Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא אישי ל370z מארה"ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

אני מעוניין לייבא ניסאן 370Z מארה"ב.

יש למישהו נסיון עם יבוא אישי של רכבים ביצור יפני מארה"ב?

האם אצטרך להחליף את הפנסים הקדמיים לתקן האירופאי? האם ניתן לעשות זאת במוסך בארה"ב לפני היצוא?

אילו עוד סעיפים אצטרך לבדוק? גובה פנסים וכו'?

מבחינת עמיל מכס, האם כדאי להשתמש בשירותיו או לבצע את הפרוצדורה לבד?

כידוע משרד התחבורה ורשום המיסים עושים יד ביד עם היבואנים ומתנהגים בצורה עבריינית בכדי להערים כמה שיותר קשיים לאנשים שרוצים לעקוף את מסחטת הכספים של היבואנים.

כתוצאה מכך הם אינם משחררים לציבור (כאילו מדובר במסמך סודי) מסמכים לתקינת רכב, מעכבים אישורים וכו',

כך שאנחנו נאלצים ללמוד את הידע מאלו שכבר עברו את התהליך.

תודה מראש,

שבלול

פורסם

היה פה איזה בחור שרצה ליבא אינפיניטי כלשהי (g קופה אם אני לא טועה) והוא כתב כאן רבות על המירורים שהאכילו אותו במשרדי הממשלה השונים. תעשה חיפוש.

*הייתי מוצא ושם לינק, אבל אני כותב מהטלפון וזה יותר קשה מלעקור שיניים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
היי חבר'ה,

אני מעוניין לייבא ניסאן 370Z מארה"ב.

יש למישהו נסיון עם יבוא אישי של רכבים ביצור יפני מארה"ב?

האם אצטרך להחליף את הפנסים הקדמיים לתקן האירופאי? כן. האם ניתן לעשות זאת במוסך בארה"ב לפני היצוא?יכול להיות, עדיף שלא. עדיף מוסך מאושר משרד התחבורה בישראל לעניין זה, בנוסף בארה״ב נוטים לא לדעת להתעסק ברכבים עם תקינה אירופאית (ואם כן, יקחו פרמיה במחיר)

אילו עוד סעיפים אצטרך לבדוק? שיש מד מהירות בקמ״ש בנוסף למיילים, אם לא, תאלץ להחליף את מד המהירות גובה פנסים וכו'? ידאגו לזה בארץ בהחלפת/כיוון הפנסים

מבחינת עמיל מכס, האם כדאי להשתמש בשירותיו או לבצע את הפרוצדורה לבד? לדעתי כדאי. גם נחמד לקפוץ למים הקרים אם יש לך זמן וחשק.

כידוע משרד התחבורה ורשום המיסים עושים יד ביד עם היבואנים ומתנהגים בצורה עבריינית בכדי להערים כמה שיותר קשיים לאנשים שרוצים לעקוף את מסחטת הכספים של היבואנים. כידוע למי? לחבר׳ה שייבאו פורד ג׳יטי בשווי 300,000 דולר תחת הסעיף של מוסטנג ג׳יטי (20,000 דולר) ותכננו לשלם על ההפרש מכספי המיסים שלנו? בנוסף, מי שבקיא בשוק לאורך השנים יודע שכאשר הדולר ברמתו הנורמלית אין הפרשים גבוהים במחיר הרכב, במקרה והרכב עולה פחות מ600,000 שח (בישראל), מה גם אם נתחשב בעובדה שמדובר, הלכה למעשה, ברכב משומש, הפרש המחיר אינו שווה את זה (בדוק את כמות היבוא האישי בשנים 2011-2013 לעומת 2008-2011). היתרון של היבוא האיש מצטמצם לרוב להיצע הנרחב הקיים בארה״ב. ברמת הדולר הנוכחית, אכן ניתן למצוא מציאות בשוק הרכב המשומש בארה״ב (עד שנתיים על הכביש כמובן).

כתוצאה מכך הם אינם משחררים לציבור (כאילו מדובר במסמך סודי) מסמכים לתקינת רכב, מעכבים אישורים וכו', מי לא משחרר? התקנות מפורסמות ברשומות. אתה כנראה לא יודע לחפש.

כך שאנחנו נאלצים ללמוד את הידע מאלו שכבר עברו את התהליך.

תודה מראש,

שבלול

חמש 5

עריכה אחרונה על ידי david brown
פורסם

עדיף לך לוותר. הוציאו לאותו ברנש שקנה אינפיניטי את המיץ. הוא קנה פנסים בתקן אירופאי ומה לא - ועדיין משרד התחבורה טרטר אותו רק כדי לתת לו תשובה שלילית בסוף.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
היה פה איזה בחור שרצה ליבא אינפיניטי כלשהי (g קופה אם אני לא טועה) והוא כתב כאן רבות על המירורים שהאכילו אותו במשרדי הממשלה השונים. תעשה חיפוש.

זה הלינק

פורסם
חמש 5

לגבי הפנסים, לפי מה שקראתי (וקראתי הרבה) ישנן הקלות מסוימות החל מ2011 בנוגע לרכבים עם פנסים בתקן אמריקאי.

אני מנסה לברר (כי הנוהל עצמו מעורפל ומסורבל בכוונה) האם פנסי HID כלולים בהקלה, לכן שאלתי קונקרטית ממי שייבא ניסן 370Z מארה"ב אחרי 2011.

לפי מה שסוכנויות יבוא אישי אומרות, הן כבר יבאו 370Z בעבר מארה"ב ולא הייתה בעיה - אך כמו שכולנו יודעים, הסוכנויות האלו מתבססות על קומבינות וקשרים עם עובדים במשרד התחבורה.

ליבואן "הרשמי" קרסו, משרד התחבורה אישר לייבא 2 רכבים בתקינה אמריקאית (http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-28025,270-%D7%90%D7%95%D7%A9%D7%A8-%D7%A7%D7%A8%D7%A1%D7%95-%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91%D7%90-%D7%93%D7%92%D7%9E%D7%99-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F.aspx)

בלי בעיה, אבל אני סתם אזרח פשוט.

במחלקת התקינה הדגנרטים העצלנים לא עונים לטלפון בשעות הפעילות (מפתיע).

כל אדם בר דעת שנתקל בנוהלים מסורבלים ומעורפלים (בכוונה מוחלטת) כמו שיש באתר משרד התחבורה יבין שהם נועדו בראש ובראשונה בכדי להקשות על יבוא הרכב.

בנוסף כשאף אחד לא עונה במשרד התחבורה ולאחר שקראתי את מסע הבלהות שהבחור עם האינפיניטי עבר, זה כבר מובן מאליו שמשרד התחבורה והמכס עובדים עבור היבואנים ולא עבור האזרחים.

לגבי העבריין שניסה לייבא פורד GT, איך זה קשור? סתם פופוליסטי.

לגבי הפרש המחירים, ביבוא של 370Z, אם הכל הולך כשורה, ההפרש יגיע למעל 100,000 ש"ח. הפרש גדול בשבילי.

מובן מאליו שמשדר התחבורה ינסה לצמצם את ההפרש כמה שיותר בכדי לגרום לחוסר כדאיות ביבוא אישי (התעקשות על תקן אירופאי לפנסים כי הם יודעים טוב יותר מהאמריקאים), כדי שנמשיך לקנות אצל אלו שמעבירים לו מעטפות מתחת לשולחן, היבואנים הישראלים.

פורסם

לעומת זאת, היתה כתבה לפני שנה בערך של אביב פרנקל בלילה כלכלי שליווה בחור שהביא לנמל חיפה קייטרהאם. היו לו קצת טרטורים בנמל אבל אחרי כמה שעות של ריצות בין כל הביתנים השונים הוא קיבל את כל האישורים ויצא מאושר בנסיעה משם. הוא סיפר בכתבה שבירר והכין הכל מראש ועדין טרטרו אותו קצת כי זה כנראה ב-DNA להם אבל בסוף קיבל את מבוקשו. הוא לא השתמש בעמיל מכס. הלקח מהכתבה היה שכמה שתברר ותכין שעורי בית לפני, תחסוך מעצמך ריצות ועצבים כשהרכב יגיע לארץ.

פורסם

שלום,

בימים אלו אנו בתהליך שילוח לארץ של רכב זהה שנת 2013, אשר נרכש ע"י לקוח בישראל במטרה לשלוח אותו לארץ.

כאמור בתגובות למעלה, גם ליבואן זה הקשו ועדיין מקשים בכל מה שקשור לפנסים אך העניין פתיר ומשרד התחבורה הציע פתרון שהיבואן עובד עליו ולאחר מכן ניתן יהיה לקבל רישיון יבוא ולשלח את הרכב לארץ.

נשמח לסייע בתהליך המלא שלשילוח הרכב לארץ, ללא עמלות וללא דמי תיווך פרטי ההתקשרות מצוינים בחתימה, הנך מוזמן להשאיר הודעה פרטית עם פרטי ההתקשרות שלך וניצור איתך קשר בהקדם.

תודה,

USHOPS motors

תמונת הרכב (האבק הגיע עם הרכב, ייובא גם הוא ביבוא אישי :)) הממתין לשילוח במרכז הלוגיסטי שלנו בניו ג'רזי:

IMG_1138.JPG

IMG_1142.JPG

IMG_1143.JPG

פורסם
לגבי הפנסים, לפי מה שקראתי (וקראתי הרבה) ישנן הקלות מסוימות החל מ2011 בנוגע לרכבים עם פנסים בתקן אמריקאי.

אני מנסה לברר (כי הנוהל עצמו מעורפל ומסורבל בכוונה) האם פנסי HID כלולים בהקלה, לכן שאלתי קונקרטית ממי שייבא ניסן 370Z מארה"ב אחרי 2011.

לפי מה שסוכנויות יבוא אישי אומרות, הן כבר יבאו 370Z בעבר מארה"ב ולא הייתה בעיה - אך כמו שכולנו יודעים, הסוכנויות האלו מתבססות על קומבינות וקשרים עם עובדים במשרד התחבורה.

ליבואן "הרשמי" קרסו, משרד התחבורה אישר לייבא 2 רכבים בתקינה אמריקאית (http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-28025,270-%D7%90%D7%95%D7%A9%D7%A8-%D7%A7%D7%A8%D7%A1%D7%95-%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91%D7%90-%D7%93%D7%92%D7%9E%D7%99-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F.aspx)

בלי בעיה, אבל אני סתם אזרח פשוט.

במחלקת התקינה הדגנרטים העצלנים לא עונים לטלפון בשעות הפעילות (מפתיע).

כל אדם בר דעת שנתקל בנוהלים מסורבלים ומעורפלים (בכוונה מוחלטת) כמו שיש באתר משרד התחבורה יבין שהם נועדו בראש ובראשונה בכדי להקשות על יבוא הרכב.

בנוסף כשאף אחד לא עונה במשרד התחבורה ולאחר שקראתי את מסע הבלהות שהבחור עם האינפיניטי עבר, זה כבר מובן מאליו שמשרד התחבורה והמכס עובדים עבור היבואנים ולא עבור האזרחים.

לגבי העבריין שניסה לייבא פורד GT, איך זה קשור? סתם פופוליסטי.

לגבי הפרש המחירים, ביבוא של 370Z, אם הכל הולך כשורה, ההפרש יגיע למעל 100,000 ש"ח. הפרש גדול בשבילי.

מובן מאליו שמשדר התחבורה ינסה לצמצם את ההפרש כמה שיותר בכדי לגרום לחוסר כדאיות ביבוא אישי (התעקשות על תקן אירופאי לפנסים כי הם יודעים טוב יותר מהאמריקאים), כדי שנמשיך לקנות אצל אלו שמעבירים לו מעטפות מתחת לשולחן, היבואנים הישראלים.

יש הבדל בין רכב שיוצר לשוק האמריקני בלבד (כמו בלינק שצירפת). לבין רכב אירופאי/יפני בתקינה אמריקנית. לעניין רכבים אשר יוצרו לשוק האמריקני בלבד (למשל קאמרי אמריקנית, טויוטה היילנד וכו) דווקא לאזרח הקטן יתרון על היבואן הרשמי. בעוד האזרח הקטן כבר שנים יכול לייבא ככל העולה על רוחו, כל עוד הסמל של היצרן מיובא לארץ באופן סדיר (למשל, פורד מוסטנג/שבי קורבט) נמצא בחזית, ליבואן הרשמי אסור, והוא יכול ליבא רכבים בתקינה אירופאית בלבד, הכוונה בלינק שצירפת היא שהותר ליבואן לייבא רכב כנ״ל, כדי להשוות את מעמדו ליבוא האישי. הדבר מעיד כי אינך בקיא בשוק והאשמות שאתה זורק לאויר, מה גם שלא החזיקו מים מלכתחילה, כעת מרוקנות לגמרי.

בנוסף, אם תרצה לייבא פורד מוסטנג לישראל (עד כמה שאני יודע) ניתן לקבל אישור לפנסים האמריקנים. אם תרצה לייבא רכב אירופאי שעבר שינוי לשוק האמריקני, תאלץ להתמודד עם עניין הפנסים. אתה תמיד יכול לייבא את הרכב מאירופה (שם כמובן המחיר לא משתלם).

בקיצור, זה לא שהכל מושלם ואין קומבינות, אבל אף אחד לא חובר יחדיו ליד אחת בצורת תיאורית הקונספירציה שאתה זורק לאויר, להפך, משרד התחבורה כבר שנים מנסה לנהל מלחמת ״חברות הסלולר סטייל״ ביבואנים ומתיר עוד ועוד צורות יבוא (יבוא מקביל, הקלת היבוא האישי וכו) אבל נחש מה, לאף אחד זה לא משתלם (אתה תקנה פורד פוקוס אצל איזה יבואן מקביל שקנה את הרכב במגרש רכב לא ידוע איפה בחו״ל בשביל לחסוך 10K? גם אף אחד אחר לא), רכב מעדיפים לקנות עם אבא ואמא וראש שקט. היבואנים מרוויחים הון, הודות להסכמי בלעדיות מעולים עם היצרנים ולא הודות לשום קומבינה. אתה מוזמן ליצור קשר עם יצרן הרכב הקרוב לעיירה החביבה עליך בסין, לייבא את הרכב לישראל, לספוג עלבונות, להשקיע מליונים, לבנות עם היצרן מערכת אמון במשך עשרות שנים, לבנות את המוניטין שלו בישראל תוך כדי פרסום בעשרות מליוני שקלים, להקים רשת מוסכים ואז הסכם הבלעדיות שבידך יהיה שווה הון כמו שהוא שווה ליבואנים הקיימים (יונדאי סטייל).

הבחור עם האינפיניטי- לא יודע מה קרה בדיוק, במדריך היבוא האישי רשום שחור על גבי אתר משרד התחבורה, להמציא רישיון יבוא לפני רכישת ויבוא הרכב. אדם שמסתכן ורוכש את הרכב לפני, וממשיך להתנגש בקיר, לנסוע רברס ולחזור ולהתנגש (למשל, רכישת פנסים ב17,000 ש״ח) אינו פועל בצורה שקולה לדעתי. האם כלו כל הקיצין וזהו הרכב האחרון עלי אדמות? אין אישור יבוא? יאללה תעבור למשהו אחר.

הקשר לבחור עם הפורד GT אינו פופוליזם, פשוט מאז המקרה הזה ששבר את גב הגמל (קומבינות קטנות יותר הוחלקו), התחילו לבדוק בקפידה.

קשה לי להאמין שתחסוך 100k על רכב ברמת מחיר כזו. איך עשית את החישוב? כי החסכון הזה הוא בעיקר בחבר׳ה שמנסים לשכנע את עצמם (הייתי שם) אם תעמיד רכב חדש מול חדש לא תגיע לחסכון כזה. רכב משומש, זה כבר משהו אחר, תלוי ב״מציאה״ שתמצא, כאמור יתרון היבוא האישי הוא בהיצע הרחב.

• תוכן חדש...