Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החיזוק הפנימי של הגיר נשבר, בשיבה טובה, אין לי מושג למה (למרות שאני חושד בבור עמוק שהתרסקתי לתוכו לפני יומיים). במוסך טוענים למחלה של גירים של רנו.

מסיבוב פרוקיות ו"גלגלים" מצאתי גיר אבל לא מתאים (של מגאן 1) למרות שהן זוכרים שהוא פורק ממגאן 2...

יש למישהו מושג איפה כדאי לחפש גיר כזה? האם לתיקון (ריתוך האוזן הפנימית על ידי רתך אלומיניום) יש סיכוי?

בצעד של יאוש, האם יבוא אישי של גיר כזה אפשרי? בפרוקיות באנגליה יש כאלה כמו זבל (300 -400 שח לפני משלוח). על פי נוהל משרד התחבורה תיבת הילוכים משומשת מופיעה בנוהל שחרור מקוצר

פורסם

נמצא גיר של מגאן דיזל ידני והורכב ברכב (שלי בנזין)

בנסיעת הבכורה שמתי לב שהנסיעה הרבה יותר שקטה ממקודם ואחרי זה הבנתי למה:

בשיוט 100 קמש הרכב נמצא ב2500 סלד ולא 3000 כמו קודם

מד המרחק והמהירות לא מזייפים (נבדק מול גיפיאס)

בנסיעה בין עירונית הרכב נוסע בשקט מופתי וחסכוני ביותר (17-18 קמל ב90 קמש! על פי מחשב הרכב). הילוך חמישי הוא כעת שיוט אמיתי ולא ההילוך למהירות החל מ60 קמש. בעליות צריך לנסוע בהילוך נמוך יותר מאשר קודם.

השאלות:

מה קובע את יחס ההילוכים - הרי הגיר נראה אותו דבר. אני לא מאמין שרנו פיתחה גיר אחר לכל גרסה של הרכב.

האם יש בעיה להשאיר את המצב ככה?

פורסם

בגרסת הדיזל של הגיר הנ"ל ככל הנראה יחסי העברה שונים, כלומר בשפה פשוטה - גלגלי שיניים שבתוך הגיר בגודל שונה ממה שהיה לך בגיר של מנוע בנזין ולכן היחס הסופי של מהירות גלגל\סיבובי מנוע שונים, וכתוצאה מכך אתה נוסע באותה המהירות שאתה רגיל אליה בפחות סל"ד במנוע מאשר קודם.

ההבדלים האלו נפוצים, ובדרך כלל לכל מנוע היצרן מתאים יחס העברה שונים שיתאים לאופי הפעולתו של כל מנוע ומנוע.

מה ההבדלים במקרה הספציפי שלך אתה כבר יודע - סל"ד נמוך יותר, צריכת דלק עדיפה בשיוט, אך מנגד - רכב עצל יותר (פחות כוח בעליות\עקיפות בגלל הסל"ד הנמוך יותר), וככל הנראה גם מהירות סופית גבוהה יותר.

לא מכיר את הרכב שלך ספציפית, אך בדרך כלל גירים של מנועי דיזל מחוזקים מהיצרן בשביל להתמודד עם המומנט רב יותר לעומת מנועי בנזין, ולכן הגיר החדש אמור להראות אמינות גבוהה יותר.

אגב, מאיזה שנתון הרכב?

פורסם
נמצא גיר של מגאן דיזל ידני והורכב ברכב (שלי בנזין)

בנסיעת הבכורה שמתי לב שהנסיעה הרבה יותר שקטה ממקודם ואחרי זה הבנתי למה:

בשיוט 100 קמש הרכב נמצא ב2500 סלד ולא 3000 כמו קודם

מד המרחק והמהירות לא מזייפים (נבדק מול גיפיאס)

בנסיעה בין עירונית הרכב נוסע בשקט מופתי וחסכוני ביותר (17-18 קמל ב90 קמש! על פי מחשב הרכב). הילוך חמישי הוא כעת שיוט אמיתי ולא ההילוך למהירות החל מ60 קמש. בעליות צריך לנסוע בהילוך נמוך יותר מאשר קודם.

השאלות:

מה קובע את יחס ההילוכים - הרי הגיר נראה אותו דבר. אני לא מאמין שרנו פיתחה גיר אחר לכל גרסה של הרכב.

האם יש בעיה להשאיר את המצב ככה?

יש יחסי העברה שונים בכל גיר גם אם סוג הגיר זהה לפי סוג המנוע והשנתון של הרכב

• תוכן חדש...