Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו זה מובן יותר. אם באמת כל ביקור הוא נותן מחיר שונה (וזה אך ורק על ביקור. לא על העבודה עצמה ששם אין אפשרות להוכיח כלכך 2 עבודות זהות) אז אולי זה אפשרי. אבל לא ניתן לדעת זאת על סמך מקרה בודד ויכול להיות שהוא סתם נותן מחיר גבוהה.

לאלו שרושמים לא לשלם- לדעתי זה מאוד מגעיל. אדם הגיע בדק ונתן את מחירו. זה שהוא גבוהה זו בעיה של מי שהזמין אותו שלא בדק קודם לכן את המחיר! לא של בעל המקצוע!

אם אני הייתי מגיע ולא מקבל את מבוקשי הייתי בהחלט תובע וגם על יותר כי כל זמן ביהמ"ש שביזבזתי עולה לי הרבה כסף. וזו מחבתו של המזמין לבדוק מחיר טרם ההגעה כדי למנוע אי נעימויות (וזה לא שאני מצדיק מחיר גבוהה כלכך. כמו שרשמתי אני אישית כלל לא הייתי מזמין אותו מלכתחילה או אם כבר הוא אצלי- לא הייתי ממליץ עליו לאף אחד אחר).

פורסם

אני לא כתבתי לא לשלם אלא "לא חייב לשלם כפי שנדרש" מכיוון שזו הייתה השאלה שנשאלה. אתה מסתכל יותר על הצד של בעל העסק אבל אותו דבר אפשר לומר על הלקוח. שאם דרישות המחיר של בעל העסק גבוהות מדי ו/או לא נהוגות, זו בעיה שלו. שזו מחובתו של בעל עסק לידע/להחתים מראש את הלקוח בטרם מתן שירות. בקיצור, כדאי לשנן את האימרה "הלקוח תמיד צודק" מכיוון שאם הכל היה נאמר מראש, בעל העסק לא היה "מופתה" מאי-תשלום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין לי שום ידע משפטי, כך שדבריי הם בעירבון מוגבל,

אבל למיטב ידיעתי במקרים כאלה כאשר אין חוזה בית המשפט יפסוק "לפי מה שנהוג"-

חיפוש של חצי דקה בגוגל יראה שמה שנהוג הוא סביבות ה150-250 שקל, פחות מחצי ממה שדרש בעל המקצוע דנן.

במידה ותסגור איתו על סכום כזה, (ואני רואה שבעצם זה מה שסגרת בכל מקרה), ונניח ולא היה מסכים והמקרה היה מגיע למשפט,

הסיכוי שהוא היה מוציא משהו מעבר לכך הוא נמוך מאוד, לדעתי.

פורסם

למה אין מחירון ביקור? לבעלי מקצוע שבאים הביתה כמו שרברבים חשמלאים וכו'. אני חושב שזה היה מקל את החיים למזמין השירות. וגם נותן לגיטימציה לבעלי המקצוע לדרוש את מה שמגיע להם ולא להתחיל להכנס לוויכוחים.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לכל האנשים כאן, בית משפט לא פוסק על פי "מה שנהוג". בית משפט פוסק על פי החוק. בשביל שיתקיים חוזה צריכה להיות הסכמה של שני הצדדים על החוזה וזה צריך להיות בכתב, בעל פה או בשתיקה. החריג היחיד הוא נדלן ששם צריך בכתב אם אני זוכר נכון.

היחיד שאשם פה הוא האינסטלטור שהיה צריך להודיע לקבל הסכמה מראש לעלות הביקור לפני שהוא הגיע. גם אם זה לא בכתב הוא היה צריך לומר בעל פה, ברגע שהלקוח אומר אוקיי תגיע, זה נחשב לחוזה מחייב. גם כשהוא הגיע לדירה הוא היה יכול לומר תשמע זאת בדיקה מורכבת שתעלה לך 550 שקלים. והלקוח היה יכול לסרב או לא.

אם בשום מצב הלקוח לא הסכים, הוא לא צריך לשלם שקל אחד. גם אם האינסטלטור ילך לבית משפט הוא לא היה מקבל שקל. כי זה החוק.

עכשיו אפשר להגיד שצריך להיות הוגנים ואכן על ביקור נהוג לשלם, אבל בדרך כלל ביקור כרוך בעבודה ופתרון הבעיה. וכאן בסך הכל היתה הצעת מחיר. ואצל רוב בעלי המקצוע הצעת המחיר לא עולה כסף.

• תוכן חדש...