Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה התקנתי מצלמה ברכב, והתברר לי שהשקע מצת שלי תקול, ממשיך לתת מתח גם

כשהרכב מכובה ובמפתח לא בסוויץ׳ (המצלמה מוגדרת להיכבות כ10 שניות לאחר שאין מתח,

נבדקה תקינות ברכב אחר..) ואצלי ברכב אני צריך לנתק את המצלמה בעצם כל פעם וזה קצת מאבד

מאפקטיביות השגר ושכח.

האם זו תקלה שביכולתי לסדר לבד? אין לי ידע בנושא אבל יש לי ידיים ימניות בסה״כ, או שעדיף לקחת למוסך\מתקין

כלשהו שיסדר את התקלה?

פורסם

זו לא תקלה, יש רכבים שבהם שקע המצת עובד גם כאשר הרכב כבוי.

סך הכל זה לא מסובך צריך ידע מינימאלי בחשמל ולחבר את המצת לחשמל של הסוויץ.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם (נערך)

תקין לגמריי וזה יתרון בעיני.

פשוט תחווט שקע נוסף רק לצרכנים שצריך בנסיעה, כמו המצלמה.

אפשר לעשות לבד, זה לא בעיה, אפשר ללכת לחשמלאי.

ידיים ימניות זה מעולה, אתה צריך למצוא כבל פלוס של "אחרי הסוויץ׳" ולהשתמש בו לחיווט של שקע חדש.

אתה צריך להתחיל בלמצוא מקום (אני מעדיף מקום נסתר, מתחת לדשבורד לדוגמא).

ומשם להריץ כבלים. (להתלבש על הכבל של הפלוס בצורה בטוחה, את המינוס מספיק שתחבר לכל נקודה מתכתית שתמצא).

חלק חשוב בפרוייקט זה אסתטיקה, שלא יראו כבלים חשופים, משמע תחווט את הכבל של המצלמה ככה שלא יראו אותו. (ב406 אפשר להשחיל אותו בקלות בקורות הA רק שים לב שאתה לא סוגר את הקליפסים עליו.)

איפה אתה גר?

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אני גר בקריית שמונה, ועל הקו של ק״ש נהריה שלוש פעמים בשבוע.

קודם כל תודה על ההדרכה, אחת הסיבות שלא רציתי לסדר מתח ישירות מהסוויץ למצלמה היא מכיוון שהרכב ככל הנראה לקראת החלפה ונראה לי חבל להתעסק בזה

פורסם

כרגע הגישה היא לנסוע איתו וברגע שיהיה צורך בהחלפה של משהו מעל 1000-1500 שקל אז כבר למכור ולקנות רכב יותר חדש

פורסם

אני ממליץ לך פיתרון מושלם במחיר זניח למטרה---> קנייה של מפצל בעל כפתור כיבוי (אפשר להוסיף לבד תוך 5 דקות), אני יודע שאפשר לנתק את המצלמה מהשקע, אבל כפתור הרבה יותר נוח וגם תקבל יציאה חדשה ו/או שקע USB.

פורסם (נערך)

האפשרות של ויפר נחמדה.

אני בכל אופן יעדיף תמיד אוטומט.

בגישה שלך הייתי מתחיל עוד היום לעבוד על הרכב.

הכי כיף שיש רכב שלא שווה הרבה ואפשר לצבור עליו ניסיון.

ככה זה אצלי, לרוב לא קורה שמשהו מתקלקל או איזה פלסטיק נשבר בטעות, אבל אם קרה, לא ממש אכפת לי כי זה לשם למידה.

ככה אני צובר ניסיון.

הייתה לי 406, אהבתי מאוד לעבוד עליה.

אם אתה רוצה, תמתין לאמצע שבוע, אני אבנה נקודת חשמל חדשה ברכב ויצלם הכל.

(מחכה לדואר ישראל, שהמצלמה תגיע כבר)

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

חבר, גם לי יש 406 - אין לך תקלה בכלל !

ברכב הזה, יש 2 אופני עבודה של מתח המצת - קבוע או עם סוויץ.

תסתכל על לוח הפיוזים, הפיוז של המצת יכול לשחק בין 2 מקומות: עליון ואמצעי, או אמצעי ותחתון.

זה בוודאות העניין - אם אתה צריך עזרה, אשמח להדריך אותך בטלפון (הוא מפורסם פה בפורום).

אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אז כמו שאריאל אמר, זאת לא תקלה.

כמה דקות שיחה בטלפון ותמונה אחת ששלחתי לו והוא פתר לי את הבעיה ברגע.

תודה על העזרה, כיף שיש פה אנשים כאלה

• תוכן חדש...