Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס שבח ופטור

Smiro
שימו לב! השרשור הזה בן 3943 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הסיפור הוא כזה - עברתי לגור בדירה חדשה לפני כחצי שנה, לפני כן גרתי בדירה ישנה יותר אשר אותה מכרתי על מנת לממן את הדירה החדשה.

כעת באפשרותי להתקדם ולרכוש בית פרטי ועל מנת לממן אותו, אמכור את דירתי הנוכחית.

עכשיו, ערך הדירה עלה בסכום לא קטן, מה שאומר שהרווחתי הון על הדירה הזו. השאלה שלי היא האם מס שבח יחול עליי במידה וזו לא דירה להשקעה, אלא דירה למגורים ואני בסך הכל משדרג את רמת המחיה שלי?

ידוע לי שמס שבח חל על ההפרש נטו בין קנייה למכירה, אך האם זה תקף גם לגבי משפרי דיור?

אציין כי אינני מחזיק בנכסים נוספים וזו אינה השקעה, אלא שיפור הדיור ותו לא.

תודה.

עריכה - מקריאה באינטרנט הבנתי שישנו פטור למי שבעל נכס יחיד ולו הזכות בדירה לפחות 18 חודשים לפני מכירת הנכס. הזכות בדירה, האם היא חלה החל מתאריך רכישת הדירה?

עריכה אחרונה על ידי Smiro
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מדוייק.

מס שבח זהו מס על כמה האיזור הכללי בו נמצאת הדירה הושבח ע"י העירייה בזמן שהיא היתה ברשותך (סלילת כבישים, ביוב חדש, תחנות אוטובוס, עמודי תאורה, גני שעשועים וכו').

אין התייחסות לערכי הקנייה והמכירה של הנכס.

אני חושב שדירה ראשונה פטורה ממס שבח ומס קנייה, מעבר לזה יש עוד קריטריונים פרטניים לפטור ממס שבח, בדוק בעירייה שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש נוסחה, ששם נכנסים כל הפרמטרים, ויוצא כמה אתה אמור לתרום לתקציב העירייה שלך.

הייתי מציע לך להשתמש בעורך-דין, כי יש עיריות שידועות בזה שהם משתמשות בשיטת מצליח ע"מ להוציא כספים מהאזרחים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי עורך דין שכמובן ינהל את כל ההליך שקשור לרכישת הבית ומכירת הדירה. אני רוצה פשוט לקבל תשובות כלליות לפני שאלך אליו היות וזה יקרה רק בעוד כמה ימים ונפשי לא נחה כעת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל השבחה שהתרחשה בזמן שאתה בעל הדירה [כמו למשל היתר בנייה לעוד חדר/מרפסת בכל דירה בבניין], ובד"כ עד מעמד חתימת החוזה, יחול עליך. מהרגע שנחתם חוזה מכירה, עבור כל השבחה שתתבצע החל מרגע זה מס בשבח יחול על הרוכש. זה יכול לקחת גם חודשים. הכי מומלץ זה לשבת כמה דקות עם עו"ד שיסביר לך הכל בפרטי פרטים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לעיתים ישנן הקלות זמניות בהיטלים כמו מס שבח, לכן כדאי לבדוק נקודתית לזמן המכירה האם יש פטור כזה או אחר.

בעיקרון, גם משפרי דיור עם דירה אחת בלבד צריכים לשלם מס שבח, אם מכרו את הדירה טרם גרו בה לפחות 4 שנים.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל השבחה שהתרחשה בזמן שאתה בעל הדירה [כמו למשל היתר בנייה לעוד חדר/מרפסת בכל דירה בבניין], ובד"כ עד מעמד חתימת החוזה, יחול עליך. מהרגע שנחתם חוזה מכירה, עבור כל השבחה שתתבצע החל מרגע זה מס בשבח יחול על הרוכש. זה יכול לקחת גם חודשים. הכי מומלץ זה לשבת כמה דקות עם עו"ד שיסביר לך הכל בפרטי פרטים.

עשית לו קצת סלט. בכל מה שקשור למה שאתה אומר, מדובר בהיטל השבחה של העיריה ולא מס שבח שמקורו ברווח שבין קניה למכירה אם נמכר הנכס תוך פחות מ 4 שנים של בעלות/מגורים.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מדוייק.

מס שבח זהו מס על כמה האיזור הכללי בו נמצאת הדירה הושבח ע"י העירייה בזמן שהיא היתה ברשותך (סלילת כבישים, ביוב חדש, תחנות אוטובוס, עמודי תאורה, גני שעשועים וכו').

אין התייחסות לערכי הקנייה והמכירה של הנכס.

אני חושב שדירה ראשונה פטורה ממס שבח ומס קנייה, מעבר לזה יש עוד קריטריונים פרטניים לפטור ממס שבח, בדוק בעירייה שלך.

אתה מבלבל בין מס שבח למס השבחה, כל מה שאמרתה קשור למס השבחה, ומס שבח זה 25% לערך שהנכס עלתה מהקניה למכירה.

לפני כמה זמן מכרתה הדירה הקודם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסיפור הרבה יותר מורכב, ויותר מכך - יש בו כעת שינויים. אאל"ט יש גם תקופת מינימום של בעלות בדירה - 18 חודשים. מכל מקום - הוועץ בעורך דין שתחום התמחותו היא נדל"נ.

איציק - דומני שפטור "4 השנים" המוכר בוטל או עומד להיות מבוטל ומוחלף בפטור אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב אז לאחר קצת שיעורי בית, קצת סדר בבלגן:

א כל, כמו שנאמר פה, ההגדרה שניתנה על ידי המגיב הראשונה הינה לגבי היטל השבחה אשר לא קשור אליי.

* כל 4 שנים רשאי אדם למכור דירה ללא תשלום מס שבח.

* מס שבח לוקח את ההפרש בין מחיר המכירה לבין מכיר הקנייה. מזה מקזזים את השיפוצים בבית במידה והיו, מס רכישה, תשלום למתווך אם היה, עלויות בדמות עורכי דין וכו' וכו'. העניין הוא שהתשלום הוא נלקח ביחס למועד שבו נכנס החוק החדש. משמע, אם אמכור היום את הדירה, אני אשלם מס שבח רק ביחס לחודשים ינואר-אפריל. בקיצור, לאחר חישוב על ידי עורך הדין שלנו, יצא סכום פעוט ביותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...