Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הכבוד למתנדבים, בהחלט ראויים לציון והערכה.

החלק האחרון בו שומעים את המתנדב מרגיע אותה ומבהיר לה שהכל נגמר בהחלט קטע מרגש.

אין ספק שהנהגת חייבת את החיים שלה למתנדבים, פשוט ככה.

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבעיה זה הגיר האוטומט שניוון לאנשים את המח, אם היתה נוסעת על ידני לא היה קורה לה.

(יאללה תתחילו לצאת עלי, אבל זה נכון)

חזק ואמץ!

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

מי נותן לאנשים כאלה רשיון?

נהגת פשוט מטומטמת אין מילים אחרות לתאר אותה.

הוא נוסע לפניה ואומר לה לכבות את הרכב והיא מנסה לעקוף אותו, אם זה לא טמטום אז איך תקראו לזה?

פורסם

אאל"ט, כעיקרון ,הגה לא יכול להינעל כשמכבים מנוע במצב D.

מכיוון שלא ניתן במצב D לסובב את המפתח עד סוף המהלך שמפעיל את פין הנעילה.

פורסם
RK, אני מקבל כל טענה אפשרית- חוץ מזה שאחרי הורדה של הרגל מדוושת התאוצה, במידה ולא מצליחים לבלום, מחזירים אותה לשם.

שטיח שנתקע בדוושה והשאיר אותה לחוצה + בלמים שמלכתחילה לא היו במיטבם והלכו ודעכו + נהגת תחת לחץ שגם ביום רגיל לא נהגת מבריקה.

במבחן התוצאה השוטר פעל נכון. מצד שני, כיבוי מנוע מעלה סבירות שינעל ההגה ויוסיף עוד קצת עניין לסיפור. היה פה הרבה מזל.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אני ממליץ שכל אחד יקח את אמא שלו לסיבוב ויוודא שהיא יודעת להעביר לניטראל תוך כדי נסיעה. והסבר שניתן להרים את הארמברקס

בנסיעה בקו ישר ללא בעיות.

פורסם
שטיח שנתקע בדוושה והשאיר אותה לחוצה + בלמים שמלכתחילה לא היו במיטבם והלכו ודעכו + נהגת תחת לחץ שגם ביום רגיל לא נהגת מבריקה.

במבחן התוצאה השוטר פעל נכון. מצד שני, כיבוי מנוע מעלה סבירות שינעל ההגה ויוסיף עוד קצת עניין לסיפור. היה פה הרבה מזל.

אלו כבר ספקולציות. יותר סביר שאם המצערת הייתה תפוסה מכל סיבה כלשהי היינו שומעים את הנהגת הלחוצה צווחת שהרכב מאיץ לבד או משהו בסגנון.

אני מחכה שיתפרסם המשך לסיפור הזה (והוא נראה טוב בחדשות- סביר שזה יקרה) ונשמע אם אכן דוושת הגז נשארה לחוצה מסיבה כזו או אחרת.

שים לב שאת הפוסטים הקודמים של כתבתי אך ורק בהתבסס על זה שמדובר בדוושת גז תקינה. (שכן לא צוין אחרת בסיפור)

פורסם

כאצלי ברכב אני מנסה להוריד לD3 או 2 זה פשוט לא עושה כלום מעל מהירות מסויימת. ככה שזה לא היה עושה כלום אבל מצד שני להעביר לניוטראל אפשר.

אבל ככה זה כאשר מלמדים אנשים להעבור טסט ולא שום דבר מעבר! לאנשים בארץ אין את הכסף ו/או הרצון ללמוד שום דבר מעבר והמדינה לא מחייבת. וכמובן שגם מורי הנהיגה לא מלמדים (הרוב לא מלמדים שום דבר מעבר ללעבור טסט. מעטים מלמדים ונותנים טיפים לנהיגה נכונה ובטוחה באמת).

כשיתחילו לחייב אנשים ללמוד לשלוט על הרכב שלהם נראה פה שיפור בנהיגה של אנשים ובהבנה שלהם על המכונה הזו שקוראים אותה מכונית!

פורסם

כשהיא אמרה שהיא רוצה לנתק את השיחה כדי לדבר עם הילדים שלה...:brickwall: :brickwall: :brickwall:

אין מילים.

אם היא עדיין בגיל הרבייה שתשתמש באמצעי מניעה - שלא תפיץ את המחלה...

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

תגובות באדום:

מי אמר שהיה לה בכלל גז? (אולי הוא נתקע לה על חצי או על רבע? ואז גם עם אנדברקס היא לא יכול להאט?)

אני מדבר מניסיון שגם לי נתקע הגז (מה שכתבתי מקודם), רק שהמזל שהוא נתקע לי אולי על רבע גז.

יכול להיות שהגז נתקע לה בצורה מסוימת והיא נבהלה, לחצה על הבלמים שאיבדו ואקום והפסיקו לתפקד. גם מאותה נקודה יש לה כמה עשרות אפשרויות שונות שלא כוללות להתקשר למשטרה.

אתה לא יכול לשפוט אותה. (מה לעשות, בחורה עם ילדים ברכב, זה הטבע).

איזה ילדים ברכב? היא נהגה לבד.

זה שאתה ואני ועוד הרבה פה חובבי רכב, מכירים את הרכב קצת יותר מבחינה טכנית, יודעים איך ומה לעשות.

יש כאלה שלא יודעים, כמו שאני לא יודע לנגן בגיטרה, ככה יש אנשים שלא יודעים לנהוג אבל יש להם רישיון.

ואנשים כאלה לא צריכים להיות על הכביש.

גם נתקע לה הגז וגם הבלמים לא פעלו!? גם וגם?!

וגם בלם היד לא עבד, וגם אי אפשר היה להעביר לניוטרל...

קבל דוגמא ממקור ראשון.

סקודה פאביה אוטומטית ואמא שלי - אישה עם 29 שנים רישיון נהיגה ובת 63.

"מה עושים בירידות מירושלים כדי שהאוטו לא יצבור תאוצה?" -> "לוחצים על הבלמים חלש עד שלא תהיה ירידה"

"איך מורידים הילוך ידנית?" -> "זה אוטומט, אני לא צריכה להוריד הילוכים"

"איך מדליקים אורות ערפל קדמיים?" -> "לא יודעת"

"נניח שיש אדים על השמשה אחורית. איך מפשירים?" -> "מפעילים את המגב?"

"נניח שיש אדים על השמשה הקדמית ואת לא רואה כלום. איך את מסלקת אותם?" -> "אני אקח סמרטוט ואנגב"

ואני הסברתי לה מיליון פעם. מה מוסר ההשכל? הנהגת בהקלטה לא מטומטמת, פשוט לא יודעת לתפעל את הרכב, ויש הרבה כמוה. אולי גם לא יודעת מה זה ניוטרל ועל איזה כפתור ללחוץ, ואולי גם קיבלה הלם והיתה בלחץ אטומי. התגובות שלה לא מפתיעות אותי בכלל.

סורי, אל תעלב אבל מוסר ההשכל הוא שגם לאמא שלך יש בעיה שהיא צריכה לפתור...

אם הוא רק היה ממשיך את הקו של "ניסית להעביר לניוטרל ביחד עם הכפתור?" במקום לשאול על האורות המהבהבים, זה היה מסתיים הרבה יותר מהר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא חובה להוריד הילוך.

בהנחה שהיא נסעה מאיזור כביש 57, אחרי מחף ניצני אזור לכיוון צפון, היו לה 37 ק"מ תמימים "עד שהכביש נגמר" כמו שהיה כתוב באחת הכתבות.

מהכרותי עם החלק הצפוני של כביש 6, רובו ככולו יחסית מישורי ואין שם ירידות חדות וארוכות.

הערב עשיתי ניסוי קטן בדרך הביתה, על איילון צפון. כאשר מרפים את הרגל מהגז במהירות 100 קמ"ש, לוקחות 10 שניות בערך עד שהרכב מגיע ל60 (אל דאגה, בחלק הצפוני ביותר אחרי גלילות, כשאין אף אחד מאחורי).

לאחר מכן, בקטע כביש אחר, לקחו לאוטו עוד 10 שניות לרדת מ60 ל40, ומשם כבר אין בעיה.

רוצה לומר, שתוך דקה, גג שבגגות, אפשר לפתור את כל הסיפור, הכל מתוך הנחה שמצליחים לשמור על קור רוח ולא נכנסים להיסטריה.

סעו בזהירות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

באף רכב שראיתי לא צריך כפתור כדי להעביר לN

אחרי ששמעתי את ההקלטה: ואללה היא פוסטמה רצינית

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

ZX2.0 - אני ב160 לחצתי על עובר דרייב(אותו דבר כמו D3)

קשה לי להאמין שהיא הייתה על 160

וב100 חופשי נכנס D2

וניוטרל תמיד אפשר להכניס,גם R אפשר להכניס והאוטו יבלום(כמובן שהגיר ילך) יש רכבים חדשים שעם תשים R הגיר פשוט לא ישלב אותו.

מישהו ספר כמה שניות הרכב נעצר לאחר כיבוי המנוע:? המהירות אצלה הייתה מאוד נמוכה וגם לא שמעתי שהיא נכנס ברכב המשטרה.

YNV- +1 צודק ההחלטה לא הייתה הכי נכונה,עם כבר אז להגיד לך שתחזיר את הסוויץ או שאחרי כיבוי המנוע לשים ניטרול להניע מחדש ואז לבלום.

• תוכן חדש...