Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני מחפש לקנות רכב "משפחתי" שנת 2011 עם מנוע 1.6 ליטר . המכוניות שאני מתלבט ביניהן בינתיים:

יונדאי I35 (2011) 1.6L

מאזדה 3 (2011) 1.6L

טויטה קורולה 1.6L (2011 או 2010 המחירים שלה מטורפים ביחס למתחרות)

כל הרכבים הם בערך באותם טווח מחירים לכן רציתי לדעת מה דעתכם ומה עדיף, מה היתרונות/חסרונות של אחת מהמכוניות.

מה שחשוב לי הוא: אמינות, צריכת דלק בעיקר, רכב מורווח לרוחב, אבזור ובעיקר שוק ביד שניה.

דברים שאני יודע על המאזדה 3 : שהיא חובבת דלק

דברים שאני יודע על הI35 :כמעט טוב בכל הבחינות על הנייר

על הקורולה: רכב אמין מאוד אך לא מאובזר ודי ערום.

פורסם

היונדאי מרווחת יותר מה-3 ובעלת תא נוסעים נעים, איכותי ומאובזר מזה של הקורולה.

יש לה גיר עם 6 הילוכים בניגוד ל-4 באחרות ובאופן כללי היא חבילה משפחתית לא רעה. אני ממליץ לך להתמקד בה.

פורסם

ליונדאי יש אכן מושב אחורי רחב יחסית אבל קח בחשבון שמרווח הראש במושב האחורי לא משהו בכלל. יש שם גם כמה פאשלות בהנדסת האנוש, כמו פתחי המזגן המרכזיים שנמוכים מידי.

הקורולה אמינה, חסכונית יחסית ומבוקשת בשוק המשומשות אבל כמו שכתבת - כל אלו הופכים אותה ליקרה יחסית למקובל בשנתון.

מאזדה 3 מכונית די סתמית עם מושב אחורי לא מאוד מרווח וצריכת דלק בינונית מינוס. היתרון הגדול שלה הוא במחיר השוק הנמוך, שהתרסק לקרשים ועובד היום לטובתך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היונדאי או הקורולה.

אני מעדיף את הקורולה בגלל אינטריור נוח יותר.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

ראשית יש לציין ששלושתן אמינות, קלות לטיפול וזולות לאחזקה.

אני הייתי מוריד את הקורולה ראשונה. מכונית יקרה מדי, ולא בצדק. לא איכותית, לא נוחה, מרגישה מיושנת ולא מאובזרת (4 כריות אוויר, 2 חלונות חשמל...). לטובתה יש לציין שהיא פחות בזבזנית מה-3 ומציעה ביצועים די טובים יחסית למנוע 1.6 עם תיבה אוטומטית.

ה-3 מיושנת גם היא, אבל המחיר כבר סביר יותר. היא מאובזרת יחסית, נראית טוב מבחוץ ומבפנים, איכותית יחסית לקורולה (מבחינת איכות החומר וההרכבה) ומהנה לנהיגה. לחובתה היא די צפופה מאחורה (לא יותר מהקורולה, אך הגישה אל המושב לא הכי נוחה והתחושה עצמה יותר צפופה ממה שהיא באמת), המנוע מיושן, רועש יחסית, די חלש ולא חסכוני.

היונדאי עדיפה על שתיהן. מנוע חזק יחסית, מרווח טוב, איכות תא נוסעים די טובה, אבזור נדיב, נוחות ובידוד רעשים קצת יותר טוב, שימושית יותר, מודרנית יותר. אני רואה ב-I35 רכב דומה מאוד לקורולה, אך משופר. שתיהן מכוניות לא מהנות ובנאליות, אך יעשו את העבודה טוב מאוד. היונדאי, נכון לאותם שנתונים - עדיפה.

אני הייתי בנוסף ממליץ לך לבדוק אם האופל אסטרה (האצ'בק או ברלינה) נכנסת לך לתקציב. מדובר ברכב טוב מאוד ולדעתי הוא עדיף בהשוואה לשלושת הרכבים המדוברים.

פורסם

היונדאי כאן נותנת את התמורה הטובה ביותר לכסף, הקורולה כפי שאמרת לא מאובזרת וגם לא בטיחותית בגלל שהגיעה ארצה עם 4 כריות אוויר ולא 7 כריות אוויר (רק בסוף חייה הגיעה עם 7 כריות אוויר), לכן ליונדאי יש יתרון.

בנוסף מבחינת הגיר - יונדאי, שוב ידה על העליונה - 6 הילוכים לעומת 4 הילוכים בטויוטה ובמאזדה.

מבחינת אמינות ועלויות אחזקה כולן לא יקרות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עשיתי את הבדיקה הזאת בסוף 2011 בשביל אמא שלי, היא התלבטה בין i35, קורולה ו-3 בליסינג.

אחרי שנתיים וחצי עם היונדאי, אמא שלי מאוד מרוצה וגם אני.

מצאתי מעט מאוד חסרונות:

מושבי בז' מתלכלכים מהר

אי אפשר לסגור את פתחי המזגן באמצע

קורות A עבות

בשנתון הזה יחסית למתחרות היונדאי הכי מודרנית. בנוסף אחרי 66000 ק"מ בשנתיים וחצי אין שום תקלה

עוד חצי שנה כנראה שנחליף ל-i35 רק חדשה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

ראשית תודה רבה לכולם על התגובות, אני די נעול על הI35 כמו שרובכם בחרתם, יש לי עוד שאלה: איך השוק של הI35?

• תוכן חדש...