Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לדרוס - אני 0, הוא 1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה פוליטית, מטומטמת להחריד. מגעילה, מכלילה, מה לא. מילא ההתלבשות על אלפות (יכול היה להיות BMW באותה מידה), אבל המסר הפוליטי שנודף (מסריח) מהכתיבה הוא קטנוני ומגעיל. כתיבה של אדם קטן שקיבל במה גדולה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הסיבה לכתבה היא סוג של reverse engineering שהכותב עושה לדמות שישבה במכונית. הייתה לו דעה מוקדמת על אותו אדם, ומכאן הוא בנה הסבר עם "עובדות" על כל הסממנים וההתנהגויות שמתאימות לדעה שממילא היה שבוי בה.

מתי כבר יהיה פה כפתור לייק?!

לייק :)

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

מכיוון שאני הוא האיש במכונית הלבנה אז מגיעה לי זכות התגובה:

הרכב שלי לבן וגם מצויד בפנסי קסנון (מקוריים), מאחור ישנן שתי דלתות מיותרות (עניין שייפתר בהחלפה הבאה), נכון שלא מדובר באלפא (זה גם יישאר כך), עכשיו בואו ואספר איך הדבר ניראה מזווית הראיה שלי:

תמיד כשמשייטים בכביש המהיר רואים אותם:

את בעלי הגרוטאות המקרטעות שבטוחים שזה שהם סחטו מהרכב שלהם 100 קמ"ש, אז כנראה שזו המהירות המרבית האפשרית גם לשאר משתמשי הדרך.

את נהגי הליסינטומטיות שזוחלים בנתיב המהיר בעודם שולחים סמסים לשאר העולם.

את אלה שנרדמים כשהם חוסמים אפשרות לעקיפה חוקית.

ואת הגרועים מכל - בעלי משקפי העיגולדים ומכוניות צנומות נפח מנוע, מחבקי עצים בעלי מצפון חברתי מפותח שהחליטו שמהירות יוצרת זיהום אוויר שפוגע ביערות והם אלה שיקבעו עבור שאר משתמשי הכביש את המהירות המרבית המותרת לקטע הנסיעה.

כל הזנים והמינים האלה תמיד מופתעים כשעוקפים אותם מימין, כאילו מה? הכביש גם שלך? למה מי אתה שתעקוף אותי ותפגע לי באגו - הרי הפוזיציה בנתיב השמאלי הושגה אחרי עמל ויזע ואין בכוונתם לוותר עליה בקלות.

אגב - גועל נפש של כתבה - שמייצגת את הרמה הכללית של העיתון.

פורסם

אינני מכיר את הרמה הכללית של העיתון, ועדיין אני מסכים עם דורקי לגבי השורה התחתונה שלו. הכתבה הזאת מייצגת בעיני הרבה מילים של אדם שבעיקר עסוק בלומר כלום תוך הפגנת צרות עין ואף קינאה סמויה ברכושו של מישהו שכנראה הצליח קצת יותר ממנו בחיים.

שימו לב גם לכל התיאורים שבהם הוא השתמש כדי לתאר את ה"אפס": האם אדם שיש לו הבנה מינימלית בעולם הרכב היה משתמש בהם?

פני הכתבה הזאת הם כפני החברה הישראלית: כל מה שקצת חורג מ- מאזדהשלושליסינגאוטומטיתארבעדלתות ישר נתפס כחריג, מוזר ובהכרח עברייני בצורה זו או אחרת. אני מוכן להתערב שהכתב המהולל הזה גם נוהג בנתיב האמצעי מבלי לעקוף ולא מבין מה ההשלכות של המעשה הזה על שאר התנועה שסובבת אותו.

NEXT!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כתיבה מטומטמת של אדם בעל בעיות קשות של בטחון עצמי, שככל הנראה מתנחל בשמאלי ובצדק העיפו אותו משם.

ואם כבר, היה צריך לכתוב את שמו של הנהג שהפריע לו, אבל הוא פחדן. מזל שהפסקתי את המנוי על העיתון הפלצני הזה לפני שנתיים כבר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לכל סיפור יש שני צדדים ולא תמיד יש אמת אחת אלא כמה זוויות ראיה:

מצד אחד, זה ידוע שבארץ נהוגה "התנחלות" על השמאל, גברים ונשים שנוסעים קבוע על השמאלי וחושבים שאין שוני בין שני הנתיבים, התופעה נפוצה מאוד בארץ לרמה שאני יכול להעיד שלא זכורה לי נהיגה אחת בחודשים האחרונים בה לא נתקלתי במתנחל נתיב שמאלי או אמצע.

מצד שני, יש באמת נהגים שנוהגים בזגזגים ועושים טרור על הכביש. נהגים שפשוט חותכים ומזגזגים בין מכוניות חופשי ולא שמים על אף אחד. הם נוהגים בכל סוגי המכוניות- סופר מיני, מכוניות משפחתיות כגון הקרולה (במיוחד עם סמל אלביט עליה), אלפות, מכוניות עם "אורות כחולים", מכוניות עם אורות רגילים, מכוניות עם אורות גבוהים קבוע...

לא נראה לי שאף אחד בפורום, עם המצב במדינה שלנו, יכול להעיד על עצמו שהוא אף פעם לא עקף רכב מימין. "תרבות" הנהיגה הממוצעת בארץ לא מאפשרת את זה. כאשר אני מהבהב עם אורות גבוהים למישהו כשאני נוסע מאחוריו בנתיב השמאלי כשהוא נוסע על 80 בכביש של 90 הוא לא מבין מה אני רוצה ממנו, אולי אם אני צופר רכבים זזים וגם בד"כ לא, הם פשוט יאיצו ל85 ולא יסכימו להתפנות מהנתיב כאילו שלמו כסף כדי לנסוע על השמאלי.

זה יוצר מצב שנהגים מסוכנים פשוט נדבקים למי שנוסע לפניהם על השמאלי, כי זו הדרך היחידה המקובלת בארץ להזיז מישהו מהנתיב, לאיים עליו ולהפחיד אותו. אותם הנהגים גם מזגזגים בין הנתיבים ומבצעים עקיפות ו"חתיכות" מסוכנות ועברייניות, אני לא מצדיק התנהגות כזאת אך אם היה סדר בין הנתיבים כמו באירופה בו כולם נוסעים בימני ויוצאים לשמאלי רק לעקיפה, ובסיומה חוזרים לנתיב הימני, אני מאמין שגם עברייני הכביש היו מתמעטים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מעבר לזה שלרוב האנשים הנוהגים באלפא אף פעם לא יחסתי עבריינות על הכביש, אני מסכים שפנסים כחולים לרוב אלו אנשים בעיתיים. זה פשוט ככה. איקסששים, איקסחמשים, הונדהאקורדים, אסקלאסים ולאחסריםעוד...

אף פעם לא הסתכלתי על זה מנקודת המבט שבה האדם שחותך את כולם, מתייחס אליהם כאל אובייקט.

יותר כמו חוסר אכפתיות טוטאלי.

חוץ מזה, מה הוא מצפה שנאמין לו אחרי שהוא מנסה לגרום לנו לתהות "איפה הוא מצא 8C בארץ??" :lol:

סה"כ כתבה נכונה אבל זה תלוי בסיטאציה. אנשים כאלו הם לא מלכי הכביש ואין לעשות מהם הכל יכולים.

פורסם

אף פעם לא הסתכלתי על זה מנקודת המבט שבה האדם שחותך את כולם, מתייחס אליהם כאל אובייקט.

יותר כמו חוסר אכפתיות טוטאלי.

טעות בידך זה הכתב - שסובל ממחסור חריף בטוסטסטרון - מרגיש שמתייחסים אליו כמו אל אובייקט, שלא לומר נעל.

אולי הוא באמת כזה.

פורסם
מכיוון שאני הוא האיש במכונית הלבנה אז מגיעה לי זכות התגובה

אז התגובה שלך בעצם מסתכמת בכך שאין בריונות בכבישים בארץ? שזה בסדר לחתוך ולסכן אנשים אחרים רק בגלל שהם לא יודעים לנהוג או לא נוסעים מהר מספיק בשביל לעמוד בקצב שלך? אני בספק אם זה מה שניסית לומר, או אם אליך בכלל התכוון הכותב.

יש הבדל בין נהיגה אסרטיבית לאגרסיבית. מה שאתה מתאר (ואני מאד מזדהה איתו) זה נהיגה אסרטיבית של אדם שמחובר לרכב שלו, בטוח ביכולותיו ויודע את מגבלותיו, לכן מרגיש בשליטה. אין לזה קשר לשאר עוברי הדרך ואנו לא מסכנים אף אחד בתהליך. מה שהכותב מתאר זה בריונות, מעבר גס ללא התחשבות מינימלית בשאר משתמשי הכביש וללא תכנון או מחשבה קדימה. הוא צודק באמירתו שזה אופייני יותר לבעלי מכוניות יוקרה, ומה לעשות - הן באות לעתים קרובות עם פנסי קסנון. כשאנשים עוברים טראומה כזאת הזכרון ננעל על סמנים ויזואליים, וזה כל מה שקרה פה. לא צריך לקחת את זה אישית.

כן, כשמישהו קונה מכונית יקרה הוא מרגיש לעתים קרובות מורם מעם. כמובן שאפשר להרגיש כך (או סתם לא לעשות חשבון מתוך טמטום) גם בסובארו ישנה, אבל זו תופעה קיימת ובה הכותב בחר להתמקד. במקרה באותו יום זו הייתה אלפא רומאו, אז הוא התביית עליה. אתם צריכים לכעוס על אותו נהג בריון שמוציא שם רע לקהילה ולא על הכותב, בדיוק כפי שהאופנועים הנורמטיביים כועסים על השליחים שעושים להם בושות ומעצבים את דעת הקהל השלילית.

התגובות הכי חריפות פה באות דווקא מהנהגים הספורטיביים והמעורבים יחסית שפגעו להם באגו, לכן הן סנטימנטליות בדיוק כמו הכתבה עצמה ולא ממש מעלות ארגומנטים ענייניים. בסופו של יום אני חושב שגם אנחנו וגם הכתב נמצאים באותו צד, איש לא אוהב להיות קורבן לבריונות וזה המסר בו צריך להתמקד.

פורסם

התגובות הכי חריפות פה באות דווקא מהנהגים הספורטיביים והמעורבים יחסית שפגעו להם באגו, לכן הן סנטימנטליות בדיוק כמו הכתבה עצמה ולא ממש מעלות ארגומנטים ענייניים. בסופו של יום אני חושב שגם אנחנו וגם הכתב נמצאים באותו צד, איש לא אוהב להיות קורבן לבריונות וזה המסר בו צריך להתמקד.

אנחנו לא באותו צד של הכתב, כדאי שיתחיל לנהוג כחוק ולשמור על הימין ואז גם לא יעקפו אותו מנתיב שאיננו מיועד לכך.

הבריונות היא דווקא מצד הכתב שמשום מה חושב שקצב הנהיגה שלו הוא סביר ומתאים לשאר משתמשי הדרך - ואם לא אז שיקפצו לו.

איך אני יודע את זה? עובדה שלפי עדותו הוא נעקף מימין, עובדה שהעוקף השיג אותו בהרבה ורק בזכות רמזור אדום הוא הדביק אותו - עובדה שהוא פשוט עיכב את שאר משתמשי הדרך.

העצוב שבסיפור שהאידיוט אפילו לא מבין שהוא ה"פושע" שבסיפור.

פורסם

תנוח דעתך. לא כולם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הבעיה על הכביש היא הבעיה של ישראל בעוד הרבה תחומים: כל אחד הוא מומחה בתחומו. צניעות, ענווה והבנה שאולי יש מישהו שיודע יותר טוב - משהו בין בדיחה לא מצחיקה למילים גסות.

ברוסית ישנה אמרה, שאפשר לתרגם אותה בערך כך: "לטפשות אין חוקים". המשמעות היא שאין צורך להתייחס לכל שטות שמישהו פולט, או במקרה הזה לתת במה לכותב מתוסכל שרק ניסה למלא את העמוד הריק בעיתון.

מצד שני, עם ירידת הרמה מבחינת ריבוי השגיאות בעברית, כתבות מגמתיות, אי בדיקת עובדות וכו', בחדשות בטלוויזיה, ynet, walla, ואחרים, מה כבר נשאר?

פורסם

אני אסתכן פה בעצבים כלפיי, אבל,

צריך לזכור שה"אנשים במכונית הלבנה" מתעצבנים על אנשים שלא שומרים על חוקי התנועה ושומרים על הימין.

גם אני מתעצבן עליהם.

ואז אני גם מזכיר לעצמי (תוך שאני עובר לימין כדי לעקוף) שאני נוסע במהירות לא חוקית רוב הזמן.

מה שאומר שאני בעצמי, מציית לחוק בצורה סלקטיבית.

פורסם
לפי עדותו הוא נעקף מימין, עובדה שהעוקף השיג אותו בהרבה ורק בזכות רמזור אדום הוא הדביק אותו - עובדה שהוא פשוט עיכב את שאר משתמשי הדרך.

העצוב שבסיפור שהאידיוט אפילו לא מבין שהוא ה"פושע" שבסיפור.

הוא לא מתלונן על עצם העקיפה, אלא על כך שהנהג העוקף בכלל לא ראה אותו לפני שהחליט לחזור לנתיב שלו. רק כאשר הגביר את מהירותו הצליח לחזור לנתיב באופן בטוח. משמע - הנהג העוקף לא הסתכל במראה אלא פשוט "פילס" לעצמו את הדרך, תופעה מוכרת.

תלונה נוספת הייתה על אופי הנהיגה הכללי - בזיגזג ובאופן אימפולסיבי. אני לא נוהג ככה ואני בספק אם אתה כן. מקסימום פה ושם עוקפים רכב אחד או שניים ואז חוזרים לימין/אמצע/שמאל, אבל לא הופכים את הכביש הציבורי לג'ימקאנה.

שימו לב לפרטים לפני שאתם מגיבים. אני מסכים שהכותב לא רואה את דבשתו, אבל הניואנסים הקטנים משנים את כל המסר העולה מן המאמר.

• תוכן חדש...