Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש מילונרים אבל הם חיים בחו"ל. בארץ הם מיעוט.

וזו בעיה גדולה שאוכלוסיה כלכך גדולה חייה בעוני כה רב. נעזוב לרגע את העניין שהציבור החילוני צריך לשלם על זה- מישהו כאן היה רוצה לחיות בעוני שלהם?

נכון יש להם גמחי"ם והלוואי שגם לנו, הציבור החילוני, יהיה משהו דומה אבל האנשים הללו צריכים לעבוד. גם הגברים וגם הנשים- צריך לתת להם לצאת ולעשות את זה. מה הבעיה? שאם הם יצאו המון כסף שהולך לאנשים מסוימים לא יגיע אליהם. וקומץ שולט שמרוויח יפה מאוד מכל הציבור המסכן הזה לא ירוויח, ומי יתן לדבר כזה לקרות? לצערי אף אחד.

אחוז החרדים שעובדים נמצא במגמת עלייה.

חוץ מזה אפשר גם להאשים את חוק טל שנקבע על ידי חילוניים שאומר שאברכים לא יכולים לעבוד.

גם אלה שלא עובדים, הכסף שהגדול שהם מקבלים מגיע מאותם מיליונרים חרדים.

פרזיטים לא חסר באף מגזר, חד הוריות שמכניסות כסף בשחור וגם בוכות לביטוח לאומי לא חסר? עבריינים שחיים על פרוטקשנים ושוק אפור לא חסר? בדואים שבונים וילות באופן לא חוקי לא חסר? רק שכל אלה מחפשים עוד ועוד כסף, לעומתם חרדים מסתפקים במה שיש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 528
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין לי מושג, אין לי טאפאטוק.

ושוב, אני מזכיר לכולם להימנע מהתבטאויות כמו "פרזיטים" או להכנס לסוגיות כלכליות כי הן פשוט לא הנושא של השרשור.

אפילו אני נתתי דוגמה לקרוב משפחה שהוא חרדי וגם עובד קשה מאוד בשביל המשפחה שלו.

פורסם

יוסי הסיפור של דוד שלך מקומם ומגעיל ומזכיר את המקרה של בג"צ עמנואל.

מה שגרם לסלוד מש"ס באותה תקופה (ועוד סיבה לפרישה של אמסלם) זה שהם לא ניסו לגנות את מקרה הגזענות הזה.

יתרה מכך הילדים של דרעי לומדים בבתי ספר אשכנזים, והוא עוד מעז לבכות על קיפוח.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני אנסה:

אתה לא מצופה לכבד את הרב שלא כיבד אותך אלא לכבד את מי שמכבד אותו ולא לזלזל ברגשותיהם.

לא סתם השם של רבין עולה כאן שוב ושוב, אלא כי מה שקרה אחרי הירצחו הפך אותו לדבר הכי קרוב לאדמור אצל חילונים, ולדתיים אין שום סנטימנט כזה אליו.

למרות זאת מצופה מהדתיים לא להעלות את כל ההסתייגויות הרבות שלהם מהאיש ומדרכו דווקא ביום השנה ( וודאי שלו ביום הרצח עצמו)

אהבתי את המשפט הראשון שלך ואני מסכים איתו לגמרי.

לגבי רבין, זו לא מורשתו בלבד שהפכה אותו לאיזה סמל של חילוניות, כי אם הירצחו ע"י אדם דתי. כנראה שיותר מחצי מהציבור הסתייג מדרכו. אני מכיר כמה דתיים שתמכו בדרכו, בחייו הוא לאו דווקא היה מוביל דעה חילונית. אגב איני רואה שום מניעה לבקר את דרכו, אפילו ביום השנה, כל עוד זה נעשה בצורה מכובדת. באותה נשימה אני לא רואה כל בעיה לבקר את דרכו של עובדיה כל עוד זה בצורה מכובדת. בשרשור הזה היו הגזמות פראיות, שאפילו אם אני מסכים עם חלקן עדיין אמנע מלהתבטא כך, וודאי בפורום ציבורי.

אי אפשר להתכחש לפער בין הציבור החרדי לחילוני בכל מה שקשור לקדמה. באופן פופוליסטי לגמרי אשאל: האם אין אלה הרופאים החילוניים שהאריכו את ימיו של הרב עובדיה? לו באופן היפותטי לו מחר היו נעלמים כל החילונים, וחובשי הכיפות ה"לייט", האם באמת אתה חושב שההציבור החרדי היה מקים חברה נאורה שמכלכלת את עצמה? בוא נשים רגע את התרומות בצד (מי באמת מכלכל את הגמ"חים?), חברה שמסוגלת להתפתח ולדאוג לפריטיה?

כל מושג האברכים הלומדים יומם וליל מבוסס על כך שיש מעמד בעם שתפקידו לכלכלם (משהו בסגנון הכהנים בבית המקדש נניח? אני לא חזק בזה). אם החלק הזה בעם מאמין שזה בסדר - אין שום בעיה. הבעיה מתחילה כשיותר מדי אנשים לא רק שאינם מבינים למה הם מממנים את זה, אלא גם מקבלים יריקה בפרצוף כאות תודה.

יש לי כמה וכמה חברים דתיים, אגף דתי ואפילו כמה חרדים במשפחה. אלה שאני שומר איתם על קשר הם אלה שמקבלים אותי כמו שאני, אני מקבל אותם כמו שהם ואנחנו נמנעים מלהיכנס לפינות שמפרידות ביננו, אלא מתרכזים במה שמחבר.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני מסכים עם כל מה שכתבת.

אני מעריך שככל שהציבור החרדי יגדל, כך יותר ויותר ממנו ייצאו לעבוד כי כולנו כבר יודעים שפרפטום מובילה היא אשליה.

אני גם חושב, שהבעיה הגדולה ביותר של הציבור החרדי, היא העובדה שהוא אינו מעריך את מה שהציבור הלא חרדי עושה עבורו.

להחזיק את החרדים, זו לא הבעיה הגדולה של החילונים, וגם ראינו שהקיצוצים שם לא ממש משפרים את מצבנו. אבל תחושת כפיות הטובה, היא זו שעושה את העניין לקשה מנשוא

פורסם

יתרה מכך הילדים של דרעי לומדים בבתי ספר אשכנזים, והוא עוד מעז לבכות על קיפוח.

קיפוח? יש עדיין דבר כזה "קיפוח מזרחים" (אפילו שיש היום שרים בממשלה ומנכ"לים של חברות גדולות עם שמות משפחה מזרחיים. אה, שכחתי, אלה "משתכנזים" :rolleyes: )?

חשבתי שכבר מזמן עברו לאתיופים וערבים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

צביקי, בגדול אנלוגי די סיכם את מה שגם אני רציתי לכתוב לך. הסיבה היחידה לזה שזה לא אתי לבקר את רבין ביום הזיכרון שלו היא שהוא נרצח, אחרי מסע הסטה. המקרה של עובדיה יוסף הוא שונה. הונא נפטר בשיבה טובה, ולא רק זה - הוא גם היה אדם שאיחל ללא מעט אנשים למות בעצמו.

עדיין, כמובן שזה לא מכובד לכתוב מה שחלק מהאנשים כתבו כאן, ועדיין אפשר לבקר את הציבור החרדי או את המנהיגים שלהם בעיקר, ועדיין חסידי הרב שכותבים כאן אמורים להבין שביקורת עליהם או על הרב שלהם היא לא "אנטישמיות", כשהיא מגיעה מחבורה של יהודים ישראלים אחרים.

אני אישית לא אוהב את כל ויכוחי הסרק על השתלבות המגזר החרדי בעבודה וכו'. אין לי נתונים מדוייקים ואני רואה לא מעט חרדים משתלבים או מנסים להשתלב סביבי (בעקר חרדיות). הבעיה היא באמת עם השוני התרבותי, וסולם ערכים מאוד שונה ביו שתי הקבוצות. בסופו של דבר, כנראה שזה יתפוצץ לנו בפרצוף לכאן או לכאן. כרגיל, הרבה באשמת המנהיגים שלנו, שאולי גם להם אין פתרונות של ממש, וחלקם חושבים שגיוס לצבא זה הדבר הכי חשוב בהקשר הזה, משום מה.

בכנות, אני חושב שיום הזכרון של רבין הופך קצת לפסטיבל על שם האיש ומפספס גם את הפואנטה בהקשר הזה, אבל זה ממש ממש נושא לדיון אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אחוז החרדים שעובדים נמצא במגמת עלייה.

חוץ מזה אפשר גם להאשים את חוק טל שנקבע על ידי חילוניים שאומר שאברכים לא יכולים לעבוד.

גם אלה שלא עובדים, הכסף שהגדול שהם מקבלים מגיע מאותם מיליונרים חרדים.

פרזיטים לא חסר באף מגזר, חד הוריות שמכניסות כסף בשחור וגם בוכות לביטוח לאומי לא חסר? עבריינים שחיים על פרוטקשנים ושוק אפור לא חסר? בדואים שבונים וילות באופן לא חוקי לא חסר? רק שכל אלה מחפשים עוד ועוד כסף, לעומתם חרדים מסתפקים במה שיש.

מאמין שכבר הסטנו את השירשור הזה הרבה יותר מידי ממה שצריך. רק אענה לך בקצרה- אני גם רואה את זה וזה מעולה! אני שמח לראות אנשים הולכים לעבוד, אנשים שמנסים לשפר ולעזור לעצמם.

החלק שעצוב הוא שעד 2020 התכנון הוא להביא לפחות מ80% חרדים עובדים (לפי הנתונים שאתה הבאת). אני הייתי מציע רף גבוה יותר אבל זה בטח לא טוב למנהיגים היקרים ששולטים בכל וכל (ואגב, עוד יותר עצוב שרק 40% מהנשים הערביות זה היעד. ממש ממש חבל).

אני גם לא חושב שגיוס לצה"ל הוא הפתרון. זה פתרון שיעלה המון המון כסף למדינה. אם כבר אז לחייב אותם לעשות שירות לאומי. הם גם יתנו תרומה ענקית וגם המדינה לא תצטרך להשקיע מיליונים כדי להטמיע אותם במערכת.

פורסם
קיפוח? יש עדיין דבר כזה "קיפוח מזרחים" (אפילו שיש היום שרים בממשלה ומנכ"לים של חברות גדולות עם שמות משפחה מזרחיים. אה, שכחתי, אלה "משתכנזים" :rolleyes: )?

חשבתי שכבר מזמן עברו לאתיופים וערבים

אתה כותב ברצינות?

אתה חושב שהיום מצב המזרחיים והאשכנזים בארץ זהה?

פורסם

אני רק אוסיף משהו קטן לגבי גזענות בארץ.

באירופה, התייחסו אלי כמי שאני, וזהו. כך לפחות עד היום. מגיל אפס אני מבקר שם ונמצא בקשר עם לא מעט אנשים (עקב משפחה בגרמניה).

בישראל, לעומת זאת, בכל דיון קטן על כל נושא אקראי, תמיד מישהו ידאג להדביק לי תוית - אשכנזי\חילוני\קיבוצניק\לבנבן\בן השטן.

למה? ככה, כי משום מה אנשים אוהבים להשתייך לקבוצות שהן הכל חוץ מסתם "ישראלים".

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
אתה כותב ברצינות?

אתה חושב שהיום מצב המזרחיים והאשכנזים בארץ זהה?

לא, אבל מכאן ועד ל-"קיפוח", יש דרך ארוכה.

ולצערי תמיד את המושג "קיפוח" אני שומע מאנשים כלומניקים שמתרצים את האפסיות שלהם ע"י המילה הזאת. אתה לא תשמע את המילה הזאת ממהנדסים, מנהלים, קבלנים ושאר עובדים מהשורה שבמקרה והם מזרחים.

מי כמוני יודע איך צחקו על העלייה הרוסית בשנות ה-90. ומה? בעזרת עבודה קשה, בלי התבכיינות,תוך השתלבות הצעירים בחברה הישראלית, אחרי 23 שנה, הם כמעט העלימו את התופעה הזאת לגמרי.

אז אחרי 70 שנה, עדיין אנשים ממוצע מזרחי צועקים "קיפוח"? בחייאת.

פורסם

חלום מהיום: מי הגיע לקבל את פניו של מרן בגן עדן?

* * *

הרב דוד כדורי, בנו של זקן המקובלים הרב יצחק כדורי זצ"ל, הגיע בשעות הצהרים היום (ה') לנחם את בניו של מרן שר התורה הרב עובדיה יוסף זצ"ל, בבית ברחוב הקבלן 45, בשכונת הר- נוף ירושלים.

בפיו של הרב דוד היה סיפור מרתק ישירות מגן עדן. לטענתו, אביו, זקן המקובלים ר' יצחק כדורי זצ"ל נגלה אליו אמש בחלום, וסיפר לו על קבלת הפנים הנהדרת שעשו למרן הרב עובדיה בשמים: "כל גדולי עולם באו לקבל את פניו של מרן במתיבתא של מעלה, חוץ ממני".

האבות הקדושים, משה רבינו, התנאים והאמוראים הגיעו, אבל זקן המקובלים הרב יצחק כדורי לא הגיע לקבלת הפנים הנהדרת.

לשאלת בנו - הרב דוד - מדוע הוא לא הגיע לקבל את פניו של מרן הרב עובדיה יוסף בגן עדן, הסביר זקן המקובלים: "אני נמצא במדור אחר, מדור חסידות, ומשם לא יכולתי להגיע למדור בו נערכה קבלת הפנים למרן".

בבקשה..מתחילים להריץ אותו כבר לרשימה של משה רבנו אליהו הנביא ועוד... והציבור שלהם אוכל את השטויות האלה

נ.ב מי שהעלה את הפוסט הזה אצלי בפייס קיבל איגנור

פורסם
אני רק אוסיף משהו קטן לגבי גזענות בארץ.

באירופה, התייחסו אלי כמי שאני, וזהו. כך לפחות עד היום. מגיל אפס אני מבקר שם ונמצא בקשר עם לא מעט אנשים (עקב משפחה בגרמניה).

בישראל, לעומת זאת, בכל דיון קטן על כל נושא אקראי, תמיד מישהו ידאג להדביק לי תוית - אשכנזי\חילוני\קיבוצניק\לבנבן\בן השטן.

למה? ככה, כי משום מה אנשים אוהבים להשתייך לקבוצות שהן הכל חוץ מסתם "ישראלים".

יש סיבה טובה לזה: באירופה אתה זר. התווית כבר מודבקת. אנשים צריכים להדביק תווית ולכן בארץ, בה כולנו "מקומיים", כל אחד מקבל תווית משלו. תוסיף על זה את העובדה שמה לעשות, אנחנו קיבוץ גלויות, ותבין למה פה אתה אשכנזי/מזרחי/תימני/מרוקאי, חילוני/דתי, קיבוצניק/עירוני וכן הלאה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...