Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני סטודנטית, ואני מחפשת רכב אמין, חסכוני בדלק וכמובן אוטומט.

התקציב שלי בסביבות ה 50K.

אני מתלבטת לגביי: הונדה ג'אז, טויוטה קורולה (רובוטית), קיה פיקנטו (אבל קראתי שהצריכת דלק שלה 1/12, אז אשמח לחוות דעת..)

כמובן שאשמח לכל עזרה, ואולי תפקחו את עייני לרכבים אחרים..

תודה

פורסם

מחפשת רכב מיני או משפחתי ? טויוטה קורולה היא משפחתית . ואילו הפיקאנטו היא בקבוצת המיני . רכבים משפחתיים בדרך כלל בעלי מנועים גדולים יותר , עם תצרוכת דלק "קצת" יותר גבוהה בדרך כלל .

פורסם

אני כבר אבודה..!

ברכבי המיני שבדקתי צריכת הדלק זהה ואפילו יותר מרכב משפחתי, לכן אני שוקלת גם אופציה זו..

פורסם

באופן כללי רכבי המיני חסכוניים יותר מרכבים משפחתיים, עניין של נפח מנוע ומשקל עצמי של המכונית. אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל ובמקרה הזה הפיקנטו היא היוצאת מהכלל - צריכת הדלק שלה "לא מדהימה" ועומדת על כ-13 קילומטרים לליטר. זה עדיין יותר חסכוני מצריכת דלק של מכונית משפחתית 1,600 סמ"ק אוטומטית ממוצעת, שלרוב תעשה באותם תנאים משהו כמו 10-11 קילומטרים לליטר, אבל זה לא וואו.

אם כל מה שאת מחפשת זה רכב חסכוני ואמין בתקציב של 50 אלף ש"ח תבדקי סוזוקי ספלאש וניסאן מיקרה. הג'אז גם מצויינת אבל יקרה ולכן בתקציב שלך ייכנס רכב ישן יחסית, וזה לא מתכון לאמינות. טויוטה קורולה רובוטית - למה? במה חטאת? למי עשית רע?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הצירוף אמין חסכוני ואוטומאט ב 50000 שקל בלתי אפשרי, ממוצע צריכת הדלק של רכב אוטומטי קטן סביב 1/12 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

קיימים רכבים משנתונים מתקדמים יותר להם יש גיר ידני מנוהל מחשב (רובוטי ) והם אכן חסכוניים יותר, אבל זה סיפור אחר וצריך להופיע בפורום תחת הכותרת "מה דעתכם על גיר רובוטי?"

על תכנסי לסיפור הרובוטי בלי שחקרת את הנושא והתנסית בנהיגה, במיוחד בטויוטה קורולה רובוטית משנתון 2008 .

בקיצור רוצה חסכוני? רק רכב ידני.

פורסם
תודה על העזרה,

ומה לגבי מיצובישי ספייס סטאר חדשה.. אומנם חריגה מהתקציב, אבל שווה?

מיצובישי ספייס סטאר היא בהחלט מכונית חסכונית וככל הנראה גם אמינה (רכב חדש, מה יכול להיות? במקסימום יש אחריות וכלמוביל ישברו את הראש). האם היא שווה את החריגה מהתקציב? כנראה שלא, כי ירידת הערך של הרכב החדש תקזז לך בוודאות כמעט מוחלטת כל תקלה שתופיע ברכב משומש. שלא לדבר על הריבית של ההלוואה שגם עולה כסף.

ככה שמבחינה כלכלית, היא לא שווה. מבחינה אמוצינאלית, זה כבר משהו אחר. לקנות רכב משומש בן 3-4-5 זה לא כמו לקנות רכב חדש מהניילונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
היי אני סטודנטית, ואני מחפשת רכב אמין, חסכוני בדלק וכמובן אוטומט.

התקציב שלי בסביבות ה 50K.

אני מתלבטת לגביי: הונדה ג'אז, טויוטה קורולה (רובוטית), קיה פיקנטו (אבל קראתי שהצריכת דלק שלה 1/12, אז אשמח לחוות דעת..)

כמובן שאשמח לכל עזרה, ואולי תפקחו את עייני לרכבים אחרים..

תודה

האמת שאם את סטודנטית ורק את תשמשי באוטו אז באמת אני לא רואה צורך במכונית משפחתית, זה גם צורך יותר דלק וגם זה פחות נוח מבחינת ההתנהלות וההתניידות שלך (חניות וכו'). הפיקנטו מהבחינה הזאת יכולה באמת להתאים לך, היא נוחה לנהיגה עם גיר אוטומטי רגיל והמנוע שלה חזק יחסית למיני. והצריכת דלק שפויה לגמרי.

ראיתי ששאלת גם על הספייס סטאר אז אני אישית הייתי דווקא מתרחק, זה מיוצר בתאילנד ואולי זה סתם רושם שלילי אבל אני לא הייתי רוצה להכנס כל שני וחמישי למוסך עם רכב ומבזבז על זה כסף.

• תוכן חדש...