 430 ש"ח. אני ממליץ על 7770 ב 510 ש"ח בתור התמורה הטובה לכסף. כרטיסי המסך מתקדמים הכי מהר היום. בעוד שנתיים יעברו כבר שלשה דורות ותוכל לקנות ב 500 ש"ח כרטיס מסך שיבצע כמו כרטיס שעולה היום 2000 ש"ח.

סך הכל 3500 ש"ח.

הכנתי לך מפרט בחנות אינטרנטית טובה שהסניף הראשי שלה בנתניה. יש מבחר די גדול של מארזים בתקציב ותבחר מה שמוצא חן בעיניך. תוכל גם להתייעץ עם המוכר.

קישור למפרט

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

עריכה : ראיתי את המפרט של דור וההבדלים בינינו לא גדולים:

הוא לקח מעבד יקר יותר ב 330 ש"ח וכרטיס מסך יקר יותר ב 280 ש"ח, ודילג על מערכת הפעלה :)

אם אתה מוכן להשקיע אני ממליץ קודם לעלות לכרטיס המסך היקר יותר GTX750Ti לפני המעבד היקר יותר.

עריכה אחרונה על ידי Arik TG

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אריק - למה לעוף עם הספק כוח והמארז?

יש מארזים נחמדים מאוד ב200-250₪, וספקים כוח שיעשו את העבודה בצורה טובה עם 3 שנות אחריות בפחות מ450₪. כמו הקורסאיר ששמתי במפרט.

המפרט שבנית נחמד, אבל אצלי אפשר לצמצם את הSSD ל128GB ולהכניס מערכת הפעלה מקורית ולעמוד בתקציב בצורה טובה.

אגב, 64GB SSD? אתה צוחק נכון? בעוד כמה עשרות שקלים מקבלים כבר 120/128GB, וזה די מהותי, ה64GB יתמלא מאוד מהר.

ההפרשים בין 500GB ל1TB לא שווים את החסכון והייתי שם כבר 1TB (כמו שעשיתי במפרט שאני בניתי), ועם כל הכבוד קירור סטוק? אפשר היה להשקיע קצת יותר.

סטיק של 8GB זה בסדר גם כן, ויש מספיק חברות טובות חוץ מקינגסטון שאני לא יודע על מה כולם מהללים אותם.

בכלל בתקציב הזה ניתן לקבל יותר, וKSP עדיפים במחיר שלהם ובמבחר שלהם.

זה מה שיצא לי בTMS:

http://www.tms.co.il/preview/spec/t17u4lr9

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

חברים יקרים, תודה לכולם על העזרה. אני חושב שבסוף עם התקנת הווינדוס אסתדר, משום שהדיסק של ווינדוס פרוץ שיש לי עכשיו עובד אצל חבר מושלם. יש לי גם אופיס מקורי בדיסק.

לא הבנתי רק דבר אחד: מה זה SSD ומה זה כונן שהוא לא SSD עם 1 טרה בייט?

בנוסף, אמרו לי שבכרטיסי מסך הכרטיסים של Sapphire [כל הR9 וזה] נותנים תמורה טובה יותר מבחינת חומרה, האם זה נכון?

ראיתי שהGTX 660 כתוב לידו DX11 וליד ה760 לא. זה אומר שהוא לא תומך בDX 11? מה היתרנות של זה?

בנוסף, אילו חלקים "קשורים זה בזה"? כלומר אם אני רוצה בעוד שנה להחליף מעבד אני צריך גם לשדרג לוח אם? או זכרון? ולהפך.

תודה לעוזרים, פה ובפרטי.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

כונן SSD (SOLID STATE DRIVE)הוא בעצם כונן פלאש.אין בו חלקים נעים והוא כמו הDOK למינהם שהותאם לשימוש ככונן במחשב. יותר אמין ויעיל מאשר הכונן המכני. כמו כל טכנולוגיה חדשה יקרים יותר.

הכונן השני הוא כונן מכני עם חלקים נעים בפנים, בעצם הסטנדרט עד כונני הפלאש. זולים יותר

לא יודע בנוגע לATI

ה760 הוא הדור הבא של ה660. אין שום סיבה שיורידו לו את התמיכה בDX.

פורסם

בעקרון לגבי מעבד - אם אתה קונה מעבד באותו סוקט (במקרה שלך סוקט 1150), אין צורך להחליף לוח, לכל היותר תצטרך לעדכן את הגרסה של הביוס במידה והמעבד לא נתמך בגרסת הביוס שלך.

אם אתה מחליף מעבד ונשאר עם לוח האם שלך אין סיבה לשדרג זכרון.

אם אתה מחליף למעבד בסוקט אחר, אז תהיה מחויב גם בהחלפת לוח אם, וייתכן שגם בהחלפת זכרון כי מדברים כבר על DDR4.

פורסם

דור-

מארז וספק- תמחרתי במחשבה על שדרוג עתידי של המערכת- אלו הרכיבים היחידים שמחירם לא יורד עם הזמן כמו כל השאר.

HDD 1TB - צודק. ועדיין הייתי מעדיף היטאצ'י.

SSD - נתפשר על 128GB כי להוסיף 500 ש"ח במפרט כזה זה כבר מוגזם.

קירור סטוק - ה TDP של ה i3 במפרט שלי כולו 54W. של ה i5 שבחרת 84W וזה הבדל.

קינגסטון- לא יודע גם כן, הולך עם העדר. כשהתקלקל לי פעם סטיק (של ocz אני חושב) עם אחריות לכל החיים היה סיפור למצוא בן זוג אחרי שלוש שנים. עדיף מה שנמכר הרבה.

שני סטיקים - בדקתי ואתה צודק, אני לא מעודכן. ב DDR2 הדואל צ'אנל היתה אחת הצורות הזולות ביותר לשפר ביצועים. כיום השיפור פחות משמעותי ועדיף אם כך לחסוך כמה גרושים וגם לשמור את הסלוטים להרחבות עתידיות.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם
64 גיגה SSD לא יחזיק הרבה זמן, הוא יכשול די מהר ככונן מערכת הפעלה.

אם אתה לא מאלה שבשנת 2014 עדיין משתמשים ב-XP שלא תומך ב-TRIMMING, אז אין קשר בין נפח ה-SSD לאורך החיים שלו.

תתקין 7/8/8.1 ויהיה בסדר (למשחקים מומלץ בחום 8.1, בגלל שהוא קל יותר וגם תומך בDX11).

מה שכן, 64GB אכן לא יספיק לך לשימוש שותף, ובהבדלי מחירים עדיף לקנות SSD של 120 או 128 GB, אם התקציב מאפשר, אז 256. לגבי החשש שלך מאורך חיי הכונן - תקנה SSD עם אחריות ארוכה (מרביתם באים עם 3 שנים, גם הזולים שבהם, קינגסטון וכאלה), ותעשה גיבויים אחת לכמה, ותהיה מסודר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
דור-

מארז וספק- תמחרתי במחשבה על שדרוג עתידי של המערכת- אלו הרכיבים היחידים שמחירם לא יורד עם הזמן כמו כל השאר.

HDD 1TB - צודק. ועדיין הייתי מעדיף היטאצ'י.

SSD - נתפשר על 128GB כי להוסיף 500 ש"ח במפרט כזה זה כבר מוגזם.

קירור סטוק - ה TDP של ה i3 במפרט שלי כולו 54W. של ה i5 שבחרת 84W וזה הבדל.

קינגסטון- לא יודע גם כן, הולך עם העדר. כשהתקלקל לי פעם סטיק (של ocz אני חושב) עם אחריות לכל החיים היה סיפור למצוא בן זוג אחרי שלוש שנים. עדיף מה שנמכר הרבה.

שני סטיקים - בדקתי ואתה צודק, אני לא מעודכן. ב DDR2 הדואל צ'אנל היתה אחת הצורות הזולות ביותר לשפר ביצועים. כיום השיפור פחות משמעותי ועדיף אם כך לחסוך כמה גרושים וגם לשמור את הסלוטים להרחבות עתידיות.

במחשב הקודם שלי היו לי OCZ מסדרת פלטינום, DDR3 1600MHZ CL7, עבדו בסביבות 4.5 שנים אצלי והכול היה פיקס, אחר כך המחשב נמכר עם זכרונות תקינים כמובן. עכשיו יש לי G.SKILL והם אחלה גם.

במקרה שלי הצלחתי להכניס מפרט יותר חזק משלך בחריגה קלה שמשתלמת. הi5 עדיף למשחקים. גם במערכות שאני בניתי ניתן לשדרג עם ספקי הכוח ששמתי.

דווקא צריכת החשמל של כרטיסי המסך יורדת, והGTX750TI של MSI בכלל לא דורש חיבור מתח מהספק.

פורסם

חברים, תודה לכולם על העזרה. אתמול קראתי קצת אל תוך הלילה, ולמדתי מעט דברים. אני מתלבט אם להתפשר על כרטיס מסך בינוני [ולשחק איזה שנה על נורמל או נמוך], בכדי להתמקד במעבד+לוח+זכרון+ספק+מערכת קירור ושאר ירקות חזקים יותר, ולאחר מספר חודשים ארכוש כ.מסך רציני יותר. הרי גם ככה כמו שכתבתם, מה שעולה היום 1500 בעוד שנה יעלה 1000. קנייה כזו גם תהיה זולה יותר כרגע.

מצד שני, בHWZONE המליצו לי על מפרט כזה:

http://www.tms.co.il/preview/spec/kfbejz1d

אני מאוד מתלבט כעת.

בנוסף, כולם המליצו לי על כונן SSD בנפח 240G, ולא הבנתי למה. עד היום הסתדרתי עם 300G כל המחשב, אז אני לא מבין למה אני צריך 256G בשביל כונן שתהיה עליו רק מערכת הפעלה.

פורסם

ככל של-TRIM יהיה יותר תאים לעבוד איתם, הדיסק יחזיק יותר זמן.

יש מספיק חומר על זה באינטרנט.

256 זו פשרה טובה בין גודל ואמינות.

פורסם

מפרט לא רע, אני הייתי משקיע בלוח אם טיפה יותר מתקדם, נניח B85.

שאר המחשב סבבה, רק שים לב שהכרטיס מסך ששמו לך הוא כרטיס שחזר מהחלפה, כלומר אני לא יודע האם תקבל כרטיס חדש או מחודש. (לא יודע מה הנהלים בTMS)

• תוכן חדש...