Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני כשבועיים וחצי קיבלתי את רכבי החדש: corsa essentia מנוע 1.2 ל׳ 85 כ״ס, ידנית. עד היום נסעתי כ - 600 ק״מ, בעיקר במתלולים והפיתולים בין עין כרם לבית שמש.

די מהר הבחנתי שהיא קצת עגלה בעליות, אפילו בהשוואה לרכב הקודם שלי - סיטרואן סקסו שנת 99 עם 75 כ״ס וכמעט 500,000 ק״מ מאחוריה. גם כשאני סוחט את ההילוך השלישי עד 80+ קמ״ש, הרביעי לא מצליח לתפוס תאוצה בעליות מסוימות.

החלטתי להתאזר בסבלנות ולחכות שהמנוע ״ייפתח״ כמו שאומרות השמועות. אתמול הבעיה הגיעה לשיא חדש בעיני. התחלתי ליסוע מעמידה באמצע רמפה בין קומות של חניון, והיא ממש לא הייתה מוכנה ליסוע עד שלא נתתי פול גז - בהילוך ראשון. גם אחרי זה היא בקושי עלתה את זה.

מה אתם אומרים? יש בעיה עם הרכב? זה ישתפר עם הזמן? אולי זה כל מה שאני יכול לצפות ממנה?

פורסם

ניראה לי אתה מצפה מהרכב יותר מידי,עדיין מדובר על מנוע 1.2,הגיוני שזה לא יהיה מטוס בעליות,הסקסו הייתה קלה לכן זה עזר לה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי אתה לא רגיל לקלאץ' ולא שחררת עד הסוף, ובגלל זה נדמה לך שהיית צריך פול גז בעליה בהילוך ראשון?

זה לא נשמע הגיוני, עם רכב של 50 כ"ס ששוקל יותר מ800 ק"ג לא צריך לתת פול גז בעליה בהילוך ראשון כדי להתקדם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם תוכל למצוא מישהו\מקום שיבחן לך את הספק הרכב במדויק בחינם\תשלום סימלי הייתי בודק את זה.

אם יש סטייה גדולה יש בעיה, אם אין הרכב בהגדרה "עגלה".

פורסם

האם הזמנת נסיעת מבחן על הרכב לפני שרכשת אותו?

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

מניסיוני עם המנוע הזה בקורסה ישנה יותר (דגם קודם), ידנית, בחו"ל - מדובר בגור אריות. אינני יודע איך הוא מכויל בחדשה, אבל כששכרתי קורסה בקיץ האחרון הוא נסע באמת בכבוד עם 3 אנשים + ציוד בגבעות של כרתים.

פורסם
שלום לכולם.

לפני כשבועיים וחצי קיבלתי את רכבי החדש: corsa essentia מנוע 1.2 ל׳ 85 כ״ס, ידנית. עד היום נסעתי כ - 600 ק״מ, בעיקר במתלולים והפיתולים בין עין כרם לבית שמש.

די מהר הבחנתי שהיא קצת עגלה בעליות, אפילו בהשוואה לרכב הקודם שלי - סיטרואן סקסו שנת 99 עם 75 כ״ס וכמעט 500,000 ק״מ מאחוריה. גם כשאני סוחט את ההילוך השלישי עד 80+ קמ״ש, הרביעי לא מצליח לתפוס תאוצה בעליות מסוימות.

החלטתי להתאזר בסבלנות ולחכות שהמנוע ״ייפתח״ כמו שאומרות השמועות. אתמול הבעיה הגיעה לשיא חדש בעיני. התחלתי ליסוע מעמידה באמצע רמפה בין קומות של חניון, והיא ממש לא הייתה מוכנה ליסוע עד שלא נתתי פול גז - בהילוך ראשון. גם אחרי זה היא בקושי עלתה את זה.

מה אתם אומרים? יש בעיה עם הרכב? זה ישתפר עם הזמן? אולי זה כל מה שאני יכול לצפות ממנה?

זה הרכב ואל תצפה ממנו ליותר גם אחרי שהמנוע יפתח

ברמפות או באזור כמו ירושלים וסביבתה כל פעם שתזנק בעליה מאוד תלולה זה מה שיהיה

פורסם

מאוד מוזר מה שאתה אומר

יש לאבא שלי סוזוקי אלטו שזה מנוע 1.0

ונסענו איתו רכב מלא לירושליים והאוטו סחבר מצויין בעליות

כמובן שזה לא אוטו מהיר אבל לא היו בעיות של סחיבה.

פורסם

מצוין זה עניין יחסי,מה שמהיר לך לא מהיר לשני,ואלטו עמוסה בעליות זה לא בדיוק רכב זריז.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נהגתי באוטו כזה שכור בחו"ל.

האוטו היה כמעט חדש עם 10.000 ק"מ, ז"א אי אפשר לאמור שלא תוחזק טוב בחברת השכרה.

אכן ביצועים בינוניים מינוס וסוחב גרוע בסל"ד בינוני-נמוך.

משמעותית פחות טוב ממנועי 1.4 עם אותו הספק במכוניות אחרות שאני מכיר.

חוץ מעיניין הסחיבה, דווקא מאוד אהבתי את האוטו.

אבל לעלות רמפה בראשון בפול גז - נראה לי מוגזם...

פורסם

תוספת בעיניין הרמפה - לדעתי הגלגלים התחילו לפרפר בזינוק ומערכת ESP חנקה לך את המנוע קצת על מנת להפסיק את הפירפור.

פורסם
מצוין זה עניין יחסי,מה שמהיר לך לא מהיר לשני,ואלטו עמוסה בעליות זה לא בדיוק רכב זריז.

איפה ראית שרשמתי זריז ?

רשמתי שאין בעיות בסחיבה. שזה אומר האוטו לא נחנק לא משהו מעבר.

• תוכן חדש...