Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הרווח +- בענף הצמיגים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

די נו.

כמה ימי גשם יש בארץ? 30? אז בימים האלה אני אסע קצת יותר לאט מהרגיל.

רדו מהעץ חברים, מאות אלפי רכבים בכבישים נוסעים יום-יום עם צמיגים סיניים, בינתיים לא שמעתי על יותר מדי תאונות שנגרמו כתוצאה ישירה ממותג הצמיגים. (ולא כתוצאה מנהג אידיוט שחתך / קיפח זכות קדימה / נסע נגד כיוון התנועה / טס במהירות כפולה מהמותר / וכו')

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קוף-נינג'ה - מהפוסט הקודם אני מסיק שאתה מומחה בחקירת תאונות. כדי להבהיר את ההודעה שלך בבקשה אנא ענה לחברי הפורום:

כמה ממצאי חקירה קראת?

בכמה מהם, אם בכלל, נבדקו מדדים הקשורים לאיכות הצמיגים?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מזה שלא שמעתי על תאונות כאלה אתה מסיק שאני מומחה בחקירת תאונות? :|

אני בונה על העיתונות הפופוליסטית שלנו שהייתה עושה מנעמים מתאונה שבה נהרגו אנשים כתוצאה מרכב שמרחק הבלימה שלו היה גדול במיוחד בגלל הצמיגים ברכב שלו.

מכיוון שלא שמעתי על שום דבר כזה, אני מניח שזה לא קרה. (העץ שנפל ביער וכו') אם אתה מכיר תאונה כזאת - אנא ממך האר את עיניי.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הבעיה העיקרית היא שבארץ אין באמת חקירה אמיתית של תאונות

מוצאים את הסיבה העיקרית ופה מפסיקים , לא בודקים למשל האם הצמיגים היו תקינים וממותג אחר האם התאונה יכלה להמנע וכן הלאה

לפחות זה נכון לרוב התאונות שלא מגיעות לחדשות לכותרת הראשית.

זה מה שקורה שהמשטרה שלנו עובדת לפי יחצנות , כלומר זה מגיע לעמוד הראשי בעיתון / פותח מהדורת החדשות בטלוויזיה אז חוקרים אחרת ממשיכים הלאה

זה לפחות מה שנראה מהצד של האזרח הפשוט

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

כל תאונה שהייתה בה בלימה, התחמקות, האצה, או בככלי כל תאונה שבה הנהג שם לב למתרחש לא מאוחר מדיי, היא עם לפחות אשם תורם מהצמיגים. אני הייתי עד לתאונה שהייתה נטו צמיגים ובלמים, אך לא כך היא תשפט. היא תאונה קלאסית של אי שמירת מרחק. אבל מה? הבן אדם בלם. שמעתי חריקת צמיגים לפחות שתיי שניות מלאות. זה אומר 2 שניות של בלימת חירום. אילו היו לו צמיגים יותר טובים, או בלמים יותר טובים, או שנייהם, יכול להיות שלא הייתה תאונה.

איכות צמיגים נמדדת לא לפי כמה תאונות קורות, אלא לפי כמה תאונות לא קורות. ולזה אין מדד.

פורסם
מזה שלא שמעתי על תאונות כאלה אתה מסיק שאני מומחה בחקירת תאונות? :|

אני בונה על העיתונות הפופוליסטית שלנו שהייתה עושה מנעמים מתאונה שבה נהרגו אנשים כתוצאה מרכב שמרחק הבלימה שלו היה גדול במיוחד בגלל הצמיגים ברכב שלו.

מכיוון שלא שמעתי על שום דבר כזה, אני מניח שזה לא קרה. (העץ שנפל ביער וכו') אם אתה מכיר תאונה כזאת - אנא ממך האר את עיניי.

אתה רציני ? תחשוב על תאונות מסוג חזית/אחור, או תאונה של דריסת הולכי רגל. כמה כאלה יש בשנה ? מתוכן כמה כאלה היו בכביש רטוב ? כנראה שמשהו כמו 20% אם מחשבים לפי ימי גשם בערך. כל רכב שהיה מעורב בתאונה כזאת, והצמיגים שלו היו מסוג נחות, היה יכול להמנע מהתאונה או לסיים אותה בנזק הרבה יותר קטן (בנפש וברכוש). קיצוץ של 20-25% במרחק בלימה זה המווון !

תוסיף על זה תאונות של רכבים שאיבדו אחיזה בסיבוב בגלל אחיזה נחותה, וכאלה שלא הצליחו לבצע תמרון התחמקות ממכשול וכו'.

אף אחד לא יבדוק ולא ידווח על דבר כזה בתקשורת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

באותה מידה אפשר להגיד שאם כל אחד מהנהגים מה20% תאונות האלה היה עושה קורס נהיגה מתקדמת ובמקביל שומר מרחק נאות מהרכב לפניו ולא נצמד במרחק 4 מטר ב120קמ"ש בכביש החוף, בלילה, בגשם - אז המון מהם היו נמנעות.

פורסם

זה נכון, אבל הכל עניין של עלות/תועלת. להשקיע עוד 100 ש"ח לצמיג פעם בשנתיים, זה מאד קל ומשתלם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כדי שתוצאות המבחן האלו יהיו רלוונטיות לישראל היו צריכים לבדוק את התנהגות הצמיגים כאשר חסר בהם 20-25 אחוז מלחץ האוויר המומלץ, ואז נוכל לקבל תמונה יותר קרובה למה שקורה בשטח.

פורסם

חברים יקרים,

הנתון הכי קריטי בצמיג הוא לא ארץ הייצור או חודש הייצור ואפילו לא המחיר,

הנתון החשוב ביותר הינו לחץ ניפוח נכון!

גם הצמיג הכי יקר לא יתפקד כראוי אם לחץ הניפוח בו יהיה נמוך או גבוה מדי.

בידקו כל שבועיים-שלושה את לחץ הניפוח, ודאו שהוא תקין וסעו לשלום.

ביום שכל הנהגים יבינו זאת, אולי יהיה פה קצת יותר טוב מבחינת תאונות שקשורות לכשל בצמיג.

פורסם (נערך)
אד הדברים המדהימים - וזה מעודכן לגמרי - הוא העיון במחירוני הצמיגים. לפני מספר חודשים החלפתי רביעיה ברכב של אשתי, מידה סטנדרטית (195/65R15). קניתי מישלן (Energy Saver או שם דומה). הוצג לי מחירון שבו כל צמיג אמור לעלות משהו כמו 800 ש"ח (אולי אני טועה ב-100 ש"ח לכאן או לכאן), והצמיגאי, בלי שהיה לי צורך להתמקח, הוריד ל-450 ש"ח ליחידה. אני חושב שנראיתי לו נוח לסחיטה, ואין לי ספק שמישהו עם כושר מיקוח קצת יותר טוב היה מוריד עוד משהו לא קטן מהמחיר.

יש הבדל בין "מחיר מחירון" או "מחיר מומלץ לצרכן" שבדרך כלל נקבע על ידי היבואן לבין "מחיר מבצע" - מחיר יציאה בפועל.

לגרום לצמיגאי להוריד עוד ועוד את המחיר זו גם סוג של סחיטה דרך אגב.

אם אתה טורח לעשות סקר שוק - אולי אני אאמין שבמקום הכי זול הרווח יעמוד על פחות מ₪100 לצמיג.

כשחיפשתי צמיגים לגטס שלי הציעו לי כמעט בכל פנצ'ריה VI-682 של Ovation. המחירים נעו בין ₪200 ל₪450 לצמיג בודד (!!!).

בtires4u המחיר הכי זול לצמיג הזה הוא ₪160, וזה כולל שטיפת רכב ובדיקת פרונט ממוחשבת בחינם למי שקונה רביעייה.

ואני בטוח שההוא שמוכר ב₪160 לא עושה את זה בהפסד..

איך אתה בטוח כל כך? בדרך כלל מחירים נמוכים באופן חריג כן בהפסד או קומבינה כלשהי של העסק.

אני רוצה להאמין שאתה לא עובד בשכר מינימום, דרך אגב גם בשכר מינימום אפשר להתקיים מתאים לך?

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

כן ולא. צמיג חרא לא ייתן אחיזה טובה גם אם לחץ הניפוח יהיה אידאלי. ברור שכדי למצות את יכולות הצמיג צריך לנפח אותו ללחץ הנכון,

אבל אי אפשר להגיד שזה הנתון הכי קריטי. מדבריך אפשר להבין שלחץ אויר נכון מפצה על ביצועי צמיג נחותים, וזה לא נכון.

זה כמו שתגיד שהנתון הכי קריטי לביצועי הרכב זה סוג הדלק. אם תשים את הדלק המתאים - תקבל את ביצועי המנוע שהיצרן כיוון אליהם. אם תשים מים במקום דלק - לא תגיע לשום מקום, אבל זה לא אומר כלום.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אבל צמיג סטנדרטי לרכב משפחתי שעולה לצורך העניין נניח 400 ש"ח - מה בערך הרווח באחוזים? 10-20-100?

תודה.

אתה צריך לשאול, מה המחיר שבו הוא קונה אותו. זה בדכ דבר קבוע.

הרווח הוא נגזרת מהמחיר הזה, אבל יש עוד הרבה פרמטרים כגון שכר דירה / הוצאות שוטפות / ציוד מקצועי / שכר עובדים / יעילות בעבודה / החזרים / פגי תוקף וכו'.

אם הוא קונה ב-200 ומוכר ב-400 לא נשאר לו 200 רווח.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

אם קונים ב-200 ומוכרים ב-400 זה 100% רווח גולמי. בת'כלס מורידים מזה בוצאות תפעוליות. ככל שמוכרים יותר, ההוצאות התפעוליות מתגמדות לעומת הרווח.

עם כמות התחרות בשוק ועידן המחירים באינטרנט, קשה להאמין שמרווחים באחוזים כאלה.

המרווחים הגדולים הם יבואנים שמוכרים ישירות לצרכן וגוזרים קופון עלינו.

אלעד

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)

אם היבואן מוכר לצרכן זה חייב להיות במחיר מחירון מנופח אחרת אף משווק לא ירצה לעבוד עם יבואן כזה.

בפועל רוב הלקוחות בדרך כלל משלמים במודע הרבה מעל המחיר הזול ביותר באינטרנט, זה לא כל כך מזיז למשווקים.

הכל תלוי בקונספט של העסק - חלק בוחרים בלמכור מחיר נמוך, חלק בוחרים בזמינות מלאי ושירות, וכו'.

הלקוח הישראלי תמיד יהיה מוכן לשלם יותר כדי לקבל את המוצר כאן ועכשיו עם שירות טוב.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...