Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה!

ההתלבטות שלי היא כזו:

שתי מכוניות מאנשים שאני בערך מכיר ושניהם טוענים שהרכבים במצב טוב.

אנחנו זו + אחד

מתכוונים להשתמש ברכב 4-5 שנים. בעיקר לנסיעות עירוניות( מודיעין) של 15 דק לעבודה + סידורים.

הרכבים שמוצעים הם:

לנטיס 98/ 1800 סמ"ק על השעון 210 אק"מ אבל הוחלף מנוע ( בידיעה שהוחלף)מחיר:6000

אימפרזה 97 ידנית! 200 אק"מ. שתי המכוניות עם טסט לשנה. מחיר: 5500

חשוב לי צריכת דלק , אבל יותר חשוב לי לא להתחיל לשלם על מוסכים!

שאלתי: בהנחה ששתי המכוניות יהיו צריכות טיפולים בשלב כולשהו, האם יש עדיפות מסיומת לאמינות? או לזמינות חלקים- ביחס למחיר?

בקיצור : מה עדיף לי?

פורסם

מצד אחד ללא ספק כשקונים בשנתון כזה השיקול הגדול הוא איכות הטיפול ברכב לאורך הזמן.

הלנטיס מאוד מחשידה אותה, אין שום סיבה נראית לעין שמנוע של מזדה בנפח גדול מהממוצע ישבוק חיים אחרי 200K ק"מ, מה שמרמז על הזנחה. ואם המנוע הוזנח, לך תדע מה עוד מחכה לך .

לפי זה שלא ציינת אני מניח שהמזדה היא אוטומטית ? אם כן בשנתון כזה זאת עוד נקודה נגד המזדה, שכן תיקון או החלפה של תיבה אוטומטית תעלה לך כמו הרכב ולכן צריך להישמר או לבדוק את התיבה טרם הקניה.

מצד שני, אני רואה יותר מזדות ששרדו יפה את השנתון הזה מאשר אימפרזה ואם היית שואל אותי על הנייר , בהנחה ששתיהן באותו מצב בידיוק, הייתי לוקח את המזדה.

שוב, הייעוץ האינטרנטי במקרה הזה הוא די מוגבל מכיוון שהשיקול האמיתי שלך צריך להיות מה מצב הרכב. מה גם שלא ציינת כמה ידיים עבר כל רכב.

לעשות שתי בדיקות לרכבים במחירונים כאלה זה אבסורד, מה שעוד יותר מקשה .

בקיצור מה שאתה צריך לעשות עכשיו זה לברר למה הוחלף מנוע, ולברר היסטוריית טיפולים של שני הרכבים, שמן הסתם לא טופלו במוסך מורשה, אבל אם אחד מהם שמר קבלות זה יכול להקל משמעותית את ההתלבטות.

ואם אפשר, לברר איפה נסע הרכב את מרבית הקילומטראג' שלו, שכן 200K שברובם עירוניים אינם 200K שברובם בין עירוניים , וההבדל משמעותי בעיקר לתיבת הילוכים ולמנוע.

פורסם

באופן כללי הולכים על זאת שבמצב טוב יותר.

יחד עם זאת, העדיפות היא לגיר ידני ולנפח מנוע קטן יותר אם אתה מודאג מצריכת הדלק. לפי מה שאני מבין היתרון כאן הוא לטובת האימפרזה. ובכל זאת, 4-5 שנים עם הרכב הזה ובהשקעה כספית מינימלית נשמע לי אתגר לא פשוט.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אם המצב במכני סביר בשניהם אימפרזה ללא צל של ספק,

הרכב יהיה אמין יותר (הם שורדים גם 400K ללא בעיות) ותחזוקה זולה,

אחי החזיק אחת כזו שנת 95 בתחזוקת שבר ולא נתקע אף פעם עד שגנבו לו את הרכב (295K על השעון).

פורסם

+1 לאימפרזה. קח בחשבון כשאתה קונה רכב במחיר הזה ובגיל הזה - שגם אם הוא יחזיק שנה-שנתיים זה סביר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רק קח בחשבון שאתה תוציא כסף על מוסכים, ויש סיכוי שהרבה זו צריכה להיות ההנחה שלך.

אם תצא מנקודת הנחה שהרכב במצב טוב ולא תוציא הרבה כסף על מוסכים אולי תתבדה, ועדיף לקחת דווקא את התסריט הגרוע בחשבון במקרה הזה.

זה רכב ישן, וגם אם טופל כראוי יש בלאי טבעי בק"מ הזה ואתה צריך להיות מוכן לזה שיהיו תקלות. יכול להיות הרבה, יכול להיות מעט אבל אם ברכב חדש יש בטח שברכב כזה יהיו.

רוצה להקטין את הסיכוי? תגדיל את התקציב ככה זה עובד

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אתה רוצה להחזיק רכב בן 16 עד גיל 21? אתה שונא את עצמך, או מה?

אתה רוצה לשמוע את אשתך בוכה כשהיא בצד הכביש, עם רכב שעצר ואי אפשר להתניע אותו, מחכה לגרר?

אתה רוצה לאחר למקומות מדי פעם כשהרכב יחליט שהוא עושה לך קונצים?

אתה אוהב לשלם למוסכים?

אני מניח שאתה ואשתך שניכם אנשים עובדים. גש לבנק, קח הלוואה של 30 אלף ש"ח בפריסה ל-5 שנים, ותתחיל לחפש רכב נורמלי.

במקום לנסוע על מאזדה 98, אתה תוכל לנסוע בתקציב שלך על קיה ריו 2008-2009.

אם אתה מוכן לנסוע על אוטו קטן, בתקציב הזה תוכל למצוא דייהטסו סיריון 2010 אפילו, ואז גם תחסוך כסף על דלק לעומת המאזדה הטרנטה.

תאמין לי שהחיים עם רכב בן 4 הם טובים בהרבה מהחיים עם רכב בן 16, ורוב הסיכויים שאתה תוציא במצטבר יותר כסף במוסך מאשר ה-550 ש"ח החודשיים האלה.

בקיצור - לא קונים נבלות ולא טריפות, אלא אם אתה מוסכניק שיודע לסדר לבד דברים ברכב.

פורסם

לגבי האימפרזה אני לא מסכים עם drsubaru אם הרכב במצב תקין

(לא מושלם תקין), הרכב בתחזוקה סבירה לא יעצר ויסע עוד שנים רבות הדבר היחיד שיעיק עליו זה טסט כל חצי שנה...

פורסם

אם הבחירה בין השתיים הללו אז: הראש אומר שהמאזדה יותר חזקה (מנוע יותר עוצמתי לעומת הסובארו) אבל ואבל גדול .. הלב אומר סובארו כדי שלא הוא לא יכאב.

המנוע בסובארו אם הרכב טופל כהלכה אמין בהרבה ואם נוסיף את עניין הגיר הידני שלה(שתקלה בו תהיה כנראה זולה יותר משיפוץ גיר אפשרי במאזדה)... אז ברור מה עדיף.

עניין המנוע לא מקרי במאזדות הללו- פתאום בבוקר בהיר אחד גם אם המנוע תקין,הוא מתחיל לעשן עשן לבן ואז מתברר,שיש בעיה ברינגים (טבעות בוכנה) וזה בקיצור שיפוץ מנוע כללי/החלפת מנוע.

אתה לא יכול לדעת מה מצבו של המנוע שהורכב ברכב ואף אחד לא יתן לך אחריות על זה.

אם יש לך יכולת כלכלית להתחייב על 500-600 ש"ח בחודש,אני עם הדוקטור ועדיף לקנות רכב משנתון גבוה יותר ועם הרבה פחות סיכון של הוצאות גדולות במוסכים

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לגבי האימפרזה אני לא מסכים עם drsubaru אם הרכב במצב תקין

(לא מושלם תקין), הרכב בתחזוקה סבירה לא יעצר ויסע עוד שנים רבות הדבר היחיד שיעיק עליו זה טסט כל חצי שנה...

אם הרכבים של סובארו היו כאלה מושלמים, כולם היו קונים אותם ונוסעים בהם לנצח.

בתור ד"ר סובארו אני אומר לך שאין חלק שלא בפוטנציאל לתקלות ברכב מזדקן, קל וחומר ברכב קשיש על גבול הגריאטרי.

• תוכן חדש...