Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש רכב מסויים כבר מספר שבועות ולאחרונה נתקלתי בשני רכבים במצב ממש טוב וממש מתאימים לי (אין כמעט רכבים כאלו ).

הבעיה ששני האפשרויות הם של נכי צה"ל שאינם יכולים להעביר בעלות לפני אמצע יולי .

אני מעוניין לקנות את הרכב כבר עכשיו , כמובן שאפשר לשלם ואפילו לקבל את הרכב , אבל לא להעביר בעלות עדיין .

אופציה 1:

אני לוקח את הרכב כעט , אני למעשה משלם אבל הרכב לא רשום עלי למשך חודשיים ואני מסכן את הכסף.

יכול להיות מצב שיהיו על המוכר הוצאה לפועל/עיקולים/גירושין/מוות (חס וחלילה) ואת הרשויות לא מעניין שכבר שילמתי כי הרכב עדיין רשום על שם המוכר.

אופציה 2:

אני משלם סכום קטן על החשבון , והמוכר שומר את הרכב אצלו (מתחייב לא להשתמש בו) , באמצע יולי אני משלם את היתרה והרכב עובר בעלות על שמי. בעייה אחת שאני מאוד רוצה להיפתר מרכב הליסינג שיש לי כרגע , דבר שני , איך קובעים את המחיר ? לפי מחירון ביום העברת בעלות?

אופציה 3 :

מקווה שתתנו לי רעיון ...

תודה

פורסם (נערך)

תתייעץ עם עו"ד איך לעשות את זה.

כל התחייבות ב"תקיעת כף" או אפילו במשהו כתוב מאולתר עלולה להותיר אותך חשוף.

אם אתה משלם עכשיו - קח את הרכב לרשותך גם אם הבעלות תועבר רק ביולי ותגבה את זה בניסוח משפטי הולם וקצר שיחתם ביניכם.

אני מניח שאם המוכר כבר קיבל את התמורה והתחייב להעביר בעלות על שמך ביולי זה כן יעניין את הרשויות במידת הצורך. אבל תשאל עו"ד איך לעשות את זה נכון ובטוח.

עריכה אחרונה על ידי gillz
פורסם (נערך)

זו עסקה עם סיכון קצת יותר גבוה מקניית רכב מיידית אבל:

אני מניח שהמוכר נראה לך אדם הגון ואתה מאד מאד רוצה את האקזמפלר הזה (לא שמראה עיניים שווה משהו...)

תקבעו על מחיר כבר עכשיו. המחירון ביולי הוא המלצה בלבד ולא קובע לגבי כלום (למעט חברות ביטוח).

חלק מסויים עובר למוכר מייד. "דמי רצינות"

החלק הארי עובר למוכר עם העברת הבעלות. צריך לנסח תוספת לחוזה הרגיל.

בנוסף המוכר מקפיא את רשיון הרכב ומראה לך אישור.

מאותו רגע הרכב לא אמור לנוע.

לפני העברת הבעלות:

מפשירים את הרישיון .

בודקים שעבוד בשני מסדי הנתונים .

לגבי הליסינג שלך... תמיד אפשר לקחת רכב שכור אם אתה לא אוהב לשלם על הליסינג (לא יודע מה יותר גרוע).

אני עשיתי כזו קנייה. הרכב היה בשעבוד , לקח כחודש להסיר אותו (הבנק +רשם המשכונות עובדים לאט). רק אז העברנו בעלות. אני נתתי למוכר 50% מראש.

והרכב+מפתחות (ללא רשיונות) ישב אצלי בחנייה ללא תזוזה (בגלל הביטוח).

50% במעמד העברת בעלות.

שוב, אחרי בדיקת רקע ואמון הדדי . דע לך שיש פה סיכון וכל מקרה לגופו ולכן אל תקח את המספרים שלי כתורה.

אני המשכתי עם הליסינג במקביל. לשיקולך.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אישית אני לא הייתי מתעסק עם כל מיני דרכים לעקוף העברת בעלות, זה רק פתח לצרות ובעיות.

דעתי היא שכדאי לך לחכות את פרק הזמן הזה או לעבור לרכב אחר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

למה לא להעביר בעלות על שם מישהו קרוב חברה או אישה או כל מישהו שאתה סומך עליו

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם

הבעיה היא לא להעביר בעלות אליו אלא בכלליות שבעל הרכב הנוכחי לא יכול להעביר כעת בעלות (אגב מוזר לי שהוא החליט לפרסם 3 חודשים לפני שהוא יכול להעביר בעלות) אז קח אופציה ג:

יש הרבה דגים בים. רוב הסיכויים שאם בעל הרכב פירסם עכשיו הוא מנסה לדג קונים פוטנציאליים שמוכנים לשלם הרבה, באמצע יולי הוא יהיה יותר לחוץ וגם יש סיכוי שייצאו עוד רכבים עד אז. אם אתה בכל זאת מסכם שתשלם מקדמה עכשיו ותקבל את הרכב באמצע יולי - תזכור שעד אז המחיר יירד עוד קצת וקח את זה בחשבון

פורסם

save : הבחור אכן נראה הגון ,היתה שיחה מאוד פתוחה , אירח אותי בביתו ( הגעתי מהמרכז לכרמיאל) ונתן לי להסתובב עם הרכב לבד בעיר ולהתרשם.

נתתם פה כמה רעיונות שלא חשבתי עליהם.

1) הקפאת רישיונות .

2) לשמור את הרכב אצלי - אני מניח שאם אשלם "רק" דמי רצינות בשלב ראשון , הוא לא יסכים להעביר את הרכב לרשותי , ולכן הרכב ישב אצלו בחנייה.

3) לגבי המחירון - כיוון שהרכב ימכר במחיר מחירון (זה הסיכום האחרון שלנו) אני חושב שכן צריך להתחשב במחירון של חודש יולי , רק בחודש האחרון המחירון ירד ביותר מ 3K .

4) אופציה ג: לנסות את מזלי ולחכות לאמצע יולי להיצע יותר גדול ובהתאם לכך למחיר טוב יותר - אני לא בטוח שזה המצב , הרכבים האלו נחטפים מייד ואני לא חושב שתיהיה בעיה למוכר למצוא קונה במחיר מחירון , אלו שנשארים בלוחות זה אלו שרוצים 15% מעל המחירון ...

אני אתיעץ עם עורך דין אחרי החג , בנתיים יושב חזק על הלוחות :roll:.

• תוכן חדש...