Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

פג'ו 405 שנת 1995 שהתחממה עד לדליקת הנורה האדומה.

אמרו לי שמדובר על החלפת אטם ראש מנוע + שיוף באיזור צילינדר מס 4.

כמה זמן אמור לקחת סיפור כזה ?

מה סדר הגודל של המחיר ?

בתודה מראש.

רון

פורסם (נערך)

שלום רב, וברןך בואך לפורום !

ראשית אני חייב לשאול והאם יש שעון חום ברכב, ואם כן, מדוע לא עצרת את הרכב, ובדקת את הסיבות להתחממות, לפני שנדלקה הנורה האדומה, שנדלקה בגלל התחממות יתר?

שנית החלפת אטם ראש,השחזת הראש] ומלוי מעברי המיים האכולים, והחלפת גומיות השסתומים, מבלי לבדוק תחילה את הסיבות להתחממות, היא ברכה לבטלה!

יש לבדוק את תפקוד הסירקולציה של משאבת המים, תפקוד התרמוסטט, לב ובדיקה האם הוא לא נתפס במצב סגור, ונקיון הרדיאטור ותפקוד המאווררים.

אני שם לב לאחר קריאה נוספת של שאלתך, שהראש עדיין לא נפתח, אז על סמך מה קבעת שאטם הראש נפרץ, באזור צילנדר מספר 4, ומדוע?

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב, וברןך בואך לפורום !

תודה רבה צביקה

ראשית אני חייב לשאול והאם יש שעון חום ברכב, ואם כן, מדוע לא עצרת את הרכב, ובדקת את הסיבות להתחממות, לפני שנדלקה הנורה האדומה, שנדלקה בגלל התחממות יתר ?

יש שעון חום ברכב - עצרתי , אך לא מיידית משום שהייתי על כביש מהיר ואכן זו הייתה טעות...

שנית החלפת אטם ראש,השחזת הראש] ומלוי מעברי המיים האכולים, והחלפת גומיות השסתומים, מבלי לבדוק תחילה את הסיבות להתחממות, היא ברכה לבטלה!

יש לבדוק את תפקוד הסירקולציה של משאבת המים, תפקוד התרמוסטט, לב ובדיקה האם הוא לא נתפס במצב סגור, ונקיון הרדיאטור ותפקוד המאווררים.

אני באמת אוודא מה מקור הבעייה

אני שם לב לאחר קריאה נוספת של שאלתך, שהראש עדיין לא נפתח, אז על סמך מה קבעת שאטם הראש נפרץ, באזור צילנדר מספר 4, ומדוע?

האוטו במוסך מיום חמישי והראש נפתח. זה מה שנאמר לי לפני שליחת הראש לטיפול - אני פה כדי לקבל יותר מידע וללמוד את הנושא...

בברכה

צביקה

הסיפור הוא כזה:

הרכב נרכש לפני כ3 חודשים מהמוסך שלי(שנת 95 170,000 ק"מ)

לאחר כחודש החימום ברכב הפסיק לעבוד ושמתי לב שהמנוע מתחמם לפעמים(לא לטמפ' נוראיות - במקום 80 עבר ל100...)

רוקנתי את הראדיאטור ומילאתי נוזל קירור חדש . הפעולה אכן עזרה לזמן קצר - כחודש וחצי והטמפ' הייתה תקינה (החימום ברכב לא חזר)

לפני שבוע הרכב חזר להתחמם למרות שהמאוורר פעל תקין(בכיבוי הרכב הטמפ' חזרה מהר לערכים נורמאליים) ומפלס המים שנבדק במיכל גם היה תקין(לאחר ההתחממות ביום חמישי עדיין היו מים במיכל אך כשפתחתי את ניקוז הרדיאטור - לא יצאו כמעט מים !)

לאור הנתונים הנ"ל - מה אתה אומר ?

פורסם

צביקה רשם לך, צריך לבדוק סירקולציה של המים במערכת. לאחר שוידאת שהכל בסדר ותקין צריך לסגור את המנוע לאחר שיפוץ ראש.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
האוטו במוסך מיום חמישי והראש נפתח. זה מה שנאמר לי לפני שליחת הראש לטיפול - אני פה כדי לקבל יותר מידע וללמוד את הנושא...

בברכה

צביקה

הסיפור הוא כזה:

הרכב נרכש לפני כ3 חודשים מהמוסך שלי(שנת 95 170,000 ק"מ)

לאחר כחודש החימום ברכב הפסיק לעבוד ושמתי לב שהמנוע מתחמם לפעמים(לא לטמפ' נוראיות - במקום 80 עבר ל100...)

רוקנתי את הראדיאטור ומילאתי נוזל קירור חדש . הפעולה אכן עזרה לזמן קצר - כחודש וחצי והטמפ' הייתה תקינה (החימום ברכב לא חזר)

לפני שבוע הרכב חזר להתחמם למרות שהמאוורר פעל תקין(בכיבוי הרכב הטמפ' חזרה מהר לערכים נורמאליים) ומפלס המים שנבדק במיכל גם היה תקין(לאחר ההתחממות ביום חמישי עדיין היו מים במיכל אך כשפתחתי את ניקוז הרדיאטור - לא יצאו כמעט מים !)

לאור הנתונים הנ"ל - מה אתה אומר ?

שלום רב !

תן לי להבין אותך, כל הזמן התמקדת בבדיקת מי קירור דרך צפיה במיכל העבוי, ושכראית שמיכל העבוי מלא עד לקו המקסימום היית רגוע.

בדיעבד מתברר שלאחר חודש מהקנייה בעת שהרכב התחמם, הסתפקת בהחלפת נוזל הקירור(אנא ציין איזה סוג קירור, ומה שם יצרן הנוזל), לא ציינת האם ביצעת ניקוז אוויר ממערכת הקירור, שהווא חובה ברכב פרצתי, וזאת כדי למנוע שתאכל צפרדעים, יש פקק ניקוז אוויר צמוד לבית התרמוסטט, פקק נוסף עד כמה שזכור לי באחד מצינורות של רדיאטור החימום, ולפעמים יש גם בחלק העליון של הרדיאטור.

לדעתי העובדה שלא ניקזת אוויר ממערכת הקירור, גרמה לכך, שנוצר כיס אוויר במערכת, מיכל העבוי לא תפקד כראוי כנראה בגלל מכסה לקוי, והרדיאטור היה ריק ממים, ולכן אטם הראש נשרף באזור צילנדר מספר 4, שהוא הצילנדר הבעייתי והרגיש ברכב זה, שמעברי המים הסמוכים לצילנדר היו עם כיס אוויר וללא מי קירור.

מסקנה חובה לנקז אוויר, ממערכת הקירור ברכב צרפתי, ולבדוק תקינות תרמוסטט, ובדיקה ידנית של רשת הרדיאטור כדי לוודא שאין ברשת מקום קר כלשהו, שיעיד על רדיאטור סתום, או כיס אוויר ברדיאטור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...