Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לא מתעסקים, עם ההורים !!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יליד שנות ה90, ורואה אנשים בגיל שלי ואני פשוט לא מבין מה קרה להם? ישלי כלכך הרבה דוגמאות אבל אין לי כוח לרשום כי כבר רשמו הרבה,

זה הכל תלוי בחינוך, והכל מגיע מהבית.

וזה גם כאשר ההורים לא יודעים להגיד לא.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יליד 87', כשאני הייתי בגיל 15-16 ראיתי את כל הערסים המפגרים לידי וחשבתי לעצמי איזה דור מגעיל אנחנו.

כעבור 10 שנים, אותם ערסים אמנם עדיין קצת לא מפותחים, אבל הם היום עובדים, משלמים שכר דיה/משכנתא, נשואים, מגדלים ילדים (בצורה בסדר יחסית למה שציפיתי מהם), מחנכים, ובסך הכל אנשים רגילים.

אלה בני הדור שלי. לדעתי, זה היה הדור האחרון ששיחק בחוץ במקום לשחק באייפון, שאסף קרשים לל"ג בעומר במקום שאבא של מישהו יביא משטחים, ששיחק כדורגל במגרש במקום במחשב, וכו' וכו'. אני בטוח שהדור לפניי אמר אותו דבר על הדור שלי...

למה אני כותב את כל זה? כי אני בטוח שזה יחזור על עצמו.

גם אלה שהיום נראים כמו ערסים מפגרים שלא מכבדים ויורקים על כל העולם, בסוף יתעשתו ויהיו יחסית נורמליים. כן, יהיו כאלה שתחשבו שהם לא היו צריכים להיות הורים, אבל זה לא ישנה שום דבר...זה פשוט יחזור על עצמו.

מה שכן, היום, עם פייסבוק, אינטרנט חופשי, סמארטפונים, הנגישות של כל זה, הטכנולוגיה, יהיה הרבה יותר קשה.

את האמת, קצת מפחיד אותי לחשוב מה יהיה עם הילדים שלי. קצת מפחיד אותי להביא ילדים בכלל...

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אני יליד 87', כשאני הייתי בגיל 15-16 ראיתי את כל הערסים המפגרים לידי וחשבתי לעצמי איזה דור מגעיל אנחנו.

כעבור 10 שנים, אותם ערסים אמנם עדיין קצת לא מפותחים, אבל הם היום עובדים, משלמים שכר דיה/משכנתא, נשואים, מגדלים ילדים (בצורה בסדר יחסית למה שציפיתי מהם), מחנכים, ובסך הכל אנשים רגילים.

אלה בני הדור שלי. לדעתי, זה היה הדור האחרון ששיחק בחוץ במקום לשחק באייפון, שאסף קרשים לל"ג בעומר במקום שאבא של מישהו יביא משטחים, ששיחק כדורגל במגרש במקום במחשב, וכו' וכו'. אני בטוח שהדור לפניי אמר אותו דבר על הדור שלי...

למה אני כותב את כל זה? כי אני בטוח שזה יחזור על עצמו.

גם אלה שהיום נראים כמו ערסים מפגרים שלא מכבדים ויורקים על כל העולם, בסוף יתעשתו ויהיו יחסית נורמליים. כן, יהיו כאלה שתחשבו שהם לא היו צריכים להיות הורים, אבל זה לא ישנה שום דבר...זה פשוט יחזור על עצמו.

מה שכן, היום, עם פייסבוק, אינטרנט חופשי, סמארטפונים, הנגישות של כל זה, הטכנולוגיה, יהיה הרבה יותר קשה.

את האמת, קצת מפחיד אותי לחשוב מה יהיה עם הילדים שלי. קצת מפחיד אותי להביא ילדים בכלל...

אם מפחיד אז אל תביא,אתה לא חייב ילדים אם אתה לא רוצה.

אני לא בדיוק מבין איך האינטרנט משפיע,הכל תלוי באילו תכנים הילד צורך-יש שם הרבה מאוד מידע מועיל שישכיל את הילד והרבה מאוד חרא.מי שצורך את החרא ייצא ממנו חרא ומי שצורך את החומרים ה"טובים" יהיה חכם וטוב-ופה נכנסת ההכוונה של ההורים.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
אני מדבר על זה שעכשיו כל ילד בן 12 ראה פורנו קשה.

גם אני ראיתי פורנו קשה בגיל דומה(יליד שנות השמונים המוקדמות), וכל מה שיצא מזה זה שלא הייתי מוכן להתפשר על פריג'יות בעת בחרותי.

בסופו של יום, החברה מורכבת מהרבה רבדים, ולא כולם איכותיים. זה תמיד היה כך, וכל דור חושב שהדור הבא על הפנים, ואיכשהו האנושות ממשיכה לשגשג.

אישתי החזיקה גם היא בדעה שאחוז המטומטמים עולה בצורה אקספוננציאלית. הסברתי לה שכל מה שהשתנה זה שההתפתחות הטכנולוגית נותנת לקולם להיות מתועד, בניגוד לעבר בו רק האליטה יודעת הקרוא וכתוב (שייקספיר, אפלטון, חז"ל) יכלה להשאיר את מחשבותיה לדורות הבאים. הפרולטריון תמיד קרא קריאות לא אינטיליגנטיות ועשה לינץ' במיעוטים בכיכר הכפר. ההבדל הוא שאז הקריאות נמוגו בחלל, ואילו היום הן מתועדות בפייסבוק כך שכל העולם רואה אותן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

יש לי שלושה בנים ילידי שנות ה-90. חשופים לכל הטכנלוגיה שבעולם.

לא מעשנים. שותים בצורה מבוקרת (לא עוברים מנה אחת של בירה בערב, וגם זאת פעם בכמה שבועות).

משחקים ברשת - אבל גם נפגשים עם חברים למשחקי כדורגל וכדורסל.

גם החברים שלהם כך, פרט לכמה מעשנים.

בימים שבהם היה בבית מחשב בודד מצאתי פעם עקבות לגלישה באתרי פורנו. הגולש האחרון היה הבן הבכור שהיה כבן 13-14. ניגשתי אליו, הסברתי לו שכל קשר בין מה שראה בסרטים לבין המציאות מקרי בהחלט. לא כעס, לא הטפות, בודאי לא איסורים שאין ביכולתי לכפות. נראה לי שהבחור לא ניזוק.

אבל ברור לי שלא מדובר במייצגים, בהחלט מדובר בנוער שמנת שגדל בבתים שבהם הם קיבלו תשומת לב ראויה ועמדו לרשותם כל הכלים הדרושים.

נתקלתי גם בכמה מחבריהם לכיתה ולשכונה שהתנהגו בצורה די פרחחית. לפחות חלקם שינו דרכיהם, בכיוון הנכון.

ולגבי הרבדים השונים בחברה - אני נתקל בהם במקומות אחרים. יש לי רושם חזק שיש ביניהם לא מעט אנשים שעם טיפה הכוונה והשקעה יתקדמו במקומם החברתי, אבל מישהו צריך להשקיע בהם - ולא לצמצם את השירותים חברתיים (במקרה זה - חינוך).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור יליד 1992, אני יכול להגיד לכם שהביקורת על "דור האייפון" קצת מצחיקה. פשוט נרטיב קלאסי של אנשים שחושבים שהם היו "הדור הטוב האחרון". אני בטוח שגם עליכם (מכוון לחברים הבוגרים יותר של הפורום) אמרו שאתם ככה וככה.

אני גם אומר את זה ורואה את זה.

פעם הנוער היה תמים, היום ילדים בני 15-16 יודעים יותר מדי. (וגם די חיים בסרט)

אני אקח אפילו 4 שנתונים מתחתיי - אני 93'.

לפניי שהתגייסתי, לא הבנתי בכל העניינים של הת"ש וכל זה, היום שנתונים שעתידים להתגייס עוד שנתיים (96-97') מבינים בזה לא פחות טוב ממי שנמצא במערכת! נחשפים לכל מיני דברים יותר מדי מוקדם.

אגב, גם משנה לשנה בצבא רואים את הרמה של החיילים יורדת. 94' עוד היה שנתון טוב (גם פה כבר התחילו לראות נפילה). 95' פחות.

זה תקף גם בבית הספר. אני זוכר בתור י"בניק, איך תמיד אני והחברים אמרנו שאשכרה המצב מתדרדר משנה לשנה. חשים את עצמם גברים בגיל 12 בגלל שהם מעשנים ועושים פוזות על בני 18. יא חתיכת פוץ, מי אתה?

וכן, הנוער היום מפונק ומגזים, יודע יותר מדי בעניינים שהוא לא צריך להבין בהם כנראה (קצת תמימות לא מזיקה בגילאים האלו) ולהרבה הורים אין מעצורים. ככה החברה שלנו נראית.

לא יודע, אני בגיל 13-14 לא באתי לדרוש מההורים שלי כלום. חסכתי למה שרציתי משקל לשקל. זה גם מה שאני עושה היום, רק שעבדתי לפניי הצבא וכו' אז יותר קל לי להגיע למטרות שלי.

נראה לי שסופה של מדינת ישראל יגיע כשישתחררו שנתונים 93-94' ויתחילו להיות הרבה 97-98'.

בדוק יהיה צבא של פטוריסטים מסריחים ונפקדים. (תשמרו את הפוסט הזה ותפתחו אותו עוד 3-4 שנים)

קצת מצחיק שאתה, בתור יליד 93, מבקר אנשים שבסה"כ צעירים ממך בשנתיים. אתה מבין שאתם בני אותו דור, כן? אין ביניכם הבדל משמעותי.

חוץ מזה שאתה ממש מכליל. אני הייתי מפקד בקורס צבאי לאחרונה, על ילידי 94, ולא רק שהם לא היו "פחות טובים", אלא שאפילו היינו יכולים להצביע על מקצועיות וחדות יותר גבוהה (ביחס למפקדים הוותיקים יותר, שביניהם לבין החניכים יש 4-5 שנים הפרש בערך). גם ב"ערכים" לא ראיתי שום הדרדרות (להיפך, חלקם כנראה אנשים הרבה יותר ערכיים ממני). פגשתי חניכים איכותיים, חלקם בוגרי ש"ש, חלקם מתנדבים, חלקם סתם אנשים טובים שמוכנים לתרום מעצמם.

ערסים קטנים ומציקים יש תמיד ובכל מקום. זה לא אומר שצריך להתרגש מהם. אם תסתכל סביבך תראה שיש מספיק אנשים טובים.

פורסם
אני מקבל את רוב מה שרשמת חוץ מהמודגש, אתה נשמע רווק ללא ילדים אז אתה ממש אבל ממש לא יודע מה זה לגדל ילדים.

כמו שרשמתי קודם, בפורום קל לרשום איך צריך להתנהג, במציאות (אולי תגלה בעתיד) זאת עבודה סיזיפית ושוחקת שלא תמיד מתמידים ב "חוקים" שקבעת בתחילת הדרך.

אתה צודק בהחלט ואני מסכים איתך, כמובן שישנם דברים שאני לא יודע כי אני לא הורה במשרה מלאה. אבל תאמין לי שיש לי יותר ניסיון מאשר הורים טריים שזה עתה התחילו. יש באמתחתי מעל ל3,000 שעות של שמירה על האחיינים שלי (וזה בצניעות שהרי 3,000 שעות זה כולה 125 ימים). ההבדל ביני לבינך הוא, חוץ מזה שאתה יודע יותר ממני כמובן, זה שאתה הורה במשרה מלאה ואני הורה במשרה חלקית. אתה איתם מסביב לשעון ואני מזדכה עליהם כאשר ההורים שלהם מגיעים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

והכי חשוב שכחת..

אתה בתור בייביסיטר, לא מחנך.. תפקידתך לשמור שהם ישארו בחיים.:wink:

וברצינות, ההבדל בין לגדל ילד לבין לשמור עליו הוא תהומי, גם 30000 שעות של שמירה לא יהוו שום אינדיקציה ליכולת לחנך ילד משלך בעתיד.

פורסם
הסברתי לה שכל מה שהשתנה זה שההתפתחות הטכנולוגית נותנת לקולם להיות מתועד, בניגוד לעבר בו רק האליטה יודעת הקרוא וכתוב (שייקספיר, אפלטון, חז"ל) יכלה להשאיר את מחשבותיה לדורות הבאים. הפרולטריון תמיד קרא קריאות לא אינטיליגנטיות ועשה לינץ' במיעוטים בכיכר הכפר. ההבדל הוא שאז הקריאות נמוגו בחלל, ואילו היום הן מתועדות בפייסבוק כך שכל העולם רואה אותן.

כצפוי, התשובה הקולעת היא הקצרה ביותר. מילים כדורבנות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ניטש כרגיל צודק, אבל אני אוסיף דבר ואומר -

גם אני - ילידת 87, הייתי חלק מהדור שחשבתם שהוא הולך ופוחת. התחלתי לעשן בגיל 13, שתיתי אלכוהול ועשיתי שטויות. ההבדל היחיד הוא שכשאני עשיתי שטויות חברים שלי תמיד שמרו עלי ולהיפך - כשהם עשו שטויות אני שמרתי עליהם. היום רואים את זה פחות אצל בני נוער - האדיקות שבה הם יטפלו בחברים שלהם (במקום לצלם ולהעלות לפייסבוק כשחברה שלהם מועדת באמצע הכביש - אגב, זה מקרה אמיתי מלפני 3 חודשים).

זה פשוט דור ADHD, וגם בו אפשר למצוא חרא, ואפשר למצוא דברים טובים. הכל תלוי בהורים ובסביבה.

פורסם
ניטש כרגיל צודק

די.... תמשיכי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מטומטמים תמיד היו ותמיד יהיו, אבל כשהחברה הופכת אותם ללגיטימיים ולא דוחקת אותם לשוליים היא נפגעת בסופו של דבר.

מה בדבר אחוזי פשיעה בקרב נוער כיום ולפני 20 שנה? יש למישהו נתונים על זה? יהיה מעניין לראות אם באמת יש התדרדרות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...