Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב ישמש אישה מבוגרת באופן בלעדי, בד״כ לנסיעות עירוניות.

היא מתכוונת להחזיק בו לאורך זמן ולכן ירידת ערך לא קריטית, אבל חשוב מאוד שיהיה אמין.

לאור הדרישה לאוטומטי פלנטרי, הדגמים שעלו הם יונדאי i20, קיה ריו, סוזוקי סוויפט.

בכל מקרה הכוונה היא לרכוש את הדגם המאובזר ביותר.

מה עדיף מבין הדגמים הללו והאם יש אופציה נוספת שכדאי לשקול?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפיאסטה החדשה היא המאובזרת מבין כל הרכבים שציינתם.הגיר אומנם כפול מצמדים אך לא תחוש בכך ,המלצתי היא לעשות

נסיעת מבחן ברכב הנ"ל וכך גם באחרות ואז להחליט.

מעבר לאיבזור והעיצוב הפנימי של הפיאסטה שהוא מעבר לכל השאר,הבטיחות והנוחות הם לא פחות טובים וכך גם האחזקה של הרכב כגון ביטוח זול(רכב לא גניב) וטיפולים זולים.

דרך אגב זהו הרכב המנצח מבין כל רכבי המיני ולא סתם.עשיתי את כל ההשוואות מבין כל רכבי המיני והסופר ולאחר הרבה סיבובים והמלצות רכשתי לשמחתי את הפיאסטה החדשה מאיילון מוטורס.

פורסם

לפיאסטה יש גיר רובוטי כפול מצמדים - גיר דומה מותקן בפוקוס ומסתמן עם הזמן כבעייתי מאוד. יש לה גם מנוע 1,600 סמ"ק וזה מתכון בטוח לצריכת דלק גבוהה בנסיעות עירוניות. לאור הדרישות שציינת, אני הייתי מוותר על הפיאסטה.

ה-i20 והריו נחמדות אבל גם הן סובלות מצריכת דלק גבוהה. הריו גם אמורה לעבור בקרוב מתיחת פנים מסיבית, אני הייתי ממתין עם רכישה פרטית של אחת כזאת.

סוזוקי סוויפט היא אופציה נחמדה מאוד והרשה לי להוסיף אופציה טובה נוספת שכדאי לאיזה מבוגרת לשקול - טויוטה יאריס. אם תקציב אינו בעייתי אז כדאי לשקול גם את המיקרו-וואן המבוסס על היאריס, שידוע בשמו ספייס-ורסו. רק בגלל שהמושב שלו יותר גבוה והגישה פנימה יותר נוחה למבוגרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש דרישה חד משמעית לגיר אוטומטי פלנטרי ולכן פיאסטה לא באה בחשבון.

אתה יודע מתי ריו מתוחת פנים אמורה להגיע לארץ?

ה-i20 גם קיים הרבה זמן, האם נראה דגם חדש בקרוב?

פורסם

החדשות האחרונות שאני מכיר לגבי קיה הם מתחילת השנה. הקארנס, האופטימה והסול שהוזכרו שם כבר נחשפו, כנראה שריו הבאה בתור. הדגם טרם נחשף (ולא זכור לי שראיתי תמונות ריגול שלו ברשת), אבל אני מניח שזה יהיה במהלך השנה הקרובה.

אגב, לדעתי אין טעם להתעקש רק על גיר אוטומטי-פלנטרי. ליאריס למשל יש גיר אוטומטי-רציף טוב מרוב הגירים הפלנטריים המיושנים עם ארבעת ההילוכים (שיש בריו, ב-i20 או בקורסה).

פורסם

אוטומטי רציף גם מתקבל, הכוונה היא שלא רוצים רובוטי כפול מצמדים.

אם ככה נתמקד בi20, יאריס או סוויפט.

דרך אגב, מה לגבי 208, שווה לשקול אותו בכלל?

פורסם

שווה לשקול אותה, למרות שגם היא סובלת מ"בעיית" מנוע ה-1,600 סמ"ק שמשודך לתיבת הילוכים אוטומטית מיושנת. השאלה היא אם הגברת תתחבר לעיצוב הפנימי של הרכב, שהוא לא שגרתי (בעיקר לוח השעונים). למבוגרים קשה לפעמים עם שינויים כאלו וכאן דווקא יש יתרון ליונדאי שהיא הרבה יותר "שגרתית".

תא נוסעים של פיג'ו 208 (ידנית אבל העיקרון זהה):

%D7%A4%D7%99%D7%92%D7%95-208-17.JPG

תא נוסעים של יונדאי i20:

i20-11.JPG

בשלב הזה אני ממליץ לך לתאם עם הגברת איזה חצי יום טיול בין הסוכנויות שתל אביב. אולמות התצוגה של יונדאי, טויוטה ופיג'ו נמצאים במרחק הליכה זה מזה. סוזוקי נמצאת 5 דקות נסיעה משם. שתתרשם, תשב, תראה למה היא מתחברת. כמובן תקבלו הצעת מחיר, לפעמים יש הנחות יפות שמשנות את התמונה.

אהה, ועוד משהו - חכו לינואר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב, ינואר הגיע...

הולכים מחר לעשות סיבוב בכמה סוכנויות, במטרה להזמין את הרכב.

הנטייה, לאור האילוצים, היא לi20.

יש רעיונות/הצעות של הרגע האחרון?

פורסם
הרכב ישמש אישה מבוגרת באופן בלעדי, בד״כ לנסיעות עירוניות.

היא מתכוונת להחזיק בו לאורך זמן ולכן ירידת ערך לא קריטית, אבל חשוב מאוד שיהיה אמין.

לאור הדרישה לאוטומטי פלנטרי, הדגמים שעלו הם יונדאי i20, קיה ריו, סוזוקי סוויפט.

בכל מקרה הכוונה היא לרכוש את הדגם המאובזר ביותר.

מה עדיף מבין הדגמים הללו והאם יש אופציה נוספת שכדאי לשקול?

מבחינת האיבזור הפיאסטה מנצחת אך לא רק גם מבחינת בטיחות ואמינות היא מעל המתחרים שהוצגו עד כה.

בדגם האוטומטי יש לנו רמת גימור טיטניום וגם טרנד.

אתם מוזמנים לפגישה אם החלטתם על יום סיורים.

פורסם

העניין הוא, שיש דרישה לגיר לא רובוטי - זאת אישה

מבוגרת כך שנוחות השימוש והאמינות חשובים.

היינו היום בסוכנויות ודווקא הקיה ריו הכי מצא חן בעיניה.

מה ההבדלים בין הריו לi20? שניהם באותו מחיר, אבל אני לא מתלהב לקנות ריו,

כי מתוכננת מתיחת פנים.

פורסם

את האמת שהן מגיעות מאותו בית, אז אין יותר מדי הבדלים, אני יותר אוהב את סביבת הנהג של הריו.

אולי כדאי לבצע נסיעת מבחן ולהרגיש מי מהן עדיפה לכם?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היינו היום בסוכנויות ודווקא הקיה ריו הכי מצא חן בעיניה.

מה ההבדלים בין הריו לi20? שניהם באותו מחיר, אבל אני לא מתלהב לקנות ריו,

כי מתוכננת מתיחת פנים.

אין הרבה הבדל.

הריו מעוצבת בצורה קצת יותר מודרנית, אבל זה בא על חשבון ראות לא טובה החוצה (הקורה הקדמית מסתירה והחלון האחורי קטן). היונדאי מעוצבת בצורה קצת יותר מיושנת (במיוחד בתוך תא הנוסעים) אבל היא יותר שימושית. בקיה יש מושב אחורי מרווח יותר, ממש קצת יותר.

אגב, אם מתיחת הפנים הצפויה של הריו מטרידה אותך אז כנראה שאב הטיפוס של ה-i20 החדשה שכבר נצפה בכבישי אירופה צריך להטריד אותך יותר:

http://www.carscoops.com/2013/08/scoop-all-new-2014-hyundai-i20-hatch.html

פורסם

ה208 סופר מיני חדישה עם נוחות הנסיעה פשוט מעולה,וללא תחרות,גם לא מהקליאו שדווקא לא ממש נעימה בדרכים עירוניות משובשות.

במיוחד מכיוון שמדובר באנשים מבוגרים כדאי להתרשם מה208 שהוא רכב נוח בצורה מאד בולטת ועם גיר אוטומטי פלנטרי פשוט.

פורסם
לפיאסטה יש גיר רובוטי כפול מצמדים - גיר דומה מותקן בפוקוס ומסתמן עם הזמן כבעייתי מאוד. יש לה גם מנוע 1,600 סמ"ק וזה מתכון בטוח לצריכת דלק גבוהה בנסיעות עירוניות. לאור הדרישות שציינת, אני הייתי מוותר על הפיאסטה.

ה-i20 והריו נחמדות אבל גם הן סובלות מצריכת דלק גבוהה. הריו גם אמורה לעבור בקרוב מתיחת פנים מסיבית, אני הייתי ממתין עם רכישה פרטית של אחת כזאת.

סוזוקי סוויפט היא אופציה נחמדה מאוד והרשה לי להוסיף אופציה טובה נוספת שכדאי לאיזה מבוגרת לשקול - טויוטה יאריס. אם תקציב אינו בעייתי אז כדאי לשקול גם את המיקרו-וואן המבוסס על היאריס, שידוע בשמו ספייס-ורסו. רק בגלל שהמושב שלו יותר גבוה והגישה פנימה יותר נוחה למבוגרים.

ידידי, הפיאסטה החדשה יוצרה לאחר הפוקוס, כך שפורד כבר היו מודעים לתקלה עם הגיר ולא היו חוזרים על אותה טעות. אני לא יודע אם נהגת על הרכב או לא, אבל ממש אין תחושה של גיר רובוטי. אגב, גם הפוקוס החדשות כבר תיקנו את הבעיות עם הגיר. לגבי צריכת הדלק, אתה די צודק. לא מרשימה. אבל רכב נהדר ונוח לנהיגה. ממליץ בחום. דווקא הריו לא תתאים לנהגת מבוגרת כי היא לא מתמודדת טוב עם שיבושי כביש.

פורסם

אני כן ממליץ להתרשם מה208.

הרכב אומנם לוקה בגיר המיושן, אבל מבחינת אבזור, נוחות נסיעה היא בהחלט מפתיעה לטובה.

אולי היא לא החסכונית בחבורה ( אם מדברים על ה1.6 ) אך היא מציגה חבילה שלמה ודי מאוזנת.

M-TECH E46

• תוכן חדש...