Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת בולמים, גולף 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברה,

יש לי תחושה שהרכב לא יציב מספיק, הרכב נוטה לזרוק זנב בבלימות חזקות או בכבישים מפותלים. אני חייב לציין שהנהיגה שלי רגילה לחלוטין ולגמרי לא ספורטיבית, אולי מעט מהירה, אבל עדיין נמצאת ברמה השפויה ולכן מציק לי עניין הבטיחות. אני חייב לציין שבפורד שהייתה לי מעולם לא נתקלתי בבעיה כזו של איבוד אחיזה.

מצב הצמיגים: קדמיים בני חצי שנה, אחוריים קצת יותר ותיקים אך עדיין תקינים.

הייתי היום במוסך רון, לדעתו היות שהאוטו עבר 300KM בכל מקרה מצב הבולמים שחוק ויש לכך השפעה על היציבות.

נשמע הגיוני (אגב, אין לי מושג האם הבולמים הוחלפו מתי שהוא)

קבלתי הצעת מחיר של 2,000 ש"ח לרביעיית בולמי זקס, כולל כיוון פרונט ועבודה.

שאלות:

1.האם יש המלצה לבולמים אחרים ברמת המחיר הזו? (חשובה לי בעיקר הנוחות)

2.האם יתכן שהבעיה היא מכריות הבולמים ולא מהבולמים?

3.מחיר... לא השוותי מחירים מול בעל מקצוע נוסף, האם יש סבירות שאקבל הצעה זולה יותר?

תודה לעוזרים,

דור

פורסם

רון בעל מקצוע ישר ואמין.

גם לדעתי המחיר הגיוני ואפילו די זול.

אני רק אציין שאני נוסע גם בגולף 4 שעברה 400KM+ והיא יציבה לחלוטין.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

רון בעל מקצוע ישר ואמין בהחלט- עובדה שאני מטפל אצלו, אבל תמיד נכון להשוות, להתייעץ וכו'.

התייעצתי בפורום, וביום א' בעז"ה אלך לקבל חוו"ד נוספת מ'קרמן' בבני ברק, מכון לכיווני פרונט ותיקוני שלדה, הבדיקה ללא תשלום ואקבל חוו"ד נוספת לגבי מצב הבולמים, והצעת מחיר.

לאחר הבדיקה אצלו אעדכן כאן.

אגב 'HenzTDI' - יתכן שאצלך כבר הוחלפו הבולמים, ואם לא, אז אין לי מושג איך אתה מרוצה, נהגתי על גולף בנזין עם 105,000 ק"מ ורמת הנוחות והיציבה הייתה אחרת לגמרי.

יציבה אני לא מתכוון לנסיעה בקו ישר במהירות גבוהה - בזה גם הגולף שלי מצטיינת, אני מתכוון לסיבובים ולשינויי הגה חדים, שאז הרכב מתחיל 'לרקוד' מעט על המתלים ומתקבלת תחושה של חוסר ביטחון.

פורסם

אני רוצה לחזק את מי שאמר שהמחיר שקבלת - באמת מחיר טוב.

משום מה, יש שחושבים שבולמים לא מחליפים ברכב ויש להם חיי נצח, אך לא כך הדבר.

אפילו אם הבולמים הנוכחיים לא נוזלים ובהנחה שהם המקוריים (אם יש דרך לוודא את זה), או אפילו עברו "רק" 150000 ק'מ - אתה תרגיש לאחר ההחלפה שינוי מהותי לטובה.

alfa 156 2.5.

פורסם

אז עדכון:

הוחלפו אצל רון 4 בולמי זקס+כריות, המחיר שננקב בתחילת השרשור היה ללא הכריות, וכן לא ממש מדוייק.

בסה"כ, המחיר הסופי היה מעט יותר - אך בהתחשב גם בכריות = מחיר טוב,

תודה לרון על ההשקעה כמו תמיד, והפעם גם על המחיר הנוח והנכונות 'לבוא לקראת'. תודה רון :)

--------

לגבי התוצאות:

בנסיעה בתוך העיר לא ממש מורגש ההבדל, מה גם שהבולמים הקודמים היו במצב שמיש כך שההבדל לא מהותי.

בנסיעה בחזור הבייתה, כשהגעתי לכבישים המפותלים (החל מהכביש בין נחשונים לבית אריה, ובהמשך כבישי השומרון)

הרגשתי את ההבדל בהעברות משקל, וההבדל ממש מהותי. אני מתכוון לנסיעה מהירה בסיבוב שלאחר מכן מתפתל לצד השני, עם הבולמים הקודמים הרכב היה מתנדנד מעט כאילו לוקח לו זמן 'להסתדר' על עצמו, מה שהיה גורם לפעמים ליציאה מקו הפנייה, תיקוני הגה ותחושה לא בטוחה בכלל. עכשיו הכל יותר מוצק וזריז ומרגיש בשליטה.

אני חייב לציין שזה טרם החלפת צמיגים! כלומר השינוי היחידי שנעשה ברכב הוא בבולמים והכריות.

לגבי המלצה, מדובר בבולמים שמסתבר לי מניסיון שהם חלק בטיחותי, אז קשה לא להמליץ באופן גורף להחליף, אבל מי שהנסיעה שלו בעיקר עירונית והבולמים עדיין שמישים - לא ממש ירגיש הבדל.

והייתי חייב לציין:

בולמים מקוריים ברכב עם 300,000 ק"מ ועדיין תקינים = שאפו לפולקסוואגן :), בסיויק שבמשפחה הבולמים המקוריים נזלו לאחר 110,00 ק"מ. השבוע בעז"ה אחליף צמיגים, מקווה לשיפור באחזית כביש ובבטיחות.

תודות לכל העוזרים וגם לאלה שעזרו ולא מופיעים כאן: רפי לין, ואלי אקרמן

המשך יום רגוע ובטוח

דור.

• תוכן חדש...