Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברצוני להתייעץ.

ברשותי פיאט בראבה 2001 אוטומט שמורה ומטופלת אשר משמשת את אישתי, ק"מ 120,000.

התעוררה בעית איבוד מים מדי שבוע ללא נזילות ועקבתי. לרכב היסטוריה של מעין סדק קל בראש שהתגלה לפני שנתיים בזמן טיפול הטיימינג ונעשתה הדבקה מקומית עקב אכילה של לוחית/פלטה שהחזיקה מעמד עד כה. הרכב מעולם לא התחמם או החסיר שמן.

בשבוע שעבר הרכב עבר טסט וודאתי בין היתר תקינות גובה שמן והוספתי 500 מ"ל מים לערך, דבר שקרה כבר מספר פעמים בתקופה האחרונה.

בנוסף רק לאחרונה שמתי לב כי יש התנעה קשה - וחשדתי כי המצבר כבר חלש (בן 3 לערך).

במקביל, אישתי התלוננה השבוע פעמיים כי הרכב כבה תוך כדי הנסיעה, והצליחה להתניעו ולהמשיך בנסיעה.

בפעם השלישית ולאחר שכבה המנוע בצומת, היא ציינה כי הבחינה שמחוג חום המנוע הגיע עד לפס האדום...לאחר כדקה הניעה שוב וחנתה את הרכב 20 מטר בצד בבטחה, והזעיקה אותי.

הגעתי לאחר כחצי שעה - הרכב היה מחוסר מים, מילאתי גלון ולא הצלחתי להתניע, הבחנתי כי מדיד השמן נמוך למדיי, לא היו נזילות כלשהן והזמנתי גרר למוסך מורשה.

הגרריסט אמר לי כי הלך פאקונג ראש ואין מספיק לחץ להנעה, במוסך אישרו זאת וציינו כי יש לפרק לשפץ ולהרכיב את הראש, עלות 2800 ש"ח כולל מע"מ (יישור, מילוי, סופלפים, אטמים).

היות ומחירון הרכב עומד על כ 9000 ש"ח, אני שוקל את כדאיות התיקון לאור העלות היחסית.

בלי קשר לתקלה עמדנו להחליף את הרכב ולהשתדרג ללא קשר לסכום המכירה שהיינו מקבלים תמורתו.

שאלותיי לחברי הפורום:

האם שווה לתקן או לנסות ולמכור במצב מושבת במחיר מופחת?

האם תיקון/שיפוץ הראש לא יגרור דברים נוספים? רינגים? רדיאטור? משאבת מים? אציין כי לפני שנה בוצע טיימינג ולדברי המוסך אין צורך לחזור.

אני חושש ממצב שאשקיע עוד ועוד ולא נצא מזה וממילא החלטנו לרכוש רכב חדש ולשחרר את הישן הטוב והאהוב שעשה את שלו.

מה ההמלצות ומה יש לבדוק או לדרוש מהמוסך על מנת להבטיח במקרה של תיקון התקלה הנוכחית? טרם התחילו לפרק.

תודה, אורן.

פורסם (נערך)

אורן שלום רב !

אני חייב לציין בתחילת דברי, שתגובתי היא דעתי בלבד, ולא משמשת כחוות דעת מקצועית, או המלצה מחייבת !

לנסות ולמכור במצב מושבת, הסכום שתקבל הוא מחיר רצפה, ולא יעבור את ה2000 שקל במקרה הטוב, ניתן להציע את הרכב למוסך המטפל, שיתקנו וימכור אותו בשוק החופשי, או שאתה תמכור אותו בשוק החופשי, היתרון במוסך, שהרכב כבר שם, ואין אפשרות לנייד אותו ללא גרר.

אפשרות שניה, וגם לא מבטיחה נסים ונפלאות לתקן, אך המלצתי להחליף לראש משופץ ,במצב טוב מאשר לשפץ את שלך מהסיבות הבאות:

סדק בראש כפי שציינת, שטופל בעזרת הדדבקה מקומית, היה נכון לתקופה ההיא עכשו שהראש יפורק מהרכב, השקעה בראש סדוק, שאמור לעבור השחזה ליטוש מלוי והחלפת גומיות שסתומים, מובילים וכדומה, היא לקיחת סיכון מיותר.

המלצתי החלפתו בראש משופץ ,שלא הושחז בעבר יתר על המידה, משום שברכב זה, קיימת תופעה של השחזת יתר, שגורמת להעלאת יחס הדחיסה, עד למצב של קשיים בהתנעה וצלצולים, שניתן לעקוף ,על ידי הרכבת אטם ראש עבה יותר, אך לא מומלצת.

בנוסף יתכן שיהיה לחץ על טבעות הבוכנה , והמנוע יתחיל לעשן אחרי הטיפול ראש, ולצרוך שמן, אך במידה ולא תחזיק אותו ברשותך, ותמכור אותו מיידית, תוכל לקבל עליוו מחיר סביר יותר ,מאשר רכב מושבת במצבו הנוכחי, תוך כדי עידכון הקונה, על הטיפול בראש המנוע, לשם ההגינות שבדבר, וכדי למנוע תביעה משפטית בעתיד.

עריכה:

מאור ואורן, אנא קראו את הקישור לתופעה דומה משנת 2009:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?243683-פיאט-בראבה-רכב-עמד-אחרי-פריצת-אטם-ראש-שאלה

בהצלחה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.
עדכון והפניה לקישור עם בעייה דומה משנת 2009

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

המחיר שהציעו לך נישמע יקר ואם עדיין לא פתחו כלום ויש לך אפשרות להוציא משם את הרכב ואתה מאיזור המרכז צור איתי קשר בפרטי אפנה אותך למישהו שיבצע לך את התיקון בעלות נמוכה פי 2 ממה שעוצע לך. כך גם תוכל להשאיר אצ הרכב אצלך לעוד הרבה שנים במקום לחשוב למכור אותו בכסף קטן. בסך הכל הקילומטראז שלו נמוך מאוד וחבל להיפטר ככה מרכב ששרת אותכם נאמנה עד היום.

פורסם

כלכלית, עדיף לך לתקן וליסוע עד שיהרס משהו יקר יותר, בהנחה ששאר המכלולים במצב טוב. (כמו לדוגמא גיר, וחלקים יקרים במנוע)

אתה יודע מה לגבי השם של פיאט בשוק, גם 2K שח על רכב לא נוסע אתה תקבל אולי אחרי כמה חודשים.

במקום זה, אם יש לך אפשרות לשלם על התיקון של הראש, אתה בעצם מרוויח רכב שאתה מכיר ב3K שח לדוגמא (אני זורק סכום).

כמובן שיש עוד שיקולים.

אם יש לך אפשרות לקנות רכב חדש יותר וטוב יותר ותכננת כמה זמן על זה, זו יכולה ליהיות סיבה להפטר מהפיאט.

פורסם

רציתי להודות על התייחסותכם לנושא.

ביקשתי מהמוסך הערכה יותר מדוייקת אודות התקלה והערכות עלות/תועלת.

תחושת הבטן אומרת שהיות וממילא החלטנו כבר על החלפת הרכב בלי קשר למצבו לא נתקן וננסה למכור במצבו הנוכחי, ומכיוון שיש עוד ליקויים קוסמטיים קטנים (ידיות דלתות סדוקות, פגמנטציה קלה, לייסט חסר) ברור שלא נקבל עליו מחיר מחירון (חחח) כך שלהערכתי כימות כל הנתונים מצביע על השקעה שלא תועיל הרבה מבחינתי. יחד עם זאת הרכב ממש מצויין, קל, מהיר ושירת אותי נאמנה לאורך השנים, למעט טיפולים שוטפים עשיתי טיימינג, רדיאטור, משאבת דלק (ריח אדי דלק) ומיכל עיבוי מים פעמיים (סדק במיכל) וגם משולש איתות. כך שלאור 7 שנים של בעלות ומחירו הנמוך - מאוד נהנינו ממנו.

חג שמח.

פורסם (נערך)

המזל של פיאט שהחלקים זולים.

אני עקבתי אחרי כמה פיאטים בפורום, ויש חלקים שברכבים שלי עברו את ה200 אלף, ועוד מעט גם את ה300 אלף, אבל בפיאט הם לא שרדו גם חצי מזה.

זה אולי מה שימנע ממני לקנות בעתיד פיאט, למרות שבסך הכל יש להם אחלה רכבים אם מסתכלים על התמונה הכללית ולא על הפרטים הקטנים. (כל רכב והפלוסים והמינוסים שלו..)

לגבי הרכב, תפרסם אותו, יכול ליהיות שיקנו אותו לשיפוץ או לחלקים.

יש כאלה ששומרים אותו בחנייה ומוכרים חלקים ממנו, ואז עושים קופה גדולה יותר.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תוכן חדש...