Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות על אופטרה LS 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הודעה ראשונה בפורום לאחר קניית רכב ראשון אז נעים מאוד.

בקצרה על הרכב: אופטרה 2006 יד 2 109 אלף ק"מ דגם LS האצ'בק

בחזרה מהקניה - קפיצות טורים וקרטועים במנוע,מנוע נכבה כאשר עמד ברמזור ונדלקה מנורת מנוע - במוסך דווח missfire (הוחלף קויל).

בוצע גם יישור קו וטיפול הכולל החלפת כל הפילטרים ופלאשינג שמן למנוע ומים חדשים לרדיאטור.

אחרי הטיפול במשך יומיים נסיעה חלקה, ואז התחילו שוב הרעידות בטורים ונכבה גם כמה פעמים.

התופעות לא חוזרות על עצמן באופן סדיר, לפעמים יום שלם לא קורה כלום ולפעמים פעמיים ביום - לא נדלקת מנורה הפעם.

אחרי הרבה מחקר בפורום פה וגם ברחבי האינטרנט הבנתי שיש מחלה באוטו הזה עם ה EGR,

הרכב ביד הראשונה טופל עד 90 אלף ב UMI אז ביקשתי ספר טיפולים - ראיתי שהוחלף בסביבות 60 אלף השסתום ואז אחרי 4 אלף נוספים החליפו את הצמה מה - EGR למחשב (בעצם בוצע עקיפה לצמה המקורית, לא הוחלפה כל הצמה של המחשב - מצורפת תמונה)

מניסיון של חבר שלי (עם אותו רכב בדיוק) המלצה להכנס למוסך ולבקש שינקו את החיישן וגם את הסתום מכל הפיח שמצטבר בתוכו ומונע את תיפקודו התקין.

השאלה היא האם מניסיון של האנשים פה זה באמת יפתור את הבעיה? או יכול להיות שזה משהו אחר? כי חוץ מזה האוטו נוסע חלק ובלי שום בעיות עד אותו הרגע.

דבר נוסף,

החלונות והסאנרוף לא נסגרים כאשר אני לוחץ על נעילת הדלתות ואני כמעט בטוח שכן מותקן באוטו מרים שמשות,

היום החלפתי את המערכת ואחרי לחיצה על לחצן אורות המצוקה במשולש פתאום הסאנרוף נפתח כלפיי מעלה ואחרי 5 שניות נסגר, תופעה זהה הייתה לי גם היום כשלחצתי לנעול את הדלתות וגם הסאנרוף עלה לכמה שניות ואז נסגר.

מה שגם מוזר הוא כשאני לוחץ על הנעילה אין לי ווינקרים מהבהבים וגם אין קול של האזעקה (למרות שהקול תקין).

המצבר הוחלף שם יחסית לאחרונה (תוקף 08/13) ולדעתי אולי פשוט התאפס כל הרמת השמשות והסאנרוף - ניסיתי את כל הטריקים של הלהחזיק את החלון כמה שניות בכל החלונות וזה אמור לאפס לצערי לא עובד.

מצטער על החפירה.

רכב ראשון ויחסית רבה תקלות (במיוחד ה EGR) ואין לי אותו אפילו שבוע.

תודה למי שיענה ושבוע טוב.

CAM003601.jpg

פורסם

טוב הבעיה השניה עם הנעילה המרכזית והחלונות נפתרה.

מי שמעוניין אשמח לפרט.

בקשר לבעיה השניה - האם יש מישהו שיש לו רעיונות או שיכול לייעץ מה יכולה הבעיה ואיך לטפל בה??

פורסם

מנסה לעזור: לגבי הבעייה הראשונה-ניראה שזה egr .

לא כתבת אם לקחת הרכב לאחר בדיקה ואם קנית מפרטי או לא-כי אם זה יד 2 מאיזו סוכנות ,אז אולי מגיע לך הקויל חינם -תלוי מה רשמתם בהסכם.

איני מבין למה המוסך שסידר את הקויל לא עלה על ה-egr!

פורסם

הרכב נקנה מבן אדם פרטי שהחזיק ברכב כשנה וחצי (נסע בסביבות 10 אלף בתקופה הזאת),

לא עשיתי בדיקה לפני קניה כי לדעתי במחיר של הרכב לא שווה ולדעתי גם לא היו מוצאים את זה בבדיקה אם זה לא היה קורה בזמן הבדיקה.

האם לדעתך צריך לנקות את השסתום? כי שיחקתי קצת בחוטים שרואים בתמונה שצילמתי למעלה וכבר יום וחצי לא היה את התופעות

פורסם

לדעתי , אם לא קשה לך , ניתן לבצע את ניקוי ה-egr ,או לעשות זאת במוסך -וגם זה לא יקר.זה יחסוך בעיות .

לכאורה,לא אמורות להיות עוד בעיות כי הרכב טופל ב-umi עד 90000 והמוכר שלך עשה עוד בקושי 10000 בשנה וחצי -שזה מעט .

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב הבעיה עדיין לא נפתרה, הלכתי למוסכניק שלי אבל בגלל שאין דיווח על תקלה למחשב וכמובן שהבעיה לא משתחזרת כשאני אצלו אז הוא לא רצה לעשות סתם משהו.

התדירות של המקרה ירדה משמעותית (בערך אחת לשבוע וחצי ולמשך כמה דקות בודדות).

עכשיו בדרכי חזרה הביתה עצרתי בצד וחיכיתי לאסוף את חברה שלי ותוך כדי עמידה נכבה האוטו - בהתנעה זה מה שקרה:

[video=youtube_share;HCkXYmCdTZE]

כשננתי גז ואז רואים שהטורים ירדו חזרה זה לא כי עזבתי את הדוושה, אלא זה חלק מהתופעה שהטורים יורדים לבד תוך כדי לחיצה וגם כשרואים קפיצות בטורים הגבוהים יותר זה לא כי אני מפמפם עם הדוושה אלא שוב התופעות של התקלה הזאת.

יש פה קטע מהספר טיפולים שקיבלתי מ UMI אחרי הקניה אם זה עוזר במשהו:

tipulim.JPG

מתחיל קצת להתייאש :?.... יש רעיונות????

פורסם

זה המחלה של הרכב הזה.

גם לי הייתה אופטרה 2006 בדיוק אם אותם תקלות.

לגבי הטורים נפתר בהחלפת מצערת.

לגבי הידלקות של check engine

לא הצליחו לפתור את הבעיה והמוסך שהינו מורשה רצה להחליף לי מנוע.

כמובן שכאן אמרתי די מספיק. רכב לא אמין גרוע ובור שחור של כסך.

זרקתי כמה שיותר מהר את הרכב !

כמובן שהם רצו 10000 שקל על כל העבודה ומנוע שעשה יותר קליומטר ממנוע שהיה לי.

פורסם

לגבי החלפת המצערת, אני רואה שהחליפו לפני 20 אלף בערך, מה יכול להיות שזה עוד פעם עושה בעיות?

לגבי הרכב עצמו, הוא דווקא נוסע חלק ונחמד וגם יושב טוב על הכביש ולחבר שלי, שהוא תכלס המליץ לי על האוטו יש אחד כזאת כבר שנה וקצת והוא עשה עליה כבר 20 אלף כולל איזה 2 נסיעות לאילת והאוטו רץ אצלו חלק בלי בעיה אחת, אז אולי זה סתם עניין של מזל.

יש עוד הצעות/פתרונות לבעיה??

פורסם (נערך)

ממה שזכור לי היה לי תקלה של miss fire באחד הצילנדרים.

בגלל זה רצו להחליף לי מנוע! (מה שנשמע לי מוזר).

בכל מקרה זכור לי שהייתה קריאת שירות לרכב הזה לגבי פלגים או מצתיים EGR משהו כזה תנסה לברר אם הרכב עבר את התיקון.

לגבי הטורים וכיבוי המנוע יכול להיות שיש לזה קשר.

בכל מקרה תנסה ניקוי מצערת לפני.

עריכה אחרונה על ידי TAMIR2000
פורסם

בפעם הראשונה היה לי missfire החליפו לי את הכוהל ומאז לא הופיע יותר מנורת מנוע.

התקשרתי אחרי הקניה לumi שיבדקו אם יש איזה פגם בסדרה שלי ואמרו שבסדרה שלי אין את הבעיה עם השסתומים

• תוכן חדש...