Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אריחי גרניט פורצלן 40X40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברנו לבית שלנו לפני 12 שנה

ראינו כבר אז שיש בעיה עם כמה אריחים ברצפה.

היינו לחוצים בכסף, גם כך הלוואה גדולה, אמרנו שנסתדר...Big mistake

כרגע אנחנו נמצאים שמצב שהבית מאוכלס, ולך תרים עכשיו את הבית בכדי לתקן ריצוף - חלום בלהות (מבחינתינו האישית).

איזו טעות, תמיד תעשו שיפוצי תשתיות לפני שנכנסים, גם עם זה כרוך בהגדלת המשכנתא.

זה בכל אופן העצה שלי.

טוב, אז יצאתי טונה וטעיתי, בכל זאת רוצה לתקן כמה שאפשר.

ישנם כ 20 אריחים בבית ש"רוקדים", מנסיון שהרמנו אותם, הטיח ששמו לא מכסה את כל שטח האריח (חרא של עבודה).

האריחים הם מסוג גרניט פורצלן 40X40, תוצרת איטליה בני 15 שנה בערך:

IMG_4413.jpg

יש לי רק 8 אריחים ספייר :-(

בקיץ אני מתכנן לעשות שיפוץ מלא של החדר של הבן הבכור (כולל החלפה קופלט של כל מה שבחדר).

תוכנית הפעולה היא למצוא אריחים זהים או כמה שיותר דומים, להחליף על הדרך את הריצוף של החדר של הילד (לכן חשוב שיהיו זהים עד דומים שלא יראה שונה משאר הבית) וכך, במידה שרק זהים...אוכל להנציל עוד כמה אריחים מהחדר שלו להחלפת רופפים בשאר הבית.

אני מאיזור חיפה/קריות, ומבקש את עזרתכם בהמלצה היכן אוכל למצוא אריחים כאלה או זהים מאוד לאלו.

עם יש המלצה אופרטיבית אחרת גם הולך.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

לא תוכל למצוא אריחים זהים מסיבה פשוטה - אפילו כאשר מדובר בדגם אחד לכל סדרת ייצור גוון מעט שונה, ולך תמצא אריחים מייצור 2002.

לכן יש לך שלוש אופציות:

1. לרצף מחדש את כל החדר (ובאותה הזדמנות - אם עוברת שם אינסטלציה - לעדכן גם אותה). לאור התאור שלך של ריצוף גרוע לדעתי זו הפתרון הטוב ביותר.

2. לחפש אריחים דקורטיביים - עם איזה דגם ולשבצם במקום האריחים הפגומים, כך שייתנו גיוון לרצפה (בדומה לאריחי "פרח" בחדרי אמבטיה).

3. להניח שכבה נוספת של ריצוף מעל הריצוף הקיים - גרניט או קרמיקה ייצרו "מדרגה" לא נעימה, אבל למינציה, למשל, תתחם בלייסט משופע שימתן את האפקט.

בינתיים התאזר בסבלנות והמתן לאדריכלי הפורום (יש כאן שניים שלושה שמרבים לתת עצות טובות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תן פרטים:

בית פרטי ?

מיקום בארץ ?

האם יש "פוגות" בין האריחים ? (אנא צרף תמונה)

איפה נמצאים האריחים הפגומים ? (פזורים בכל הבית או בחדר ספציפי)

האם מדובר בהדבקה על בלטות או ריצוף על חול באמצעות טיט ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

תנסה באלוני עודפים באיזור התעשיה נשר ליד טופולסקי, יש להם מבחר ענקי של קרמיקה מכל הסוגים והגדלים במחירים נוחים, אין סיבה שלא תהיה להם כזאת כמו שלך.

באותו המתחם יש לך גם את מחסני העודפים של טמבור, נוח מאוד לקנייה מרוכזת כל מה שמסביב לאריחים בנגלה אחת.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אתה מוזמן לבוא אלי לקרית אתא עם דוגמה.אולי אצליח לעזור לך. המידה שלך בעיתית כי מאיטליה או מדינה אחרת לא מביאים כבר 40 על 40

א.צ מחסני קרמיקה ר"ח המעפילים 4 קרית אתא

פורסם

sperial

האופציה הראשונה שהצעת היא בדיוק למה שאני מכוון

האופציה השלישית לא באה בחשבון, הגובה של הבית הוא הזוי גם ככה (2.55 מטר), אני לא מתכוון להנמיך אותו עוד

תודה

איציק,

בית דומ"ש בקריות

יש פוגות של ~3מ"מ אבל מצב הרובע לא טוב

האריחים המתנדנדים פזורים בכל הבית, אבל יש אזורים שיש מקבץ של 2~3 רופפים ביחד

ריצוף על חול עם טיט, עבודה שבוצעה בצורה גרועה

תודה

theone23

אני אבדוק תודה

לירוי1

אני אדבר איתך בפרטי ואתאם איתך, תודה!

דוגמא מייצגת לגבי הפוגות ומצב הרובע:

IMG_4419.jpg

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

רק לידיעה, לפי התמונות הפוגות הן במרווח של 1-1.5 מ"מ, רחוק מאוד מ 3 מ"מ (לפי התקן).

מעניין מה גרם לתזוזה של האריחים; האם זה חוסר במלט בתערובת הטיט, או שמה חוסר בתוסף (דבק) או שכבת הדבקה דקה יחסית. לפעמים גם שכבת החול מתחת לאריחים מתחילה לקבל תזוזות (עקב שימוש בחול מעט רטוב\לח שאוגר בתוכו כיסי אויר דיי בקלות).

למרות שיש מרווחים של 1-1.5 מ"מ, אני מאמין שאפשר להוציא את רוב האריחים בשלמותם (או לשבור אחד ליד ולהוציא את כל אלו שלידו בצורה שלמה) ולהציל את המצב באופן נקודתי בלבד.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מנסיון,

להרבה מהקבלנים אין הבנה שגרניט פורצלן זה לא קרמיקה או שיש ושגב האריח אטום כמעט לחלוטין כך שטיט רגיל (מלט/מים/חול) פשוט לא חודר לתוך האריח וחוזק ההדבקה הוא אפסי.

עדיף להשתמש בתערובת מוכנה דוגמאת ריצופית שעומדת בתקן הישראלי לריצוף פורצלן ליישום גרניט פורצלן מעל חול מיוצב.

דבר נוסף שכדאי לעשות והתקן אף מחייב באריחים שגדולים מ 20X20 (אאל"ט!) הוא מריחה כפולה, דהיינו יש למרוח גם את גב האריח וגם לשים חומר על החול המיוצב ואז להדביק "רטוב על רטוב"

פורסם

זה לא מדוייק.

אריחי גרניט פורצלן סופגים בחלקם האחורי. הבעיה היא שברוב המקרים לא מוסיפים תוסף אקרילי לתערובת ואז היא חלשה יותר. בנוסף, לעיתים יחס הטיט/מלט הוא לא נכון (יש מעט מלט),ולכן התערובת לא חזקה מספיק.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...