Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW 120 150 HP 2008

<<TIBURON>>
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ראיתי היום רכב כמו שמוזכר למעלה.

הייתי מעוניין לקנות אותו, אבל יש לי כמה שאלות לפני או בקשות להבהרות בנוגע לדגם.

הרכב הוא אוטומט.

האם ידוע על בעיות מיוחדות שיש לדגם הזה, בגיר או בכל חלק משמעותי אחר ברכב?

האם לחפש דברים ספציפיים לפני הקנייה שלו?

איך הוא מבחינת אמינות? (בעיקרון אני נוסע כ 12,000 קמ' בשנה)

לגבי עלות שוטפת, האם זה משמעותית יותר יקר מרכב משפחתי ממוצע או שאפשר לחיות אם ההבדל במחירים?

ושאלה אחרונה לגבי הרכב הספציפי שראיתי היום,

הבעלים אומר שהרכב עבר פגיעה לא משמעותית בצד הרכב, צרפתי תמונה של הקורה שהוא אומר שנפגעה.

הקורות אורך של הרכב לא נפגעו לטענתו, רק הקורת צד הימנית עברה פגיעה וסודרה.

עד כמה פגיעה כזו יכולה להיות משמעותית?

תודה

image1.jpg

פורסם

יכולה להיות משמעותית מאוד ויכולה להיות שולית.

תבקש לראות דו"ח שמאי אם יש. אם לא - בדיקה אצל פחח או מכון תיתן כיוון לעוצמת הפגיעה.

לא הייתי רוכש רכב שעבר כיפוץ רציני בקורה B.

פורסם

תלוי בחומרת הפגיעה אבל בגדול תיקון בקורה B מוגדר כ"שאסי".

אני לא הייתי מבזבז את הזמן על רכב כזה, רוב האנשים שיראו את הסעיף הזה בבדיקה/תגיד להם את זה בטלפון יתרחקו מיד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
ובלי קשר - אתה מודה לכך שב.מ.וו סדרה 1 מהדור ההוא הוא רכב לא טוב כל כך באף מובן?

לא, לא מודע.

לכן הגעתי לפורום ייעוץ :)

אשמח ליותר פרטים בנושא, ובאיזה שנה החליפו לדור החדש?

ומה ההבדלים?

פורסם

דור ראשון 2004-2011. בשנת 2008 נעשה פייסליפט.

למה אמרו פה שהרכב לא טוב אני באמת לא יודע.

אין לרכב מחלות ילדות קריטיות ויחסית הוא די אמין. למנועים שלו (e90 ו e87) יש נטיה לנזילות שמן מהאטמים. כמו כן רדיאטור רגיש יחסית והולך אחרי 100k בערך. יש הרבה צינורות בעלי מחברי פלסטיק שמתבלים וצריך להחליף.

לדעתי הרכב מאוד מהנה לנהיגה, הבעיה היא שאחרי זמן מה אתה מרגיש ש 150 כ״ס קצת קטן על הרכב הזה.

קח בחשבון עלויות. גם ביטוח וגם אחזקה הרבה יותר יקר מיפניות/קוריאניות וכד׳.

עליות החלפים גבוהות עקב תמחור הזוי של דלק מוטורס. ולמרות הכל, אני ממליץ.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

אין לי מושג מה קורה עם הדגמים שנמכרו בארץ ומה קרה ללקוחות בפועל. אבל המנוע הזה סובל מבעיה קשה עם שרשרת הטיימינג. במיוחד יש בעיה עם מנועים שיוצרו בשנים 2007-2009, שגרמו לכמה לקוחות להיכנס לבור עמוק מאד. מוזמן לקרוא בוויקיפדיה על המנוע או למשל כאן.

פורסם

אם הרכב המדובר מאיזור חדרה אל תתקרב.

הוא עבר תאונה קשה הוגדר כטוטל לוסט וחזר לכביש .

Seat Leon FR 2014 Stage 2 Veloster Turbo 2014 Black - sold Polo GTI 2012 BLACK Stage 2 - sold White Pontiac Solstice 2007 - sold

פורסם
ובלי קשר - אתה מודה לכך שב.מ.וו סדרה 1 מהדור ההוא הוא רכב לא טוב כל כך באף מובן?

אשמח אם תנמק את האבחנה החד צדדית הזאת לגבי הבימר.

Porsche 944 turbo

פורסם

שב.מ.וו שיחררה את הסדרה 1 המקורית (הדור המדובר - שאפילו לפני מתיחת הפנים) הייתה הרגשה שיצא מוצר לא בשל לכביש.

דבר דומה קרה בזמנו עם הקלאס A של מרצדס.

הרכב בינוני במקרה הטוב. הרכב הגיע מאובזר בקמצנות, עם מנועים חלשים ובמחיר גבוה.

פרט לכך, הרכב די צפוף, תא מטען קטן מהמתחרות (אודי A3 לדוגמא) ועקב היותו הנעה אחורית גם הדיפרנציאל לוקח מהמקום המוגבל ליושב באמצע מאחורה.

הרכב גילה אמינות סבירה בלבד ואיכות ההרכבה לא הייתה כמצופה מב.מ.וו בשנים האלו.

למעשה יצא שאתה משלם הרבה כסף על רכב שלא נותן לך שום דבר אקסטרא פרט לסמל שהוא לא עומד בציפיות ממנו.

פורסם
שב.מ.וו שיחררה את הסדרה 1 המקורית (הדור המדובר - שאפילו לפני מתיחת הפנים) הייתה הרגשה שיצא מוצר לא בשל לכביש.

דבר דומה קרה בזמנו עם הקלאס A של מרצדס.

הרכב בינוני במקרה הטוב. הרכב הגיע מאובזר בקמצנות, עם מנועים חלשים ובמחיר גבוה.

פרט לכך, הרכב די צפוף, תא מטען קטן מהמתחרות (אודי A3 לדוגמא) ועקב היותו הנעה אחורית גם הדיפרנציאל לוקח מהמקום המוגבל ליושב באמצע מאחורה.

הרכב גילה אמינות סבירה בלבד ואיכות ההרכבה לא הייתה כמצופה מב.מ.וו בשנים האלו.

למעשה יצא שאתה משלם הרבה כסף על רכב שלא נותן לך שום דבר אקסטרא פרט לסמל שהוא לא עומד בציפיות ממנו.

אינ לא יכול להתווכח עם מה שאתה אומר,כל עוד היה מדובר ברכב חדש,

אבל כמשומשת אני חושב שזאת דווקא קנייה לא רעה,

מנוע ה156 סוסים בהלחט מספיק לרב האנשים,בחיבור עם תיבה אוטומטית לא רעה,לגבי האיבזור לא רלווטני כמשומש מאחר וחלקן אובזרו יפה כחדשות ועכשיו שוק המשומשות נהנה מהן.

תא מטען קטן קריטי רק לבעל משפחה או מישהו עם תחביבים מסויימים,אבל לשאר האנשים זה ממש אבל ממש לא דיל ברייקיר,כנ"ל מרווח הרגליים ליושבים מאחור.

אמינות-כאן דווקא אני חולק עליך,אומנם לא מדובר בהונדה סיווק אבל אני לא חושב שהיא פחות אמינה מהבימר שלי או E90 שמציגות אמינות סבירה ביותר.

איכות ההרכבה-שוב אני מסכים שהפיט אנד פיניש לא מדהים,אבל החומרים דווקא נעימים יותר מהמתחרות

ובגדול יחסית לכסף בהתחשב למצב בארץ,אתה קונה באיזור ה70K בימר קטנה ויחסית מודרנית עם מראה שובב מאובזרת עם מנוע לא רע בכלל,וסמל סטטוס הנעה אחורית.

Porsche 944 turbo

פורסם
אמינות-כאן דווקא אני חולק עליך,אומנם לא מדובר בהונדה סיווק אבל אני לא חושב שהיא פחות אמינה מהבימר שלי או E90 שמציגות אמינות סבירה ביותר.

היופי בקנית רכב משומש (מאד) הוא שאפשר להיעזר בדוד גוגל ולא להסתפק בתחושות בטן. חפש "bmw 120 timing chain" וקרא בין 11,400 התוצאות כמה שיספרו לך מה קורה באמת במנועים האלו. דווקא במשומשות זה לא כדאי - נזק עצום (גם בגלל הסמל) לרכב שלא עולה הרבה.

פורסם

בנשוא הטיימינג, בלינק שהבאת מדבר על מנועי N47 שעד כמה שידוע לי לא שווק בארץ.

בנוסף, מפורומים בארץ לא שמעתי עד היום כל בעיות שרשרת טיימינג במנועי 2000 סמ״ק של סדרה 1 ו-3.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

• תוכן חדש...