Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי פורום יקרים, רציתי לשמוע מה דעתכם ואם אתם מרגישים כמוני לגבי תופעה שאני חש שהולכת וגוברת בזמן האחרון והיא חצייה מכוונת של צמתים באור אדום.

אני לא זוכר שלפני שנתיים ראיתי נהג אחד שחוצה צומת באדום, ולאט לאט התופעה הלכה ותפחה בחודשים האחרונים.

אני גר באיזור חיפה, מעדיף לא לפרט היכן, וזהו האיזור בו אני נוסע ביומיום. בחודש האחרון אני פשוט מזדעזע בכל פעם מחדש כשאני עולה על הכביש- כמעט בכל צומת מרומזרת שאני חוצה אני רואה נהג עובר באדום מלא- לא גונב את הצהוב אלא עובר ממש באדום בידיעה מוחלטת, מה שהוא עושה זה בסדר מבחינתו. בין אם זה רכב פרטי או מונית שירות- אדום נהיה הצהוב החדש.

ואני שואל: ממתי זה נהפך לנורמה? ממתי אין כבוד לרמזורים? הייתכן ותרבות הנהיגה במדינה שלנו ירדה בעוד מדרגה והגיעה לשפל חדש?

חזרתי לא מזמן הביתה והרגשתי צורך לפרוק ולשתף אתכם את המצב כפי שאני רואה אותו, אם בשנתיים האחרונות לא ראיתי כמעט רכב שעובר באדום, בשבועות האחרונים אני עד להפיכת התופעה לנורמה מכוערת שמקרבת אותנו לתרבות הנהיגה של הודו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

כבר לפני הרבה שנים. בעבר הרחוק הנהגים החיפאיים נחשבו יחסית צייתנים ואדיבים, אבל לא עוד. יש צמתים בהם תופעת גניבת הרמזורים הפכה נפוצה מאוד כבר לפני 15-20 שנה, למשל היוצאים מדניה לכיוון אבא חושי\בירם או הפונים שמאלה משלום עליכם לחנקין. עם השנים התופעה הלכה והתפשטה לצמתים נוספים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בערך ממתי שזה נהיה נורמה לנסוע עם הראש קבור למטה למטה במעמקי הסמארטפון במקום להיות עם מבט על הכביש.

פורסם
בערך ממתי שזה נהיה נורמה לנסוע עם הראש קבור למטה למטה במעמקי הסמארטפון במקום להיות עם מבט על הכביש.

ספר את זה לחברים שלי שאני אומר להם שאם הם לא מעיפים את הטלפון מהיד אני יורד מהאוטו :\

למזלי זה עוזר

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

בגיבוב ישנם הגיגים שלי על הנושא.

בעקרון זה אנשים שהיו גונבים פעם את הצהוב ומאז שידוע להם שיש הפרש בין האדום שלהם לרגע שמתחיל ירוק למישהי אחר הם מנצלים גם את הזמן הזה.

יש לי צומת ליד הבית בראשל"צ שבאופן קבוע הבאים מכיוון דרום גונבים בה את האדום. אני בחיים לא מתחיל נסיעה איך שמתחלף הירוק וזה אף פעם לא מפתיע אותי

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בעקרון זה אנשים שהיו גונבים פעם את הצהוב ומאז שידוע להם שיש הפרש בין האדום שלהם לרגע שמתחיל ירוק למישהי אחר הם מנצלים גם את הזמן הזה.

זה בדיוק מה שהדיברתי עליו! זה שלב נוסף באבולוציה של "מ'כפתלי", עוד נסיון למתוח את החוק.

זה פשוט מרתיח, אני שם לב שהתופעה תופסת תאוצה משמעותית בזמן האחרון וזה פשוט נהיה מסוכן להתחיל לנסוע באור ירוק.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

התופעה קיימת גם במרחב שבין רמת השרון לרעננה.

מדהים אותי כל פעם מחדש. גורם לי להסס לפני כניסה לצומת באור ירוק.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

או במילותיו של ג'ורג' קרלין:

xLtEzYOHmGY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ויש עוד קטע שאין לי כוח לחפש את הוידאו שלו, אז קבלו תמליל:

Here’s a little red-light story somebody told me a long time ago. This guy’s drivin’ along, he’s got someone sittin’ right next to him in the

passenger seat, and he goes straight through a red light. ZOOOOM!

Passenger says, “Whaddaya doin’?”

Driver says, “Never mind! My brother drives like this.”

They go a little farther, and come to another red light. ZOOM! Guy goes right through it!

“Whaddaya doin’?”

“Will you stop? I told ya, my brother drives like this.”

He keeps on goin’, and now he comes to a green light. He slams on the brakes.

“Whaddaya doin’?”

“Well, you never know. My brother might be comin’ the other way!”

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אני מכיר את התופעה, אפילו רכבים ציבוריים (גם מיעוט של נהגי אוטובוסים) עוברים באדום אצלנו (באזור רמלה).

אין אכיפה אז כל אחד עושה מה שבא לו, חייבים להישמר לנפשותינו.

דייהטסו שרייד ידני 93: מדהים כמה שאפשר להתעלל ברכב

יונדאי אקסנט קופה ידני 02: ללמוד איך שומרים על הרכב

רנו מגאן I אוט' 02: מתחיל להבין במה מטפלים

פורסם

מיעוט נהגי אוטובוסים? אצלנו תופעת האוטובוסים הציבוריים שעוברים באדום נפוצה וידועה לעיני כל. התרגלנו.

אהה, והכל מצולם.

פורסם

בירושלים המצב דומה, אין אכיפה נהגים נכנסים באדום מלא לצומת מצפצפים על החוק והמשטרה כאילו לא קיימת

האמת אני די מופתע הרי אם היו מציבים מצלמות בצמתים הללו היו גורפים מיליוני שקלים בשנה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

בירושלים יש מלא מצלמות בצמתים, כנראה שנגמר התקציב. :lol: אני לא בטוח שיש מזה הרבה הכנסה, איפה שיש מצלמות זה מרתיע.

פורסם

בירושלים אכן יש המון מצלמות. עד היום אני זוכר איך ברידה מבגין לרמות, בערב שישי, חכמולוג אחד החליט להיות גיבור ולעבור באדום- שני הפלאשים של המצלמה לא השאירו לו סיכוי. והוא עוד עצר, העביר לרוורס כדי לחזור, רק שבאותו רגע הרמזור התחלף לירוק...

ה10 שניות האלה היו שוות 1000 שקל קנס ונקודות (או שלילה)? לא נראלי.

פורסם

אני גם חיפאי, ולא ממש שמתי לב לתופעה.

האם אתה מדבר על איזור בניין אגד הישן, שמה ?

וביומיים האחרונים (ראשון ושני) היו הרבה רמזורים בהדר שלא תפקדו כראוי, ולכן בנוסף לגשם הכבד שהיה בבוקר, גם היו בעיות של תנועה.

פורסם

אני עובד במרכז תל אביב בשנה האחרונה ויש צמתים שאנשים עוברים בלי קשר לצבע הרמזור.

יש צומת באלנבי שאין אופציה לפניה שמאלה, לפחות פעם ב 10 דקות מישהו פונה שם.

פעם אחת ראיתי מישהו בא לפנות שמכונית משטרה ממלו, השוטר היה בהלם.

הנהג ראה את הפרצוף של השוטר ולא פנה.

אייל

• תוכן חדש...