Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט אונו - יוניט חום - שאלה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי שאלה..

אצלי באונו לוקח יותר מ- 15 דקות עד שהמחוג מגיע לאמצע. כנראה תרמוסטט מנוע תפוס. יכול להיות שהבעיה הזו קשורה להתחממות מנוע או שהתרמוסטט הזה לא קשור למערכת הקירור??

תודה לעונים..

התרמוסטט קשור ועוד איך למערכת קירור, ואם יש לך התחממות מנוע, זה נוגד את ההגיון

שברכבך לוקח 15 דקות,עד שהמחוג מגיע לאמצע, וזה גם סותר אחד את השני..!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התרמוסטט קשור ועוד איך למערכת קירור, ואם יש לך התחממות מנוע, זה נוגד את ההגיון

שברכבך לוקח 15 דקות,עד שהמחוג מגיע לאמצע, וזה גם סותר אחד את השני..!

בברכה

צביקה

שאני מניע את המנוע, ולא נוסע אלא ממתין, לוקח מרגע ההנעה עד שהמחוג מגיע לאמצע יותר מרבע שעה. בנסיעה זה קצת פחות 10 דקות.

שהמחוג עובר את האמצע בקו אחד המאוורר נדלק. חום המנוע עולה עוד קו אחד לפני האדום ואז לא עולה יותר!

הדבר היחידי שבדקו זה נזילות- היה נזילה ותיקנו אותה אבל זה לא עוזר. (בדקו את מע' הקירור בלחץ)

אם אני יחליף טרמוסטט יכול להיות ששני הבעיות האלה ייפתרו??

פורסם
ניקו רדיאטור, מילו מים והתפלאו כמה אוויר יש

בשלב שחרור אוויר ושנגמר האוויר בדקתי וזה לא עזר

האוטו עדיין מתחמם. בדקו שוב וראו שיש לחץ אוויר איפה שהוא

מכאן מסכנה או שיש בעיה בטרמוסטט או שיש בעיה בראש מנוע או משהו

בדרך שנכנס אוויר ואז זה כבר סיפור אחר. הדרך לגלות זה להחליף טרמוסטט

אם יעבוד טוב יופי אם עדיין תישאר הבעיה זה סיפור אחר כי מערכת הקירור הכל בסדר

הבן אדם שיחרר את הטרמוסטט בדקנו ואז החום בקושי זז מה 60 ולא עובר את ה 75

הוא הציע שבנתיים אשאיר ככה ובכניסת החורף ננסה לשים טרמוסטט חדש

לא נוח לי לסוע ככה עכשיו במקום שלפעמים החום מאוד עולה עכשיו להפך קר לו

אבל זה פחות נורא מהחום שהיה לרוב 100-120 ולפעמים לכמה שניות יותר

ראיתי בתגובה של איציק נ משהו מעניין שיכול לעזור אני אשאל את המכונאי על זה

ואכן בדקתי וטרמוסטט מגיע כל היחידה ביחד עלות 100 וסוג אחר 120

לא קניתי כי זה שטיפל לי באוטו שאלתי אותו אמר שזה 40 ש"ח לא יודע למה

אבל ככה הוא אמר.

הייתי עייף והיום הגיע לסופו אז אני אחזור אליו פעם אחרת, שהחורף יכנס

ואז נראה אם הבעייה בטרמוסטט שהיה או שזה מסובך יותר.

עד אז.. לא לחקות. אני כבר אפתח תרד חדש

ומי יודע אולי אני כל כך ארגיש לא בנוח שהשעון חום על 60 והמאוורר רוב

הזמן עובד ואסע אליו בקרוב כי אני מאוד רוצה לראות מה הסוף לא יכול לחכות

השעון חום על 60??

אצלי המינימום בשעון זה 60 מעלות והמקסימום 140!

פורסם

שים יוניט חום יותר נמוך וכך חום המנוע לא יעבור את החצי.

לגבי טרמוסטט,אם באמת לוקח רבע שעה אז תחליף טרמוסטט,למרות שאני לא הייתי ממהר לשים טרמוסטט בכלל הרכב הנ"ל.

לא יכול להיות שהמנוע עובד ואין בעצם שום מאוורר שיקרר אותו והוא עדיין נשאר קר,איך זה יכול להיות? גם בלי טרמוסטט הוא אמור להתחמם בציק היות ואין מה שיקרר אותו.

פורסם

אם אני ישים יוניט חום יותר נמוך אני לא פותר את הבעיה אני עוקף אותה, צריך לפתור את הבעיה מהשורש.

המנוע לא נשאר קר אלא מתחמם אבל לאט.

דרך אגב שהמאוורר נדלק הוא עובד בערך 15 שניות ומתכבה. שהוא מתכבה החום ממשיך לעלות. אחרי דקה הוא נדלק שוב ל- 15 שניות ובזמן שהוא עובד החום לא עולה אלא מתי שהוא מכובה. מצד שני אפילו שהמאוורר עובד חום המנוע לא יורד בכלל.

מוגזם כבר כל התקלות שיש באוטו הזה. אני נוסע 4000 ק"מ בשנה (לא שכחתי אפס) ושומר מאוד על האוטו ובכל זאת הוא מתקלקל!!

פורסם

אתה רוצה לפתור את הבעייה מהשורש, אין בעייה,תצטרך לבלות במוסך ולהזרים מזומנים כדיי להחליף לאט לאט את הכל המערכת,משאבת מים שיש לה בלאי,טרמוסטט חדש,יוניט חום חדש, מאוורר חשמלי חדש ,ולבסוף גם רדיאטור חדש ומים איכותיים.....ואתה יודע מה...יכול להיות שתוך חצי שנה תחזור לך הבעייה עוד פעם,אתה יודע למה? כי ככה זה במכוניות האלו .

יש פה גם חישוב של עלות מול תועלת.

אז כדיי שתישן טוב בלילה,או:

תחליף יוניט ליוניט יותר נמוך - יעלה לך 50 ש"ח

או שתתחיל להחליף רכיבים ...יכול לעבור בשקט את האלפייה.

עכשיו תעשה את החישוב שלך.

פורסם
אם אני ישים יוניט חום יותר נמוך אני לא פותר את הבעיה אני עוקף אותה, צריך לפתור את הבעיה מהשורש.

המנוע לא נשאר קר אלא מתחמם אבל לאט.

דרך אגב שהמאוורר נדלק הוא עובד בערך 15 שניות ומתכבה. שהוא מתכבה החום ממשיך לעלות. אחרי דקה הוא נדלק שוב ל- 15 שניות ובזמן שהוא עובד החום לא עולה אלא מתי שהוא מכובה. מצד שני אפילו שהמאוורר עובד חום המנוע לא יורד בכלל.

מוגזם כבר כל התקלות שיש באוטו הזה. אני נוסע 4000 ק"מ בשנה (לא שכחתי אפס) ושומר מאוד על האוטו ובכל זאת הוא מתקלקל!!

שוב, מניסיון עם 2 (!!!) אונו 1.4 S70 בבית, המחוג באוטו צריך להגיע ל 1/4 תוך 4-5 דקות מרגע ההנעה - ולא לעבור יותר ממילימטר שתיים את החצי ביום חם מאוד - זו הטמפרטורה בה הוא עובד.

כל בעיה מעבר לזה משמעותה בעיה בטרמוסטט ומערכת הקירור.

הטרמוסטט שקיים ברכב הוא 82 מעלות (עם פלנג' חדש כמובן) והיוניט חום הוא 92-87 !!!

אונו שלא מצליחה לנקז אויר בעצמה דרך הפלנג' משמעות העניין הוא שהחור סתום עקב בוצה ומשקעים במערכת הקירור - וכמו שכבר תארתי, הרכבים הללו סובלים מהזנחה, אם היית רואה את המצב של החלק שפירקתי מהאוטו היית מבין שהחלק כבר "עשה את שלו".

המכוניות הללו סובלות מהזנחה (לווא דווקא שלך !) וזו הבעיה העיקרית שלהן !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המצב אצלי הוא שבתוך הרדיאטור מבפנים הכל מלוכלך! המים כמעט לא מלוכלכים אלא הרדיאטור מבפנים. זה סימן שצריך לנקז אויר כי אולי החור סתום?

שבוע הבא אני יחליף את הטרמוסטט ואם זה לא יעזור אז אני יבקש ניקוי לרדיאטור. בכל מקרה אני יעדכן אם זה עזר או לא.

פורסם

אולי תצטרך אותו בעתיד

א. זה שהמאוורר עובד רק 15 שניות ונכבה יש בעיה כנראה צריך להחליף יוניט

ב. זה שמחליפים ליוניט נמוך יותר לא עוזר בכלום! אם יש בעיה ברדיאטור או בטרמוסטט

מנסיון העניין הזה יכול להיות הרבה מאוד אפשריות ושום מוסך שהכרתי עד עכשיו לא יודעים

רק מנחשים ומנסים עד שזהו מנסים הכל. אתה יכול לבקש שינסו לחבר את החוטים ככה

שהמאוורר יעבוד על הזמן (רק לבדיקה) ולראות אם המצב ישתפר

אם לא אז יש תקלה צאיל לקחת למוסך ושיתחילו לבדוק ולנסות

כדאי ללכת למוסך שיש להם הכל כל הציוד ולהסביר להם טוב שאתה מעוניין

לפתור את הבעייה מבחינתך אתה משאיר את האוטו אתה לוקח כאשר החום בסדר גמור

אז יש כמה וכמה דברים לבדוק מתחילים במאוורר מחברים את החוטים שיפעל רצוף

את זה בלי להחליף יוניט עדיין ובודקים גם ידנית אם הצינורות חמים אותו דבר ככה

יודעים (מנחשים) אם הטרמוסטט עובד אם לא עובד לפי הבדיקה מחליפים אותו

וממשיכים לשלב הבא אם כן עובד כנראה, אז שטיפת רדיאטור באם הוא במצב

טוב אחרת החלפה. אם טיפלו ברדיטאור וגם ביוניט וגם בטרמוסטט וכמובן

שיחררו את כל האוויר וכל זה לא הוריד את החום אז יש בעיה יותר רצינית

אני אישית לבנתיים נשאר לי לשים טרמוסטט חדש מקווה שיסתדר אחרת זה בעייה

פורסם
המאוורר צריך לפעול יותר מ- 15 שניות לפני שהוא מתכבה? כמה זמן אצלך הוא פועל?

תלוי במזג האויר. אם יחסית קריר בחוץ, 15-30 שניות ואז הוא נכבה. אם חם מאוד בחוץ, בד"כ דקה בערך.

הדבר הראשון בדרך לפתרון הוא לנתק את הצינורות מהרדיאטור ולבצע בו שטיפה עם זרם מים חזק מאוד משני הכיוונים. במקרים שאני עשיתי זאת יצא ה-מ-ו-ן ליכלוך ומשקעים בצבע חום סמיך מאוד. באחת האונואים אף הרדיאטור חימום הפנימי היה ס-ת-ו-ם לגמרי בחול/בוצה !

באמצעות זרם מים חזק מאוד בוצעה שטיפה לכל מערכת הקירור עד שיצאו מים נקיים (לקח המון זמן) כנ"ל גם לגבי הרדיאטור חימום הפנימי.

היום הכל עובד 100% על היוניט המקורי של האוטו (92-87) והחימום תקין לחלוטין. מולאו מים ירוקים איכותיים של ZEREX ובזה נגמר הסיפור.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תלוי במזג האויר. אם יחסית קריר בחוץ, 15-30 שניות ואז הוא נכבה. אם חם מאוד בחוץ, בד"כ דקה בערך.

הדבר הראשון בדרך לפתרון הוא לנתק את הצינורות מהרדיאטור ולבצע בו שטיפה עם זרם מים חזק מאוד משני הכיוונים. במקרים שאני עשיתי זאת יצא ה-מ-ו-ן ליכלוך ומשקעים בצבע חום סמיך מאוד. באחת האונואים אף הרדיאטור חימום הפנימי היה ס-ת-ו-ם לגמרי בחול/בוצה !

באמצעות זרם מים חזק מאוד בוצעה שטיפה לכל מערכת הקירור עד שיצאו מים נקיים (לקח המון זמן) כנ"ל גם לגבי הרדיאטור חימום הפנימי.

היום הכל עובד 100% על היוניט המקורי של האוטו (92-87) והחימום תקין לחלוטין. מולאו מים ירוקים איכותיים של ZEREX ובזה נגמר הסיפור.

איציק

הרדיאטור חימום הפנימי קשור למערכת החימום מהמזגן? כי אצלי החימום לא עובד בכלל (יוצא אויר רגיל) ובמכון למזגנים טענו שצריך ניקוי לרדיאטור אבל לא עשיתי ניקוי כי היה קיץ ולא הייתי צריך את החימום.

שבוע הבא אני יילך למוסך שיבדוק למה המנוע מתחמם ואני יגיד לו שיבדוק את התרמוסטט והאם הרדיאטור סתום. אם זה לא הבעיה שיעשה מה שהוא רוצה רק שהמנוע לא יתחמם. אני כבר מפחד לנסוע עם האוטו שהמנוע לא יתחמם פיתאום ואני ייתקע בדרך..

פורסם
הרדיאטור חימום הפנימי קשור למערכת החימום מהמזגן? כי אצלי החימום לא עובד בכלל (יוצא אויר רגיל) ובמכון למזגנים טענו שצריך ניקוי לרדיאטור אבל לא עשיתי ניקוי כי היה קיץ ולא הייתי צריך את החימום.
.. תרשה לי לחדש לך !

אתה זקוק ועוד איך, לרדיאטור חימום פנימי תקין, גם בקיץ!

במקרה חירום בעת עליה פתאומית בחום בעת עמידה ברמזור/ פקק למשל..

הסטת הבורר לכוון חום וסגירת התריסים, תגרום להגדלת כמות המים. בכשליש,

כמות די משמעותית באונו למשל, ובכך תקל ותעזור להורדת הטמפרטורה..!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...