Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי להקים רשת קווית שתכלול 3 שקעי אינטרנט. למדתי את הנושא ומתברר שמדובר במשימה אפשרית בהחלט.

עכשיו נשאר לרכוש את הציוד הנדרש ולהתחיל לעבוד.

אודה להמלצה לחנות מקצועית עם מחירים טובים במרכז הארץ

תודה

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בפעם האחרונה שקניתי, בלצר נתנו את המחיר הטוב ביותר, 90 ש"ח לגליל 100 מטר, CAT5E

http://www.belshop.co.il/Product.aspx?pid=2015

אתה צריך גליל, סטלבנד, ושקעים. אני מניח שמברג יש לך בבית.

אה. וכדאי לקנות אחד כזה:

http://www.ebay.com/itm/RJ45-RJ11-Mini-Cat5-Network-LAN-Cable-Tester-keychain-New-HS-/191140459750?pt=US_Cable_Testers&hash=item2c80dbf4e6

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם (נערך)

אעביר את כל הכבלים (2 או 3 , תלוי אם אמצא דרך להגיע לחדר שינה בעייתי) דרך הפאנלים על הקיר ואסתיר את הכבלים עם תעלות PVC כך שאין לי צורך בסטלבנד.

הציוד שאני כן צריך:

1.כבל רשת CAT 6 כ 15 מטר -ישמש לליחצת הכבלים הראשיים והמגשרים בין השקעים לציוד הקצה

2.קונקטורים

3.שקעי גוויס עם קונקטור "נקבה"

4.תעלות PVC

5.לוחץ קרונה +לוחץ RJ45 -מעדיף לקנות באיביי כדי לחסוך עלויות

הטסטר -מכשיר נחמד כדי לוודא שכל החיבורים נכונים, במחיר המוצע מעלה אפשר לרכוש כדי לחסוך כאבי ראש מיותרים

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם (נערך)

ממליץ לך (אני מתעסק לפעמים בתשתיות כאלה) - סיים כל כבל בשקע קבוע על הקיר (מה שרשמת - "שקעי גוויס נקבה").

מכל שקע - חבר ג'מפר / מגשר RJ45-RJ45 מוכן (= קנוי. הכבל שמחבר השקע למחשב).

לא ממליץ לך להתעסק עם לוחץ ע"מ ללחוץ קונקטורים (מחזיק פחות זמן. מי שאין לו נסיון - יעבוד קצת קשה).

עריכה - במחשבה שניה - אתה כן צריך ללחוץ את הכבלים עם קונקטור בצד של הראוטר (אני פשוט רואה בדמיוני

את אנשי התשתיות מחווטים את הצד הזה לפאצ'-פאנל, אבל זה רק במשרדים / עסקים בדר"כ היכן שיש כמויות גדולות של נקודות, ואז מייצגים אותן על פאנל נקבי מיוחד ובארון מיוחד).

עריכה אחרונה על ידי חולגי
עריכה

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

צריך 3 (ואלי אפילו 2 כי יכל להיות שחדר אחד יהיה WIFI ולא LAN) מגשרים ,כדי לא להתעסק יותר מדי ,אפשר לקנות גם מוכנים- תודה על הרעיון .

בכל זאת יהיה צורך ללחוץ את הכבלים הראשיים -שיצאו מהראוטר ויגיעו אל השקע בצד השני .

אבי חשמלאי בעל וותק של כ40 שנה, אני מניח שהוא יסתדר עם חשיפת הכבלים וחיבורם הנכון בתוך הקונקטורים .

מצאתי באיביי ערכות של שני הלוחצים+קונקטורים במחירים טובים - קרוב לוודאי ארכוש ציוד זה מעבר לים

בארץ המחירים מופקעים במיוחד עבור הלוחצים, בשביל פעם אחת (או פעמיים ) אני לא רואה סיבה לרכוש בארץ.

צריך רק לוודא שהקונקטורים מתאימים ללחיצה עבור CAT6 -ממה שהבנתי ,חייבת להיות התאמה בין הכבל לקונקטור ולשקע

היות והכבל יהיה CAT 6, שאר הציוד חייב לתמוך ב CAT6 כדי למנוע צוואר בקבוק .

הערכה הזו http://www.ebay.com/itm/OZ-Crimp-Punch-Tool-Data-Network-LAN-RJ45-CAT5e-6-RJ11-RJ12-PC-Cable-Tester-Kit-/261249518147?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item3cd3af4a43

תתאים ביותר ,השאלה אם שולחים לארץ

את שני הרכיבים "הכבדים"=ראוטר+כבל רשת כמובן ארכוש בארץ כדי שתהיה אחריות (לפחות על הראוטר) ומקום אליו אוכל לפנות במקרה ותהיה תקלה כלשהי.

פורסם

חבל על הזמן שלך,

מתאמי רשת ע"ג תשתית החשמל, זה מה שאתה צריך.

יציב, מהיר ובלי כאבי ראש.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מתאמי הרשת מאוד יקרים,לא יציבים ומורידים את מהירות העברת הנתונים .

הרשת הקווית שאני מתכנן צפויה לשמש לגלישה רגילה באינטרנט אבל בעיקר היא תשמש אותנו כחיבור לאינטרנט לשם צפיית טלוויזיה

בבית יש 3 טלוויזיות אליהן אחבר סטרימרים ו-HTPC .

הטכנולוגיה של מתאמי הרשת על גבי החשמל היא רעיון טוב אבל לא בשל מספיק על מנת לאפשר גלישה+צפייה אונליין בתכני 1080P+סטרימינג+חיבור מוצרי חשמל בעת ובעונה אחת ללא פגיעה באיכות האות.

את כל עניין החיבור לאינטרנט לשימושים שלנו יכלה וצריכה לספק הרשת הקווית ואני לא רוצה להתפשר כי החיבור לאינטרנט יהווה אלתרנטיבה לחברת הכבלים אליה

אנו מחוברים כעט.

פורסם

אני מזרים בית שלם 1080 בקלות ויציבות למספר צרכנים. הכול עובד פיקס. לגבי המחיר, כבלים, שקעים וכלי עבודה יעלו לך יותר

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מתאמי הרשת על החשמל עובדים טוב יותר מהWIFI, אין ספק. עבדתי כך תקופה והזרמתי הן 1080 והן קבצים במשקל-25-30GB ללא בעיה.

לצרכי הזרמת מדיה - זה מספיק ועובד בסדר.

לאחר מכן רישתתי את הבית בCAT6, מהסיבה שאני צריך את הפס הרחב לתעבורת המידע הפנימית בבית שלי. כל הצרכנים מתחברים לNAS שלי, ואם יש צורך לנייד כמויות גדולות של מידע, ניתן לעשות זאת מכל מחשב בבית.

כמובן, שצריך לקחת בחשבון שלמתאמי החשמל יש גם "מחלות", דוגמת רשת שלא על אותה הפאזה (אלו שתומכים, מורידים את המהירות עוד יותר), ולפעמים צריך לסנכרן אותם מחדש.

הייתי הולך על כבלים בכל מקרה, אם זו אופציה. לטווח הארוך לטעמי זה עדיף.

M-TECH E46

פורסם
צריך 3 (ואלי אפילו 2 כי יכל להיות שחדר אחד יהיה WIFI ולא LAN) מגשרים ,כדי לא להתעסק יותר מדי ,אפשר לקנות גם מוכנים- תודה על הרעיון .

בכל זאת יהיה צורך ללחוץ את הכבלים הראשיים -שיצאו מהראוטר ויגיעו אל השקע בצד השני .

אבי חשמלאי בעל וותק של כ40 שנה, אני מניח שהוא יסתדר עם חשיפת הכבלים וחיבורם הנכון בתוך הקונקטורים .

מצאתי באיביי ערכות של שני הלוחצים+קונקטורים במחירים טובים - קרוב לוודאי ארכוש ציוד זה מעבר לים

בארץ המחירים מופקעים במיוחד עבור הלוחצים, בשביל פעם אחת (או פעמיים ) אני לא רואה סיבה לרכוש בארץ.

צריך רק לוודא שהקונקטורים מתאימים ללחיצה עבור CAT6 -ממה שהבנתי ,חייבת להיות התאמה בין הכבל לקונקטור ולשקע

היות והכבל יהיה CAT 6, שאר הציוד חייב לתמוך ב CAT6 כדי למנוע צוואר בקבוק .

הערכה הזו http://www.ebay.com/itm/OZ-Crimp-Punch-Tool-Data-Network-LAN-RJ45-CAT5e-6-RJ11-RJ12-PC-Cable-Tester-Kit-/261249518147?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item3cd3af4a43

תתאים ביותר ,השאלה אם שולחים לארץ

את שני הרכיבים "הכבדים"=ראוטר+כבל רשת כמובן ארכוש בארץ כדי שתהיה אחריות (לפחות על הראוטר) ומקום אליו אוכל לפנות במקרה ותהיה תקלה כלשהי.

את זה ניסית?

http://www.ebay.com/itm/RJ45-RJ11-RJ12-CAT5-LAN-Network-Tool-Kit-Cable-Tester-Crimp-Crimper-Plug-Pliers/150755297762?_trksid=p2047675.c100009.m1982&_trkparms=aid%3D333001%26algo%3DRIC.FIT%26ao%3D2%26asc%3D22407%26meid%3D6759508885498202951%26pid%3D100009%26prg%3D8888%26rk%3D6%26rkt%3D10%26sd%3D261249518147

אמנם לא top seller אבל שולחים לארץ

פורסם
אני מזרים בית שלם 1080 בקלות ויציבות למספר צרכנים. הכול עובד פיקס. לגבי המחיר, כבלים, שקעים וכלי עבודה יעלו לך יותר

מחיפוש קצר ולא ממש מעמיק , הגעתי ל600 ש"ח -חיבור קווי עבור 3 חדרים (כללתי גם את הראוטר ) .

כאשר זוג מתאמים ע"ג חשמל יעלה בערך אותו סכום, היות ומתאם אחד מיועד לחיבור לראוטר ,אני בעצם צריך עוד 2 מתאמים ויוצא יותר יקר מאשר חיבור קווי שיחזיק הרבה מאוד שנים.

פורסם

אני קניתי ציוד מ tfl.co.il (הגעתי אליהם פיזית) - מחירים מצויינים. אין תלונות.

אתה לא צריך פאץ' פנל.

בשביל 2 נקודות פשוט תתקין שקע כפול בארון התקשורת וזהו.

מגשרים אפשר וכדאי לקנות מוכנים, יש באיביי בגרושים.

אתה לא צריך לחשוף שום חוטים. לחיצת הגידים לשקעים היא כאשר הבידוד של כל גיד שלם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)

wil, אני צריך 3 נקודות - מצורף איור של החיבור שאני רוצה לעשות (כבלי הרשת באדום , מגשרים בכחול)

כאשר בכל חדר אני רוצה שקע גוויס אליו יחובר הכבל רשת.

אין בבית ארון תקשורת ולכן חשבתי להשאיר את הראוטר ליד המחשב הביתי ומהראוטר למשוך כבלי רשת בהתאמה לכל חדר בנפרד.

אם קיימת דרך נכונה,מסודרת ואסטטית יותר, אודה לך אם תוכל לפרט.

לגבי הלחיצה-כאשר מחברים(לוחצים) לכבל רשת קונקטור RJ45 צריך לחשוף את הכבל ולחבר את החוטים בסדר מסוים (תקן B)

ממה שראיתי ,לחיצת כבל רשת לשקע הוא זהה השוני הוא בקונקטור ולכן משתמשים בלוחץ קרונה ולא בלוחץ RJ45 בו לוחצים קונקטור RJ45

האם תוכל למצוא סרטון בו מודגמת לחיצת כבל רשת לשקע , כי קיימת סתירה בין דבריך לבין השיטה שתיארתי ואני לא רוצה לטעות חס וחלילה.

תודה רבה

פורסם

גם לדעתי - בלחיצת כבל ע"י קרונה (לחיבור שקע) וגם בלחיצת קונקטור RJ45 לכבל - אין צורך כלל לחשוף את הכבל.

לוחץ קרונה ולוחץ קונקטורים אילו כמובן כלים שונים המיועדים לפעולות שונות (אין דין לחיצת קונקטור שווה לחווט שקע).

בשביל 3-4 שקעים - אין לך צורך כמובן בארון תקשורת, אלא לסיים את הכבלים בצד של הראוטר בקונקטורים RJ45.

שים לב רק שבגדול, יש שני סוגי קונקטורים ל-RJ45 - מסוכך ושאינו מסוכך.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...