Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט ספארק 1.0 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה חלונות חשמל יש ברכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
עצם העובדה שהשיווק של הדגמים הללו עומד להיפסק בשנה הבאה מורידה אותם מהאופציות לרכישה, לפחות לטעמי.

סתם מתוך סקרנות, מה ההסבר מאחורי המשפט הזה? במה זה פוגע שנשאר כשנה+ בלבד עד לייצור של הרכב?

פורסם

ייצור ושיווק של ספארק לא ייפסק בעוד שנתיים. גם מנכ"ל UMI אמר ששיווק הדגמים בארץ לא ייפגע בגלל עזיבת שוק אירופאי בעוד שנתיים. יותר מזה, היבואן ממשיך לספק שירות לדגמים שייצורם ושיווקם הופסק, כגון אופטרה, אבאו וכו'.

פורסם
ייצור ושיווק של ספארק לא ייפסק בעוד שנתיים. גם מנכ"ל UMI אמר ששיווק הדגמים בארץ לא ייפגע בגלל עזיבת שוק אירופאי בעוד שנתיים. יותר מזה, היבואן ממשיך לספק שירות לדגמים שייצורם ושיווקם הופסק, כגון אופטרה, אבאו וכו'.

גם היבואן של דייהטסו מספק שירות לסיריונים שנותרו כאן, כי הוא מחויב לעשות זאת במשך 7 שנים מיום הפסקת שיווק הדגם.

יום אחרי כן, זה כבר תלוי ברצון טוב שלו ובכדאיות כלכלית.

בכל מקרה העובדה שדייהטסו כבר לא מחזיקים כאן אולם תצוגה פגעה קשות באטרקטיביות של הרכבים שלהם, בדיוק כמו שהיה בזמנו עם רכבים אחרים שנעלמו מהארץ, כמו רובר. הסיבה שעדיין אין התרסקות מאסיבית במחירון היא כי יש עדיין חברות ליסינג והשכרה שמחזיקות סיריונים. אחרי שגם אלה יעזבו את ציי הרכב - הצלילה תהייה חדה יותר.

פורסם

אני לא יודע עד כמה אתה צודק,תיראה במקרה של רובר לא היו הרבה רכבים,לכן למה לספקים לייבא חלפים שיהיו תקועים איתם?

לעומת זאת,סריונים יש כמו סרדינים בים,לכן לדעתי משתלם לייבא חלקי חילוף.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דייהטסו נעלם מהשוק המקומי ונתן יותר מקום לטויוטה (חברת אם). לשברולט אין שום כוונות לעזוב את השוק. ספארק זה אחד הדגמים האסטרטגיים של החברה, והוא נמכר כלחמניות חמות. אז לא צריך לפזר פה פאניקה - הדגם לא יעלם עד שיוחלף עם השנים בדגם יותר מתקדם.

פורסם
דייהטסו נעלם מהשוק המקומי ונתן יותר מקום לטויוטה (חברת אם). לשברולט אין שום כוונות לעזוב את השוק. ספארק זה אחד הדגמים האסטרטגיים של החברה, והוא נמכר כלחמניות חמות. אז לא צריך לפזר פה פאניקה - הדגם לא יעלם עד שיוחלף עם השנים בדגם יותר מתקדם.

לאלף וקצת בשנה לא הייתי קורא לחמניות חמות.

אם יופסק השיווק באירופה יופסק השיווק בישראל בדיוק כמו דהייטסו.

היבוא מארה"ב ימשיך כרגיל.

פורסם

אני לא מבין על מה כל המהומה...

בכל מקרה מדובר בצעד שאם יקרה יגיע רק בתחילת 2016 (כלומר עד סוף 2015 ימשיכו לשווק את כל הדגמים). וגם מנכ"ל שברולט ישראל הסביר כי אם יהיו מכירות טובות, ועד כה יש מכירות טובות ולראייה כל הקרוזים והספארקים ואפילו מתחילים לראות סוניק בכבישים. לא בטוח שיפסיק השיווק (כפי שצפוי ברוסיה)...

כמו שזה הגיע בהפתעה כך זה יכול לחלוף, עד אז אלוהים גדול איך שאומרים אז לא צריך להיכנס לפאניקה...

נפילות המחירון תלויה גם בשוק ובמוצלחות של הדגמים.

פורסם

אי אפשר להגיד הסריון למשל נמכרת במחירי ריצפה אחרי הדיהטסו עזבה.

פורסם

בבחירת רכב מיני צריך לקחת בחשבון כמה דברים. קודם כל מה חשוב לך בתור קונה. מחיר, אבזור , בטיחות , גודל ועוד גורמים.

אפשר להגיד שנסעתי עם כל הרכבים הללו די זמן.

בחרתי לאשתי דווקא SEAT MII עם 75 כ"ס. לדעתי{ולרגע אני לא מפרגן ליבואן זה או אחר!}במחירו הוא מציע כל מה שאני, בכל אופן מעוניין, וזה: הרכב הכי זריז עם מנוע 1000סמ"ק כאן אצלנו, וזה בא לידי ביטוי בתאוצה ומהירות סופית כאחד. הוא מביס בקלות את רוב רכבי המיני הללו, וגם חלק לא קטן מהסופר מיני עם מנוע 1250. גם נמצא בין הרכבים החסכוניים ביותר כאן. מהבחינה הדינאמית מול תמורה בכסף זה הרכב. כולל בבטיחות, יציבות, היגוי, עוצמה ואיכות של מע" השמע.

מנגד מורגש ברכב חוסר באבזור, כמו: רק 2-ח"ח, ללא מראות חשמל, ללא USB ו-BT, ובחוסר של כמה שנות אחריות מול KIA.

הבחירה שלך צריכה להיות: מנוע, גיר, חיסכון בדלק, בטיחות, מול אבזור עשיר הרבה יותר ו-7 שנות אחריות. קח בחשבון שליבואן SEAT יצא שם לא מי-יודע-מה בישראל, מול מוניטין מצויין ליבואן KIA. יש לציין שמורגש שיפור גם ב-UMI כלפי הלקוחות.

בקשר לספארק 1000 הרכב כן מגיע עם 2 ח"ח. אבל הרכב חלש בביצועים מול ה-MII וגם מול הפיקאנטו, אפילו מול האלטו. איכות הסאונד של מע" הסטריאו בשני הרכבים הללו היו מזעזעת פשוט. ההילוכים הראשונים נותנים תחושה שהרכב די זריז אבל אחר כך מהשלישי צפונה הרכב די "עגלתי". הצמיגים הצרים אינם תורמים הרבה ליציבות הרכב. כמו כן הוא מושפע מרוחות צד, הרבה יותר מה-SPLASH. הספארק קצת, אבל ממש קצת יותר חסכונית מה KIA וההבדל כאן אינו משמעותי כלל.

ניתן להשיג אותו בחברות ליסינג עם 0 ק"ם וגם הוא יופיע ברישיון כיד ראשונה פרטי דווקא{יש דבר כזה בכמה חברות כבר} בהרבה

פחות. אם בכל זאת אתה מעוניין ברכב זו הצעה הרבה יותר משתלמת עבורך.

פורסם

יוסי,אם הרובוטית של סיאט עולה 64,כמה עולה ידנית?

פורסם

היה מבצע בצמפיון ב-57000 על הכביש, כולל צבע "מיוחד". אבל מניסיון איתם, המבצעים שלהם תמיד חוזרים על עצמם.

אם הרכב היה לבן אז 1000 שקל פחות. מה שמוזר כאן שה-SPARK וה-MII יעלו אותו מחיר בסופו של דבר.

פורסם
לכל החברי הפורום שלום!

רציתי לשאול האם למישהו יש ניסיון עם הספארק 1.0?

עשיתי נסיעת מבחן והתרשמתי לטובה,

נכון המנוע חלש, אבל לא יותר מיתר מכוניות המיני בעלות מנועי 1.0 (עשיתי נסיעות מבחן רבות :lol: ). מעבר לכך מרגישה הרבה יותר טוב מהאלטו וגם מאובזרת בהרבה.

יש לי ניסיון עם ה1.2 ונדמה שעשו תיקונים לליקויים שהיו לה (מושבים נוחים יותר, קלאץ נוח יותר, ידית לתא מטען וכד').

מעניין אותי אם למישהו יש כזאת? מה הצריכת דלק שלה (במפרט מצויינים הנתונים של ה1.2 וקשה להאמין שהם זהים) וגם חוות דעת באופן כללי?

תודה לכל המשיבים.

דניאל.

היי,

בנוגע לשאלתך על צריכת הדלק, היא אכן זהה.

אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לענות לך פה או בהודעה פרטית.

תודה, גיא

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
אני לא הייתי מתקרב לספארק עם מנוע 1, זה פשוט מרגיש לי חלש מידי (ולא לדבר על האבזור- אפילו מצת אין שם בשביל לחבר טעינה לפלאפון).

מציע לך להסתכל על הספארק 1.2, אם 63000 יקר מידי אז אתה יכול אפילו דרך מוטודיל ב55000 אם אני לא טועה

איזה ספארק ראית, שאין מצת? יש איפה שמחברים USB וAUX.(הולכים לים ולא מוצאים מים).

יש שני חלונות חשמל האיבזור יחסית מצויין מי אמר שאין BT ומי אמר שאין AUX וUSB? ויש ויש ויש!

עריכה אחרונה על ידי ShaDj
  • תוכן חדש...