Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פילטר מזגן לקיה ריו 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

בביקורי במוסך התגלה לי שפילטר האוויר של המזגן (Cabin Air Filter) היה לגמרי סתום בפרוות חתולים, והיה כהה לגמרי. מקורי עולה 182 לפני מע"מ! כמובן שלא קניתי. הציעו לי תחליפי ב50 שקל. שמתי. עכשיו משהו כמו כל 30,000 אני אחליף אותו בעצמי.

השאלה היא, מה מומלץ ואיפה כדאי לקנות? איך לעשות זה לא בעייה, אני כבר אשיג סרטון הדרכה. זה ממש שתיי שניות עבודה, במוסך עשו את זה בצ'יק.

הרכב המדובר הוא קיה ריו 2012 ידני בנזין.

פורסם

לכל חנות חלפים שמכבדת את עצמה אמור להיות פילטר מזגן לרכב שלך או לרכב אחר שיש לו פילטר כמו שלך.

לא חושב שיש משהו מומלץ כי בטח זה חברות חסרות שם שמייצרות את התחליפי...ותגיד הפרוות חתולים זה מהחתולים שאתה מטגן במנוע או מה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
שלום רב.

בביקורי במוסך התגלה לי שפילטר האוויר של המזגן (Cabin Air Filter) היה לגמרי סתום בפרוות חתולים, והיה כהה לגמרי. מקורי עולה 182 לפני מע"מ! כמובן שלא קניתי. הציעו לי תחליפי ב50 שקל. שמתי. עכשיו משהו כמו כל 30,000 אני אחליף אותו בעצמי.

השאלה היא, מה מומלץ ואיפה כדאי לקנות? איך לעשות זה לא בעייה, אני כבר אשיג סרטון הדרכה. זה ממש שתיי שניות עבודה, במוסך עשו את זה בצ'יק.

הרכב המדובר הוא קיה ריו 2012 ידני בנזין.

בשבוע הבא אני מכניס את הריו שלי לטיפול שנתיים..

בעניין הפילטר - אשמח אם תספר לי איך מתפקד המזגן עם הפילטר החדש?

כמה עלה לך הטיפול?

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
בשבוע הבא אני מכניס את הריו שלי לטיפול שנתיים..

בעניין הפילטר - אשמח אם תספר לי איך מתפקד המזגן עם הפילטר החדש?

כמה עלה לך הטיפול?

אני מציע שקודם תנסה לנקות אותו עם שואב אבק מהצד החיצוני, כלומר שאב את האבק לכיוון ממנו הגיע. אם זה עובד אצלי בג'יפ שאוכל המון אבק, אין סיבה שלא יעבוד גם אצלך. אתה תרגיש מיד שיפור בפעולת המזגן. במוסכים זה מקור הכנסה נאה ולא מוצדק. מה קרה לעולם, כבר אי אפשר סתם לנקות משהו וחייבים לקנות חדש?

פורסם

הייתי מנקה אותו, אבל... קצת קשה לי לתאר לנקות פילטר שכבר לגמרי שחור... :lol:

וLEGACY 1.8, לא הייתי בטיפול. אבל אל תדאג, מחירי הטיפול יקרים להחריד. 735 שקל לטיפול 45,000. (למה מה? פילטר אוויר! עולה הון! יותר מהמסנן שמן! כמעט כמו השמן עצמו!)

פורסם

1- אין סיכוי שאני מנקה את הדבר הזה, מניסיון בכל הרכבים הקודמים אצלי הדבר הזה לא מיועד לניקוי.. רק להחלפה. זה שהמחיר בארץ מופקע זה כבר סיפור אחר!

2- אני נכנס לטיפול שנתיים / 30 א' ק"מ..

אשוב לעדכן בעוד שבוע..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
והיה כהה לגמרי.

הייתי מנקה אותו, אבל... קצת קשה לי לתאר לנקות פילטר שכבר לגמרי שחור... :lol:

יכול להיות שמדובר בפילטר עם פחם פעיל. פילטרים כאלה מגיעים שחורים ונראים מלוכלכים גם כשהם חדשים. פילטר תחליפי וזול כנראה לא יהיה עם פחם פעיל ויראה לך לבן כשלג.

בהנחה שהרכב שלך בן שנה-שנה וחצי ואתה לא נוסע בעקביות אחרי אוטובוס אגד - קיימת סבירות גבוהה שהשחור שראית הינו חלק מהפילטר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז אני אשתדל להחליף לפיטר מקורי כשהתחליפי יתחיל להשחיר.

איך אני יכול לבדוק אם במקורי יש פחם פעיל?

פורסם

תשאל מוסך מורשה או את שירות הלקוחות

אגב צבע הפילטר לא מעיד ממש על מצבו

בדרך כלל שפילטר למזגן סתום יש ריח לא נעים וספיקת אויר נמוכה

פורסם

פילטר חדש - אלמנט הסינון נקי.

פילטר יישן - אלמנט הסינון מלוכלך ונהפך להיות אפור.

בהחלט צבע הפילטר יכול להעיד על מצבו.

איזה כייף לי :)

פורסם

אז אפור זה אומר שהפילטר עבד ולא ממש אומר שהוא סיים את חייו

כעקרון ספיקת האויר מעידה על מצב הפילטר בצורה הטובה ביותר

פורסם

עשיתי קצת חיפוש וראיתי שכנראה באמת יש סתם פילטר רגיל באוטו שלי, ולא משהו עם פחם. גם ראיתי איך נראה אחד עם פחם, והוא נראה הרבה פחות מלוכלך ממה ששלי נראה. גם לפי המחירים, להזמין מקורי יחד עם משלוח עולה לי יותר מתחליפי פה במוסך מורשה. בהנחה שהתחליפי הוא לא זבל גמור, עדיף לי לקנות תחליפי ולהחליף לבד כשצריך. אני אתקשר לשירות הלקוחות ואשאל אותם מחר כדיי לוודא שבאמת יש אצלי פיטלר רגיל.

פורסם

בדרך כלל ברכבים ממשפחת הסופרמיני אין פילטר פחם אלא פילטר רגיל.

תתקשר למחסן ולא לשירות לקוחות מכיוון שהם לא ממש יודעים איזה פילטר מותקן ברכבך.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...