Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שהלכו הפחמים אצלי במכונה היה רעש של חיכוך חזק מהכיוון שלהם וגם ניצוצות בזמן סיבוב המנוע. בבחינה מקרוב של הפחמים היה ברור שהם גמורים.

התופעה הייתה אותה תופעה - שההתוף לא מתחיל להסתובב. בדיוק לאחר הפעלת התוכנית ששומעים קליק קטן שהמנוע אמור להתחיל להסתובב אז נתתי סיבוב עדין לגלגל שעליו יושבת הרצועה (פתח עליון) והמנוע החל לסובב בעצמו את התוף. הוא לא היה מצליח להתחיל לסובב בעצמו את התוף. ככה הבנתי שהבעיה חשמלית והמנוע לא מת והכל תקין - התוכנית פעלה באופן תקין. מפה הדרך הייתה קלה להבין שכל הבעיה זה הפחמים.

באינטרנט יש מלא סרטונים להחלפתם. הכי נוח כמובן להחליף אותם שהמנוע מפורק מהתוף ועל השולחן, אבל לא חובה. קח את הפחמים הישנים לחנות לשם התאמה מדוייקת של הסוג. מניסיוני אם על הפחם החדש יש כעין ניצרת פלסטיק (פין קטן) שמחזיקה אותו סגור אז פותחים אותו רק לאחר הרכבתם למקום ונזהרים שהפחם לא יישבר שהוא קופץ החוצה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

עכשיו יש למישהו רעיון מה זה? אולי זה באמת פחמים, ומהמכה הם זזו קצת ובקרוב המנוע שוב

יעצור?

אושרי, מניסיון - פחמים לא מתים במכה אחת אלא "מגמגמים" מעט לפני שהתקלה מתחילה להתייצב, הסיבה לכך היא שבדל הפחם שהולך ומתקצר מתחיל בשלב כלשהו לזייף ולא להעביר זרם אל הקולקטור של המנוע.

מהבחינה הזו כמה מכות על המנוע יתנו לו עוד קצת חיים.

גש ל'אביב' בקיבוץ גלויות 87 (לא סגור על מספר הבית, אבל החנות נמצאת מול תחנת הדלק) ותרכוש שם פחמים, אם תגיע אליו עם המנוע זה עדיף - כי הוא יוכל לבדוק לך אותו במקום.

מניסיוני עם החנות הזו מדובר במוכר ישר.

לי הלך מנוע שהוחלף אצל אביב למשופץ בעלות של 250 ₪, כך שגם התסריט הגרוע ביותר הוא עדיין סביר.

בהצלחה.

פורסם

דורקי, תודה על ההמלצה. בינתיים המכונה עובדת, ואפילו קשה, כי הצטברה ״קצת״ כביסה מהשבוע

שהיא לא עבדה. בינתיים אני אנסה למצוא איך המנוע הזה מתפרק, כך שבפעם הבאה אוכל לפרק בקלות,

ולגשת לאביב, שיבדוק אותו.

מה שהיה לי מוזר בכל הסיפור, וגם באבחנה של הטכנאי, שהמנוע הלך, ושזה קרה בלי שום גמגום או התראה

כלשהי. אם מנוע משופץ יעלה 250 שקל, זה כלום, ומבחינתי כל השאר מכוסה דרך השירות מביטוח הדירה,

ואז אני בטח שלא הולך להחליף מכונה.

פורסם

למרות שבוודאי כולם כאן מכירים אני בכל זאת ממליץ על "דובין" שיושב בחולון,אין שם חלק למכונת כביסה/תנור/מדיח ועוד שלא תמצא.

לגבי מחירים,

לאחר השוואת מחירים של גומיית תוף למכונת כביסה וגומיית אטם לתנור-סבירים לגמרי.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

כרגע בוודאי שאין סיבה להחליף מכונה - אלא כמובן אם האישה רוצה משהו חדש ואז כבר כוח עליון... :-D

קשה לי להאמין שמנוע שרוף יקום לתחיה אחרי כמה מכות פטיש, מה שהופך את הפחמים לחשודים הראשיים.

הייתי ממליץ לך שלא לדחות יותר מידי את החלפת הפחמים, כי התקלה הזו תחזור תוך ימים ועדיף לטפל בה באופן יזום כשיש זמן ובלי לחץ.

אם צד הפולי של המנוע (החיבור לרצועה המניעה) הוא צד החזית, נסה לחפש את הפחמים בחלקו האחורי של המנוע היכן ששני חוטי חשמל בודדים מתחברים עם קליפס לגב המנוע.

תמונות בהחלט יעזרו - וגם במידת הצורך אתה יכול להשיג אותי בטלפון.

בהצלחה.

פורסם

דורקי, קודם כל תודה, וגם תודה לשאר המגיבים, ול WILL שנתן את הכיוון הראשוני.

הפחמים אכן נמצאים בחלק האחורי של המנוע. זה מחייב או פירוק של המנוע, או להפוך

את המכונה ולפרק בנוסף לדופן את הרצפה שלה. ככה זה מכונה פתח עליון, חרא גישה :-)

את המנוע פרקתי חלקית, אבל הוא נשאר תפוס על ציר מסויים, שלא הצלחתי למצוא את

בורג השחרור שלו, בעיקר בגלל חוסר גישה וראות. אם אפרק את הרצפה זו כבר לא תהיה בעיה.

בינתיים המכונה עבדה קשה, והבוקר הופעלה שוב כדי לסיים את הר הכביסה שהיה בבית.

ככה, שיש שקט של כמה ימים, אוכל להתפנות ולפרק את זה בניחותא, ולגשת לרכוש פחמים/מנוע.

לגבי האישה, צודק, זה כוח עליון, ותמיד הן מעדיפות שיהיה חדש, אבל אמרתי לה שחבל, זה יתקזז

מהתקציב של הספה החדשה שהיא מחפשת ;-), אז היא פתאום אמרה, טוב, אם תצליח לסדר את

זה ב 250 שקל, וזו עדיין מכונה של בוש, אז למה להחליף.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אחרית דבר :-)

המכונה עבדה ארבעה חודשים נוספים, ללא כל בעיה. אבל שבוע שעבר אחרי הפסקת חשמל,

היא פשוט סירבה לפעול שוב, עם אותה התופעה כמו קודם. הפעם לא התעצלתי, פרקתי את הדופן

ואת התחתית של המכונה.(שיישרף הגרמני שתיכנן אותה. אין גישה לכלום)

את המנוע לא הצלחתי לפרק, פשוט אין ראות וגישה למקום בו נמצאים הברגים שמשחררים את הציר

של המנוע. אבל לפחמים כן הצלחתי להגיע. פרקתי אותם והם אכן היו גמורים לגמרי.

נסעתי לחנות שהמליץ עליה דורקי, בחור מאוד נחמד וסבלני יש שם.

רכשתי פחמים, אצתי רצתי הביתה, חיברתי הכל, ו... לא עובד :oops:

ככל הנראה המנוע בסדר, אבל הכרטיס נדפק, כמו שציין הטכנאי בפעם הראשונה שהגיע. באותה פעם הוא

לא נדפק, אבל כנראה הפסקת החשמל שהיתה וחידוש המתח גרמו לו להידפק. אז אחרי 11 שנה כמעט,

נפרדנו בצר לנו מהמכונה, שהועמדה בקרן הרחוב, ונעלמה לה אחרי שעה קלה, ככל הנראה לאיזה טנדר

של אלטזאעכן. קניתי אחת אחרת של בוש, הפעם של 7 ק"ג. יש אחריות של שנה, ואח"כ יש לי עד 10 שנים

אחריות דרך הביטוח של הבית. נקווה שתעבוד כמו הקודמת.

• תוכן חדש...