Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני כשנה רכשתי רכב משומש מאדם פרטי . יד 3 .

המוכר ציין כי הרכב עבר תאונה כשהיה ברשותו , ותוקן לאחר מכן במוסך .

מחיר המחירון לרכב היה 84.000 ש"ח. והוא דרש 68.00 ש"ח .

הוא טען שהוא מוריד במחיר בגלל שיש קצה שילדה , ושחברת הביטוח קבעה 6% ירידת ערך לרכב.

דרשתי ממנו את דוח השמאות של התאונה מחברת הביטוח , והוא העביר לי את הדוח שאימת את דבריו .

התאונה הייתה באמת קלה והתאים לי גם המחיר .

בכל זאת קבעתי איתו לבדוק את הרכב במכון בדיקה . בבדיקה נאמר לי שהרכב עבר תאונה כפי שיידע אותי המוכר .

הנתונים בבדיקה תאמו בגדול למה שהמוכר ידע אותי. רכשתי את הרכב ונפרדנו לדרכנו .

לפני שבוע פרסמתי את הרכב למכירה , כשאני מציין במודעה שהרכב עבר תאונה. הגיע קונה , התלהב מהרכב וביקש לפני שהוא רוכש אותו לבדוק במשרד הרישוי עליו.

ניגשנו יחד למשרד הרישוי ושם התברר שהרכב היה היה רשום על שם אחת מחברות הביטוח . הקונה טען שרק במצב של "אובדן להלכה" רכב נרשם על שם חברת ביטוח .

התחלתי בירור מקיף מדוע הרכב היה רשום על שם חברת ביטוח . הגעתי לבעלים הראשון של הרכב שטען כי הרכב עבר תאונה כשהיה ברשותו , הוגדר "כאובדן להלכה" ונמכר לחברת הביטוח . הוא שמר את דוח השמאי מהתאונה והעביר לי אותו .

חברת הביטוח מכרה את הרכב לסוחר שמכר אותו לבחור שאני קניתי ממנו .

התקשרתי לבחור שמכר לי את הרכב , והוא טען כי הוא לא ידע שהרכב עבר תאונה והוגדר כאובדן להלכה .

אני מאמין כי הוא אכן ידע על התאונה הקודמת ולא יידע אותי במכוון לגביה .

החוק מתייחס בחומרה "לעוסק ברכב"(סוחר רכב) שאינו מיידע את הקונה על פרטים מהותיים לגבי הרכב (חוק גילוי נאות ) .

"אובדן להלכה" זהו פרט חשוב שמוכר רכב חייב לציין . שמעתי על מספר מקרים בהם חויבו סוחרי רכב ע"י בית משפט להשיב את כספי הרוכש , ובנוסף קיבלו קנס של אלפי שקלים.

האם דינו של אדם פרטי המסתיר מידע מהותי לגבי הרכב שמכר , כדין סוחר רכב ?

תודה מראש

חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות).doc

פורסם

למה אתה מאמין שהוא ידע על עברו של הרכב? לי זה נשמע כמו מקרה קלאסי של מישהו שקנה בתום לב רכב "יד ראשונה מרופא שלא נסע בו" מסוחר, לא לקח אותו לבדיקה, ונפל עם רכב שהיה אובדן להלכה.

פורסם

לדעתי אין לך הרבה מה לעשות אבל אתה מוזמן לתבוע את הבחור בבית משפט אם אתה חושב שנגרם לך נזק ויש לך את הראיות המתאימות.

כפי שרשמת חוק למכירת רכב משומש תקף רק לסוחרים ולא לאנשים פרטיים.

להבא או שתקנה מסוחר או שתבדוק את הרכב באופן יותר יסודי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

האם יד 2 של הרכב הייתה חברת ביטוח?

אם כך יש לצפות שיד 3 ידע כי הוא קונה רכב בעל "עבר" כלשהו.

הייתי תובע את הבעלים הקודם, את סוחר הרכב ואת חברת הביטוח שמכרה את הרכב לסוחר (כולם ביחד וכל אחד לחוד) באותו כתב תביעה.

השופט יוכל להכריע מי כשל בגילוי נאות.

המקרה הזה מעיד כי צריכה להיות נגישות לכל המידע על ההיסטוריה של בעלות הרכב, למרות שיש כאן התנגשות עם חוק הגנת הפרטיות (צנעת הפרט).

פורסם (נערך)

החלק המעניין הוא, שמי שמכר לך לא טען שהרכב נקי, אלא שעבר תאונה שגרמה לירידת ערך של 6% וגם גיבה את זה במסמך מחברת הביטוח. האם המסמך הזה היה מזוייף? או שיש סיכוי שהאוטו האומלל הזה עבר באמת 2 תאונות בחייו? יש עוד משהו שיעזור לוודא את התאונה- קבלה ממוסך על חלפים/תיקון, שאפשר לוודא אצלם? או אולי לבדוק מול חברת הביטוח שיש להם דיווח על התאונה הזו בכלל?

הבעיה עבורך היא, שאם הסוחר מכר את הרכב ליד השניה ללא גילוי נאות, אני לא בטוחה שאתה זה שיכול לתבוע את הסוחר, שכן לא אתה הוא זה שקנה ממנו.

לפי מה שיש לך כרגע ביד, יהיה לך קשה להוכיח שמי שמכר לך ידע על האובדן להלכה.

עריכה: המסקנה המשנית היא שצריכה להיות גישה לכל היסטוריית הרכב. המסקנה העיקרית היא שמנגנון ה"אובדן להלכה" רקוב מהיסוד, ושחברת הביטוח שעשתה את זה ראוי שתיקנס בכזה סכום ענק שלא יהיה לה כסף לקנות מהדקי נייר.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

יכול ולרכב היתה תאונה אתל היד הראשונה עם ירידת ערך של 48% ולאחר מכן ביד השניה תאונה נוספת עם ירידת ערך של 6%. בקיצור, אם אתה תובע את הבחור הקודם, הוא יכול לצרף לנתבעים את הסוחר שמכר לו את הרכב. בעייתי, אפשרי, האם שווה את זה?

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

משרד התחבורה ניסה כבר לכפות על חברות הביטוח לכתוב ברישיון הרכב שרכב הוגדר כאובדן להלכה, וכמובן שתוך זמן קצר מאוד (חודשיים) התקפל.

קישור לכתבה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4197995,00.html

במקום זה, משרד התחבורה דרש להקים מאגר שיכיל את הפרטים האלה (אובדן להלכה) ושבעל הרכב יוכל לקבל את המידע הזה בתשלום סמלי (10 ש"ח).

קישור לכתבה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4201744,00.html

לא מצאתי מידע באינטרנט לגבי יישום המאגר הזה, כנראה שכמו כל דבר שמיטיב עם האזרחים אבל יכול לפגוע בגוף כזה או אחר, לא יקרה. עצוב.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
יכול ולרכב היתה תאונה אתל היד הראשונה עם ירידת ערך של 48% ולאחר מכן ביד השניה תאונה נוספת עם ירידת ערך של 6%. בקיצור, אם אתה תובע את הבחור הקודם, הוא יכול לצרף לנתבעים את הסוחר שמכר לו את הרכב. בעייתי, אפשרי, האם שווה את זה?

צודק. זו הדרך בה אפשר לצרף את הסוחר ואת חברת הביטוח לתביעה. אתה יכול להודיע למוכר כי אתה מתכוון לתבוע אותו וליעץ לו לעשות הודעה לצד ג' כאשר הוא יקבל את כתב התביעה שלך.

אגב אני ביצעתי הודעה לצד ג' לפני שנים רבות במקרה דומה (מכרתי רכב אשר בדיעבד התגלה כי חברת הביטוח פיצתה את בעליו הראשון והעבירה את הרכב לסוחר) וכל התביעה הכספית ממני הועברה לאדם ממנו קניתי בתום לב את הרכב. לצערי, חברת הביטוח אשר מכרה את הרכב לסוחר- יצאה ללא פגע. האירוע קרה לפני שחוק גילוי נאות והעברת בעלות זמנית לסוחר רכב היו בתוקף.

• תוכן חדש...