Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו B דיזל - 1900 או 1500?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש קליאו דיזל באיזור ה-12k

ראיתי שיש 2 דגמי מנועים הישן והחדש

איזה עדיף?

ואיך הדיזל לעומת סתם קליאו 1.2 ידנית מבחינת חסכון/אמינות/כוח?

תודה

ושבת שלום

משכנתא זה קל

פורסם

הסיכוי שתמצא משהו שלא עבר 300-400 אלף ק"מ הוא אפס. כל מה שיש לו פחות מזה, בוודאות מזוייף.

עדיף לקנות משהו נורמלי בסכום הזה, ולא לנסות לחסוך 150 ש"ח בחודש ולשלם אלפי שקלים על בלאי במוסך.

פורסם

נכון שקשה לאתר דיזלים עם קילומטראז' נמוך יחסית, אבל - לעתים עדיף אחת שכבר עברה את תקופת התקלות והרבה דברים תוקנו, ולעיתים יש מזל ומוצאים אחת עם קילומטראז' נמוך (דורש ווידוי מוחלט כמובן, שאם אין אותו, לא לנגוע ברכב).

התקשיתי קצת למצוא ריכוז דעות לגבי המנועים השונים (זה מתפזר גם לקנגואים), ובאמת המידע יכול מאוד להועיל, כי יש כמה וכמה גירסאות למנוע ה 1,900, ואולי גם ל 1,500 (שנוסע מדהים, אני יכול להעיד).

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

ממליץ לא לקנות, אבל אם כבר, אז את האטמוספרית, עד 2002.

העלתי לפני כ 5 שנים סיכום אחזקה קטן של רנו קנגו 1.9, עד 300.000 ק"מ.

כמעט כל המכלולים זהים לקליאו 1.9.

הנה הקישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=233939

דב- אין כמה גירסאות למנוע 1.9, כל עודמדברים על אטמוספרי, זה אותו מנוע בכל הדגמים שרשמת, ההבדל היחיד הוא שהשנת 2001 עברו למשאבת הזרקה ודוושת גז אלקטרוניות.

היה גם 1.9 טורבו, אבל לא בקליאו כך זה לא רלוונטי.

ב 1.5 יש כמה רמות הספק, אבל גם כאן הבסיס המכאני לא שונה.

פורסם
ממליץ לא לקנות, אבל אם כבר, אז את האטמוספרית, עד 2002.

הנה הקישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=233939.

הרכב 2002 ולכן נראה לי אטמוספרי (נפח 1870)

לגבי הסיכום, :shock:

לא סביר בעליל נראה לי.

הייתי בטוח שקנגו דיזל זה רכב פשוט ואמין...

משכנתא זה קל

פורסם

בוקר טוב,

היה לי העונג המפוקפק להיות בעלים של קליאו 1.5 טורבו דיזל. כמה שנים אפילו.

ראשית, בארץ לדגם זה היה הספק אחד. בחול היה גם מנוע 80 כ"ס, שבארץ לא קיים. ידוע לי על לפחות רכב אחד ששופר וההספק המקורי ( סביבות 60 כ"ס לא זוכר במדויק) הועלה משמעותית.

בכל מקרה, הרכב מצדיק את המוניטין של רנו במקרה זה. רגישות גדולה לשמן מנוע גורם לטורבו להתאבד באופן תדיר. עניין של כ2000 שח לסיני.

אצלי הרכב עבר מעל 50K ק"מ בשנה. אז נכון שהוא מאוד מאוד חסכוני - כ 20 ק"מ משולב זה לא מספר דמיוני, אבל המנוע נוטה גם הוא להתאבד, ואז צפה לעשירייה בערך למנוע. אה כן - המנוע בהחלט לא זהה למנוע של קנגו, ולכן במקום כ 3.5 - 4 אלף שתשלם למנוע של קנגו, תשלם עשירייה בערך.

בקיצור - כל מנוע בנזין עם נפח צנוע יתן לך בחישוב משולב חסכון גדול יותר ושקט נפשי גדול יותר.

עופר

פורסם

1900 לא טורבו? עדיף לך לחפש כבר פולו קלאסיק 1900 ידנית, שלי נמכרה עם 400,000 ק"מ במצב מכני חדש, רכב מאוד אמין.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אה כן - המנוע בהחלט לא זהה למנוע של קנגו

גם בקנגו החל ממודל 2004 הגיע מנוע טורבו 1.5 במקביל ל 1.9 אטמוספרי.

בשנת 2007 ה 1.9 בקנגו "בוטל" ונשאר רק 1.5 טורבו.

בחזרה לקליאו:

בקליאו הספק של שני המנועים - 1.9 ו 1.5 זהה - 65 כ"ס.

אבל ל 1.5 מומנט גבוה יותר ומושג בסל"ד נמוך יותר, הרכב סוחב איתו יותר טוב, חסכוני ונעים יותר לשימוש.

במבחן האמינות זה טכנולוגיה ישנה מול טכנולוגיה מודרנית:

1.9 זה דיזל "של פעם", עם מעט אלקטרוניקה, ללא טורבו, ללא מזרקים עם פיקוד ממוחשב, ללא הזרקה ישירה. מנוע רגיל לחלוטין, רועד ורועש כמו הדיזלים של שנות ה 80-90.

1.5 זה מנוע מודרני (שבדיוק הוצג סביב 2001-2002), אשר גירסאות משופרות שלו משמשות גם את המגאן והפלואנס החדשות - טורבו, הזרקה בשיטת מסילה משוטפת, ניהול אלקטרוני מלא, נפח קטן יחסית, פחות רעש ופחות רעידות, יותר חסכוני ונעים.

יותר רגיש לאיכות השמנים, לא סובל הזנחה. יותר יקר לתיקון.

את שתיהן לא הייתי ממליץ היום, לאחר 10-12 שנה על הכביש וכמה מאות אלפי ק"מ.

• תוכן חדש...