Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לך על זה כל עוד הקיבוליות זהה (470 מיקרופארד).

במקומות חמים (ליד צלעות קירור או במעגל שמקבל אוויר חם) ובמעגלים שבהם המתכננים ממש דוחפים אותו אל הקצה, קבל שמתוכנן לעבוד במתח גבוה יותר יחזיק יותר זמן.

פורסם (נערך)

הייתי מציע לך למדוד את הקבל המיועד לפני ההלחמה במעגל, זה חוסך הרבה מאוד כאבי ראש, יש לא מעט קבלים מזוייפים שנמכרים פה.

קבל 470 מיקרופארד תקין ימדד בטווח שבין 440 ל-530 מיקרו.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אם הוא יצא ממעגל פועל אז הוא כנראה תקין, למרות שאני תמיד מודד לפני ההלחמה.

בגללך קניתי מד קיבול

קיבוליות זאת מדידה מאוד חשובה, וכיום לא מעט מולטימטרים כוללים אותו, אין צורך במד קיבוליות יעודי.

פורסם

תתפלא.

במידה והיצרן של הקבלים "נתקע עם מלאי", הוא פשוט מדפיס עטיפות חדשות עם הערכים שהוא יכול להזיז ומוכר אותם בשוק שאנזן ברבע סנט פחות.

פורסם

מה עושה המעגל אשר אליו מחובר הקבל ?

בשימושים קריטיים , ישנם כמה פרמטרים שמשתנים יחד עם השינוי במתח שאפשר לפתח על הקבל ,כמו התנגדות טורית ,להערכתי הגסה (מאוד אפילו) זה לא המקרה :)

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם (נערך)
האם מותר לשים קבל עם סימון וולט גבוה יותר?

למשל 470UF 16V, במקום 470UF 10V?

מה ההשלכות שיש לדבר כזה?

תודה מראש לעונים.

חבל שלא ציינת באיזה מכשיר או מעגל מותקן הקבל. ישנם שני פרמטרים נוספים שרצוי לבדוק לפני החלפת הקבל.

1. טמפ' העבודה המקסימלית של הקבל. 85 מעלות צלזיוס או 105 מעלות צלזיוס (מודפס על גבי הקבל).

2. ההתנגדות הטורית השקולה (ESR) שהינו פרמטר חשוב מאוד אשר משפיע על אורך החיים של הקבל וגם על תפקוד המעגל החשמלי.

הייתי מציע לך למדוד את הקבל המיועד לפני ההלחמה במעגל, זה חוסך הרבה מאוד כאבי ראש, יש לא מעט קבלים מזוייפים שנמכרים פה.

קבל 470 מיקרופארד תקין ימדד בטווח שבין 440 ל-530 מיקרו.

אכן לפעמים נתקלים בקבלים בעלי קיבוליות נמוכה או גבוהה מהנתונים של הייצרן. אל תשכח שהטולרנס של הקבלים עשוי להיות +/-20 אחוז ואפילו קצת יותר.

בשביל למדוד תקינות של קבל רצוי לצטייד במד ESR שהוא המכשיר הנכון לבדיקת תקינות הקבל ולא מד קיבוליות.

אכן במכשירים רבים קיימת אופציה לבדיקת קיבוליות אבל תחום המדידה בדרך כלל די מוגבל בתלות המכשיר. על-מנת למדוד קבלים בעלי קיבוליות של מתחת 100 פיקופאראד רצוי מאוד להצטייד במכשיר שיש בו כניסה נפרדת לבדיקת קיבול ללא עזרה של הכבלים אשר מכניסים שגיאה לבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...