Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמובן ששני הלוחצים הם שונים, הם מיועדים ללחיצת שני סוגים של קונקטורים .

לגבי אי חשיפת החוטים ,הצלחתם לבלבל אותי לגמרי , אני מתכוון לחשיפת החוטים , אולי מכאן הבלבול .

לחיצת קונקטור RJ45 ו-

,שניהם מתבצעים על ידי חשיפת החוטים וחיבורם בהתאמה.

קונקטור מסוכך יתאים לכבל רשת מסוכך (FTP או STP)

קונקטור שאינו מסוכך יתאים לכבל רשת UTP =לא מסוכך

האם במקרה שלי בו הכבל רשת לא יהיה בתוך הקיר (בתוך תעלות מוכנות) אלא יהיה מותקן על הפאנלים ומוסתר על ידי תעלות PVC, ישנה הצדקה לרכוש כבל מסוכך FTP ?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מבין מהיכן הבלבול שלך נובע.

ראה נא בבקשה הודעה מס' 13 של will (שורה אחרונה בהודעתו).

מצטער אם גרמתי לכך (לי זה טריוויאלי - חושפים כמובן את הבידוד החיצוני + סיכוך מתכת על כל זוג ומשאירים כמובן את הבידוד של כל גיד).

alfa 156 2.5.

פורסם

אכן יש לקלף את הבידוד החיצוני.

אבל לא את הבידוד של כל גיד.

ליד הראוטר אני ממליץ בחום לשים שקעים (קנה 2 שקעים כפולים על הטיח, וגם יש לך אופציה לסלילת נקודה נוספת בעתיד) ולא ללחוץ קונקטורים.

יתרונות:

1. הכבל להתקנה קבועה, בעל גידים קשיחים (נחושת אחידה ולא שזורים) אינו מיועד ללחיצה לקונקטור אלא רק לחיבור לשקע.

2. אתה לא צריך לקנות לוחץ RJ45. רק קרונה.

3. אם המגשרים נהרסים קל להחליפם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ואגב עניין הסיכוך לא קריטי, מדובר בקווים לא ארוכים ובסביבה שאינה רועשת אלקטרומגנטית.

אם היית סולל 30 קווים שרצים ביחד במקביל אז הסיכוך משמעותי במניעת הפרעה הדדית.

פורסם
אני מבין מהיכן הבלבול שלך נובע.

ראה נא בבקשה הודעה מס' 13 של will (שורה אחרונה בהודעתו).

מצטער אם גרמתי לכך (לי זה טריוויאלי - חושפים כמובן את הבידוד החיצוני + סיכוך מתכת על כל זוג ומשאירים כמובן את הבידוד של כל גיד).

רוב תודות על ההבהרה, כעט הכל ברור

אכן יש לקלף את הבידוד החיצוני.

אבל לא את הבידוד של כל גיד.

ליד הראוטר אני ממליץ בחום לשים שקעים (קנה 2 שקעים כפולים על הטיח, וגם יש לך אופציה לסלילת נקודה נוספת בעתיד) ולא ללחוץ קונקטורים.

יתרונות:

1. הכבל להתקנה קבועה, בעל גידים קשיחים (נחושת אחידה ולא שזורים) אינו מיועד ללחיצה לקונקטור אלא רק לחיבור לשקע.

2. אתה לא צריך לקנות לוחץ RJ45. רק קרונה.

3. אם המגשרים נהרסים קל להחליפם.

רוב תודות על ההבהרה לגבי הגידים, כעט הכל ברור

שקע על טיח , הכוונה לשקע כזה ?

במידה וכן, תוכל בבקשה להסביר את אופן העבודה של השקע , הוא לא צריך מקור חשמל כדי לתפקד ?

תודה רבה

ההתייעצות גורמת להתייעלות וללימוד דברים חדשים :)

פורסם

בשקעיםאל מחוברים הכבלים של yes וקוי טלפון המשמשים לקשורת החוזרת מהבית ל-yes. אני מסופק אם תוכל לנצלם למטרות אחרות, אם כי אולי מומחי השיפוצים יוכלו להרחיב על הפשרות להשחיל את כבלי הרשת בצנרת של yes, במקביל לכבלי הטלויזיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על תגובתך.

החיבור ש wil מציע, יכל להיות מעניין אם כי אני לא מבין עד הסוף את אופן החיבור.

רעיון נוסף שעלה לי בראש - לוותר על השקעים וללחוץ קונקטורים rj45 משני צידי כבל הרשת. הרי את הכבל אני מתכוון להסתיר בתוך תעלת pvc ייעודית, ציוד הקצה לא עתיד לזוז וכבל הרשת יהיה מחובר כל הזמן, הסיכוי שכבר הרשת ייפגע שואף לאפס שלא תבינו לא נכון, אני לא מנסה לחסוך בכסף אלא בוחן אופציות לחיבור

פורסם

אכן שקע על הטיח כפי שקישרת, שום קשר לחשמל וגם המחיר קצת גבוה.

אני שוב ממליץ לא לנסות ללחוץ תקעים על הכבל הקשיח שמיועד להתקנה קבועה.

פורסם

אכן מדוייק. גם לגבי סוג הכבל וגם התרשים.

אני חוזר על ההמלצה לקנות מגשרים מוכנים באיביי בזיל הזול

פורסם

תודה על החיזוק :)

ארכוש באיביי את המגשרים , הם ממש זולים-מדובר בכבל רשת הכי דק ללא סיכוך,לא ברור למה בארץ המחירים כפי שהם .

לגבי הכבל שבו יש להשתמש-הוא חייב להיות 5E או 6 SOLID עם סיכוך UTP ואם לא אמצא UTP אז FTP , נכון ?

והשקעים (גם הכפולים וגם היחידים) -לבחור בהתאם לכבל ז"א אם הכבל 5E או 6 ,השקעים צריכים לתמוך בקטגוריה בהתאמה ,נכון ?

פורסם

אתה גם לא צריך cat6 ,

5e יספיק.

הוא גיגביט ולא יהווה צוואר בקבוק

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ממה שראיתי , הפרש המחירים לא גדול

היות ואני מייעד את הרשת הקווית לצפייה בתכני HD וסטרימינג ,אולי כדאי לרכוש CAT6 עם תכנון קדימה ל10 שנים נגיד (כמובן שכל ציוד הקצה אם זה הראוטר או הסטרימרים שארכוש יתמכו גם בג'יגה)

• תוכן חדש...