Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבנאדם לא הולך לפתוח עכשיו מעבדה לתיקון מכשירי אלקטרוניקה, לכן לא המלצתי לו על מדי ESR או סקופים או מדים שיכולים למדוד פיקופארד.

מד ESR משמש אותי בעיקר ע"מ למדוד קבלים "בתוך המעגל" ללא צורך להלחים אותם החוצה ע"מ למדוד אותם.

85 או 105 מעלות או LOW ESR שרשום על כל הקבלים שנמכרים היום זה רק רישום, זה כמו על הצמיגים הסיניים שעברו את כל בדיקות הבטיחות המחמירות ביותר בעולם (או לפחות ככה רשום על הצמיג), הם רושמים על כל הקבלים 105 מעלות ו-LOW ESR, הרבה יותר קל "להזיז" אותם ככה.

20 אחוז פלוס/מינוס זה אכן הטולרנס של מרבית היצרנים, אבל זה לא הטולרנס שמסוגל לעבוד אלקטרונית במעגלים, למשל אתה יכול לעלות בקיבוליות הרבה יותר מאשר אתה יכול לרדת בקיבוליות, אז להכריז שכל הקבלים נמצאים בתוך הטולורנס המוצהר זה טוב למכירות, לא לשימושים אלקטרוניים.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)

85 או 105 מעלות או LOW ESR שרשום על כל הקבלים שנמכרים היום זה רק רישום, זה כמו על הצמיגים הסיניים שעברו את כל בדיקות הבטיחות המחמירות ביותר בעולם (או לפחות ככה רשום על הצמיג), הם רושמים על כל הקבלים 105 מעלות ו-LOW ESR, הרבה יותר קל "להזיז" אותם ככה.

אם אתה קונה קבלים תוצרת סין העממית לפי משקל באיביי הכול יכול לקרות.

אם אתה רוכש קבלים תוצרת jamicon אצל סימן טוב אלקטרוניקה או מספקים כמו פרנל/RS/MOUSER בהחלט לטמפ' 85 מעלות צלזיוס או 105 מעלות צלזיוס יש משמעות חשובה מאוד וגם LOW ESR ובדרך כלל מה שמודפס על הקבל זה מה שתקבל מהספקים שציינתי.

20 אחוז פלוס/מינוס זה אכן הטולרנס של מרבית היצרנים, אבל זה לא הטולרנס שמסוגל לעבוד אלקטרונית במעגלים, למשל אתה יכול לעלות בקיבוליות הרבה מאשר אתה יכול לרדת בקיבוליות, אז להכריז שכל הקבלים נמצאים בתוך הטולורנס המוצהר זה טוב למכירות, לא לשימושים אלקטרוניים.

סלח לי אבל אתה ממש לא יודע על מה אתה מדבר.

המתכנן לוקח בחשבון בזמן תכנון המעגל את הקיבוליות של הקבל אשר עשוייה להיות +/-20 אחוז. אם צריך ניתן לבחור בקבלים בטולרנס של +/-10 אחוז או אפילו 50 אחוז ו-10 אחוז מהערך הנקוב.

אפילו במחשבי הרכב כמו מחשב ABS או מחשב הצתה/הזרקה תמצא קבלים בטולרנס של 20 אחוז.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

הטולרנס לא משמעותי לקבל אחד, אלא סטיטסטיקה של פס יצור שלם של מאות מליוני קבלים בטולרנס של 20 אחוז (כי מעל הטולרנס הזה בקרת האיכות של היצרן מסמנת אותו כלא תקין), קבל בטולרנס של 20 אחוז יכול להיות בול בקיבוליות המתאימה.

קבלים בטולרנסים רחבים עולים משמעותית יותר זול מאשר קבלים בטולרנסים יותר הדוקים, יצרני המעגלים עושים את החישוב הכלכלי שלקנות 10 מליון קבלים בעלות של חצי סנט לאחד, ואח"כ למדוד ולפסול 10 אחוז מהם משתלם להם יותר מאשר לקנות קבלים בטולרנס של 5 אחוז למשל ולהשתמש בכל אחד מהם.

השיקול הזה מתבצע לא רק על קבלים אלא על כל הרכיבים שנמצאים ב-BOM של המעגל, יש יצרניות של מעגלים שקונות את חלקי האלקטרוניקה ממש בזול בגלל העובדה שהם מוותרים מראש על בדיקת איכות של יצרן הרכיבים (אז אין משמעות לטולרנס בכלל), ומבצעים את בדיקות האיכות בעצמם תוך הנחה שמתוך ה-100% שהם קנו הם יוכלו להשתמש רק ב-70% (למשל) מהרכיבים שהם קנו, ושלושים אחוז פסולים.

פורסם

שום ייצרן רציני לא רוכש קבלים מייצרן כמו ווישי או פנאסוניק ולאחר מכן מתחיל למיין אותם. בקרת האיכות במפעל הקצה בודקת באופן מדגמי על פי מפרטי בדיקה פנימים/חיצונים משלוחים של קבלים ובזה נגמר הסיפור.

במידה ובקרת האיכות מצא חריגה משמעותית היא עשוייה לפסול את הייצרן בעתיד להיות ספק של המפעל או לקבל משלוח חדש.

אני כותב לך את הדברים מתוך היכרות מעשית איך הדברים בפועל עובדים בקו הייצור ולא מתוך איזה שהי תיאוריה או קריאה באינטרנט.

פורסם (נערך)

מי דיבר על יצרן רציני, אני מדבר על חברות מדבקה שעובדות בסין, היכן שמשתלם הרבה יותר להעמיד 100 ילדים סינים בשורה שמודדים קבלים כל היום מאשר לקנות קבלים שאשכרה עובדים.

גם מניסיון.

זה הכל תלוי באיך אתה מתמחר את המוצר הסופי, כמה ממנו אתה מתכוון לייצר והגישה שלך (פיזית) לחלקים זולים.

פורסם

אני מדבר רק על מפעלים רציניים כמו ECI שבעבר עבדתי בו מספר שנים והמפעל היה אחד המפעלים המתקדמים בארץ בתחום התקשורת.

אתה למעשה רומז שאתה יודע מה באמת קורה במפעלים הסיניים ?

פורסם (נערך)

זה מסביר את זה, ECI בחיים לא יתעסקו בחלקים סיניים עלומים, זה אכן מפעל רציני.

ואני לא רומז, אני יודע, בעברי יצא לי להתעסק עם יצור המוני בשאנזן, עד שהבנתי מה באמת קורה שם והתפטרתי.

פורסם

עזבתי אותכם לשניה ואתם כבר בוויכוחים:-)

מרק, הקבל 105 מעלות. לגבי שאר הדברים, כולה

מעגל של ראוטר, לא משהו קריטי. לא יעבוד, נעיף נקנה אחר. כמו שציין שי, אני לא הולך לפתוח מעבדה בשביל זה ;-)

פורסם

שום וויכוח פשוט רציתי להאיר מספר פרמטרים חשובים בבחירת קבל.

תמיד כייף ללמוד דברים חדשים ?

• תוכן חדש...