Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

במסגרת השיגעון הידוע, הבאתי לארץ עוד רכב אספנות (עוד יגואר, הפעם XJ6C ) משנת 1975.

הרכב שוחרר מהמכס והגיע אחר כבוד אל מקם משכנו.

האוטו הזה זקוק לשיפוץ מקיף ואני עוד לא סיימתי עם רכב אחר.

השאלה שלי.

האם אני מוגבל בזמן לרשום את הרכב בעמדה 1?

הוא לא במצב נסיעה ובקושי במצב גרירה, לא ניתן להניע אותו (מכלי דלק סתומים)

בכוונתי להתחיל לשפץ אותו רק בעוד כשנה.

אודה לתשובות מוסמכות.

במשרד הרישוי לא כל כך ידעו לתת לי תשובות.

רכב אחר שהבאתי לפני שנתיים היה במצב נסיעה ואפשר היה לבצע את הרישום מייד.

בברכת סוף שבוע נעים

גדעון קדרון

פורסם

להלן תשובה שקיבלתי ממשרד הרישוי (אני באמצע התהליך):

בזמן שחרור הרכב חייב ללכת למשרד הרישוי לקבל רישיון זמני התוקף של הרישיון הזמני הינו ל 3 חודשים בלבד.

לאחר מכן אתה חייב לביא את הרכב לרישום במחלקת תקינה בחולון או בחיפה עם כל המסמכים הרלוונטיים לרכב הנ''ל ובעיקר את טופס שחרור מהמכס לרכב הנ''ל

לאחר סיום התהליך במחלקת תקינה תקבל הוראת רישום לרכב הנ''ל ממחלקת תקינה עם ההוראה תלך לעמדה 1 בחולון או חיפה לסיים רישום הרכב .

אספנות = סבלנות

פורסם

תודה ידידי

אני מכיר את התהלך, כבר עברתי אותו.

השאלה שלי, אם אני יכל לגשת למשרד הרישוי לקבלת רשיון זמני גם בעוד שנה מהיום לדוגמא.

שאלתי במשרד הרישוי, פקיד אחד אומר שכן, אחר אומר שלא.

פורסם
להלן תשובה שקיבלתי ממשרד הרישוי (אני באמצע התהליך):

בזמן שחרור הרכב חייב ללכת למשרד הרישוי לקבל רישיון זמני התוקף של הרישיון הזמני הינו ל 3 חודשים בלבד.

לאחר מכן אתה חייב לביא את הרכב לרישום במחלקת תקינה בחולון או בחיפה עם כל המסמכים הרלוונטיים לרכב הנ''ל ובעיקר את טופס שחרור מהמכס לרכב הנ''ל

לאחר סיום התהליך במחלקת תקינה תקבל הוראת רישום לרכב הנ''ל ממחלקת תקינה עם ההוראה תלך לעמדה 1 בחולון או חיפה לסיים רישום הרכב .

אתה יכול לציין מאיפה המידע הזה לקוח? הכל טוב ויפה מבחינת הנהלים כדי להכניס רכב לארץ. השלב הבא הוא יותר מעורפל. ידוע שצריך להעביר אותו בתקינה ובעמדה 1 ואז להעביר טסט ולקבל רשיון קבוע. השאלה אם בא פלוני שהביא רכב ולא עבר לקבל רשיון זמני. כמו פותח השירשור ושיפץ את הרכב משך שנתיים ואחר כך התייצב לקבל רשיון זמני. לא נראה לי הגיוני שיאמרו לו "איחרת את המועד אתה צריך כעת לייצא את הרכב חזרה למקום ממנו בא".

פורסם
אתה יכול לציין מאיפה המידע הזה לקוח? הכל טוב ויפה מבחינת הנהלים כדי להכניס רכב לארץ. השלב הבא הוא יותר מעורפל. ידוע שצריך להעביר אותו בתקינה ובעמדה 1 ואז להעביר טסט ולקבל רשיון קבוע. השאלה אם בא פלוני שהביא רכב ולא עבר לקבל רשיון זמני. כמו פותח השירשור ושיפץ את הרכב משך שנתיים ואחר כך התייצב לקבל רשיון זמני. לא נראה לי הגיוני שיאמרו לו "איחרת את המועד אתה צריך כעת לייצא את הרכב חזרה למקום ממנו בא".

בארץ הקודש הכל הגיוני

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

את התשובה העתקתי מתשובת משרד הרישוי לאחר שפניתי אליהם להנחיות. התשובה מועתקת כולל השגיאות.

אספנות = סבלנות

פורסם

מניסיון אין בעיה לרשום את הרכב לאחר שנה או שנתיים. לפעמים יש איזה פקידון חכמולוג שרוצה את האגרות רטרואקטיבית מיום היבוא. אך סותמים לו את הפה, עם תקנות "רכב אספנות" שלא צובר אגרות.

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

• תוכן חדש...