Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימפרזה, אלמרה או סיוויק 2004-7

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשוב לי כמו כולם האמינות, צריכת דלק (לא אם זה בא על חשבון אמינות), יחסית מרווח (אנחנו זוג +1) ושתהיה זריזה יחסית ולא כבדה.

תקציב עד 35 אלף.

האימפרזה ממש זולה גם שנת 08 נכנסת בתקציב, השאלה למה היא כ״כ זולה ?

ניסן אלמרה הבנתי שיש לה שרשרת ולא רצועת טיימינג שזה סוג של יתרון ושמעתי עליה רק טובות.

הסיוויק בשנים האלו אני לא יודע עליה כלום.

אשמח לשמוע גם את החסרונות של כל אחת מהן שנדע מול מה עומדים.

תודה!

מחפש פנסי ערפל לקליאו בי 2001 RTE :-)

החלפת קלאץ וציריות Clio B 1.2 8v 2001

פורסם

אימפרזה לזכות: אמינות מעולה,יושבת טוב על הכביש.

אימפרזה נגד: צריכת דלק זוועתית בלשון המעטה,עייפה ולא ממש זריזה,איכות חומרים לא גבוהה.

לגבי האלמרה היא אמינה מאוד דלק וסע,יצא לי לנסוע המון על שניהם בשנתונים שציינת האלמרה שברה לי את הגב יש לה מושבים מבטון,הצריכת דלק שלה גם לא משהו אבל היא קצת יותר זריזה מהאימפרזה.

לגבי ההונדה לא יצא לי לנסוע עם הרכב הנ'ל כלל אבל יש לכמה חברים את הרכב והם מרוצים מאוד גם בצריכת הדלק גם בביצועים לא רעים,מושבים די נוחים אמינות פנטסטית..מחירון קצת קשוח אבל מאידך מקבלים תמורה טובה ואמינה מאוד.

בהצלחה ומקווה שעזרתי.

פורסם

ההונדה היא העדיפה מכולן.

לגבי אימפרזות נכתב הרבה בפורום, גם אני תרמתי חלק בדבר מנסיון של 4 אימפרזות - תעשה חיפוש ותמצא הרבה מידע.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

שכחתי לציין שכדאי לך לבדוק חוץ מהיפניות שציינת גם צרפתייה בטיחותית,מרווחת,נוחה מאוד עם צריכת דלק קצת יותר שפוייה מהיפניות הנ'ל רנו מגאן 08,09, ביחס למחיר אתה מקבל רכב מתקדם,נוח בטיחותי מאוד,מאוד מתאים למשפחות. לאחותי יש אחת כזאת ובינתיים הכל מצויין.יש הרבה אנשים שיגידו לך שאתה לוקח "סיכון" בקניית רכב צרפתי אבל הרבה תלוי בנהג וביחס שלו כלפי הרכב.לרכב יש ירידת ערך מאוד גבוהה,משמע טוב לקונה לא טוב למוכר אתה יכול לקנות אחת 07 ועוד להשאר עם עודף ליישור קו.

פורסם

להוריי הייתה אימפרזה 2003 (היא זהה לשאר הדגמים שנמכרו לאחר מכן עם מנוע 1.6),

הרכב פשוט עגלה מתה. בקושי סוחב. אני זוכר שהיינו עולים את העליות של ים המלח, ואבא שלי היה מכבה את המזגן כדי שהרכב איכשהו יצליח לעלות. (והרכב היה חדש בזמנו) לא סוחב בכלל.

צריכת דלק בשמיים, וזה למרות שההורים שלי נוהגים רגוע ולא מתפרעים.

מבחינת תא נוסעים, הרכב ספרטני ופשוט למדי. אין יותר מדי אבזור. מבחינת אבזור בטיחותי 2 כריות אוויר וABS כסטנדרט.

נסעתי גם בדגמים המתקדמים יותר עם המנוע 1.5. הסחיבה טובה יותר, אבל צריכת דלק עדיין גבוהה ועדיין תא הנוסעים פשוט וזול. (אם כי, נראה כזה שיחזיק שנים רבות)

אני חושב שהאלמרה היא התשובה הכי טובה. יש הרבה כאלו שמורות, ועם קצת סבלנות אפשר גם למצוא את הדגם המאובזר שמגיע לא רע. עם 4 כריות אוויר, ABS, מערכת מקורית ועוד כמה דברים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפי ויקיפדיה זה מנוע VVT, אז כן - ללא רצועת טיימינג אלא שרשרת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מניסיון של 9 שנים עם אימפרזה (אומנם בשנתונים מוקדמים יותר ,אך המנוע זהה עד לשנת 2007) ,מדובר ברכב אמין מאד ,פלסטיקה שיכולה לפי דעתי להחזיק מעמד לנצח ,ביצועים בינונים ,לא עגלה כפי שנכתב פה וצריכת דלק זוועתית .שלי צרכה אחד ל7.5 למרות שטופלה "על פי הספר" .ברכבים שציינת ,אני מסכים עם קודמיי ,האלמרה עדיפה מכולן .מצרפתיות ,בטח ובטח שבשנתונים שכאלו אשר רובן חולקות את גיר הAL4 הידוע לשמצה הייתי מתרחק.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

שלושת המכוניות הללו אמינות מאוד

כולן צורכות דיי הרבה דלק

הניסאן מגיעה עם שתי גירסאות 1.6 ו 1.8 כאשר הגירסה של ה1.8 עדיפה.

ההבדל הוא בין נוחות הנסיעה שלצערי איני מכיר בסובארו אבל היה לנו סיווק וניסאן (04) ושתיהן נוחות כאשר הסיווק מרגישה יותר נוכחת על הכביש אך עם מתלים קשים יותר מהניסאן שלדעתי קצת יותר נוחה.

לדעתי אם יש לך מכרים עם מכוניות דומות בצע עליהם סיבוב תראה מה מרגיש לך יותר טוב בעיקרות שלושתן דיי דומות.

8)
פורסם

בקצרה מאוד:

האימפרזה היא הנוחה ביותר, האלמרה היא התמורתית ביותר למחיר והסיוויק היא בעלת הביצועים הטובים ביותר.

עם חישוקי 14" ומתלים מעולים, האימפרזה היא הנוחה ביותר מבין השלוש. היא גם החלשה ביותר ועקב משקל גבוה ותיבה מיושנת היא גם הצרכנית ביותר של דלק.

אבל שים לב לפרופורציות: הצריכה באימפרזה תהיה גבוהה בסד"ג של 7-10% יותר. לא מעבר לזה. גם הפרשי עוצמות המנוע הם פרופורציונליים. הסיוויק תהיה מעט זריזה יותר, אבל לא באופן שישנה את חייך מקצה לקצה.

המחיר הנמוך משקף היצע עצום בשוק וחוסר אמון ביבואן (שבנתיים הספיק להחליף ידיים).

האלמרה נותנת כנראה את התמורה הטובה ביותר, בעיקר בגרסת ה1.8. אני לא זוכר אם בשנים האלה נמכרה גרסת הTEKNA, אבל ללא ספק האלמרה נותנת תמורה טובה מהבחינה האבזורית. לטעמי היא הכי אפורה ומשעממת מבין השלוש.

הסיוויק מציעה את הביצועים הכי טובים מבין השלושה. זה בא יחד עם ישיבה נמוכה (חסרון) ומחירון גבוה ללא סיבה ברורה.

מבחינת בטיחות (לא ציינת את זה כלל, אבל אני אניח שאתה מאוד רוצה מכונית בטיחותית) שלושת דומות מאוד. שים לב שלשלושתן 4 כריות אויר. רק האימפרזה נמכרה עם 2 כריות אויר בגרסה הבסיסית, שממנה אני מציע לך להימנע.

אני הייתי מחפש אלמרה, או מחליף סגמנט למשהו שימושי ונוח יותר (סטיישן, משפחתית עם גג גבוה).

• תוכן חדש...