Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אינסטלטור שרוצה לפמפם אותי, מה עושים?

benjah
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אהלן, בבית של אחי נסתם הכיור, הוא הזמין אינסטלטור "מומלץ" מאתר "המקצוענים".

הבחור המוכשר הגיע, אמר שיש להחליף את הצנרת כולה ונתן הצעת מחיר מוגזמת לכל מדד. אמרתי לו שאני אחשוב על זה ואקבע איתו במידת הצורך למועד מאוחר יותר. בינתיים אין לי בעיה לשלם לו על הביקור.

האינסטלטור הצדיק דרש לא פחות מ 550 שקלים על הביקור הזריז ("אל תדאג אחי, אני אוריד לך את זה ממחיר התיקון")

השאלה היא, האם אני חייב לשלם לו את מה שהוא דורש? באותה מידה הוא היה יכול לבקש 100, או 10,000.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אהלן, בבית של אחי נסתם הכיור, הוא הזמין אינסטלטור "מומלץ" מאתר "המקצוענים".

הבחור המוכשר הגיע, אמר שיש להחליף את הצנרת כולה ונתן הצעת מחיר מוגזמת לכל מדד. אמרתי לו שאני אחשוב על זה ואקבע איתו במידת הצורך למועד מאוחר יותר. בינתיים אין לי בעיה לשלם לו על הביקור.

האינסטלטור הצדיק דרש לא פחות מ 550 שקלים על הביקור הזריז ("אל תדאג אחי, אני אוריד לך את זה ממחיר התיקון")

השאלה היא, האם אני חייב לשלם לו את מה שהוא דורש? באותה מידה הוא היה יכול לבקש 100, או 10,000.

"הוא יוריד לך ממחיר התיקון " . שיחק אותה ממש. תשלח חוות דעת על ה"מקצוען" הזה באתר שממנו הזמנת אותו.

זה מזכיר לי את החניון שחניתי בו אתמול . חניתי 15 דק' - ביקשו 15 שקל . אמרתי להם "תגידו מה נסגר , האדמה עשויה מזהב? שקל לדקה? "

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

^

בפעם הקודמת שמישהו עשה את זה פה (מקרה זהה שהייתי עד לו, בכפ"ס) זה נגמר בתביעת לשון הרע ובהתקפלות מהירה של חבר הפורום ומחיקת השרשור. אמנם בהמשך הסתבר שאין לאינסטלטור קייס וכל העניין התמסמס לו, אבל לא הייתי בונה על כך שרמאי מקצועי כגון זה לא יכסה את עצמו מפני פעולות תגמול פשוטות שכאלה.

כנראה שבשלב זה הכי טוב שאפשר לעשות זה להסביר לבחור שאתה מצוייד היטב בהגנה משפטית ולהציע לו 200 שקל על הביקור או אפס תשלום ושינסה את מזלו בביהמ"ש. סביר להניח שהוא יסכים לסכום הנמוך ותיפרדו כידידים. כמובן שאת זה כדאי לעשות רק אם אתה באמת חמוש בעו"ד טוב ומוכן לקרב. אם לא - שלם את מלוא הסכום וקבל זאת כשכר לימוד לפעמים הבאות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבחור המוכשר הגיע, אמר שיש להחליף את הצנרת כולה ונתן הצעת מחיר מוגזמת לכל מדד.

לא יודע מה ההצעה, אבל אולי ההצעה שלו סבירה?

נסה להביא עוד אינסטלטור שיתן לך הצעת מחיר נוספת.

לגבי המחיר לביקור, נראה לי מוגזם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתקשר אליו מטלפון אחר וספר על על בעיה "פיקטיבית", כשהוא יגיד שהוא צריך להגיע, שאל אותו כמה עולה ביקור ?

כמובן שיהיה מוקלט, לאחר שיענה לך את התשובה(אני מניח 200-300 שקלים), תגיד לו אז למה מאחי ביקשת 550 ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בפעם הקודמת שמישהו עשה את זה פה (מקרה זהה שהייתי עד לו, בכפ"ס) זה נגמר בתביעת לשון הרע ובהתקפלות מהירה של חבר הפורום ומחיקת השרשור.

לא רואה איך כתיבת שמו של עסק, שבעליו דורש X ש"ח על Y עבודה, היא לשון הרע. הכל זה עניין של איך הדברים נכתבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם, בסופו של דבר הבחור קיבל ממני שטר אדום ופרצוף זועם.

עדיין מעניין אותי, האם חוקית הוא יכול לבקש כמה שבא לו? האם אני בכלל חיים (מדגיש חייב לפי חוק) לשלם אפילו 50 שקלים על ביקור? הרי הוא לא הודיע מראש שהוא יקח כסף בכל מקרה (ברור שאני חושב שמגיע לו כסף, אבל במקרה כזה הייתי רוצה לשלוח אותו בבעיטה)

את התיקון אגב, מישהו אחר ביצע ב 670 שקל, במקום 1900 שדרש הצדיק.

אקסודוס, הסתימה הייתה עמוק עמוק בתוך הרצפה, רק החלפה של ברך מסויימת והכנסת שרשור פתרה את העניין.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה זמן הא היה שם, ומה הוא עשה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בן,

האדם הוא עצמאי ולכן יכול לבקש כמה שבא לו. לפעם הבאה- תמיד לשאול כמה עולה ביקור רגיל לפני שבכלל מזמינים מישהו. חוסך את כל הבלאגן והעצבים.

דריש,

לא חושב שגם אם יש לך עורך דין תותח עדיין לא תוכל לנצח במשפט כזה. הוא בתור עצמאי דורש וגובה כמה שבא לו. זה שהוא יקר ממחיר השוק זו זכותו (זה לא כמו חלב או לחם ומוצר יסוד שהחוק מחייב במחיר מסוים) והחלטתו. אני אישית מישהו יקר כזה לא הייתי מזמין אליי הבייתה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אם יש לך עורך דין תותח עדיין לא תוכל לנצח במשפט כזה. הוא בתור עצמאי דורש וגובה כמה שבא לו.

לא בדיוק. היות ואין מחירון רשמי בצמוד למודעה, אפשר לעשות קצת עבודת שטח סמויה ולהוכיח שבעצם הבחור גובה מחירים שונים בהתאם ללקוח ולנסיבות. עיקר הבעיה פה זה שיטת הפעולה ולא גובה התשלום, ועל כך יסוב הדיון המשפטי אם וכאשר. עו"ד המנוסה בענייני צרכנות ידע להריץ את התרגילים הנכונים ע"מ להוכיח שבעל המקצוע הוא רמאי וסחטן סיסטמטי ולא סתם עצמאי שקובע לעצמו את המחיר.

בנסיבות אחרות, יכול הלקוח לטעון שהצעת המחיר שקיבל היא 112 שקלים (או כל מספר אחר) ואז זה מילה שלו נגד מילה של בעל המקצוע. זה בתורו יכול לגרום לבעל המקצוע להגיש תביעה, אלא אם ידע שהלקוח מוכן לקראתו ואז יהיה מעוניין להתפשר על סכום נמוך יותר ולחסוך לעצמו את הטרחה והסיכון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...