Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כרגע אנחנו נוסעים באקסנט 2008 שמתחילה להיות צפופה יחד עם עגלת תאומים ותהיה צפופה עוד יותר כששני מושבי בטיחות ישכנו להם במושב האחורי...

חשבנו על שדרוג הרכב בחצי השנה הקרובה למכונית קצת יותר מרווחת, בדגש על:

1. תא מטען גדול

2. נוחות נסיעה

3. אמינות (עדיפות ליפני או קוריאני)

4. צריכת דלק לא גבוהה

5. בטיחות

האופציות שחשבתי עליהן הן מיצובישי לנסר 1800, טויוטה קורולה ורנו פלואנס. לאחרונה נהגתי תקופה בקיה סיד סטיישן שהפתיעה אותי לטובה.

הייתי שמח לשמוע חוות דעת מאנשים במצב דומה והמלצות, אם יש...

תודה :)

פורסם

לא פירטת תקציב.

לגירסת סטיישן יש עדיפות מוחצת לעומת סדאן סטנדרטית מבחינת שימושיות, אך גם תצורת מיקרוואן יכולה להתאים ותהיה גם היא עדיפה על סדאן. הזכרת שחשובה צריכת דלק, האם אתם מוכנים לנהוג על מכונית ידנית?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

התקציב בכותרת :) באזור ה-60 כשניתן לגרד עוד כמה אלפים בודדים.

הנסיעות שלנו, מה ששכחתי לציין נעות באזור ה-25000-30000 בשנה (כ-60 ק"מ ביום לעבודה ובחזרה, פלוס נסיעות לצפון פעמיים בחודש).

לי אין בעיה לנהוג על ידנית - לאשתי יש. אי לכך אני חייב להתפשר על אוטומט

פורסם

סליחה :?, פספסתי את התקציב בכותרת...

לדעתי בתקציב הזה אין לך יותר מדי ברירות - מכונית שיכולה מאד להתאים לך יכלה להיות סיטרואן פיקאסו C3 טורבו דיזל, אך בגרסה ה'אוטומאטית' היא מצויידת בגיר רובוטי חד-מצמדי מהסוג הפשוט והמטלטל, כך שאתה חייב לבדוק באופן אישי אם הוא מתאים לכם. היתרון - מכונית מרווחת ומאד שימושית, מנוע דיזל חזק וחסכוני מאד.

אם הגרסה הנ"ל לא מתאימה, אז אפשר לבדוק סקודה פביה סטיישן 1.6 אוט' שנמכרה עד 2010 כולל. מכונית מאד מרווחת (בציר האורך), תא מטען ענקי (500 ל') וסופר-שימושי, נוחות טובה וצריכת דלק סטאנדרטית+ (בין 11 ל-12 ק"מ לליטר). מ-2011 הפביה צויידה במנוע TSI וגיר DSG שהוא שילוב מצויין (מנוע חזק ומאד חסכוני), אך בשנים הראשונות היו בעיות חוזרות בגיר וכשל תכנוני במנגנון התזמון של המנוע. אם אתה בעניין, אנא בדוק ששרשרת התזמון והמותחנים הוחלפו (בוצע ע"ח היצרן), ושהגיר עבר את כל קריאות השרות של היצרן (הגיר קיבל אחריות של 5 שנים).

הפוקוס סטיישן ויונדאי/קיה i30/סיד סטיישן מכוניות טובות מאד (הפוקוס נוחה יותר, אך גם עצלה יותר), היו פופולאריות מאד כרכבי ליסינג, אך מאידך הן לא חסכוניות במיוחד וצריכת הדלק האופיינית שלהן נעה בין 10 ל11 ק"מ לליטר. המכלולים המכאניים שלהן מוכחים והן לא סבלו מבעיות מיוחדות.

פורסם

תודה,

בתור בעלים לשעבר של סקודה - אני אוהב מאוד את האוטו, הרבה פחות אוהב את המחירים והמקצועיות של צ'מפיון ולכן היא יורדת מהפרק מבחינתי לפחות.

לגבי סיטרואן - יש לי בני משפחה עם C4 חדשה עם בעיות חשמל וכיבוי מנוע חוזרות ונשנות בלי יכולת של היבואן לטפל בבעיה...

אגב, מה לגבי משפחתיות עם בגאז' גדול - רנו פלואנס (פעם היו בעיות אמינות, ועכשיו?) ומיצובישי לנסר - שעליה קראתי פה בפורום שהיא מרווחת מאוד במרווח ברכיים וברוחב המושבים?

פורסם

לא מכיר בעיות אמינות בפלואנס, אך מאידך גרסת הבנזין שלה (1.6) עצלה מאד ובזבזנית בצריכת דלק. הלנסר בסדר לא יותר. אני חושב ש-i30/סיד או פוקוס טובות יותר על אחת כמה וכמה בגרסאות הסטיישן

פורסם

פוקוס סטיישן תתן לך אמינות, תן מטען נוח, נוחות וגם קצת עצלות, אם זה רלוונטי אין לה איזופיקס.

לא מכיר את הסיד אבל שווה לבדוק אותה.

כפי שהבנת לך לכיוון של הסטיישן

פורסם

בתקציב הזה אפשר לקנות פוקוס 2 ליטר סטיישן ולוותר על העצלות :) וגם על טיפולי טיימינג.

פורסם

1. יש בשוק פוקוסים סטיישן 2 ליטר ואפילו לא מעט.

2. לדעתי קיה פורטה / יונדאי i30CW עדיפות בשל העובדה שהן חסכוניות יותר, זולות יותר לאחזקה, ומצויות יותר בשוק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה :) איזופיקס הוא שיקול - שני מושבי הילדים מחוברים בצורה הזאת, כשמושב התינוק מחובר בלעדית באיזופיקס- אז כנראה שהפוקוס יורדת מהפרק. מה עוד שמעבודה קודמת קיבלתי לתקופה מסוימת פוקוס (לא סטיישן אמנם) שלא ממש הותירה חותם :)

אני בעל יונדאי אקסנט כרגע אז האמינות של האוטו מגיעה לי בתור ברירת מחדל. הבעיה שלי עם האקסנט היא נוחות הנסיעה ונוחות המושבים שמזכירים יותר ריקשה בהודו מאשר מכונית מהמאה ה-21, מה שגרם לי בהתחלה לפסול מלכתחילה את כל הקוריאניות עד הנסיעות שעשיתי בסיד 2014. השאלה שלי היא האם גם שנתיים-שלוש אחורה הנוחות ואיכות ההרכבה היו בסטנדרט הנוכחי?

סליחה על החפירות...

פורסם
השאלה שלי היא האם גם שנתיים-שלוש אחורה הנוחות ואיכות ההרכבה היו בסטנדרט הנוכחי?

סליחה על החפירות...

התשובה בגדול חיובית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...