Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניראה כמו דיודה כפולה.

משמשת ברכב בדר"כ מערכות אזעקה ונעילה מרכזית.

משמשת לפיצול היציאות מ"מוח" האזעקה עבור כל הדלתות, זה מאפשר למעגל בקרה בעל 2 יציאות (טריגרים) שאמורה להיות מותקנת רק ברכבים בעלי 2 דלתות, להיות מותקנת בהצלחה ברכבים בעלי 4 דלתות או יותר (כולל תא המטען והתאורה שאמורה לדלוק שם רק כשהוא פתוח במקום שהתאורה תידלק שם כשכל דלת ברכב תיפתח).

בהתאם לקוטביות מערכת האזעקה ברכב (טריגר ע"י פלוס או טריגר ע"י מינוס) משתמשים בדיודות עם קטודה משותפת או אנודה משותפת.

אם מנהל הפורום יאשר, אפרסם קישור שמסביר את העניין בצורה טובה יותר מההסבר שלי.

פורסם
ניראה כמו דיודה כפולה.

משמשת ברכב בדר"כ מערכות אזעקה ונעילה מרכזית.

משמשת לפיצול היציאות מ"מוח" האזעקה עבור כל הדלתות, זה מאפשר למעגל בקרה בעל 2 יציאות (טריגרים) שאמורה להיות מותקנת רק ברכבים בעלי 2 דלתות, להיות מותקנת בהצלחה ברכבים בעלי 4 דלתות או יותר (כולל תא המטען והתאורה שאמורה לדלוק שם רק כשהוא פתוח במקום שהתאורה תידלק שם כשכל דלת ברכב תיפתח).

בהתאם לקוטביות מערכת האזעקה ברכב (טריגר ע"י פלוס או טריגר ע"י מינוס) משתמשים בדיודות עם קטודה משותפת או אנודה משותפת.

אם מנהל הפורום יאשר, אפרסם קישור שמסביר את העניין בצורה טובה יותר מההסבר שלי.

ההסבר שלך לא תואם את המציאות. פותח האשכול טוען שהדיודות שייכות למערכת התאורה.

איזה כייף לי :)

פורסם

הגיוני, הרכיב הזה אחראי בין השאר על תאורת הסלון שתפעל בפתיחה אחת הדלתות ותאורת תא המטען שתפעל רק בפתיחתו ולא בפתיחת כל דלת ברכב.

אני לא פוסל שימושים נוספים בדיודה כפולה במערכת התאורה הראשית ברכב, באופן כללי הרכיב הזה מאפשר ליצור 2 מעגלים נפרדים ומבודדים בעזרת טריגר אחד.

פורסם

הגעתי אליו בגלל בעיה באורות האחוריים לא אורות בתא הנוסעים

רמזו לי שהוא יכול להיות קשור לאיתותים

פורסם

הרכיב עובד לפי אך שאמרו לי לבדוק מראה ערכים של 691 בשתי הדיודות ,אין לי מושג מה זה אומר חוץ מזה שהדיודות בסדר

אבל מה התפקיד שלו

פורסם

במידה וזוג הדיודות הם דיודות סיליקון אז בין הרגל האמצעית והרגל הימנית או השמאלית אתה צריך לקבל מפל מתח של כ-0.6 וולט ובכיוון השני (הפרובים מחוברים הפוך) אתה צריך לקבל נתק או התנגדות אין סופית.

בלי סכימה חשמלית של מערכת החשמל של הרכב אפשר רק לנחש מה התפקיד של הדיודות.

המספר 691 מרמז כנראה שבפועל תוצאות המדידה היו 0.691 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק

באמת לא הצלחתי להבין עד עכשיו מה המספר הזה אומר

יש לי את הספר רכב אבל הוא לא כול כך מובן והצבעים של החוטים לא תואמים את המציאות

לכן כול פעם שאני מסתכל על הספר אני רק מתבלבל

שהגשם יספיק ו"הסופה" תעבור אני יבדוק לאן החוטים הולכים ואז נקווה שהעיניין יותר יתבהר

• תוכן חדש...