Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי תקופה שהציק לי הפיצוץ צבע ברכב החלטתי שאני מתקן אותו לבד.לצורך כך נקנה ציוד שכולל:

חומר פחחים

צבע בסיס

צבע לפי קוד יצרן

לכה

וחומר שמסיר שומניות ואינו פוגע בצבע

וכמובן ניירות שיוף בדרגות שונות.

IMG_20140606_144608.jpg

לצערי מהלהט להתחיל את העבודה לא צילמתי את הפיצוץ המקורי אבל הנה תמונה שמצאתי שדומה קצת למה שהיה

SAuGz.jpg

דומה לתמונה אבל עמוק יותר ובגודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ.

אז לעבודה!

בהתחלה גרדתי את הקצוות הרופפים ואז בעזרת פולישר ונייר שיוף 120 שייפתי את כל מה שרופף ולאחר מכן עם נייר 240 לייפות קצת את העיניינים.

ואז הכנת החומר פחחים צריך לערבב איתו מקשה ביחס של 2%-3% ואז מרחתי את האיזור אחרי ניקיון מכל השיוף.

IMG_20140606_132049.jpg

ואז שוב שיוף הפעם עם 180 ו240 עד שהקווים של החומר אינם ברורים ונראים כמו עננים.

IMG_20140606_134405.jpg

ועכשיו שוב שיוף הפעם עם נייר עדין יותר 600

והגענו לשלב צבע הבסיס

IMG_20140606_142512.jpg

וניחשתם נכון שוב שיוף הפעם 600 ו1200 עד לטשטוש של כל הגבולות

IMG_20140607_145020.jpg

אחרי שעטפנו הכל אנחנו כמעט מוכנים לצבע.

עכשיו עלינו לנקות הכל בעזרת החומר שמסיר שומנים ולאחר מכן עוברים על כל השטח עם מטלית מיוחדת שמרגישה כאילו היא טבולה בשעווה וזה אוסף לנו את כל אבק שנשאר.

וקדימה לצבע!

פורסם

IMG_20140607_145357.jpg

מתיזים תחילה לכיסוי של 70% בערך זה נראה בערך ככה

IMG_20140607_145414.jpg

מחכים בערך 2-3 דקות עד שצבע מתחיל לקבל גוון מט ועושים עוד שכבה ועוד שכבה עד שהכל נראה בגוון אחיד למעט המקומות שבהם עושים טשטוש

וכך זה נראה

IMG_20140607_150117.jpg

ועכשיו הזמן ללכה שוב מחכים לצבע מט ואז מתחילים לצבוע בשכבות "רטובות" ולפזר את הצבע בקצוות כדי שההתאמה תהיה טובה.

IMG_20140607_151539.jpg

ולבסוף אחרי שהורדנו את המיסוך זה נראה כך

IMG_20140607_154241.jpg

נכון יש קצת הבדלי צבע בקצוות אבל אחרי ליטוש 2500 ופוליש אגרסיבי ואנחנו נהיה בסדר! (ככה אני מאמין לפחות) אז אני יעדכן בעוד מספר ימים!!

:-)

קיריל

פורסם

בין הצבע ללכה חיכיתי 2-3 דקות עד שהצבע נהיה מט(אין שום הבדל בין צבע ללכה פשוט בצבע יש תוספת של הצבע עצמו)

סך הכל לקח לי משהו כמו 5 שעות בעבודה איטית וללא לחץ(האמת שאם עושים הכל בבת אחת ובמקום אחד זה לא יותר מ2-3 שעות.

וזה בגלל שעשיתי חלק אתמול וחלק היום(הייתי צריך את האוטו אתמול אז נאלצתי לעצור)

חומרים קניתי במקום שמוכר לפחחים באיזור הקריות אבל ניתן לקנות גם באוטו דיפו( ד"א ההפרש במחירים לא גדול במיוחד).

פורסם

עבודה יפה, נראה טוב.

יש באמת קצת הבדלי צבע בין הכנף לדלת, מקווה שיעבור עם הפוליש.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

• אחראי פורום
פורסם

גווני צבע לא אמורים להשתוות בשיוף. זו בדיוק הסיבה שעושים תיקונים רחבים משמעותית מגודל המכה, לעיתים כוללים גם פאנל שכן.

ולמרות זאת, משמח לראות אנשים שלא מפחדים מעבודה עצמית על הרכב שלהם ובסה״כ עבדת נכון.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

זה לא שיש הפרשי צבע משמעותיים פשוט יש מדרגה שבא יש לכה חדש ולכה ישנה.זה נראה כמו הפרשי צבע אבל זה כמעט ולא.

נחיה ונראה אני מאמין שהפרשי הצבע יהיה מינוריים לאחר שיוף ופוליש.

פורסם

ואוו נראה ממש טוב, אני זוכר שבמפגש הראתה לסטס את זה והיתי גם שם והסתקלתי,

עבודה ממש יפה והתוצאה ממש טובה. אפילו שיש טיפה הבדלים אני חושב ששלייף סבון ופוליש ימזערו אותם.

כמה שכבות של לקה עשיתה והאם כל שכבה עשיתה ממש עבה?

סהכ ממש יצא טוה ונהנתי לקרוא, עדכן לאחר הפולישים עם תמונות כמובן שנראה תוצעה סופית סופית.

פורסם

אז ככה החומרים עלו לי עודף מ300 ונשאר לי יותר מחצי מהצבע(אני מאמין שמיכל מספיק לדלת)

השכבה הראשונה היתה יחסית דקה (לדעתי טעות הייתי צריך ישר שכה עבה ואז הייתי מסתפק בשתי שכבות) והשניה והשלישית עבות.

פוליש אני מאמין אני יעשה מחר-כתלות בזמן/כוח אחרי העבודה.

• תוכן חדש...