Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המכונית שלי מזה 12 שנה (אופל קורסה רובוטית) הלכה לעולמה, ואני חושב לקנות רכב חדש.

מה חשוב לי:

1. אוטומטי/רובוטי (אין לי חשק להתעסק עם ידני)

2. אמינות

3. חסכוניות

לעומת זאת, ביצועים לא כל כך מעניינים אותי.

ראיתי היום את היאריס (אוטומטית רציפה, 5 שנות אחריות) ואת הפונטו (רובוטית, טיפולים רק כל 30K, עולה 15000 פחות במבצע)

אשמח לדעות על המכוניות הנ"ל או להצעות נוספות... (רק סופר-מיני ומטה, אין לי צורך במשפחתית)

תודה

פורסם

מה הנסועה השנתי שלך?

בכל מקרה, מלבד היאריס (תוכל לשקול את ההיברידית כתלות בנסועה), ישנם הסוויפט וההונדה גאז שיענו על מרבית הפרמטרים שלך.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

יש להורים שלי את היאריס ההיברידית, לקחתי אותה כמה פעמים לנסיעות, רכב מצויין, חסכוני בצורה קיצונית, זריז יחסית, אפילו מאוד הייתי אומר.

אני בטוח שימליצו לך על הפונטו פה, יש נטייה לאהוב את הרכב בפורום, אבל אישית הייתי הולך על היאריס, אם אתה יכול ורוצה לקחת את ההיברידית אתה בכלל תהנה, אני גם בטוח מעל כל ספק שהיאריס תשמור על הערך שלה יותר טוב מהפיאט.

מבחינת אמינות, הרכב עבר אצל אבא שלי 33 אלף קילומטר בשנה אחת, 95 אחוז מהקילומטרים הם בתנאים עירוניים עם תלמידי נהיגה לא רחמנים במיוחד (אבא מורה נהיגה) שום תקלות עד כה, שומר על צריכת דלק של 1 ל19-20.

עכשיו כדי להיות אובייקטיבי נעבור לחסרונות - צריך להתרגל לגיר הרציף שלו, ובנוסף המנוע בנזין רועש יחסית, תחת עומס הגיר משמיע מעין שריקה קצת מעצבנת.

תא מטען לא קיים כלל וכלל, ממש פיצפון. הייתי מצפה לקבל איכות קצת יותר גבוהה בתא הנוסעים במחיר שלו.

פורסם

עד עכשיו, בממוצע של 12 שנים, נסעתי משהו כמו 15K בשנה. מה שכן, כרגע אני גר קרוב לעבודה, אז המספר הזה יכול אפילו לרדת. אני לא בטוח אם שווה לי להשקיע בהיברידית עם קילומטראז' כזה... החשש שלי הוא שהמערכת החשמלית תעשה לי כאבי ראש טיפוליי (ולא בגלל הקרינה..:)).

וכן, תא המטען של היאריס באמת קצת קטן, כי המון מקום הולך "לאיבוד" על השטח של הגלגל הרזרבי (למרות שאשפר להשתמש בו לאחסון ממושך יותר).

ישבתי גם בפונטו וגם ביאריס (לא יצא לי לעשות נסיעות מבחן עדיין), והיאריס הרגישה לי קצת יותר נעימה מבחינת סביבה. בפונטו השמשה הקדמית הרגישה קצת "רחוקה" ותנוחת הישיבה היתה לי מוזרה (אבל יכול להיות גם שמדובר בכוונון מושב). מה שכן, הפונטו ארוכה בכמעט 20 ס"מ מהיאריס, שזה מבחינתי מינוס.

פורסם

בדקת גם את הפורד פיאסטה והרנו קליאו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הקליאו באמת מאוד יפה ומאובזרת - אבל אני קצת חושש מהאמינות העתידית שלה... בכל זאת, תוצרת צרפת...:) מה שכן - אני אגש גם לרנו לראות אותה. הפיאסטה איכשהו לא עושה עלי רושם יותר מדי טוב.. אולי אם היו מביאים לארץ את המנוע החדש...

פורסם

בנסועה שלך צריכת דלק מהווה שיקול שולי, וגם מרווחי הטיפול - הרי ממילא הוא יהיה כל שנה (או שנתיים) בהתאם לדגם.

אם תא מטען חשוב לך - ליאריס יש אחות יותר מרווחת - הספייס ורסו.

עד כמה שזכור לי מהחיפושים שלי לפני מספר חודשים הטויוטה היתה יקרה במיוחד יחסית לקטגוריה, זו הסיבה שבגללה לא רכשתי אותה. אבל מחירים משתנים , כדאי לבצע סקר רחב בכל סוכנויות הרכב בסביבה שכן מבחר דגמי הסופרמיני גדול, ומבחר רמות הגימור מגדיל את האפשרויות פי כמה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תיראה היום טיוטה לא באמת מיוצרת ביפן,פוולסוגן בגרמניה ופיאט באיטליה,אני לא הייתי דואג לגבי האמינות שלה,הפלאונס דווקא מתגלה כרכב טוב,הם מאוד הישתפרו בתחום הזה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היאריס ההיברידית לפחות מיוצרת בצרפת, לפחות לפי הרישיון רכב :)

הנסועה שלך אכן נמוכה ולא מצדיקה היברידית, למרות שההיברידית זה תענוג רציני בצריכת דלק.

פורסם

פונטו כן מיוצרת באיטליה (לפי הרישיון, אם אני זוכרת נכון) ויאריס דווקא בצרפת :lol:.

כדאי לך לעשות נסיעות מבחן בשני הרכבים, הגיר הרובוטי של הפונטו לא מתאים לכל אחד, ככה שאולי הנסיעה תפתור לך את ההתלבטות.

הרבה שנים אבא שלי היה "מורעל" על היאירס ולאחרונה חשב על החלפת רכב. אחרי נסיעת מבחן עליה, ההתלהבות ירדה פלאים ודווקא מנסיעות על ג'אז, פיסאטה, פנדה ופונטו התרשם הרבה יותר לטובה.

אם אפשר לשאול, בכמה נמכרת עכשיו הפונטו הרובוטית?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש עכשיו מבצע בפיאט - הם רוצים משהו כמו 94K על הפונטו כולל צבע מטאלי (לבן זה 2K פחות) וקודן וכלל אגרות. המחיר עצמו מאוד מפתה... אבל אין לי כוונה לקנות משהו בלחץ של זמן...

אגב, אם כבר מדברים על רנו - מה לגבי הניסאן מיקרה?

פורסם

לדעתי הרכב הזה נחות,אפילו לא רציתי לקחת אותו לנסיעת מבחן לראות איך הוא,המושבים מאחור מרגישים כמו קרש,מאוד לא נוחים,פלסטיק מאוד זול,מה שכן הוא חיסכוני,אבל מרגיש זול.

פורסם

תבדוק את הפיאסטה. ההרגשה בה מאוד איכותית והכי קרובה בתחושה לרכב משפחתי. בסעיף הנוחות אין לה מתחרות בקטגוריית סופר מיני וכבונוס היא מהנה לנהיגה

• תוכן חדש...