Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(ייעוץ ל) מטען/Charger לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

התחדשתי לפני כמה ימים באיביזה :lol: ואני מעוניין לקנות לעצמי מטען לרכב. עכשיו ידוע שהמטענים האלו בקושי טוענים ומזיזים חצי אחוז במכשיר הסלולרי.

רציתי לדעת אם זה קשור באמפרים שמוציא המטען, ואם כן, האם 3.1 אמפר נחשב לעוצמה מספיק חזקה או שיש משהו חזק יותר?

תודה רבה לעוזרים,

והמשך שבוע טוב.

פורסם

בד"כ מטענים שמוציאים 1A/1.5A אמורים להספיק להטעין יופי ולא רק להאריך חיים, אבל זה תלוי במכשיר עצמו.

כלל אצבע מתאים זה להסתכל על זרם המוצא של המטען הקיר המקורי של המכשיר (יהיה כתוב Output 5V XA כאשר X זה המספר שמעניין אותך) ולקנות מטען עם X או מספר גבוה יותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

כן, זה תלוי באמפרים (זרם). כל המטענים האלו מספקים מתח של 5 וולט, אך לא מסוגלים לתת זרם מספק.

לרוב המטענים הזולים שכתוב עליהם 1A, 2A וכו', לא באמת מספקים בפועל את מה שכתוב ונותנים הרבה פחות.

לא סתם הם זולים כ"כ.

מה שחשוב הוא כמובן מה שקורה בפועל.

מנסיוני לאחר קניה של 2-3 מטענים, כל אחד במחיר של 2$ - אף אחד מהם לא עמד במשימה.

חלקם אולי טענו סביר בהתחלה, אבל בהמשך לא החזיקו מעמד.

כמובן, שיש מטענים שמספקים 2A, אבל לרוב הם לא יהיו קטנטנים וקומפקטים, אלא יותר גדולים מהזולים, ויהיו גם יקרים יותר.

אם באמת מדובר על 3A, ולא רק על הנייר, אז זה מטען חזק יחסית שיטעין לך את הסמארטפון כמו שצריך.

אגב, גם 2A זה מספיק.

עריכה אחרונה על ידי liav.h
פורסם

מספר נקודות ששמעתי עליהם בזמן שאבי חיפש מטען בשביל עצמו ואשמח אם מישהו יוכל לאשש או להפריך אותן:

1) יש תלות במכשיר עצמו ובמעגל הממוחשב שלו לגבי יכולת לנצל זרם מסוים. כלומר יכול להיות שהמטען יכול לספק 2A אבל בפועל המכשיר ינצל רק 1A לדוגמה.

2א) יש תלות בחיווט בין המטען למכשיר. משהו לגבי קווים מסויימים שמקוצרים ובכך גורמים למכשיר לזהות מטען חזק יותר.

2ב) יש הבדל פנימי בין כבל שמיועד להטענה לבין כבל שמיועד להעברת מידע (חיבור למחשב).

פורסם
מספר נקודות ששמעתי עליהם בזמן שאבי חיפש מטען בשביל עצמו ואשמח אם מישהו יוכל לאשש או להפריך אותן:

1) יש תלות במכשיר עצמו ובמעגל הממוחשב שלו לגבי יכולת לנצל זרם מסוים. כלומר יכול להיות שהמטען יכול לספק 2A אבל בפועל המכשיר ינצל רק 1A לדוגמה.

2א) יש תלות בחיווט בין המטען למכשיר. משהו לגבי קווים מסויימים שמקוצרים ובכך גורמים למכשיר לזהות מטען חזק יותר.

2ב) יש הבדל פנימי בין כבל שמיועד להטענה לבין כבל שמיועד להעברת מידע (חיבור למחשב).

1) נכון. המטען עצמו הוא חלק מהסמארטפון. מה שכולם קוראים לו מטען, הוא בעצם ממיר מתח בלבד.

2 א) אני פחות מתמצא בזה, אך ידוע לי בוודאות שאנדרואיד למשל יודע להבדיל בין מטען קיר לבין חיבור שקע USB מהמחשב.

איך הוא מבדיל? אולי בצורת החיווט? או אולי בדרך אחרת...

2 ב) כבל USB מכיל מספר חוטים: 2 משמשים לאספקת מתח לרכיב, והשאר להעברת המידע. אם תייצר כבל שמכיל רק את שני החוטים של המתח, תקבל כבל שיתאים לטעינה בלבד.

פורסם

תתחדשו

http://www.ebay.com/itm/PLEOMAX-USB-2-PORT-Car-Charger-for-SAMSUNG-Galaxy-S-2-3-4-NOTE1-2-3-LG-Optimus-/121232570798?pt=US_Other_Cell_Phone_Accessories&hash=item1c3a0639ae

משתמש בזה כבר דיי הרבה זמן ואני מרוצה.

גלקסי S2, בשימוש עם WAZE אחוזי הסוללה עולים.

כרגע יש לי בעיה מוזרה עם המוביוס (מצלמת רכב) שמתלווה רעש צורם לסרטוני הוידאו כשהמצלמה מחוברת למטען הזה. ברכב הקודם עם אותו המטען לא הייתה בעיה.

אני עדיין מנסה להבין מה הבעיה (אני אנסה מטען אחר לרכב ואבדוק אם הרעש נשאר)

פורסם

תודה ליאב. אשמח אם מישהו יוכל לפרט עוד אם יש במה.

האם יש איזשהו מאגר מידע לגבי עם כמה אמפר כל מכשיר מסוגל להתמודד (אני מתעצל ללכת לגוגל הפעם, אם המידע זמין שם בקלות...)?

פורסם

אל תטרח בעניין מטענים מאיביי (אני הפסקתי אחרי כמה דפוקים)

לעומת זאת "תשקיע" 39.90 (מבצע בדור אלון) על מטען של פוג'יקום,בא עם עוד 8 בננות לשאר המכשירים הקיימים בשוק (אם אתה רוצה אחד ספציפי למכשיר שלך בטח יותר זול)

עובד מעולה,מטעין לי את ה SGS3 משו כמו אחוז לדקה (בנסיעה ארוכה הטעין מ30% למלא בשעה וקצת)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
אל תטרח בעניין מטענים מאיביי (אני הפסקתי אחרי כמה דפוקים)

לעומת זאת "תשקיע" 39.90 (מבצע בדור אלון) על מטען של פוג'יקום,בא עם עוד 8 בננות לשאר המכשירים הקיימים בשוק (אם אתה רוצה אחד ספציפי למכשיר שלך בטח יותר זול)

עובד מעולה,מטעין לי את ה SGS3 משו כמו אחוז לדקה (בנסיעה ארוכה הטעין מ30% למלא בשעה וקצת)

כל מטען יטען את הפלאפון בצורה טובה, אבל צריך מטען שיטען גם כאשר WAZE דולק.

כי כיום יש לי מטען ב39.90 מ"YELLOW", לדוגמה... והוא טוען מעולה, אבל כאשר WAZE דולק אצלי, האחוזים יורדים.

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם (נערך)

תום, המכשיר לא צריך "להתמודד" עם האמפר.

מקור המתח מספק מתח, והזרם נקבע על ידי הצרכן ולא על ידי הספק.

בעיקרון אם הצרכן מנסה לצרוך זרם גבוה יותר ממה שהספק יכול לספק, אז הספק ישרף.

אני סבור שהסמארטפון מסוגל לזהות אם הוא מעמיס על הספק בצריכה מוגזמת, ועל ידי כך לצרוך פחות ולמנוע ממנו להשרף (וכך גם הטעינה איטית יותר או לחילופין אפילו אתה נמצא בפריקה על אף שאתה מחובר)

לסיכום, ספק שיכול לתת יותר אמפר ממה שהצרכן צריך, לא מזיק לו בשום צורה.

רוב המכשירים הסלולריים יסתפקו ב 2 אמפר.

הדרך הכי פשוטה לדעת היא לפי מה שכתוב על המטען קיר המקורי שמגיע עם המכשיר

עריכה אחרונה על ידי liav.h
פורסם

המכשירים מקבלים 5V בכניסה והסוללות הן בדרך כלל 3.7V ככה שחייב להיות עוד ממיר מתח בפנים.

כבל USB תקני מכיל בדרך כלל 4 או 5 גידים, מתח פלוס ומינוס 5V כמובן, מידע פלוס ומינוס ולפעמים אדמה.

הדרך הכי פשוטה למכשיר לדעת האם הוא מחובר למחשב או למטען זה האם יש לו חיבור דאטה כלומר הגידים של פלוס ומינוס דיאטה מחוברים. עוד דרך פשוטה זה מדידת זרם כי חיבור מחשב מוציא רק חצי אמפר ומטען בד"כ יותר.

יש לי מטען של גריפין (או חיקוי סביר של גריפין לא ידוע) עם שתי יציאות שעלה לי דולרים בודדים ומטעין מצוין במקביל SGS3 ואייפוד 4 בצורה מצוינת כולל GPS דלוק.

יש לי גם זרוע עם חיבור מצת שמטעינה מצוין גם עם GPS BT דלוקים וטוענת כמו מטען קיר.

אגב גם לכבל USB to MicroUSB יש חשיבות, חלקם במיוחד הזולים לא עומדים בעומס של מטענים חזקים ואז תחשוב שהמטען דפוק ולא מטעין טוב.

כמובן שצריכת הזרם נקבעת על ידי המכשיר ולא המטען, כמו שכתבתי קודם המטען צריך להיות בהספק זרם לפחות כמו המטען קיר, ויכול להיות יותר, לא ייגרם שום נזק למכשיר.

אם המטען מספק פחות אז הטעינה פשוט תהיה איטית יותר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ליאב - זה מה שהתכוונתי במה שכתבתי. מתנצל אם הובנתי לא נכון. אני מכיר חשמל ברמה בסיסית פלוס.

כוונתי היא שאני בטוח שבמכשירים המודרניים שבהם יש מעגל שמווסת את צריכת הזרם, יש גם הגבלה מסוימת.

לצורך הענין גם אם תחבר מטען 10A המכשיר יצרוך רק עד 1.5A לדוגמה.

שאלתי היתה אם קיים מאגר מידע לגבי ההגבלה הזו, כך שלצורך הענין אם המכשיר של פותה"ש לא מסוגל לצרוך יותר מ2A,

יהיה זה מיותר מבחינתו לקנות מטען של 3A.

אגב, רק כדי להוסיף על הודעתי הראשונה, המטען הראשון לרכב שאבא שלי קנה (זול ופשוט) לא הטעין משום מה S3 מיני (לא ברור אם לא הטעין בכלל או ממש חלש), אבל הטעין אייפון 4 כמדומני. לא הצלחנו להבין אם הבעיה היתה במטען או בכבל. ובכל מקרה קניה של מטען מקורי אח"כ (שהוא רק 0.7A) עובד טוב, גם עם וויז פתוח.

פורסם

תום הכי טוב זה לבדוק מה כתוב על המטען קיר המקורי.

אתה יכול גם לחפש תמונות של המטען המקורי ולראות מה כתוב עליו.

אני לא פוסל שהסינים (שעושים כסף גם ממטענים חלופיים) מחזיקים טבלה עם צריכת הזרם של המטען המקורי לכל מכשיר, הנפוצים לפחות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא זו הבעיה. מטען הקיר המקורי היה 0.7A וכך גם המטען המקורי מבית סמסונג שנקנה בשלב מאוחר יותר. המטען הזול היה 1 או 2 אמפר, לא זוכר.

ובכלל, זה כבר לא מהווה בעיה, ואני מרגיש שאני חוטף את השרשור...:oops: המטרה היתה להבין את הנושא ולהרחיב עליו בשבילי ועבור הכלל.

ומה שמענין אותי זו מגבלת צריכת הזרם מצד צרכן הקצה, הסלולרי, ולא המטען.

• תוכן חדש...