Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2000 ק"מ על צמיגי Continental ContiPremiumContact 5- התרשמות ראשונית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

עקב שירשור שרץ ב"שיפורים, כוח אחיזה ומה שביניהם" שפתח אושרי בנוגע לצמיגים שברשותו, החלטתי לתרום מנסיוני על צמיגי קונטיננטל למתלבטים ברכישה.

אפתח ואציין כי אני לא בוחן כלשהו ולא עם ידע כלשהו מעבר לממוצע (שיש לאנשים שאכפת להם מהצמיגים) בצמיגים, ואין לראות את דבריי כתורה מסיני. סה"כ זו חוו"ד מנסיון עם 2 סוגי צמיגים שונים של אותו היצרן (קונטיננטל), ומדובר בחוו"ד ברמת המשתמש וההתרשמות שלי מהם.

הרכב המדובר הוא VW polo 2005 עם מנוע 1.9 SDI.

מידות הצמיגים שהרכב נועל הם 185/60/14.

כשקניתי את הרכב, לפני כ75 אלף ק"מ (בשנתיים וחצי), הרכב נעל רביעיית צמיגים סיניים חדשים בני שנה שהיו בעלי אחיזה מזעזעת ברטוב (הרכב נקנה בסוף חורף). כאחד שהיה לו נסיון עם צמיגים איכותיים ברכב של ההורים, מהר מאוד העפתי אותם והתקנתי במקומם רביעיית צמיגי Continental ContiEcoContact 3.

מיותר לציין שהאחיזה השתפרה פלאים, הרעש הופחת והנוחות אף השתפרה ביחס לסיניים.

לאורך כל חייהם הקפדתי על לחץ תקין, הצמיגים שירתו אותי נאמנה ותיפקדו מצויין ברטוב, בסיבובים ועקומות גם במהירות גבוהה יחסית לתמרור (כמובן בהתאם לתנאי הדרך).

אחרי 60 אלף ק"מ הגיע זמנם, והם הוחלפו שוב באותו סוג צמיג, אבל טריים. כמובן שנהיה שיפור עקב המעבר מישן לחדש, אבל לא משמעותי. גם לגביהם לא היו תלונות.

לאחרונה אחד ההורים שלי היה צריך להחליף צמיגים ברכבו, ומאחר והנסועה של הרכב נמוכה מאוד, ומצד שני הפנצ'רייה אמרה שאין להם את Eco Contact 3, אלא רק את הדגם Continental ContiPremiumContact 5, הוחלט שאעביר את הרבעיית הEco 3 להורים שלי ושאני אקח את הפרמיום מפני שרציתי להתנסות בהם.

ההחלפה נעשתה לפני כ2000 ק"מ, ולאחר ההחלפה הייתה תחושה של ירידה באחיזה עד כדי הלחצה, אך מאחר וידעתי שהצמיגים צריכים הרצה. אז נהגתי רגוע יותר ולקחתי את הזמן.

אחרי כ1000 ק"מ הצמיגים הרגישו שסיימו את ההרצה וכבר מגיעים לפוטנציאל האמיתי שלהם.

מסקנותיי מהצמיגים החדשים ביחס לישנים:

* הם קשים יותר- ז"א באמפרים מורגשים יותר, שיבושים גם כן.

* הם אוחזים יותר טוב, ובאופן מורגש.

* הם נותנים תחושת יציבות גבוהה יותר- קשה לי להמחיש את זה, אבל זה כמו לעבור מסופר מיני כדוגמת פולו למשפחתית כדוגמת אוקטביה מבחינת הבדלי תחושת ה"מוצקות" על הכביש. כתוצאה מכך אני מגיע למהירויות גבוהות ב20% ממה שהייתי רגיל ובלי להרגיש בכך כמעט.

* הבלימה שלהם מצויינת ודי דומה לקודמים. אמנם לא ניסיתי בלימות אגרסיביות אך אני מתכוון להתנסות, ואחזור לעדכן בעניין.

* נסיעה ברטוב- קשה לי לגבש דעה על נסיעה חד פעמית ברטוב (ועוד בגשם ראשון).

* אני אולי הוזה, אבל מצד אחד לפי נתוני היצרן הם אמורים היו להיות יותר רועשים, אבל מצד שני לי הם מרגישים ונשמעים טיפה יותר שקטים.

* מחיר- הם יקרים בכ20% ביחס לEco Contact 3 בזמנו לפני כ8 חודשים, אבל לטעמי הם שווים את תוספת המחיר. בהחלט.

ואולי הכי חשוב לאלה שקונים צמיגי Eco משיקולי דלק- ההבדל בהפרשי צריכת דלק: בתאוריה הEco 3 היו אמורים להיות יותר חסכוניים בדלק, אך בפועל זה לא נראה כך.

נכון, עשיתי רק 2000 ק"מ וזו לא אינדיקציה טובה, אך מהתרשמות ראשונית דווקא החדשים יותר חסכוניים. בכמה? בכ-50 ק"מ למיכל (41 ליטר סולר). זהו בעצם שיפור מצריכה של 1:17.5 ל-1:18.5 בערך. אעקוב אחרי העניין ואדווח שוב (הנסועה החודשית שלי היא כ2500 ק"מ).

המידות נשארו זהות. לחץ המילוי נשאר זהה ומנוטר אחת לשבוע (31psi בכל הגלגלים, כשהצמיג קר).

שאלות והערות בעניין- בכיף.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

לא הבנתי איך אתה יודע על האחיזה שלהם בלי לנסות בלימה אגרסיבית ובלי לפנות על סף האחיזה עד כמה שאני מבין? :?

אתה לא יכול להרגיש שום הבדל ב"מוצקות" כמו שאתה אומר כשאתה בכלל לא מגיע קרוב למגבלות האחיזה. אולי לא היית מנפח בעבר צמיגים והתרגלת להרגשה שונה בספיגת זעזועים, לא משהו אחר.

פורסם

שאלה קטנה - אתה כותב כי לחץ האויר הוא 31. האם זה הלחץ המומלץ? האם יש המלצה למצב חסכון?

אני שואל כיון שאני הייתי רגיל למלא במשפחתומטיות ללחץ 35. לפני מספר שבועות גיליתי כי היצרן (סוזוקי, SX4, צמיגים במידה 195/65R15) ממליץ על לחץ יותר גבוה למצב "נוחות" ועוד יותר גבוה ( 41/38 ) לחסכון. התחלתי לנפח לפי ההמלצה למצב חסכון, כנראה שמביא לחסכון של כ-5% בצריכת הדלק אבל כיון שמדובר רק בשבועיים עדיין מוקדם לשפוט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואו 38/41 ? אז על צמיגים חמים אם נוסיף 4PSI כמו שממליצים או שבעצם בגלל שזה באחוזים יהיה מדויק יותר 5PSI בלחצים כאלה, אתה אמור לנפח 43/46 ? :shock:

פורסם

תודה על הסקירה. הייתי שמח לשמוע מחירים כדי לדעת קנה מידה.

לגבי צריכת הדלק, סליחה שאני סקפטי, אבל אני לא חושב שניתן להשוות צריכת דלק עם צמיג אחד מול אחר בנסיעות שגרתיות. ההפרשים יכולים לנבוע מתנאים שונים בנהיגה יום יומית ולאו דווקא מהשוני בצמיגים. יותר סביר שנתון כזה יכול להיבדק בתנאי מעבדה.

פורסם

ההחלפה נעשתה לפני כ2000 ק"מ, ולאחר ההחלפה הייתה תחושה של ירידה באחיזה עד כדי הלחצה, אך מאחר וידעתי שהצמיגים צריכים הרצה. אז נהגתי רגוע יותר ולקחתי את הזמן.

נכון, עשיתי רק 2000 ק"מ וזו לא אינדיקציה טובה, אך מהתרשמות ראשונית דווקא החדשים יותר חסכוניים. בכמה? בכ-50 ק"מ למיכל (41 ליטר סולר). זהו בעצם שיפור מצריכה של 1:17.5 ל-1:18.5 בערך. אעקוב אחרי העניין ואדווח שוב (הנסועה החודשית שלי היא כ2500 ק"מ).

שתי הערות:

1. ניראה לי שהחיסכון בצריכת הדלק מקורו שבשינוי הרגלי הנהיגה ולא בזכות הצמיג - הדגשתי לך את הקטע הרלוונטי לכך שאתה כתבת.

2. כשמשווים צמיג איכותי לצמיג ECO אז ברור שכמעט כל צמיג יהיה טוב יותר מהחסכוני, במיוחד כשמדובר באותו היצרן.

לגבי ההתרשמות האישית שלי מקונטיננטל (contisport2) - הצמיג הזה היה מורכב ברכב של חבר, סיפק אחיזה סבירה +, ואחרי 3 שנים התחיל להתפורר, קוביות מהסוליה פשוט נשארו לי בידיים - דבר כזה לא ראיתי באף צמיג משומש והאמינו לי שצמיגים משומשים מכל המינים והסוגים כבר ראיתי.

פורסם
לא הבנתי איך אתה יודע על האחיזה שלהם בלי לנסות בלימה אגרסיבית ובלי לפנות על סף האחיזה עד כמה שאני מבין? :?

אתה לא יכול להרגיש שום הבדל ב"מוצקות" כמו שאתה אומר כשאתה בכלל לא מגיע קרוב למגבלות האחיזה. אולי לא היית מנפח בעבר צמיגים והתרגלת להרגשה שונה בספיגת זעזועים, לא משהו אחר.

פניות על סף האחיזה (בכיכרות שאני מכיר היטב) הצמיגים החדשים אוחזים יותר טוב (מרגישים שהאוטו אוחז יותר טוב ופחות נטייה לזרוק זנב).

כשאמרתי הבדל ב"מוצקות" התכוונתי שישנה פחות זווית גלגול (אם ככה אומרים את זה) בסיבוב, ובקו ישר הוא יותר נוח ופחות מנענע יחסית.

לחץ האוויר נבדק אחת לשבוע בקביעות.

שאלה קטנה - אתה כותב כי לחץ האויר הוא 31. האם זה הלחץ המומלץ? האם יש המלצה למצב חסכון?

הלחץ המומלץ של היצרן הוא 29. אני ממלא 31 כי לפעמים יש לי קצת מטען אנושי.

תודה על הסקירה. הייתי שמח לשמוע מחירים כדי לדעת קנה מידה.

לגבי צריכת הדלק, סליחה שאני סקפטי, אבל אני לא חושב שניתן להשוות צריכת דלק עם צמיג אחד מול אחר בנסיעות שגרתיות. ההפרשים יכולים לנבוע מתנאים שונים בנהיגה יום יומית ולאו דווקא מהשוני בצמיגים. יותר סביר שנתון כזה יכול להיבדק בתנאי מעבדה.

מחיר הEco Contact 3 בזמנו היה 1440 לסט. הפרמיום 5 עלו 1650 לסט.

שתי הערות:

1. ניראה לי שהחיסכון בצריכת הדלק מקורו שבשינוי הרגלי הנהיגה ולא בזכות הצמיג - הדגשתי לך את הקטע הרלוונטי לכך שאתה כתבת.

2. כשמשווים צמיג איכותי לצמיג ECO אז ברור שכמעט כל צמיג יהיה טוב יותר מהחסכוני, במיוחד כשמדובר באותו היצרן.

לגבי הבדלי צריכת הדלק בגלל סגנון הנהיגה ותנאים שהשתנו, בהחלט ייתכן. אעקוב אחרי העניין בתקופה הקרובה ונדע יותר. אני פשוט נוהג, ואחרי שסיימתי את ההרצה של הצמיגים חזרתי לסגנון הרגיל שלי. האם ייתכן הפרשי צריכה בין הקיץ לחורף?

לא יודע איך שכחתי לרשום זאת בהודעתי שבפתיחת השרשור, אבל שכחתי שישנו הבדל בתחושת ההגה. ההגה שהיה קל מדי (לטעמי) עם הסט הקודם מרגיש עכשיו עם יותר "משקל". יש לי באוטו הגה עם תגבור משתנה בהתאם למהירות, ובקודמים ההבדל בין המהירויות לא הורגש בקושי מבחינת קלילות ההגה, ועכשיו כן מרגישים את ההתקשות של ההגה.

אז אפשר לסכם שההגה מרגיש יותר מחובר ובמשקל הנכון ביחס לקודמים, עד כמה שאפשר לומר זאת על ההגה של האוטו שלי :roll:

לאחי (עם רכב זהה לשלי 1:1) היו בעבר צמיגים של מישלן אנרג'י. לא משהו ביחס לקונטיננטל Eco3, לטענתו (הוא נהג על שלי, אך אני לא נהגתי על שלו בגלל הביטוח). כיום יש לו Eco3, וביקשתי שיעשה סיבוב על האוטו שלי ויתן מחוו"ד שלו בעניין.

לגבי בלימות אגרסיביות (חרום), נסעתי היום למקום מבודד יחסית שבו אני מדי פעם (אחת לחודשיים שלושה) מתרגל את הבלימות. לצערי אין לי דרך להשוות מבחינת מרחקי בלימה (לא עשיתי מעקב), אבל אני כן יכול לומר שנדרשת לחיצה (או ליתר דיוק, בעיטה) חזקה יותר על דוושת הבלם בכדי שהABS יכנס לפעולה. אשמח אם תאירו את עיניי במשמעות הדבר.

פורסם

תמיד טוב להתקל במי שרוכש צמיגים איכותיים ולא סינים. במיוחד כשמדובר במכוניות לא יקרות במיוחד.

אני לא ממש מצליח להבין איך גם בסקירה שלך וגם בשל אושרי אתם מדברים על זריקת זנב במכוניות האלו...

אלא אם אתם עושים משהו מכוון לכך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
פניות על סף האחיזה (בכיכרות שאני מכיר היטב) הצמיגים החדשים אוחזים יותר טוב (מרגישים שהאוטו אוחז יותר טוב ופחות נטייה לזרוק זנב).

כשאמרתי הבדל ב"מוצקות" התכוונתי שישנה פחות זווית גלגול (אם ככה אומרים את זה) בסיבוב, ובקו ישר הוא יותר נוח ופחות מנענע יחסית.

לחץ האוויר נבדק אחת לשבוע בקביעות.

עם פולו 2005 ולא איזשהו רכב ספורט קיצוני וסופר מוקשח, בכיכרות אתה מוגבל לחלוטין בגלל ההעברת משקל... אני מתערב גם שהבולמים שלך גמורים אם לא החלפת אותם מ2005 מה שבכלל מקצין את האיבוד אחיזה בהעברת משקל חזקה. זה ממש לא דרך לשפוט צמיגים במיוחד על רכב פשוט וישן.

והזוויות גלגול ממש לא קשורות לצמיגים!

אני יודע שזה נשמע כאילו אני נופל עלייך אישית - זה סתם קטע אצלי שאני לא אוהב שאומרים על משהו שרואים את השיפור כשבכלל לא בחנו את זה בצורה שתציג את השיפור ... לא בהכרח אפילו במכוניות.

אני מבטיח לך שהדבר היחיד שאתה מרגיש זה את הכיוון פרונט\גלגלים שעשית.

פורסם
תמיד טוב להתקל במי שרוכש צמיגים איכותיים ולא סינים. במיוחד כשמדובר במכוניות לא יקרות במיוחד.

אני לא ממש מצליח להבין איך גם בסקירה שלך וגם בשל אושרי אתם מדברים על זריקת זנב במכוניות האלו...

אלא אם אתם עושים משהו מכוון לכך.

א. אכן כך. אני לא מסוגל להבין את אלה ששמים צמיגים סיניים, זולים ככל שיהיו. זה הדבר היחיד שמחבר אותך לכביש, וכך דעתי גם לגבי הבלמים- הם היחידים שעוצרים אותך (אם לא נכנסים בקיר, כן?).

אין לי בעיה שבנאדם יחסוך בטיפולים לרכב באמצעות חלפים תחליפים, מצידי שישים מנוע תחליפי, שמן תחליפי וכדו', אבל לא כך דעתי כשמדובר בחלקים הקשורים לחיינו באופן ישיר.

ב. לגבי זריקות זנב, תאמין לי שזה לא כזה קשה כשאתה נוהג בכיכר קטנה וקצת מהר יותר מהמתאים לתנאי הדרך. אני בטוח שזה הדין גם ברכב עם 30 כ"ס וגם ברכב עם 300 כ"ס.

עם פולו 2005 ולא איזשהו רכב ספורט קיצוני וסופר מוקשח, בכיכרות אתה מוגבל לחלוטין בגלל ההעברת משקל... אני מתערב גם שהבולמים שלך גמורים אם לא החלפת אותם מ2005 מה שבכלל מקצין את האיבוד אחיזה בהעברת משקל חזקה. זה ממש לא דרך לשפוט צמיגים במיוחד על רכב פשוט וישן.

והזוויות גלגול ממש לא קשורות לצמיגים!

אני יודע שזה נשמע כאילו אני נופל עלייך אישית - זה סתם קטע אצלי שאני לא אוהב שאומרים על משהו שרואים את השיפור כשבכלל לא בחנו את זה בצורה שתציג את השיפור ... לא בהכרח אפילו במכוניות.

אני מבטיח לך שהדבר היחיד שאתה מרגיש זה את הכיוון פרונט\גלגלים שעשית.

האמת שלא חשבתי על נושא העברות משקל. לקחתי זאת לתשומת ליבי.

לגבי זה שאני מרגיש את כיוון הפרונט/ הצמיגים? קשה לי להאמין. גם בקודמים האוטו נסע חלק וללא רעידות גם ב130 קמ"ש. אלא אם הכיוון פרונט כן יכול להשפיע על תחושת האחיזה.

• תוכן חדש...