Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדגם הוא wol-2050. פעם אחרונה עבדה במוצ"ש בלי שום בעיה.

עכשיו שלוחצים על הפעלת תוכנית, נדלקת נורת ה active, לא קורה כלום למשך דקה שתיים,

ואז שלושת נורות ההפעלה(active/ready/end) מהבהבות יחד.

מצאתי חוברת הפעלה ברשת, ולפי מה שאני מבים זה אומר שהתוף אינו סגור. העניין הוא שמכסה

התוף כן סגור. יש איזה חיישן או סוויץ' פנימי שעושה את הפעולה הזו?

הוצאתי את התקע לכמה שעות, אולי זה "יאפס" אותה, לא עזר. גם לחיצה רצופה על מקש ההפעלה

לא שינה כלום. יש למישהו מושג מה זה יכול להיות?

פורסם

באמת נשמע כמו חיישן בטיחות "משקר", זה שאומר למוח של הנבלה האם הדלת סגורה או לא.

נסה לאתר אותו ולראות איך הוא בנוי. כלומר - האם קצת WD יעזור לו? אולי פירוק ואז ניקוי? פירוק והחלפתו בחדש?

פורסם

יכול להיות שבכלל היא לא מצליחה להכניס מים וזו הבעיה?

(מה שמוביל אותי בכיוון הזה זה העובדה שלוקח זמן עד שהחיווי על התקלה מופיע)

בדוק את ברז הזנת המים (סגור?) ובדוק שהצינור לא חטף איזה קיפול.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

האמת שזה הדבר הראשון שבדקתי, ברז המים פתוח, ואין שום קיפול, גם לא בצינור הניקוז.

לפי מה שכתוב בהוראות, זה לא מכסה המכונה שלא סגור, אלא מכסה התוף, שקיים במכונות

עם פתח עליון.

למרות שזה מאוד מוזר לי, כי בעבר קרה ששכחנו לסגור את התוף, והמכונה התחילה לפעול.

פורסם

איך המכונה יודעת שמכסה התוף לא סגור?

יכול להיות שהמנוע לא מסתובב ואז המכונה חושבת שזה כנראה בגלל מכסה תוף פתוח (שלא מאפשר לתוף להסתובב)?

מנוע לא מסתובב יכול להיות בגלל קבל דפוק.

אם יש לך מכשיר מדידה שיודע לבדוק קבלים אז בדוק אותו.

אם לא אז אולי לחבר פורום שגר קרוב אליך יש כזה.

לחלופין נסה להחליף קבל (לא יקר) ותראה אם העסק מסתדר...

פורסם

זה גם מה שאני לא הבנתי, אבל לפי ספר ההוראות באנגלית זה מה שכתוב.

חשבתי שזה משהו פשוט יותר שאני פשוט לא שם לב אליו. נראה לי שאזמין

את שירות התיקונים דרך הביטוח. למזלי רק 150 שקל השתתפות :-)

פורסם

אז ככה: קודם כל סחטיין will. היום היה טכנאי מטעם הביטוח. עשה כמה בדיקות וטען שהתקלה מראה שהמנוע לא עובד.

מנוע כמובן לא כלול באחריות הביטוח, ושיפוץ מנוע זה 650 שקל. בנוסף הוא טען שיש מצב שהכרטיס

נדפק, כך שיחד עם פירוק המנוע הוא יקח את הכרטיס לבדיקה. אמר שהוא לא בטוח שכדאי לתקן מכונה

בת 11, ושהוא ממליץ לנו לחשוב לרכוש חדשה ולא לתקן את הקיימת.

אחרי שהוא הלך פירקתי את הדופן. לא הצלחתי לאתר קבל. יכול להיות שאין במכונה הזו קבל?

המנוע עצמו נראה חלוד מבחוץ, אבל מה שמוזר זה שיום לפני הוא עבד והכל היה תקין. הוא לא זייף או

עבד פחות טוב. ראיתי איזה סרטון הדרכה שמראה איך מבצעים החלפת פחמים למנוע. יש מצב שזה פחמים?

פורסם

מניסיון שלנו במשפחה, הנבלות מתחילות בתקלה אחת ואחר כך ממשיכות עם השאר, כשזה לאגרים ואח"כ משאבה ואח"כ אבנית, ואח"כ שריפה של כרטיסים.

כדאי לחשוב על החלפה של מכונה, זה אולי יהיה יקר יותר אך ייתן לך שקט בכמה שנים הבאות, ממליץ על מכונות של סימנס.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

1. בדוק את הסכם ה"ביטוח" (במרכאות כפולות ומכופלות. הם לא קוראים לזה ביטוח ויש לזה סיבה - זה לא ביטוח בשום צורה ולא כפוף למגבלות שמטיל המפקח על הביטוח) אם באמת המנוע לא כלול.

2. אם אכן המנוע לא כלול אז בטל את ה"ביטוח" המיותר הזה.

תיכף יגידו שגם כרטיס אלקטרוני לא כלול וגם ציר שבור לא כלול ובעצם מה שכלול זה רק תקלות שסחבק יודע לתקן בעצמו או שכל טכנאי רגיל יודע לתקן בעלות הביקור+חלק של 50 ש"ח.

3. ניתן לנסות למדוד התנגדויות בין הדקי המנוע, אבל בלי שיש לך את הסכמה שמראה מה בכלל אמור להיות מחובר למה, יהיה קשה להבין אם התוצאה תקינה.

4. אני לא משוכנע שבמנועים האלו בכלל יש פחמים.

5. אני כמעט בטוח שיש קבל.

הוא בד"כ ממוקם איפשהו ליד הפיקוד, במקום יחסית נוח לגישה. אבל אין לי נסיון ממש מקיף, פירקתי בחיי אולי 2-3 מכונות...

6. אם אכן אתה חושד בקבל ואין ברשותך מכשיר למדידת קבלים אז אתה יכול פשוט לקנות חדש או לחלופין אתה מוזמן לקפוץ אלי (ת"א) עם הקבל למדידה במכשיר שלי.

פורסם

ואגב אם צריך להמר אז אני מהמר שהמנוע דווקא תקין.

מכל הרכיבים במכונת כביסה המנוע הראשי (ועוד של בוש...) הוא כנראה החלק הכי פחות מועד לתקלות.

הוא לא בא במגע עם מים, אין בו כימיקלים שמאבדים מתכונותיהם כמו בקבל, ואין בו מכאניקה עדינה (טיימר) או רכיבים אלקטרוניים שמהונדסים באופן הכי זול שיכול להיות (כרטיס פיקוד)

פורסם

will, זה לא ביטוח, אלא שירות תיקונים שיש לנו במסגרת הביטוח לדירה. בינתיים דווקא תיקנו לנו

כמה פעמים מוצרים, כולל פעמיים החלפת מנוע למייבש כביסה, מזגנים וכדומה.

השירות אכן לא מכסה תיקון למנוע מכונת כביסה שגילו מעל עשר שנים. פספסנו בחצי שנה :-)

לגבי הקבל, לפחות ממבט ראשוני אין אחד כזה, בטח שלא במקום נגיש.

תציץ בקישור הזה, המכונה שלנו נראית עם פיקוד זהה לזאת, רק שהיא פתח עליון ולא קדמי:

http://galbuy.com/index.php?option=com_content&view=article&id=151:-------bosch&catid=34:2011-10-18-14-15-08&Itemid=40

והוא מראה שיש פחמים במנוע, וזה נראה מאוד פשוט.

אולי אני אנסה לפרק את המנוע, ואתן לו מתח ישיר, לראות אם הוא בכלל מסתובב.

פורסם

wil צודק.

זהו לא ביטוח, אלא יותר "הסכם אחזקה" שהוא בעיני מיותר.

מנוע שמתפגר בגלל לחות? (חלודה עליו מצביעה על לחות) - תחפש את מקור הלחות. תחפש נזילות שמטפטפות על המנוע. אם לא תמצא כאלה (אני בספק) הרי שהמנוע עצמו תקין והבעיה היא במקום אחר.

פורסם

מכונה בת 11? חבל על כל השקעה. תקלה שתתוקן היום תחזור מחרתיים, ואם התקלקל פיקוד צריכה להיות לכך סיבה כלשהי, שכנראה לא אותר, אבל תגרום לקלקול חוזר גם אחרי שיפוץ הטיימר\כרטיס.

כיון שמכונת כביסה מחזיקה בממוצע 7 שנים בשימוש רגיל (כמובן שיותר אצל מבוגרים שמכבסים פען בשבוע - קיבלת כבר 4 שנים בונוס, תתחדש במכונה אחרת. אני מקווה שיש לך בחדר הכביסה מקום למכונה עם פתח קדמי שתהיה הרבה יותר זולה מכזו עם פתח עליון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב יש בינתיים חדשות. רציתי לפרק את המנוע, כדי לתת לו מתח ישיר ולראות אם הוא עובד.

פירקתי כמה ברגים, והמנוע לא יצא. חשבתי שאולי הוא יצא עם כמה מכות פטיש, שיזיזו אותו.

לא הלך, המנוע לא זז ממקומו. חיברתי הכל חזרה, בכוונה לחפש ברשת איך מפרקים את המנוע. ואז אמרתי,

יאללה, ננסה אולי קרה משהו. והפלא ופלא, המכונה עובדת והמנוע מסתובב.

עכשיו יש למישהו רעיון מה זה? אולי זה באמת פחמים, ומהמכה הם זזו קצת ובקרוב המנוע שוב

יעצור?

ספיריאל, האמת שלא חושב שמכונה צריכה להחזיק כל כך מעט זמן. בכל מקרה יש לנו את השירות דרך

הביטוח, שמכסה כל דבר. הסייג היחיד הוא המנוע שעד עשר שנים באחריות, ויותר מזה זה על חשבון

הלקוח.

פורסם

יש כללי אצבע לגבי אורך החיים של מכשירי חשמל ביתיים. מכונת כביסה היא המכשיר הנשחק ביותר. מקרר אמור פעול לפחות 15 שנה, כך גם תנור אפיה. הניסיון האישי שלי די תואם את הכללים, חוץ ממכונת כביסה אחת שנגמרה אחרי 4 שנים והחלפנו כיון שאחרי 3 קלקולים תוך חודש נמאס לנו להשאר בלי מכונת כביסה.

המכשיר היחיד שהחלפנו לפני שהתקלקל היה המקרר: המקרר הראשון היה זה של אשתי בדירת הרווקים שלה, וכאשר נולד ילד ועברנו לדירה יותר מרווחת החלפנו למקרר יותר גדול, השני החולף כעבור 13-14 שנים מחשש לתקלה עם רווח משני שנרכש מקרר עוד יותר גדול (וגם הוא כמעט תמיד מלא להתפקע, אני טוען שאשתי הולכת לסופר ברגע שהמקרר נסגר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...